Pārsteigums. Jeb kāpēc bērnudārza darbiniekli darba laikā neatrodas savā darba vietā?
Situācija vakar. Eju pa ielu un skatos man pa priekšu lēnā mierīgā solī iet bērna grupas auklīte. Rodas jautājums vai darba laikā viņai nevajadzēja atrasties savā darba vietā? Neminēšu kaonkrēti cilvēka vārdu vien teikšu, ka tā bija b/d "Zelta sietiņš" auklīte. Manai paziņai bērni arī iet šajā dārziņā. Nevienu vien reizi biju no viņas dzirdējusi, ka audzinātājas bērnus atstāj auklīšu uzraudzībā un pašas darba laikā kārto savas darīšanas. Vai bērni dzīvojas pa grupu vieni kamēr audzinātājas citā grupā sēž un dzer kafiju. (Iet runa par "Zelta sietiņu") Un te nu es aizdomājos par paziņas teiktoun rodasman jautājums , OGRENET LUDZU VARBŪT JŪS VARĒTU NOSKAIDROT PIE B/D VADĪTĀJĀM OGRĒ - 1. Vai audzinātājām savā darba laikā nav jāatrodas savā darba vietā? (domāta ir gupiņa) 2. Un kurš uzņemas atbildību par bērniem ja viņi ir palikuši vieni bez uzraudzības?
Bērni jau vieni grupiņā nepalika noteikti,bet vai jums Inga nekad nav nācies darbā kaut uz stundiņu atprasīties kaut vai līdz kādam ārstam vai skolai aizskriet .Nesēdeja tā auklīte frizētavā vai kafeinīcā .Pieļauju ka auklīte pat todien varbūt bij aslima ,vai viņas bērni slimi ,kas negadās arī auklītēm .
Mans dēls 2007/2008m.g.arī beidza "Zelta sietiņu" .Varu teikt ka Zaķu grupā šī lieta tika piekopta ļoti bieži. Un par to kafijas dzeršanu taisnība vien ir. Vecāki Ogres b/d ir celti pēc viena projekta un otrā stāva grupiņas ir savā starpā caurstaigājamas. Un kāpēc gan katrai audzinātājai no rīt sēdēt savā grupā un nodarboties ar jau atnākušajiem bērniem ja var sēdēt kādā citā grupā un dzert kafiju, bet vecāks var pie durvīm stāvēt kādreiz pat 10 min un gaidīt audzinātāju. Un tad nu rezultāts ir tāds vai nu ej un meklē kam atstāt savu bērnu vai stāvi un skaļā balsī sauc kamēr sasauc.
Es uzdevu konkrētus jautājumus un ceru uz viņiem iegūt arī atbildes. Manuprāt ja cilvērks ir ieradies darbā, tad darbā viņam ir jāatrodas nevis darba laikā jākārto savas personīgās darīšanas. BRRR jūs gribat teikt, ka mums vecākiem ir jāizturas saprotoši pret to, ka b/d audzinātāja vai auklīte vēlas darba laikā kārtos savas personīgās lietas? vai jums neliekas, ka šis jūsu aicinājums uz sapratni ir nedaudz neloģisks? Ja darba devējs ir pieņēmis darbā darbinieku, tad darbiniekam darba laikā IR jāatrodas sāvā darba vietā. Piedodiet b/d audzinātājas un auklītes, kā arī to aizstāvji, bet domāju ka tā gan no darba devēja, gan vecāku puses ir ļoti normāla prasība.
Mani bērni gāja citā dārziņā ,bet ja jums bij tāda problēma ar audzinātāju ,tad varējāt griezties pie vadītājas vai metodiķes.Tikai tas ka kāds darbinieks atradās uz ielas nenozīmē ka bērni bez uzraudzības .Bērniem ir dažādas nodarbības ,kurās aauklīte nepiedalās,viņai pavisam citi darbi jāpilda .
Ir dažādas situācijas kurās nākas mums darbā atprasīties un varējāt pārbaudīt vai tiešam bērni bij vieni .Jums laikam viss tik ideāli ,ka nekādu pārkāpumu darbā nav,diemžēl neticu un kur jūs esat patreiz?
Šajā situācijā neiet runa par to, ka auklītei bija jāpiedalās kādās nodarbībās, bet gan par to, ka darbiniekam ir darba laiks. Padas jautājums: Vai darba laikā ir pieļaujami, ka cilvēks nenodarbojas ar saviem tiešajiem darba pienākumiem. Iet runa arī par audzinātājām un jautājums ir tieši tāds pats: vai audzinātājai nav jāatrodas savā darba vietā un jāpilda savi tiešie darba pienākumi?
Atvainojos par gramatikas kļūdu. Ziniet brrr es neesmu darba ņēmējs darba devējam. Varu dotajā mirklī artasties pie datora un diskutēt par konkrētiem jautājumiem.
Ziniet Inga diemžēl šī lieta notiek netikai jūsu minētajā "Zelta sietiņā" mani bērni iet " Cīrulītī" un situācija ir bieži līdzīga. Dzīvoju mājās ar mazo atvasīti un mūsu pastaigas reizēs ir gadījies redzēt audzinātāju kurai no rīta esmu atdevusi meitiņu ejam lēnā solī pa pilsētas centru.
gāju bērnu dārzā pirms gadiem 20 un teiktu, ka bija tāpat. Auklītes gāja kārtot savas lietas, it īpaši, kad bērni gulēja.
Daudzos darbos daudz produktīvāks ir darbinieks, aks saņemās un visas savas lietas paveic un atprasās uz stundu, divām, nekā kaut kāda atsēdēšana
Inga, kāpēc šo jautājumu neuzdevāt b/d vadītājai??? Šeit anonīmi par to vieglāk runāt?:) Mana meita pagājušajā gadā beidza "Zelta sietiņu", bet nekad nemanīju, ka bērni grupā būtu atstāti vieni - auklīte vai audzinātāja vienmēr bija ar bērniem.
Neuzdevu tādēļ, ka ir bijusi pieredze, ka pēc būtiskiem aizrādījumiem cieš bērns. Neiedziļināšos 3x jūsu uzdotajā jautājumā un nediskutēšu šai sakarā, jo kā minēju ir bijusi pieredze ka cieš bērns. Diskusijas sākumā uzdevu jautājumus Ogrenet redakcijai un ceru uz viņu atsaucību.Tādejādi caur šo portālu ēlētos dzirdēt ne tikai šī konkrētā b/d "Zelta sietiņš" vadītājas viedokli un nostāju, bet arī citu Ogres dārziņu vadītāju viedokļus.
Ar cieņu Inga
Plīsa ūdens vads ,izsauca uz policiju ,vai salimā pēkšni bērns vai pati auklīte ,vai tad viņa nevar uz ielas rādīties?Par katru jautājumu var un vajag runāt ar audzinātāju vai vadītāju,te jau katru minūti sāk apspriest ko dara bērnudārza darbinieki .Tā kafija jau smaržo katrā iestādē.MANI bērni un tagad jau mazbērni gāja ,,Cīrulītī'"un nekad nebij tādas situācijas ka bērni atstāti vieni .Gadās ka pašas māmiņas aizmirst pēc 19.00atnākt bērnamm pakaļ.
Vēlētos pateikt cien Ingai, ka katrai audzinātājai un auklītei pienākas pusdienslaiks pēc darba likuma 30-40 min.Jeb audzinātājas un auklītes nav cilvēki?Ja gribas pakasīties tad tā ir cita lieta.Un bērni vieni netiek atstāti
Un vēl vēlos pateikt lielu paldies tiem vecākiem kas tagad publiski ķengā grupas audzinātāju un auklīšu darbu.Zaķu grupā izlaidumā un pirms tam visi vecāki paldies teica.Rodas jautājums kādēļ šī lieta netieka aprunāta tad,kad bija šis gadījums.Varbūt vajadzēja uzreiz noskaidrot,kas par lietu.Nevajag tikai stāstīt,ka tas ietekmēs bērnu.Kāpēc nekad publiski paldies nesaka,bet nozākāt zem sveša vārda to māk visi.
Darbiniekiem ir jābūt darbā.
Svarīgi noskaidrot, vai tā ir sistēma, vai cilvēkam tiešām ir bijusi vajadzība iziet. Domāju, ka bērni gan netiek atstāti bez uzraudzības.
Cik zinu, apkalpojošās iestādes strādā tikai pa dienu. Citreiz par to domāju, nu kā tad lai kaut kur aiziet, ja pats strādā?
Mana meita arī beidza bd Zelta Sietiņš šogad un man nav žēl,ka audzinātājās dzer rīta kafiju,jo arī viņas nāca pretī mums kā vecākiem.Ja viņas principiāli piesietos mūsu vecāku pienākumiem,kuru ne vienmēr varam uzspēt,tad būtu bēdīgi.Bet parasti jau runā tas,kuram pašam būtu daudz kur piesieties.Vai Inga ir paraugmamma?????Ko tad lien Ogrenetā darba laikā?
vēl labāk, pati Inga sēž mājās pie datora, savu bērnu neskata, bet pārmet citam, ka nepilda savus pienākumus? Un kā ar tavu mātes pienakumu?
p.s. Audzinātajas un auklītes tak mainās, viņas nav pilnu dienu visas 5 dienas ned. Piedevām, auklītes uz darbu iet vēlāk un agrak iet prom.
Vai Inga nepieļāva tādu domu,ka piemēram minētā auklīte saslima un devās uz poliklīniku,bet viņu aizvietoja cits cilvēks.Bet vai tad vajag ko noskaidrot,labāk sākt publisku apspriedi.Kādēļ to nedarīt aci pret aci,jeb esi par gļēvu?
P.S.Un tik tiešām auklītēm un audzinātājām pienākas atpūtas laiks,kurā bērni netiek atstāti vieni.Un vai ši pati Inga rakstītu gadījumu,ja būtu atnākusi bērnam pakaļ 19.05 bet audzinātāja sēdētu ar viņu nevis principiāli ietu mājās 19.00 kā ir pēc darba laika?
Kārtībai jābūt! Iespējams, ka audzinātājām ari nepatiktu, ja aizietu uz kādu iestādi un tur būtu jāgaida, kamēr kāds atnāk -tas ir kultūras un ētikas jautājums.
Bet taisnība ir par to, ka ir tādi cilvēki, kam patīk citos saskatīt trūkumus, lai gan daudzas lietas var risināt citādā veidā. Kašķis ne pie kā laba nenoved, pašiem vajag būt laipniem, saprotošiem, tad arī pret tevi tā izturēsies.
Man patiesībā nav skaidrības par vienu lietu-KĀPĒC šie neapmierinātie vecāki neiet pie audzinātājas,auklītes vai vadītājas,bet zem segvārdiem pa dienu apkakā(citu vārdu nevar atrast),un vakarā ar platu smaidu nāk pakļ bērnam un dzied salkanas dziesmas par to cik viņiem viss apmierina.Vai tiešām šie vecāki domā, ka Ogre ir tik liela un audzītes nekad neuzzin jūsu patiesās domas?Nesmuki tas ir
Nu jā, ka mēs visu dienu dzeram kafiju citā grupā un bērni paši mācās zīmēt, līmēt, dziedāt dejot, lasīt un rēķināt!!!!!!
Acīmredzot Inga pati nekur nestrādā un viņai vairs nav ko darīt, kā meklēt kašķi. Dullā bāba laikam grib panākt, lai bērni vispār bez auklītes paliek :) Šito atlaidīs, bet citu viņas vietā par smieklīgu algu būs pagrūti dabūt. Inga, atrodi pati sev darbu, tad nebūs internetā savas klimaktēriskās histērijas jārīko...
Bija cita pilsēta pirms 16 gadiem. Parasta bērnudārza parasta darbdiena. It kā nejauši bērņuki palika bez uzraudzības īsu mirkli, kad tika nestas pusdienas uz otro stāva grupiņu. Puisim tiešām nepaveicās. Notika, kā jau puišiem tas gadās, strīds savā starpā par kaut ko ... Tā "rezultātā", uzgrūžoties uz radiatora asajām šķautnēm, kājai, ja toreiz tā bija 5 cm dakteru šuves atstātā rēta, tagad tā ir, puisim augot, izaugusi... Jūs varbūt domājat, ka es baidu? Nē, tikai atcerējos ... Aizdomājieties mazliet, māmiņas,un ...!
Cik saprotu audzinātājām un auklītēm ejot pa ielu ir jākarina plakāti:''Man ir brīvdiena'',''Esmu saslimusi-dodos uz poliklīniku'',jeb arī ''Man ir pusdienas pārtraukums, kura laikā man nav jāatrodas grupiņā'' un tad nebūs šie pārpratumi
iksiņa :DD tiešām bābāi aiz garlaicības nav ko darīt. auklītei nav jāvaktē bērni visu darbalaiku,to dara audzinātājas un gribu redzēt vai inga no septiņiem rītā līdz septiņiem vakarā neko need un nedzer
pirms daudziem gadiem audzinātājas un auklītes arī iekaustīja bērnus,tas nenozīmē,ka reiz tā ir noticis,tad tas turpinās katru dienu. audzinātāju pašu interesēs ir neatstāt bērnus vienus,jo pašām jau būs jāatbild,ja kas notiks. un kura to vēlētos??? inga aizej pārbaudi savu kašķi citā iestādē
Audzinātājas klātbūtne nepasargā bērnu no kritiena, tas ir viens moments un piere ir pušu. Bērni 20, bet audzinātāja viena, visus pie rokas nenoturēs...
Neviens jau neteica, ka visu dienu dzer kafiju.
Nav jau arī pareizi, ka sākas pretjautājumi un citu apvainošana. Ja kaut kas nepatīk, tad uzreiz histērijas? Bet, piem., Jūs zināt, ka dažreiz audzinātāja grupā ir viena, jo auklīte oficiāli ir slima. Un audzinātājai ir jāaiziet pēc ēdiena,jāpieraksta bērni un, ja pamanījāt, grupiņās ir daudz bērnu, katrs grib parunāties , arī vecāki un, ja tajā brīdī, kāds kādam iesit? Tas par to, ka bērni var dabūt traumas.
Domāju, ka pat acu priekšā tas var notikt, kad bērns nokrīt , sasitas, tā nav audzinātāju vaina. Galvenais, kā viņa rīkojas tālāk. Tā kā bērnus nebūtu redzējuši?
Jebkurā pirmsskolas izglītības iestādē ir vadītāja, vadītājas vietnieks, medmāsa un t.t.. Ir problēmas - lūdzu ejiet pie šiem cilvēkiem un runājiet, prasiet to, kas nav skaidrs,noskaidrojiet to, ar ko esat neapmierināti, ja nevariet, nespējiet, negribiet,tad nerunājiet anonīmi pa malām.
Parunāt jau var, tikai diezin vai tas ko atrisina?
ja sada veida tiek risinatas problemas,tad finala tas nepieka cita nenoved,ka pie nejaukiem stridiem kolegu starpa,kas ari rada negativu gaisotni darzina utt.un beigas darzina milie vecaki nebus ,kas strada,jo nevienam jau nepatik kengasnas neta.berninus varesiet auklet pasi.
hei inga ir nepieciesamas daudz audzinatajas....nac strada.....kas ir negribas so atbildibu par so aldzinu???
jebkura iestade stradajosiem vargadities izskriet un ir vajadziba.
Sveika ,"Inga" ! Vai patiešām Jūs domājat ,ka esat anonīma? Jebkurš darbs internetā atstāj pēdas - Jūsu datora IP adresi, un pēc tās nav nekādu problēmu atrast pašu rakstītāju-ķengātāju un neslavas cēlāju.Padomājiet...
es ieteiktu vai nu pateikt acis savu neapmierinatibu....vai publiski neta atvainoties
Inga apklusa :) Laikam jau pieleca ,ka iebrauca auzās ar šo te.Apdomājas.ja tā-tad arī labi.A ja ne..nu tad ...
Izskatās ka Ingai konkrētai auklītei gribējās anonīmi ieriebt ,bet neatrada sev atsaucību un man par to prieks ,ka lielākā daļa izrādījās saprotoši vecāki .
Izskatās, ka "Zelta sietiņa" audzinātājas un auklītes ir saskrējušas pulkā, lai aizstāvētu savējo. Žēl Inga aizsāka diskusiju par darbinieku pienākumiem un apklusa, bet es paturpināšu. Nav tā, ka audzinātājas un auklītes ir nevainīgas. Kā tad cienījamie b/d darbinieki ir ar bērnu iegūtajām traumām, kuras iegūtas no jūsu "labās" pieskatīšanas? Kā ir ar emocionālo vardarbību pret bērnu? Kā ir ar kliegšanu uz bērniem ? Tā reizēm ir dzirdma apkārtējo māju dzīvokļos. Kā ir? Sirdsapziņas ir tīras jums? Tas nu padomājiet pirms tik akli metaties cīņā par taisnību.
Par tām traumām,nu vēlreiz varētu padomāt, kā bērni gūst traumas?
Līdzīgi ir ar skolu salīdzināsanu -esmu dzirdējusi, ka Ogres 1. vidusskolā esot slitāka satistika bērnu trumatisma ziņā nekā Ogres ģimnāzijā, bet tas tikai tāpēc, ka , ja 1. vidusskolā kaut kas notiek, tad administrācija , skolotāji tūlīt sauc palīgā arī ""ātros '", ja vajag, bet ģimnāzijā bērnus sūta mājās, līdzīgos gadījumos. Tā arī veidojas šī statistika. Jo, kā lūdz palīgā policiju, vai mediķus, to visu uzskaita, bet , kas tad ir svarīgāk?
Es protams atvainojos aizskartajiem. Mans mērķis šeit nebija uzrīkot publisko "ķengu tirgu" Es uzdevu konkrētus jautājumus. Pie Ogrenet raksta - atbildes sapratu, ka minētā b/d vadītāja nevēlas komentē tš situāciju. Lai tā arī tad paliek. Atliek vien cerēt, ka ar bērn udrošību b/d viss ir kārtībā. Par pārējo šī portāla lietotāju izteikumiem es atbildību neuzņemos. Ar šo varētu šo diskusiju Ogrenet jūs slēgt, vai izdzēst.
Ar cieņu Inga
Inga, iedomājies situāciju, ja Tev liktu komentēt visu, kas saistīts ar Tevi, kas būtu publicēts kaut kur anonīmi, vajag padomāt reāli. Tiešām, ej un skaidro pie vadītājas un būs Tev atbildes. Vadītāja tomēr paskaidroja, bet nevar komentēt to, ko kāds kaut kur redzējis, dzirdējis, u.c.
Suņi rej, karavāna iet tālāk.
Lai pirmais met akmeni tas ,kas ir bez greka....vai pareizak sakot ideals un nekad nav kludijies....
Kāpēc Inga nesatraucas,ka b/d sētnieki,vai apkopējas nenostrādā savu darba laiku,un arī savās 8darba stundās klīst pa veikaliem. Muzikālās a-jas un sporta skolotāji arī nenostrādā savas stundas un darba laikā klīst apkārt,vel vairāk,savā darba laikā pamanās vel citā darbā strādāt......??? Kāpēc Inga neuztraucas,ka medmāsas aiziet jau 16.00 prom un b/d paliek bez mediķiem līdz plskt.19.00???
Varbūt tieši tāpēc tik daudzi neizdara savu darbu tā līdz galam , ka neviens to neredz vai baidās kaut ko pateikt.Domāju, ka ir labas un slikta auklītes un audzinātājas, ir godprātīgi un citādi domājoši, kuri tvers katru mirkli,lai ''nosačkotu''.Mums visiem ir tiesības izteikt savu viedokli, dažreiz tas ir labāk nekā noklusēt.
viedokli izteikt var,bet nedomaju,ka sis ir tas istais veids un vieta.......ta jau mes varam runat par vairakam darbibas sferam....kapec tikai darzins???????????????????//
Vienkāršākais risinājums-salikt kameras, lai var redzēt,kā uzvedās bērni un audzinātājas.
Tad jau liksim kameras visur arī visās iestādēs, birojos, dzīvokļos utt. Un visi tikai skatīsimies, ko katrs dara, uzmanīsim, noklausīsimies, lūrēsim.... Vai tikai kautkas tāds jau nav bijis?! Ļautiņi atjēdzieties! Tāds cilvēks, kam nepatīk bērni, labi, ja nedēļu izturēs bērnudārzā... Un vēl par tik niecīgu algu! Un vēl viela pārdomām: arī mēs uzzinām daudz par ģimenēm, attiecībām, sāpītēm, kas mīt mazajās sirsniņās... ja par to visu anonīmi sāktu rakstīt netā... bestellers sanāktu. Tāpēc labāk godīgi darīsim savu lielo vai mazo darbiņu. Un galvenais mīlēsim savus bērnus. Nevis AIZMIRSīSIM viņus dārziņos no 7.00-19.00
PS. "Zelta Sietiņā" ir tāda kārtība, ja arī auklīte savā PUSDIENAS pārtraukumā atstāj b/d teritoriju, viņai par to jāinformē administrācija. Un ,ja Jūs būtu piegājusi un pajautājusi pašai auklītei, Jūs šo jautājumu būtu noskaidojusi, jau pašā tā rašanās sākumā :)
Alga audzinātājām nav tik niecīga -normāla.Skatoties ar ko salīdzina?
hei varam salidzinat ar setnieku ne......atbildibas nasta jau lidziga ne???tas protams ironijai.salidzinam ar citiem.....kam aukstaka,bet atbildiba mazaka.....
http://www.prosum.lv
Izskatās,ka dace sevi slavē