Atgriezties pie raksta

« Ikšķile paziņo par izstāšanos no Zilo kalnu attīstības aģentūras

2018. gada 9. decembrī, 17:17, Ikšķiles novada jaunumi
Ogrenet

Komentārirādīt komentārus augošā secībā

Ieva • 2018. gada 11. decembrī, 19:39
Acīmredzami, ka abu pašvaldību pārstāvji nepasaka visu līdz galam. Kungi, iedzīvotāji sagaida patiesu un pilnīgu informāciju.
slēpotājs • 2018. gada 11. decembrī, 18:23
Tas, ka divi pīrādziņi ir saplēsušies dēļ otkatiem un ietekmes sfērām, pat garīgi veselam zīdainim ir skaidrs. Taču normāli attiecībā pret Ogres un Ikšķiles nodokļu maksātājiem, būtu ja dalot nākotnes otkatus netiktu satirsts tas, kas ir jau izdarīts! Piemēram: Slēpošanas trases pēdējos trīs gadus (cik nu tā sniega bija) tika sagatavotas ideāli, pat kvalitatīvāk kā Rīgā!!! Un nevajag iedomāties, ka to tagad varēs izdarīt jebkurš sētnieks, traktorists vai santehniķis savā darba laikā no 8-17 izņemot sestdienas un svētdienas. To var izdarīt tikai ļoti ieinteresēti cilvēki, kas neskaita darba stundas, dienas un saprot ko dara! Līdz šim tā bija! Vai būs turpmāk?
Kaut kam ir jānotiek • 2018. gada 11. decembrī, 17:10
Es ļoti ceru ka šī naudas grābşana iedzīvotāju nodokļu izšķērdēšana drīz beigsies. Vienīgi ka izsalkušie salikti visur...un kā viens būvnieks teca Ogrē nav lo degunu bāzt,gan savā starpā sāks viens otru rīt nost.
Cits ogrēnietis • 2018. gada 11. decembrī, 16:44
Kā tad palika ar to tiesas sēdi galvenajam parka pārraudzītājam Helmanim? Atkal atlika?
Ivars • 2018. gada 11. decembrī, 13:24
Un vēl - kur Ikšķilei vai Ogrei ieguvums no daudzajiem privātajiem sporta pasākumiem? Atbrauc pūlis, noplicina parku, aizbrauc. Pa vidu vēk traucē vietējiem. Vai viņi kaut centu atstāj Ogrē vai Ikšķilē? Nē. Atbrauc no Ulbrokas puses un aizbrauc. Samazināt.
Ivars • 2018. gada 11. decembrī, 13:14
Ikšķile - malači, ka pārņēmāt kontroli. Lūdzu atgriezt Zilajiem kalniem sākotnējo statusu un izmantošanas mērķi - aizsargājama dabas parka teritorija. Pastaigām, dabas baudošanai. Tagad parks ir pārvērsts par nomīdītu sporta laukumu. Jāzumanās, ka tev vai nu uzbrauks ar sporta riteni, vai tu ieskriesi elektrības stabā (meža vidū!!!), vai kaut kādi miliāristi rīkos sev pasākumus. Ja gribas sportot, meklējiet sev citus mežus nevis aizsargājamu dabas parku.
ogres nams • 2018. gada 11. decembrī, 12:49
un kad beidzot sakārtos ogres namsaimnieku?
Indulis • 2018. gada 11. decembrī, 12:16
Es skaidri pateicu, ka nepieļausim situāciju, kad, Ikšķiles novadam izstājoties no aģentūras, novada nozīmīgā daļā saimniekos kaimiņu pašvaldība. Kaimiņu pašvaldības iedzīvotāji laikam ir piemirsuši, ka būvniecības iecerēm Ikšķiles novada teritorijā būvatļaujas izsniedz Ikšķiles būvvalde. Arī citus pasākumus un uzvedības noteikumus noteiks Ikšķiles pašvaldība.
> Pareizi ir • 2018. gada 11. decembrī, 12:02
Tā notiek visur, ka ielikteņi pašvaldību SIA jeb aģentūru vadītāji, arī pašu pašvaldību vadītāji, iepirkumus dod vai nu savām privātfirmām, t.i., paši sev vai sliktākajā gadījumā savu tēvu, māšu firmām, proti, vistuvāko radu firmām. Atbrauciet pie mums uz Ķegumu! Te tas jau no 2009. gada, kad jauno Ūzuli ievēlēja par novada priekšsēdētāja vietnieku, tagad jau pašā virsotnē Priekšsēdētājs. Jaunais Ūzuls visus pašvaldības iepirkumus atdod savam tēvam vecajam Ūzulim, kurš ir vienīgais firmas īpašnieks, t.i., SIA „Via Mežs”. Tā tas turpinās 9 gadus un turpināsies vēl ilgi, jo jaunais Ūzuls arī pats gados jauns un taisās valdīt Ķegumu līdz pensijai. Visas kontrolējošās iestādes, arī Knab, atzinušas šitādu praksi par likumīgu. Tad ko uztraukties par kaut kādu sīku Ogres-Ikšķiles aģentūru?
<pele • 2018. gada 11. decembrī, 11:55
Ikšķile tak stājaties ārā un miers. tajos 120 tukstošos ir parka uzturēšanas izmaksas? trases gatavošana, kopšana, atkritumu izvešana? Esat galīgi galvu saspieduši? Jā tik liela parka kopšana arī kaut ko maksā. Ejiet tak kur jums ir jāiet!
4fiksi • 2018. gada 11. decembrī, 10:16
Pēdējais pareizi pateica. Viens cilvēks tajā tūrisma aģentūrā iztērē administrācijai 120 tūkstošus?! Vājprāts!! Helmani, atbrīvo mūs no sevis un saviem ielikteņiem Briežiem, Grinbergiem, Robežniekiem, Pivariem!!! Cik var?! Nav brīnums, ka Ikšķilei piegriezās tā patvaļa. Un tas, ka Zilie kalni ir būvlaukums, ir skaidrs - pat māju pamanījās izbūvēt pirmajā kalnā. Kaut jebkāda ēku būvniecība ir aizliegta Natura 2000.
Pareizi ir • 2018. gada 11. decembrī, 03:47
Jā, un tas aģentūras ieliktenis, kas organizē arī iepirkumus Zilajiem kalniem, pats vienlaicīgi ir arī privātais izklaides un sporta pasākumu organizētājs un inventāra iznomātājs Zilajos kalnos. Vai nav pārlieku trekni un interešu-konfliktējoši?
Pareizi ir • 2018. gada 11. decembrī, 03:34
Tas, ka Ogre Zilos kalnus uztver kā būvlaukumu, parādījās gan, kad uzcēla torni pretēji biologu iebildumiem (pats tornis kā tāds vēl nav trakākais, bet lielākā skāde ir tām vietām, pa kurām augšā brauca smagā tehnika - drīz tur pēc erozijas būs jaunas gravas, ne velti Eiropā tādās vietās izmanto tikai zirgus), gan sakāra tās staigājamās virves kokos, kuras reāli aizbiedē visus ligzdojošos putnus un vāveres, bet visbrutālākais bija redzams šovasar, kad ar traktoriem šķūrēja nost kalnu nogāzi pie Mālkalnes apļa, un tā pamazām būvlaukums top arvien plašāks. Kā vispār drīkstēja kautkādu privāto pasākumu organizatoru un izklaidētāju interešu vārdā sadirst šo īpaši aizsargājamo Natura 2000 teritoriju? Būtībā tas jau smird pēc kaut kā krimināla. Un tā aģentūra-barotava jau sen bija jālikvidē, viens ieliktenis, kas sākumā pat bija direktora vietas izpildītājs, tur vispār ir bez izglītības un sajēgas par tāda objekta apsaimniekošanu.
Sesks>Iteresanti pat ļoti • • 2018. gada 10. decembrī, 21:53
Uzvelc bumbierenes un aizvelc savu pakaļu uz Zilokalnu Ikšķiles teritoriju. Redzēsi labas lietas!
Samērīgi • 2018. gada 10. decembrī, 21:22
Runa par SAMĒRĪGUMU. Tātad kā it visā kaut kādai proporcijai jābūt! Zāļu cenām (tikko pa LTV1), ceļu uzturēšanai...etc.... Zilo kalnu administrēšanai etc.... Kāds parēķinās?
Interese • 2018. gada 10. decembrī, 19:06
Rekur ljoti labs piemers, kaa Helmanis "aizstav" ogreniesu intereses - par Namsaimnieka bardaku un saviem ieliktenjiem piekopj strausa taktiku - klusums, izvairishanaas, bet par kaut kaadu tuurisma agjentuuru uzreiz PRESES konference. Sanjemiet sejaa ogrenieshi. Drosi vien Ikskilei apnika kaartejie Ogres ieliktenji naudas iztrallinataji.
Zintis • 2018. gada 10. decembrī, 18:48
Helmanim pārmet , ka pārāk daudz ir aizstāvējis, cīnījies par Ogrēniešu interesēm! Ogrēniešiem labi , ka ir tāds Helmanis kas rūpējās par viņu interesēm. Kāpēc mūsu zaķīši baltie pūkainie nerūpējās par Ikšķiliešu interesēm, ja visi lēmumi ir pieņemti vienbalsīgi?
Annai • 2018. gada 10. decembrī, 18:38
Tici trapiņam :) Trapiņš teica , ka stāsies ārā bet nestājas jo gribēja piečakarēt Ogri bet tagad būs jānāk atpakaļ:)
Anna • 2018. gada 10. decembrī, 18:30
Pat ja Ikšķiles laikā uzauga, tad Ogres laikā palika - samazināt neviens no Ogres pat nedomāja. Trapiņš gan citu ko saka par administratīvajām izmaksām un kas tās ir uzaudzējis.
Sarmis • 2018. gada 10. decembrī, 17:51
Anna šādas izmaksas uzauga kad aģentūra bija Ikšķiles pāraudzībā. Lai Ikšķile droši izstājas.
«« Iepriekšējā lapa — pavisam 3 lapas — Nākamā lapa »»

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet