Maksas medicīniskie pakalpojumi bērniem
Latvijā bērniem medicīna ir bezmaksas, tā skandina visi, bet .....
Nosūtīja mūs uz gūžas sonogrāfiju 3,LS
masāžas Ogrē zīdaiņiem arī ir maksas pakalpojums, kas svārstās no 5,līdz 0,5LS. sākumā gan ārsts piedāvā pašas dārgākās??? to es nesaprotu , jo tai pat laikā Jelgavā bezmaksas!!Ogre nav Latvija, Vai Ogrē kā parasti savi likumi????????????????????????
zini,tev taisnība,man jau sen nelika mieru doma,kapēc manam zīdainim ir jāmaksā par gūžas sonoskopiju...negāju taču uz privātpraksi,bet tepat vien uz vietējo poliklīniku!!!Tas bija pirms gadiem 3,bet tomēr bija.Un vēl tā neizprotamā nodeva bez čeka pie vecmātes...ikmēneša nodeva???Kam,par ko,kapēc,atbildi nezinu...Visi jau zin,ka grūtniece nestrīdēsies ar savu vecmāti uz kuras pleciem ir rūpes par mazuļa gaidīšanu.Naudiņa tika ieripināta parastā kastītē,kuru visticamāk dienas beigās brālīgi sadalīja...Ziniet ko Rīgā man saka par šo visu???TĀ IR OGRE...
Cik es saprotu, tad mūsu valsts nodrošina tikai neatliekamo medicīnisko aprūpi, par pārejo jāmaksā pašiem. Cik un kam - tas laikam atkarīgs no ārsta godaprāta.
bet tur jau tas sāls,ka Lv medicīna bērniem esot bezmaksas!Laikam jau tikai uz papīriem...
Zīdaiņiem gūžas sonogrāfiju taisīja ģimenes ārste, kurai ir privātprakse un nav nekādas saistības ar poliklīniku,vienīgi tas, ka ģimenes ārsta prakse atrodas poliklīnikas telpās. Arī pakalpojuma cenu nosaka pats ģimenes ārsts , diemžēl . .
Gūžas sonogrāfija zīdaiņiem ir BEZMAKSAS tad, ja ir nosūtījums no ģimenes ārsta (pediatra) . Maksa par pakalpojumu 3 Ls ir noteikta, ja ģimenes ārsta nosūtījumā ir ierakstīts, ka tas ir maksas pakalpojums vai arī vispār nav nosūtījuma.
Kā tad lai izlūdzas to bezmaksas pakalpojumu?Ārstu nosūtjumos parasti ir rakstīts ka maksas.
izskatās ka ārsti dara ko grib,īpaši nepiedomājot par to,ka jaunajām māmiņām arī tie 3 ls ir liela nauda.Un kā tad ar to maksu pie vecmātes,gribētu zināt kur tas tiek reģistrēts???Un vai tiek...
bet kā tad ir ar masāžām?????
Par viziti pie vecmātes grūtniecēm nav jāmaksā un vecmāte nedrīkst Jums prasīt samaksu! Par notiekošo ziņojiet galvenajam ārstam!