Atgriezties pie raksta

Nacionālā apvienība un Zaļā partija vienojas par kopīgu darbu

Nacionālā Apvienība (8 vietas jaunajā domē) piektdien uz sadarbības apspriešanu nākamajam četru gadu darba cēlienam bija aicinājusi Latvijas Zaļās partijas (3 vietas) pārstāvjus.

Sarunas noritēja abpusēji ieinteresētā un labvēlīgā gaisotnē – abas puses izteica gatavību intensīvi strādāt, izmantojot visas iespējas papildus finansējuma piesaistē un jau uzsākto projektu tālākā realizēšanā. NA pārstāvēja Egils Helmanis, Antra Purviņa, Dzirkstīte Žindiga un Gints Sīviņš, savukārt LZP pusē pie sarunu galda sēdās Artūrs Mangulis, Edīte Strazdiņa, Mārtiņš Leja un Ojārs Atslēdziņš.


Līdzšinējā sadarbība tiks turpināta
Neraugoties uz to, ka, visticamāk, vēlēšanu rezultātā notiks loģiska domes vadības maiņa, LZP uz tikšanos nebija ieradusies ar „zaudētāja” vai „opozicionāra” atieksmi. Tieši otrādi – atšķirībā no partijas „Ogres novadam” (3 vietas), „zaļie” jau sarunas sākumā apliecināja, ka vēlas turpināt iepriekšējā sasaukuma laikā labi iesākto kopdarbu ar Nacionālās apvienības deputātiem. Zaļās partijas Ogres novada līderis Artūrs Mangulis norādīja: “Pēdējo triju gadu darbs ir apliecinājis, ka būtisku pretrunu nav ne abu partiju programmatiskās nostādnēs, ne izpratnē par ejamo ceļu vislabākā rezultāta sasniegšanā”.


Tam Nacionālās apvienības vārdā pievienojās arī E.Helmanis, uzsverot, ka LZP tiešām bijis uzticams sadarbības partneris. „Gribu pateikt „paldies” tieši Tev, Artūr, ka, būdams iepriekšējās domes vadībā, tu ļāvi strādāt mums un visiem spēkiem sniedzi atbalstu mūsu izvēlētajam kursam,” sacīja E.Helmanis.


Zaļās partijas prioritātes – uzņēmēji, pagastu attīstība, „zaļie” projekti
„Zaļie” jau tikšanās sākumā bija gatavi nosaukt prioritātes, kuras viņi no savas puses izvirza kā galvenās. Tās ir uzņēmējdarbības veicināšana un jaunu darba vietu radīšana, atkritumu šķirošanas jomas sakārtošana, lauku apvidu (īpaši ceļu) stāvokļa uzlabošana, kā arī kultūras un sporta dzīves vēl intensīvāka attīstība. NA pārstāvji norādīja, ka lielākā daļa no šiem jautājumiem atrodas arī viņu prioritāšu saraksta augšgalā, tomēr pats būtiskākais ir nevis tikai paļaušanās uz novada budžeta iespējām, bet papildus finanšu līdzekļu piesaiste no malas.


Šo nostāju atbalstīja arī LZP, īpaši Edīte Strazdiņa, kura nāca klajā ar konkrētām iecerēm, piemēram, Lauku atbalsta dienesta sniegto iespēju izmantošanu brūkošās meliorācijas sistēmas sakārtošanā un sadarbību ar katras partijas pārziņā esošajām ministrijām. „Mums jāiet un jāklauvē pie visām durvīm un jāmeklē papildus finanšu instrumenti arī tad, ja sākotnēji šķiet, ka iespējas ir visai mazas. Jebkurš, pat neliels pienesums, ļaus mums efektīvi risināt daudzus akūtus jautājumus kaut vai soli pa solim,” viņa uzsvēra. Pati būdama uzņēmēja, E.Strazdiņa sacīja, ka ļoti labi saredz problēmas, kas šobrīd traucē vēl sekmīgākai uzņēmējdarbības attīstībai novadā un, tātad, arī jaunu darba vietu radīšanai. „Tie ir ceļi un vēlreiz ceļi. Nav normāli, ka uzņēmējam ir jānolīgst speciāla tehnika, kas pavada piegādes transportu tikai tāpēc, ka ceļš gluži vienkārši nav izbraucams. Ir jāapzina kritiskie punkti un jādara viss, lai atrastu pēc iespējas ātrākus risinājumus. Citādi uzņēmēji no novada aizies un darba vietu skaits ne tikai nepieaugs, bet samazināsies. Tādēļ ir jāatjauno arī domes Attīstības komisijas darbs, iekļaujot tajā pēc iespējas plašāku novada uzņēmēju spektru,” norādīja jaunievēlētā deputāte.


Būtiska ir atbildības uzņemšanās
E.Helmanis izteica gandarījumu par šādu apņēmību, vien norādot, ka ceļu reālais stāvoklis jau esot kopumā apzināts, galvenais ir meklēt jau daudzkārt pieminēto papildus finansējumu. „Pats personīgi esmu izbraucis praktiski katru novada ceļu un zinu, kāda ir situācija. Ideāli būtu, ja katrs no jaunievēlētajiem deputātiem spētu uzņemties tiešu atbildību – koordinēt projektu virzību, pārzināt tā detaļas, spēt pamatot novada viedokli un intereses ikvienā līmenī, kurā tiek meklēts atbalsts. Piemēram, viens no jums, pats būdams Lauberes iedzīvotājs, manuprāt, būtu ideāls koordinators šī pagasta ceļu sakārtošanai, kas jau ilgus gadus ir viens no sāpīgākajiem jautājumiem novadā. Tādējādi darbs ritētu nevis haotiski, kad katrs, labu gribot, mēģina darīt tikai pats, bet gan plānveidīgi un racionāli,” sacīja E.Helmanis.


Puses vienojās, ka šāda atbildības uzņemšanās būtu viens no ideālakajiem variantiem, kā organizēt nākamā sasaukuma darbu domē. Tas ļautu ne vien sekmīgi virzīt procesu konkrēto mērķu labā, bet ļautu izvairīties arī no tika absurdām situācijām, kāda, piemēram, pirms dažiem gadiem izveidojās Koalīcijas padomes sēdē – pēc ilgstoša darba ministrijās, Laimdotas Straujumas vadītā valdība bija gatava piešķirt 300 000 eiro plūdu novēršanas programmas uzsākšanai, tomēr Koalīcijas sēdē pret šo ieceri iestājās... toreizējais domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs. Tādējādi viena cilvēka neinformētības, paviršības vai sazin kādu citu iemeslu dēļ novads vienā mirklī zaudēja vairāk nekā ceturtdaļmiljonu visaktuāloko problēmu risināšanai.


Pārrunā konkrētus darbus
Pēc vienošanās par konceptuāliem jautājumiem, partijas pārrunāja daudzus konkrētus projektus – ceļa pār Kangaru kalniem asfaltēšanu, jau pieminēto Lauberes ceļu sakārtošanu un novada meliorācijas sistēmu glābšanas pasākumus, nepabeigtā skeitparka izveidi Ogrē, pagastu infrastruktūras uzlabošanas plānus un palīdzības sniegšanu kvalitatīvu projektu sagatavošanā šajā nozarē.


Tika runāts arī par proporcionalitātes principa ievērošanu starp pilsētas un lauku interesēm, vienotas komunālās saimniecības izviedi visā novadā. Īpaša uzmanība tika veltīta Ogres upes ielejas dabas parka izviedei un vēl virknei citu ne mazāk būtisku jautājumu, tai skaitā par modernu tehnoloģiju ieviešanu domes darba efektivitātes uzlabošanā.


Pēc tikšanās NA pārstāvji neslēpa gandarījumu par veiksmīgo iznākumu. Gints Sīviņš sacīja, ka sajutis labas un efektīvas partnerības turpinājumu un attīstību. Antra Purviņa norādīja, ka arī kultūras jomā Zaļās partijas redzējums ir ļoti līdzīgs NA iecerēm, bet Dzirkstīte Žiniga pauda pārliecību, ka „zaļie” būs uzticams sabiedrotais sporta nodarbību pieejamības uzlabošanā tieši lauku bērniem.


E.Helmanis tikšanos rezumēja šādi: „Iespējams, jaunievēlētajiem deputātiem no Zaļās partijas vēl trūkst plašāka redzējuma uz visu novadu kopumā, bet, ja viņi saglabās pašreizējo apņēmību un aizrautību, īpaši papildus finansējuma piesaistē, nešaubos, ka mēs kopā veidosim patiesi kompetentu, saprotošu un savstarpēji uzticamu komandu”.


Vēl sarunā tika apspriests nākamo pastāvīgo komiteju vadības jautājums un pārrunātas iespējamās izmaiņas „zaļo” deputātu personālsastāvā.


Šonedēļ NA uz sarunām aicinās arī partijas „Saskaņa” un apvienības „Iedzīvotāji” ievēlētos deputātus.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/38960

2017. gada 12. jūnijā, 09:39, Politika
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Howard • 2018. gada 16. maijā, 10:39
Vai jums ir nepieciešams biznesa vai personīgais aizdevums? jā; Sazinieties ar mums tagad pa e-pastu: jerryloans2@gmail.com
Biznesa vai personīgā aizdevuma piedāvājums. • 2017. gada 12. jūlijā, 17:15
Laba diena, Es esmu kungs. Justinas Viljamss no ALASKA PĀRTRAUKUMA APMAKSĀŠANAS INTL. Atrodas Texas, ASV. Mēs esam Private Money Aizdevēji, kas vēlas sazināties ar personām un uzņēmumiem, kuriem nepieciešama finansiāla palīdzība. E-pasts: unique2aal@gmail.com Minimālais finansējums: € 10,000.00 Maksimālais finansējums: 500 000 000,00 eiro Mēs piedāvājam tādas neskaitāmas funkcijas kā: Ātrie apstiprinājumi Elastīga atmaksa līdz 180 mēnešiem Ļoti konkurētspējīga procentu likme Nesarežģīti aizdevuma dokumenti Pārredzamība bez slēptiem maksājumiem Un jūs varat aizņemties līdz EUR 500 000 000,00 Atmaksa sākas 3 mēnešus pēc aizdevuma izmaksāšanas Elastīgas drošības iespējas Mēs piedāvājam arī biznesa uzsākšanas aizdevumus, konsolidācijas aizdevumus, individuālos aizdevumus, hipotekāros kredītus, uzņēmumu aizdevumus, projektu finansēšanu. Visi ar procentu likmi 3,2% gadā, 100% finansējums ar maksimālo 15 gadu aizdevuma termiņu. Ja jums ir mazāk nekā ideāls kredīts vai kredīts bez kredītkartes un vēlaties izvairīties no liela procentu likmju kredītu izsniegšanas, ALASKA MORTAGE LENDING INTL ir lieliska izvēle. Mēs varam nodrošināt ātru naudas aizdevumu. Mēs piedāvājam globālu finanšu drošības risinājumu. Jūtieties brīvi rakstīt atpakaļ, lai iegūtu vairāk informācijas par šo piedāvājumu. Sveicieni, ALASKA MORTAGE LENDING INTL. Amerikas Savienotās Valstis E-pasts: unique2aal@gmail.com      Kungs Justin Williams Way N. 2710, Building N.1212, Qurum 29, PO Box 213 Muscat PC: - 100   P saglabājiet koku. Lūdzu, neizdrukājiet šo e-pastu, ja vien jums patiešām nepieciełams Tava sirdsapziņa
Dace • 2017. gada 14. jūnijā, 20:22
Invalīdam---- Vai tev netika no tā pīrāga, kāds gabals, cik zinu, tad Vecziediņai, gan nav ko kaunēties, ja viņa kaut kur iet ciemos, tad par savu naudu, nevis no domes maka velk ārā, bet gan savu godīgi nopelnīto, ka bez puķēm vai kāda našķa viņa ciemos nav gājusi. Tā ka ievelc vien savu asti kājstarpē un labāk paklusē

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet