Atgriezties pie raksta

Ikšķile paziņo par izstāšanos no Zilo kalnu attīstības aģentūras

Ikšķiles novada dome nolēmusi pārtraukt sadarbību, izstājoties no Ikšķiles un Ogres novadu pašvaldību apvienotās aģentūras, kuras pārziņā atrodas dabas parka "Ogres Zilie kalni" attīstība.

"Ar skumjām sirdī paziņoju, ka Ogres novada dome ir saņēmusi vēstuli no Ikšķiles novada domes par izstāšanos no Zilo kalnu aģentūras. Mūsu uzticamais partneris vēlas ieekonomēt naudu. Zilo kalnu projekts ir labākais, ko ir izveidojuša divas pašvaldības. Dārgie Ogres un Ikšķiles iedzīvotāji, varu Jūs nomierināt, Ogre turpinās vadīt aģentūru un nodrošināt Zilo kalnu apsaimniekošanu," šādu ierakstu sociālajā tīklā "Facebook" publicēja Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis.


Izstāšanos no "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūras" Ikšķiles novada dome pamato ar nepieciešamību samazināt izdevumus, kas tiek atvēlēti aģentūras darbības nodrošināšanai. Ikšķiles novada administratīvajās robežās esošās kompleksa teritorijas daļas pašvaldība uzturēšot ar citu pašvaldības struktūrvienību piesaisti.


Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieka Česlava Batņas parakstītajā dokumentā minēts, ka abām pašvaldībām esot atšķirīgi viedokļi par kompleksa attīstību, kas arī kļuvis par vienu no galvenajiem iemesliem, kāpēc tiek pieņemts lēmums par izstāšanos.


"Uzskatām, ka sadarbība, kad Ikšķiles novada iedzīvotāju intereses tiek vērtētas kā mazsvarīgas iepretim Ogres novada iedzīvotāju interesēm, turpmāk nav pieņemama," minēts oficiālajā paziņojumā.


12.decembrī notiks Ikšķiles novada domes sēde, kurā tiks balsots par sagatavoto lēmumprojektu par izstāšanos.


Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ikskile/42888

2018. gada 9. decembrī, 17:17, Ikšķiles novada jaunumi
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Ieva • 2018. gada 11. decembrī, 19:39
Acīmredzami, ka abu pašvaldību pārstāvji nepasaka visu līdz galam. Kungi, iedzīvotāji sagaida patiesu un pilnīgu informāciju.
slēpotājs • 2018. gada 11. decembrī, 18:23
Tas, ka divi pīrādziņi ir saplēsušies dēļ otkatiem un ietekmes sfērām, pat garīgi veselam zīdainim ir skaidrs. Taču normāli attiecībā pret Ogres un Ikšķiles nodokļu maksātājiem, būtu ja dalot nākotnes otkatus netiktu satirsts tas, kas ir jau izdarīts! Piemēram: Slēpošanas trases pēdējos trīs gadus (cik nu tā sniega bija) tika sagatavotas ideāli, pat kvalitatīvāk kā Rīgā!!! Un nevajag iedomāties, ka to tagad varēs izdarīt jebkurš sētnieks, traktorists vai santehniķis savā darba laikā no 8-17 izņemot sestdienas un svētdienas. To var izdarīt tikai ļoti ieinteresēti cilvēki, kas neskaita darba stundas, dienas un saprot ko dara! Līdz šim tā bija! Vai būs turpmāk?
Kaut kam ir jānotiek • 2018. gada 11. decembrī, 17:10
Es ļoti ceru ka šī naudas grābşana iedzīvotāju nodokļu izšķērdēšana drīz beigsies. Vienīgi ka izsalkušie salikti visur...un kā viens būvnieks teca Ogrē nav lo degunu bāzt,gan savā starpā sāks viens otru rīt nost.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet