Alkoholu pirksim l[īdz plkst 23
Nu nez vai vajadzēja, bet:
Saeimas komisija atbalsta alkohola tirdzniecības pagarināšanu līdz plkst.23
Publicēta: 11:19 22.09.2009.
Rīga, 22.sept., LETA. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šodien otrajam lasījumam atbalstīja priekšlikumu līdz plkst.23 pagarināt alkohola tirdzniecību.
Jau ziņots, ka Latvijas Alkohola ražotāju un tirgotāju apvienība (ARTA) vērsusies pie Saeimas komisijām, frakcijām un atbildīgajām ministrijām ar ierosinājumu veikt izmaiņas Akcīzes nodokļa likumā tādējādi samazināt ievešanai atļautā alkoholu daudzumu dzērieniem ar spirta saturu virs 22% - no viena litra uz 0,5 litriem, dzērieniem ar spirta saturu līdz 22%, izņemot negāzēto vīnu un alu, no diviem litriem līdz vienam litram, četru litru negāzētā vīna un 16 litru alus vietā attiecīgi atļaut ievest divus litrus negāzētā vīna un astoņus litrus alus.
Pēc alus ražotāju aicinājuma pagarināt alus tirdzniecības laiku arī ARTA ir vērsusies pie atbildīgām ministrijām un Saeimas frakcijām, aicinot piemērot vienādus nosacījumus visa veida alkoholisko dzērienu tirdzniecības laikam.
"Tas nodrošinātu godīgas konkurences apstākļus visiem tirgus dalībniekiem, vēl jo vairāk tāpēc, ka kopš gada sākuma, piemēram, 0,5 litru degvīna pudele akcīzes nodokļa pieauguma rezultātā sadārdzinājusies par 52 santīmiem, kamēr alum tie ir pāris santīmi," pamato ARTA biedri.
Tāpat, viņuprāt, joprojām aktuāls jautājums ir kontrabandas alkohola ieplūšana Latvijā no kaimiņvalstīm. Spilgts piemērs tam esot policijas konfiscētais nemarķētais alkohols vairākos Vecrīgas bāros, tāpēc apvienība uzskata, ka kontrabanda pierobežā ir un paliek viens no galvenajiem nelegālā alkohola ieplūšanas kanāliem un tās apkarošana pierobežā joprojām ir vāja, bet policija tikai cīnās ar sekām, kad šis nelegālais alkohols jau nonāk tirdzniecībā.
Drošvien vairākiem veikaliem mainīsies darba laiki :))
beidzot kaut viens normāls lēmums
īstās tendences sāk parādīties, nodzersim smadzenes vel vairāk -es pret.
Atraduši par ko priecāties, par citām lietām jādomā!
dumjie cilvēki!
nesaprotat,ka alkohola tirdzniecība ir 1.TIKAI UN VIENĪGI BIZNESS!!! Tas, kas ar cilvēkiem tā dēļ notiek, nav biznesmeņu darīšana! Kamēr citi tikai dzer un nodzeras, citiem tas vairo peļņu un viņi tik būvē sev mājas un pērk mašīnas! Man domāt, ka dzeršana ir reāli EXTRA, ko vispār var atļauties... nezinu kas!! Ne pēc tam nākamajā dienā uz darbu normāli, ne arī domāšana ir daudz maz kvalitatīva!! Nemaz nerunājot par bērniem.....
Kāds varētu papētīt statistiku, vai ir bijusi kāda jēga no šiem alkohola tirdzniecības ierobežojumiem. Esmu pārliecināts, ka nav - tas viss ir tikai valdības divkosība. Tagad, kad naudas trūkst, par stundu pagarina tirdzniecības laiku. Nevajadzēja taisīt ažiotāžu un atļaut tirgot visu laiku, bērnudārzs kaut kāds.
Un vēl kas - visi attaisnojumi par dzeršanu... ir tikai attaisnojumi tiem, kas nezina, cik super ir kaut ko izdarīt REĀLI PAŠAM SKAIDRĀ nevis piemesties un tipa iet kārtot baigās ģēlas!!
1oo. pantam -jēga ir, ka alkohols nemētājas visapkārt un kāds nekrīt kārdinājumā. Gļēvie sīkuļi -dzērāji!!!
Ko nu, ko nu? Atrodi vienu cilvēku, kurš pēc 22.00 būtu gribējis dabūt alkoholu, bet nav to varējis izdarīt. Jēgas nav, tā ir tikai cilvēka cieņas pazemošana.
īstenībā man neinteresē dzērāji un es negribu, ka viņi citus traucē, ja ir tā saucamie-inteliģentie dzērāji, tad viņi izdomās jau iepriekš, laicīgi.
Man jau liekas, ka tam likumam nebija jēgas, tik vien kā bāru lobēšana. Alko tāpat varēja dabūt jebkurā diennakts laikā, tikai ievērojami pārmaksājot.
Oh saeimas 100 "Gudrie" , kas tas ir 1h :) Normāli būtu atcelt ierobežojumu vispār un ieviest valsts monopolu stiprajiem dzerieniem tur virs 30* un bizness notiktos:):)
Aha, kā Norvēģijā. Tāpēc tur katrā sētā kandžu dzen :)
Iksiņa : Zviedrijā saule kandzju dzen katrā lauku mājā stacionārās rūpnieciski ražotās pariktēs , nacionālā tradīcija tāda un katrai saimniecei sava ģimenes recepte :):) Bet tas tā pašpatērīņam , apmēram kā pie mums zaptes vāra :):) Tas man bij lielākais pārsteigums dzīvojot pie Swensoniem:):)
nu tak Norgē analoģisks variants. Tur alko ir zem 100% valsts monopola - to var nopirkt vai nu speciālos veikalos, bezmaz ar iepriekšēju pierakstu, vai nu bāros līdz noteiktai stundai (vot neatminos - plkst 0.00 vai 2.00).
Urāāāāāāāāāāāāāāāāāāāā!