Atgriezties pie raksta

Ogrē sāk pieņemt kandidātu sarakstus vēlēšanām

No piektdienas līdz 24.aprīlim partijas, to apvienības un vēlētāju apvienības var iesniegt deputātu kandidātu sarakstus 2017.gada pašvaldību vēlēšanām.

Lai gan šogad kandidātu sarakstu iesniegšana sākās tieši Lieldienu brīvdienās, daļa pašvaldību vēlēšanu komisiju tomēr veica sarakstu pieņemšanu.


Sarakstu iesniegšanas pirmā diena aizritējusi arī Ogrē. Sazinoties ar Ogres novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāju Nikolaju Sapožņikovu, portāls "OgreNet.lv" noskaidroja, ka šobrīd neviena partija vai politiskā apvienība sarakstu nav iesniegusi.


Jāuzsver, ka pašvaldību vēlēšanās deputātu kandidātu saraksti netiek numurēti pēc to iesniegšanas kārtības. To, kāds numurs būs katram sarakstam, noteiks izlozē.


Pašvaldību vēlēšanām kandidātu sarakstus var iesniegt partijas, partiju apvienības, kā arī vairākas partijas kopīgi, apvienību nereģistrējot. 40 novados, kur iedzīvotāju skaits vēlēšanu izsludināšanas dienā bija mazāks par 5000, kandidātu sarakstus varēs iesniegt arī vēlētāju apvienības.


Par pašvaldību vēlēšanu kandidātiem drīkst pieteikt Latvijas un citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņus, kuri ir iekļauti Latvijas vēlētāju reģistrā un vēlēšanu dienā būs vismaz 18 gadus veci. Katrs vēlētājs drīkst kandidēt tikai vienas domes vēlēšanās tajā pašvaldībā, kur viņam kandidātu saraksta iesniegšanas dienā bez pārtraukuma ir bijusi reģistrēta dzīvesvieta vismaz pēdējos 10 mēnešus, kurā viņš kā darba ņēmējs vai pašnodarbinātais ir nostrādājis vismaz pēdējos četrus mēnešus vai kur viņam pieder likumā noteiktajā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums.


Kandidātu saraksti sagatavojami, izmantojot CVK lietojumprogrammu, kuras lietotājtiesības piešķir pašvaldības vēlēšanu komisija. Piesakot kandidātu sarakstu vēlēšanām, jāiesniedz 4000 zīmju priekšvēlēšanu programma un jānorāda dažādas ziņas par deputātu kandidātiem, piemēram, izglītība, darba vieta, amati biedrībās, nodibinājumos, pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi un cita informācija.


Par katru sarakstu jāiemaksā arī drošības nauda. Atbilstoši iedzīvotāju skaitam pašvaldībā drošības naudas apmērs var būt 120, 150, 180, 210 eiro vai Rīgas domes vēlēšanās – 850 eiro. Drošības nauda tiek atmaksāta, ja kandidātu saraksts vēlēšanās iegūst vismaz vienu deputāta vietu. Pārējo sarakstu drošības naudu ieskaita pašvaldības budžetā.


Pēc kandidātu sarakstu reģistrēšanas pašvaldību vēlēšanu komisijās saraksti, ziņas par kandidātiem, un priekšvēlēšanu programmas tiks publicētas arī CVK mājaslapā "www.cvk.lv". No 29.maija ar pašvaldībā pieteiktajiem kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem un priekšvēlēšanu programmām varēs iepazīties vēlēšanu iecirkņos.


3.jūnija pašvaldību vēlēšanās būs jāievēl deviņu republikas pilsētu un 110 novadu domes, kopskaitā 1614 deputāti, no tiem 40 pašvaldībās – deviņi deputāti, četrās pašvaldībās – 13 deputāti, 58 pašvaldībās – 15 deputāti, 16 pašvaldībās – 17 deputāti, un Rīgas domē – 60 deputāti.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/38448

2017. gada 15. aprīlī, 09:26, Politika
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Biznesa vai personīgā aizdevuma piedāvājums. • 2017. gada 12. jūlijā, 17:24
Laba diena, Es esmu kungs. Justinas Viljamss no ALASKA PĀRTRAUKUMA APMAKSĀŠANAS INTL. Atrodas Texas, ASV. Mēs esam Private Money Aizdevēji, kas vēlas sazināties ar personām un uzņēmumiem, kuriem nepieciešama finansiāla palīdzība. E-pasts: unique2aal@gmail.com Minimālais finansējums: € 10,000.00 Maksimālais finansējums: 500 000 000,00 eiro Mēs piedāvājam tādas neskaitāmas funkcijas kā: Ātrie apstiprinājumi Elastīga atmaksa līdz 180 mēnešiem Ļoti konkurētspējīga procentu likme Nesarežģīti aizdevuma dokumenti Pārredzamība bez slēptiem maksājumiem Un jūs varat aizņemties līdz EUR 500 000 000,00 Atmaksa sākas 3 mēnešus pēc aizdevuma izmaksāšanas Elastīgas drošības iespējas Mēs piedāvājam arī biznesa uzsākšanas aizdevumus, konsolidācijas aizdevumus, individuālos aizdevumus, hipotekāros kredītus, uzņēmumu aizdevumus, projektu finansēšanu. Visi ar procentu likmi 3,2% gadā, 100% finansējums ar maksimālo 15 gadu aizdevuma termiņu. Ja jums ir mazāk nekā ideāls kredīts vai kredīts bez kredītkartes un vēlaties izvairīties no liela procentu likmju kredītu izsniegšanas, ALASKA MORTAGE LENDING INTL ir lieliska izvēle. Mēs varam nodrošināt ātru naudas aizdevumu. Mēs piedāvājam globālu finanšu drošības risinājumu. Jūtieties brīvi rakstīt atpakaļ, lai iegūtu vairāk informācijas par šo piedāvājumu. Sveicieni, ALASKA MORTAGE LENDING INTL. Amerikas Savienotās Valstis E-pasts: unique2aal@gmail.com      Kungs Justin Williams Way N. 2710, Building N.1212, Qurum 29, PO Box 213 Muscat PC: - 100   P saglabājiet koku. Lūdzu, neizdrukājiet šo e-pastu, ja vien jums patiešām nepieciełams Tava sirdsapziņa
bals • 2017. gada 2. jūnijā, 14:48
Nebalsojiet par notiesato banditu helmani.
financial aid • 2017. gada 14. maijā, 20:30
Uz kurām tā var attiekties, Mēs piedāvājam Personiskie, tirdzniecības un biznesa aizdevumi ar ļoti minimālu gada procentu likmes, kā zema kā 3%. 1 gada līdz 35 gadu atmaksas termiņu periods uz kādu daļu no pasaules. Mēs dodam aizdevumus robežās no $ 5,000 līdz $ 5.000.000 USD. Mūsu aizdevums ir labi apdrošināts maksimālu drošību ir mūsu prioritāte. Ieinteresētajām personām jāsazinās ar mani pa e-pastu zemāk www.alexriley206@gmail.com aizņēmēji INFORMĀCIJA VĀRDS: Kredīta summa: ILGUMS: PHONE #: VALSTS:   Iesniegt jūsu pieprasījumu aizdevumu tagad

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet