Atgriezties pie raksta

Atklātā vēstule Latvijas Pašvaldību savienības vadītājam Video

Godātais Latvijas Pašvaldību savienības vadītāja G. Kaminska kungs!

Vēršos pie Jums, lai kopā uzrunātu pašvaldību domju vadītājus un lai vērstos pie ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa kunga par JKP vadītās Izglītības un zinātnes ministrijas izdarīto, patvaļīgi, neievērojot Ministru kabineta noteikumus Nr. 508 "Kārtība, kādā valsts finansē profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas", samazinot finansējumu sporta skolu pedagogu atalgojumam. Šobrīd šim mērķim mēs saņemsim finansējumu tikai 93 procentu apjomā no 100 procentu solītā. Par šādu samazinājumu mēs neesam runājuši un neesam vienojušies. Mēs vienojāmies par pašvaldības budžeta samazināšanu, jo šobrīd visiem ir grūti laiki, taču atņemt finansējumu sportam nav godīgi pret mūsu sporta skolu pedagogiem, finansējums sporta skolām ir samazināts netaisni. 


Mēs lūgsim Ministru prezidentu pievērst uzmanību JKP vadītajai ministrijai, izvērtēt, kāpēc tā ir sanācis ar finansējumu sporta skolām. Jācer, ka tā nav apzināta valsts tēla graušana, bet vienkārši nevīžība vai neizdarība. Lai mēs uzticētos valstij, arī valstij ir jāpilda savi solījumi. 


Es augsti vērtēju Ministru prezidenta Kariņa kunga darbu un viņa uzņēmību, vadot valdību šajā sarežģītajā laikā, tomēr aicinu nepieļaut atsevišķu ministriju patvaļīgu, normatīvajiem aktiem neatbilstošu rīcību.  


Runājot par Ogres novadu, vēlos uzsvērt, ka mūsu pašvaldības profesionālās izglītības iestādes – Ogres novada Sporta centrs un Ogres Basketbola skola – ir vieta, kur tiek audzināti jaunie sporta talanti, kas godam pārstāv Latviju ārpus tās robežām, ar saviem sasniegumiem veido mūsu valsts tēlu. Ogres novada pašvaldības dome arī turpmāk nodrošinās finansējumu šo sporta skolu sekmīgam darbam, tomēr valstij ir jāfinansē profesionālās izglītības iestāžu darbs normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apjomā. 


Lūdzu Latvijas Pašvaldību savienības vadītājus un pašvaldību domju priekšsēdētājus atbalstīt šo aicinājumu, lai nepieļautu JKP vadītās Izglītības un zinātnes ministrijas netaisnīgo attieksmi pret sporta skolu pedagogiem.


Domes priekšsēdētājs Egils Helmanis 


Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/aktualitates/49025

2021. gada 27. janvārī, 07:41, Aktualitātes
ogresnovads.lv

Jaunākie komentāri

nu • 2021. gada 1. februārī, 09:00
vispār jau izglītības ministrijai budžetu piešķir visa valdība kopumā un apstiprina Saeima. Tai skaitā arī Helmaņa pārstāvētā NA. Tad par ko ir brēka?
xxx • 2021. gada 28. janvārī, 15:30
Девyшки ищyт мyжчин для xоpошoго ceкcа, если хочешь тpаxнyть красивую малышку (без дeнег), то тебе сюда----- http://srt.vg/sisky
. • 2021. gada 27. janvārī, 21:14
es gan gribētu dzirdēt unn redzēt to dokumentu, kur ministrija atsakās pildīt likumu. Domāju, ka drīzāk kāds te nav iesniedzis datu atjauninājumus, norādot skolēnu skaitu, kurš ir kļuvis lielāks.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet