Atgriezties pie raksta

Ziema un ielu uzturēšanas darbi turpinās

Šoziem sniega daudz, izskatās, ka biezā sniega kārta vēl kādu laiku turēsies un, iespējams, kļūs vēl biezāka. Ceļu un ielu uzturētājiem, tāpat arī sētniekiem, darba daudz.


 

Pilsētā ielu malās ir izveidojušies prāvi sniega vaļņi, dažviet, īpaši krustojumos un pie gājēju pārējām, lielās sniega kaudzes traucē pārredzamību, tādējādi palielinot satiksmes drošības risku. SIA "Ogres Namsaimnieks" Teritorijas uzkopšanas nodaļas vadītāja Līga Puriņa informē, ka vakar, 15. februārī, sniega izvešana no šādām vietām tika pabeigta. 


Ik pa laikam snieg, un ielas ir jātīra. Diemžēl arī šoziem nākas saskarties ar ikgadēju problēmu, proti, ielu tīrīšanas darbu izpildi traucē ielu malās novietotās automašīnas – dažviet tās tur atrodas neilgu laiku, bet ir arī vietas, kur spēkrati nav kustināti jau labu laiku – par to liecina biezā sniega kārta uz mašīnu jumtiem. Ogres novada pašvaldības policijas pārstāvis Valērijs Vasiļonoks informē, ka policijas darbinieki regulāri apseko ielas, veic pārrunas ar auto īpašniekiem, dažus nākas arī sodīt par automašīnas ilgstošu novietošanu neatļautā vietā; ir konstatēti gadījumi, kad ielu malās ilgstoši novietoto auto īpašnieki nedzīvo Ogrē un nav sasniedzami. 


Daļā pilsētas teritorijas ielu uzturēšanas darbus veic SIA "ACB", uzņēmuma pārstāvis Reinis Štrauhs apstiprina, ka ielu malās novietotie transportlīdzekļi tiešām apgrūtina gan sniega šķūrēšanu, gan brauktuves kaisīšanu ar pretslīdes materiālu, jo brauktuves platums samazināts tiktāl, ka ielu uzturēšanas tehnikai tur vietas par maz. Uzņēmuma pārstāvis rosina pašvaldībai organizēt pagaidu ceļa zīmju izvietošanu atsevišķos ielu posmos, nosakot laika ierobežojumus automašīnu novietošanai. "Ja kaut vienu dienu automašīnas neatrastos ielas malā, mēs varētu kārtīgi visu brauktuvi iztīrīt," uzsver uzņēmuma pārstāvis. Šādu ierosinājumu atbalsta un par lietderīgu uzskata arī Edmunds Rullis, VAS "Latvijas valsts ceļi" pārstāvis, vienlaikus atgādinot autovadītājiem nepieciešamību ievērot satiksmes noteikumus un neatstāt auto nevietā. 


Ogres novada Ielu un ceļu uzturēšanas nodaļas vadītājs Pēteris Bužers arī atbalsta šo SIA "ACB" pārstāvja ierosinājumu. "Jau tuvākajā laikā tiks apzinātas vietas pilsētā, kur nepieciešams papildus izvietot attiecīgās ceļa zīmes, lai ielu malās novietotās automašīnas netraucētu veikt ielu tīrīšanas darbus," informē P. Bužers. 


Jāatgādina, ka pilsētā daudzviet jau ir izvietotas ceļa zīmes, kas nosaka pagaidu ierobežojumus automašīnu novietošanai ziemas periodā. Autovadītājiem šīs ceļa zīmes ir jāievēro jebkurā gadījumā, un, pirms novietot savu auto kādas ielas malā, jāpārliecinās – drīkst vai nedrīkst.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/aktualitates/49157

2021. gada 17. februārī, 09:51, Aktualitātes
ogresnovads.lv

Jaunākie komentāri

ladavrkk • 2021. gada 20. februārī, 11:43
Сeкс знакoмствa. Cнять любую дeвкy и тpaxнyть теперь проще простого - без дeнeг и oтношeний, эти дeвyшки пpoсто любят сeкc и дaют вcегда, пoпробyй бecплатнo ----- http://srt.vg/sesix
To Toms • 2021. gada 18. februārī, 23:01
Par Millera kungu katru velēšanas gadu vits stāsts tas ir atkarīgs no partijas
Toms • 2021. gada 18. februārī, 15:50
Ja papēta sociālos tīklus, atklājas diezgan dīvainas lietas par mūsu slavenāko politiķu savstarpējām attiecībām. Piemēram. R.Pabrieža nez kāpēc izrāda ļoti lielas simpātijas pret E.Helmani, D.Kļaviņu un I.Skudiķi. Savukārt E.Helmanis pret I.Skudiķi vienaldzīgs, bet pret D.Kļaviņu ļoti pretim nākošs. Savukārt D.Kļaviņa pret I.Skudiķi vienaldzīga, arī pret R.Pabriežu vienaldzīga, bet pret E.Helmani labvēlīga. Paņemsim tādu odioza personu kā R.Millers. Pret E.Helmani it kā noskaņots ļoti negatīvi, bet vienlaikus ir atrodama arī pozitīva attieksme. Nevar saprast vai R.Millers ir pielīdējs tā pat kā R.Pabrieža? Vai arī sevī apjucis cilvēciņš ar nestabilu psihi? Pie kam R.Millers daudzviet pauž ļoti izteiktu naidu pret Vienotību kā partiju un tās vadītājiem [Kariņu, Reiru], bet pret D.Kļaviņu ….. neko, klusums?! – it kā viņas nebūtu. Ir atrodamas arī citas dīvainības. Nez kā viņi – draugi(?), konkurenti(?) – sagrupēsies uz vēlēšanām un pēc vēlēšanām.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet