Atgriezties pie raksta

KNAB aizturējis Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šorīt aizturējis Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani (VL-TB/LNNK), liecina aģentūra LETA rīcībā esošā informācija.

Helmaņa tālrunis patlaban ir izslēgts.


KNAB paziņojumā presē norādīts, ka birojs veic neatliekamās procesuālās darbības, tai skaitā sankcionētas kratīšanas.


Kriminālprocess sākts šī gada 6.augustā pēc Krimināllikuma 318.panta otrās daļas, 177.panta pirmās daļas un 275.panta pirmās daļas. Proti, par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, krāpšanu un dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu


Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Helmanis, iespējams, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, izkrāpa pašvaldības finanšu līdzekļus, izmantojot ārstniecības iestādes ārsta izsniegtu viltotu darba nespējas lapu. Šī gada februārī veikto krāpniecisko darbību rezultātā pašvaldībai nodarīts zaudējums ne mazāk kā 855,71 eiro apmērā.


Šobrīd aizturēta viena persona, aģentūrai LETA zināms, ka tas ir Helmanis.


Par piemērojamo drošības līdzekli procesa virzītājs lems atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajam termiņam, proti, 24 stundu laikā.


Izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu KNAB šobrīd nevar sniegt.


Ogres novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs aģentūrai LETA sacīja, ka Helmanis pašlaik pašvaldībā nav, bet par pašvaldības vadītāja aizturēšanas faktu viņš uzzinājis no ziņu aģentūras LETA.


KNAB arī norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/44457

2019. gada 21. augustā, 10:48, Politika
LETA

Jaunākie komentāri

Z.Maija • 2019. gada 22. augustā, 17:37
Egil mes par tevi ,turies,lai labs prats Ogreniesiem!
Šalle • 2019. gada 22. augustā, 12:35
Helmanis ir līdz šim labākais pilsētas mērs kopš neatkarības atjaunošanas. Lai arī kārtības ieviešanai tiek izmantotas parastas bailes (līdzīgi kā V-pilī), rezultātu tas dod. Kārtība pilsētā ir. Nav ideāli, bet ir. Turklāt nemaz tik daudz pie rokām nepielīp. Helmanis ir savējais. Es viņam sava dzīvokļa atslēgu neuzticētu, bet tadi tiek padarīti un tas ir acīmredzami.
vecis • 2019. gada 21. augustā, 20:18
KNAB atbrīvojis Helmani ! Viņš jau sodu izcietis

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet