Atgriezties pie raksta

VARAM lūdz KNAB izvērtēt Ikšķiles mēra rīcību saistībā ar finanšu līdzekļu ieguldīšanu pašvaldības infrastruktūras objektā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) lūdz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) izvērtēt Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa (LZP) rīcību, pašvaldības vārdā noslēdzot līgumu par finanšu līdzekļu ieguldīšanu pašvaldības infrastruktūras objektā, aģentūru LETA informēja VARAM.

Ministrijā esot saņemta informācija, ka Ikšķiles novada pašvaldībā ir veikti pašvaldības autoceļa atjaunošanas darbi. Ikšķiles novada domes deputāti vēstulē ministriju informējuši, ka minētajiem pašvaldības autoceļiem pieguļ Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja ģimenei piederoši nekustamie īpašumi, tostarp nekustamais īpašums, kur atrodas viņa dzīvesvieta un kur viņa laulātā organizē saimniecisko darbību.


Savukārt Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Trapiņš vēstulē ministrijai sniedza skaidrojumu, ka pašvaldības ceļu remonts ir tieši saistīts ar derīgo izrakteņu ieguvi un tā transportēšanu uz betona ražotni īpašumā "Tigranas" un konkrētu pašvaldības ceļa posmu izmantošana tika apzināta tikai sarakstē ar valsts AS "Latvijas Valsts ceļi".


Vienlaikus Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs informēja ministriju, ka 2020.gada 18.jūnijā tika noslēgts līgums ar SIA "Īpašumi EG" par to, ka uzņēmums ar saviem spēkiem un līdzekļiem veiks minēto ceļu rekonstrukciju.


Savukārt Ikšķiles novada pašvaldība saskaņā ar līgumu apņēmās "Īpašumi EG" izdot pieprasītajā apjomā atļaujas, lai uzņēmuma tehnika varētu izmantot attiecīgus ceļus un tiltu.


LETA jau ziņoja, ka saistībā ar šo gadījumu Ikšķiles novada domes opozīcija mēģināja atstādināt Trapiņu no amata, bet tas neizdevās.


Ikšķiles novada domes deputāts Kaspars Upaciers ("Iedzīvotāji") informēja, ka atkāpšanās pieprasījuma iemesls ir pašvaldības vadītāja nelikumīgās rīcības - noasfaltēts ceļš gar ģimenes īpašumiem, kuros notiek nesaskaņota būvniecība un ierīkots nelegāls karjers, bet pašvaldības karjerā "Kaparāmuri" izveidota bīstamo atkritumu kaudze.


Trapiņš iepriekš notiekošo komentēja, ka pēdējā laikā publiski manāmā mērķtiecīgā pašvaldības vadības un viņa nomelnošana acīmredzami tiek realizēta saistībā ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ikskile/48523

2020. gada 25. novembrī, 08:21, Ikšķiles novada jaunumi
Leta

Jaunākie komentāri

Maija • 2020. gada 31. decembrī, 05:28
Te arī tas pats. Virsrakstã iet runa par Trapiņu, bet komentãros ...par Helmani. Ja kas nepatīk Helmaņa darbībã, ejiet pieņemšanas dienãs un sakiet to viņam personīgi. Ja runã aizmuguriski... Helmanim ne silts ne auksts. Nejauciet visu vienã katlã. Ko var ņemties.
Jānim • 2020. gada 26. novembrī, 10:25
Runa nekur neiet un Helmanis neko nav privatizējis, bet esot deputāta amatā, izkārtoja mammai māju, kurā tagad dzīvo pats, piecdesmit gadīgs vecis, kuram savas mājas nav.
modrais • 2020. gada 26. novembrī, 09:08
Vai Tu dieniņ, nobriedis augonis,satura zampa,priņči baltos zirgos, slimā pumpa-redz ku es daudz zinu visādus izteicienus , vai nau skaisti, rakstīju un priecājos ku man skaisti izteicieni zināmi. Lasot liekas , ka kādu apbižoja ( aitas arī neļauj pretī skolai ganīt), bet parādi , vai uzraksti SLIMĀ PUMPA, BALTĀ ZIRGA JĀJĒJA ko esi izdarījis. Es atbalstu Induli Trapiņu.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet