Veselībai piķi nemazinās. Ardievu izglītība un sociālās garantijas

Valdība vienojas finansējumu nesamazināt veselībai, valsts parāda vadībai un iemaksām ES

Valdība šodien slēgtajā sēdē vienojusies, ka veselības nozare, valsts parāda apkalpošana un valsts iemaksas Eiropas Savienībā (ES) būs tās jomas, kurām 2010.gadā finansējums netiks mazināts.
Visas pārējās nozares nākamgad skars finansējuma samazinājums.
Minētajām trim jomām paredzētais finansējums pret nākamā gada budžeta bāzes izdevumiem tiks saglabāts 100% apmērā, šodien žurnālistus informēja premjers Valdis Dombrovskis (JL).
Sociālai aizsardzībai, izglītībai, sabiedriskajai kārtībai un drošībai, kā arī neatkarīgajām iestādēm izdevumi tiks mazināti par 6%.
Savukārt par 9% tiks mazināts finansējums vispārīgiem vadības dienestiem.
Tādām funkcijām kā ekonomiskā darbība, valsts pārvaldes iestādes, aizsardzība, kultūra, sports un atpūta izdevumi tiks mazināti par 20%. Tāpat par 20% plānots mazināt finansējumu politiku veidošanai un vides aizsardzībai.

Iksiņa , 2009-09-22 20:11:23

Izskaidrojiet kāds man, nejēgai, ko nozīmē jēdziens VISPĀRĪGIE VALSTS DIENESTI?

Iksiņa , 2009-09-22 20:28:00

Tu kāds varētu būt ko kļūdījies, bet tā es varu iedomāties KNAB, Tiesībsarga biroju un tamlīdzīgus, kam ir savi budžeti. Nu, par Veselības ministriju runājot, vai redzi, ko deva Bauskas un arī Ogres aktivitātes. Bet visiem vajag rīkoties, jo tā praktiski ir sabiedrības šķelšana - tam došu, tam nedošu.

aksels , 2009-09-22 20:37:20

Tiesībsargu tā kā vispār jāklapē ciet, tas jau sen nepilda savas funkcijas (un šaubos, vai jebkad pildījis). Nekā personīga nesen izsmeļošu sižetu par to kantori izveidoja... Un vai es pareizi saprotu, ka mīnus 6 % sociālajā jomā atkal nozīmēs mīnus pensijas un pabalsti? Par veselību - tas, ka finansējums 2010 gadā netiks samazināts, vēl nenozīmē, ka tas nokļūs līdz slimnīcām. Un negarantē līdzekļus šā gada beigās! Tā kā baidos, ka cīņa vēl nav galā...

Iksiņa , 2009-09-22 21:35:58

,

'; , 2009-10-19 10:46:15

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)
 

Ogrenet