Bērnudārzi

Vai vecāki ir apmierināti ar Ogres bērnuzdārzu darbinieku darbu, tas ir audzinātāju, auklīšu. Kurš labāks bērnudārzs Ogrē???? Septembrī pārvācamies uz Ogri, un mazajam vajadzēs dārziņu. Kuru varat ieteikt.

Tamāra , 2008-08-04 23:41:59

Izskatās, ka no Saules zemes pārvacaties?

jibiorio , 2008-08-05 07:29:24

Nav tā kā dzirdēts, ka kādā dārziņā vispār ir iespēja tikt, kur nu vēl LABĀ UN PIE LABIEM AUDZINĀTĀJIEM...

Inga , 2008-08-05 07:44:39

Nu cik zinu tad 5 un 6 gadniekiem ir jānodrošina vieta.

Tamāra , 2008-08-05 08:04:56

Opā! Kur tu Tamāra biji ātrāk, ka tikai tagad atjēdzies, ka tavam bērnam būs vajadzīga vieta bērnudārzā? Tā lieta ir savlaicīgi jākārto. Tagad nemaz netiksi ne tajā labākjā na sliktākajā bērnudārzā. (Lai gan sliktu dārziņu Ogrē vispār nav) Būs jāved vien tur kur būs brīva vieta.

:)) , 2008-08-05 08:48:31

Tamāra- es tev ieteiktu Sprīdīti, nezinu vai izdosies- bet mēģini! Un, kapēc jūs te visi baraties- bērniņiem, kuri nāk no citiem rajoniem, pilsētām-ir priekšroka vienmēr! Un tas ir atbalstāmi- jo nekad nevar paredzēt iepriekš kā var sanākt! Mani dažkārt kaitina ka priekšroku dod bērniem,. kuru māmiņas iekārtojas par auklītēm un audzinātājām, un arī NBS dartbinieku bērniem, bet no citurienes atnākušo bērniem priekšrokai ir jābūt- jo tāpat arī no Ogres, kad bērniņi iet prom- viņiem ir priekšroka- tā ier starpilsētu bērnu apmaiņas programma:) .
Tamāra- ja tev neveicas pie galvenās bērnudārzu uzraudzes- nekreņķējies,viņa ir diezgan smags cilvēks un daudzas māmiņas no viņas skrējušas prom raudādamas, bet pati pastaigā pa dārziņiem un vadītājām un aprunājies, pie reizes arī apskatīsies bērnudārzus':))

lilita , 2008-08-05 09:24:30

5-6g bērnam ir jānodrošina apmācība,nevis vieta b/d.Un tā ir atšķirība. Ja nav vietas b/d,un neticu ,ka tādas vel ir,tiek nodrošināta apmācība bērnam no plkst,9.00-12.00. Visas b/b grupas tiek nokomplektētas jau maija mēnesī. Ja paņem bērnu b/d bez "vietas'',tad jārēķinās ar to,ka bērnam nebūs savs skapītis un sava gulta,bet katru dienu "mētāsies" pa citām vietām.Diemžēl tāda ir realitāte.

Zemene , 2008-08-05 09:57:21

Nu jā ar tām vietām bērnudārzos ir tā diezgan bēdīgi. Bet ja runā kurš labs dārziņš kurš ne, tad nu cik cilvēku tik viedokļu. Bet runājot par audzinātājām un auklītēm, tad ir dzirdēts, ka viņas atļaujas pārāk daudz.

Daiga , 2008-08-05 10:05:57

Nu jā Daiga, tagad sāksim aplikt Ogres audzinātājas un auklītes. Nu ko uz priekšu.... Lai gan pēc manām domām ir tā - kā tu izturies pret audzinātāju tā audzinātāja pret tevi . Mani bērni piemērām iet Sprīdīti.ī Tev Tamāra iesaku iet parunāt ar vadītāju, lai gan pirms tam, lai tiktu dārziņā tev jāpieraksta savs bērns kopējajā rindā Zelta sietiņā. Sprīdītī ir vērts tikt kaut vai tikai uz tā saucamo apmācību no 9.00-12.00. Beidzot bērnudārzu bērnu sagatavotība skolai ir ļoti laba.

Zuze , 2008-08-05 10:26:51

Nu mani puikas iet Dzīpariņā, ar audzinātājām un auklītēm ļoti labas attiecības, bērniem arī patīk, ta kā nekādu problēmu.

Mamma , 2008-08-05 10:30:56

Kāpēc gan tevi tas kaitina tas ir normāli - ja Ogres dome grib, lai bērnudārzos ir kas strādā, tad audzinātājas bērnam ir gribi negribi jebkurā vecumā jāatrod vieta. Savādāk jau esošie 25 vai 26 bērni paliks bez skolotājas. Tāda ir realitāte. Jā piekrītu par visaiem NBS., policistu, domnieku utt. bērniem kuriem ir likumīgās ārpusrindas tiesības uz dārziņu vai arī blata vieta. Tas ir muļķīgi.

tas Lilitai. , 2008-08-05 10:32:49

Kāpēc gan tevi tas kaitina tas ir normāli - ja Ogres dome grib, lai bērnudārzos ir kas strādā, tad audzinātājas bērnam ir gribi negribi jebkurā vecumā jāatrod vieta. Savādāk jau esošie 25 vai 26 bērni paliks bez skolotājas. Tāda ir realitāte. Jā piekrītu par visaiem NBS., policistu, domnieku utt. bērniem kuriem ir likumīgās ārpusrindas tiesības uz dārziņu vai arī blata vieta. Tas ir muļķīgi.

tas Lilitai. , 2008-08-05 10:32:52

Kādu policistu? Vai nevarētu precizēt?

lobziks , 2008-08-05 10:41:25

,,Cīrulītis''labs bēnu dārzs ,apmeklēja mani divi bērni un tagad jau mani mazbērni.Teikt ka audzinātājas atļaujas par daudz ir apvainojoši ,jo man šķiet ka šis paaudzes bērni atļaujas daudz .Bērniem arī jābūt kādiem ierobežojumiem un viss jau sākas no ģimenes ,nevar dārziņā būt visatļautība.Dārziņā joprojām stādā vēl manu bērnu audzinātājas un varu teikt vislielāko paldies ,jo skolai es mājās nekad bērnus tā nesagatavotu .

sl , 2008-08-05 11:07:56

domājams, pašvaldības policistu kā konkrētās pašvaldības darbinieku bērniem, jo VP darbiniekiem šī sociālā garantija tikusi liegta.

to lobziks , 2008-08-05 11:17:19

kaitina, jo zinu, vismaz četras auklītes, kuras iekārtojās ar visiem bērniem bērnudārzos-un cik zinu- nekādas pedagoģiskās izglītības nebija vajadzīgas.Ja grib, lai ir kas strādā- ir jānodrošina normāla alga, nevis jāpieņem bērni, jo viņas tad, kad bērni sāks iet skolā - aizlaidīsies tā tikai!! :) un, ja'mani kaitina, kad runājot ar vadītāju tev netiešā tekstā pasaka- mums vajag to un to, a kapēc es 20 gadus strādāju ogrē un maksāju nodokļus, lai man pateiktu- varat mēģināt vest uz Ogresgalu- bet tad es paskatos- visādus ogres slavenu bērnu vecākus- kuriem mazākiem bēbjiem vieta 1,6 grupiņā atrodas- un nevarētu teikt, ak viņi ir bijuši rindā pirms manis:)) VOT TAS MANI KAITINA!!! kaut kā tā:))) Starp citu Ogresgalā ir visbrīnišķīgākais bērnudārzs ar vismīļākajām auklītēm un visjaukāko attieksmi! Visiem iesaku, ja man līdz mēneša beigām manai divgadīgajai meitiņai vieta NEATRADĪSIES- maksāt netaisos!!! - TAD VEDĪŠU uz Ogresgalu! :) ja var izvadāt- super!!!

lilita , 2008-08-05 11:33:15

5-6 gadīgiem jānodrošina apmācība,bet nevis obligāti bērnudārzs ar pilnu režimu.Tas nozīmē ,ka apmācību no plkst.9.00-12.00 jānodrošināta,cik zinu tā tiek arī veikta.Starp citu ,visu zinošai lilitai,nav tādas savstarpējās bērnu apmaiņas programmas,ir savstarpējie norēķini sarp pa'valdībām par bērniem ,kas apmeklē izglītības iestādes.Un man šķiet ,ja visus bērnu ,kas pārceļas ar vecākiem uz Ogri,ņems bez rindas,tad Jūs rindā stāvošie bērnu dārzu sagaidīsiet,tikai pirms skolas.

likuma kalps , 2008-08-05 12:37:16

Auklītei pedagoģiskā izglītība nav nepieciešama un tās četras mā'miņas atrada tādā veidā izeju .Nu ko ,bērni ies uz skolu vieta atbrīvosies kādai citai māmiņai . Galvenais lai viņa ir mīļa un gādīga auklīte uz doto laiku,jo ar tādu algu ilgi neizdzīvot.

sl , 2008-08-05 12:47:58

Par auklīti taču nav jāstrādā visu mūžu, un pedagoģiaskā izglītība tiešām nav vajadzīga, galvenais, ka labs cilvēks un spēj sastrādāties ar citiem. Patīk doma, kā pats attieksieis pret citiem ,tā arī citi pret tevi. Sakašķoties jau var ātri, bet labuma nekāda.

a , 2008-08-05 13:36:59

Nu tad ir ļoti nekorekti rakstīt "policistu", ja patiesībā - "pašvaldības darbinieku"!

lobziks , 2008-08-05 13:49:52

likuma kalpam- es nepretendēju uz visu zinošā- bet tas ir fakts, par bērniem no citām pašvaldībām- IR priekšroka- to es zinu!!! viņa nesaucas starpilsētu bērnu apmaiņa- to es pateicu vienkāršā cilvēka valodā-tapēc, ka neesmu tik viszinoša kā tu, tapēc arī aiz programmas ieliku:)) nav nemaz tik traki- domā, ka visi šausmīgi uz šejieni plēšas??:( vecākās meitas grupā 4gadnieku grupā - atnaca 2 no rīgas, un 3 pārbrauca no Ogres, tā ka viss notiek samērīgi, manuprāt!:) un auklītes protams ir okej, es neapstrīdu, bet vai man, lai es savu bērnu dabūtu dārziņā tagad parakstīties par auklīti, jo pašvaldība NESPĒJ nodrošināt vietu?? es neesmu pret māmiņām un esmu par LAI VISIEM LABI, bet esmu PRET ogres pašvaldības NESPĒJU-, un ne tikai šajā jautājumā (Bet arī PRET NESPĒJU- izmaksāt vienreizējo pabalstu, nespēju nodrošināt brālim un māsai vienas skolas apmeklējumu, kā arī nespēju uzturēt un pārbūvēt vecās ēkas, bet bliezt augšā JAUNAS un SKAISTAS, lai aizsegtu vecās- pirtis, kartonkas veikalus un es te varētu turpināt..)- un es vēlreiz saku- es tikai gribu lai pašvaldība novērtē, to,. ka es te dzīvoju un maksāju nodokļus, lai nolaižas no mākoņiem un panāk pretī arī cilvēkiem, kuri nav deputāti!! :))
starp citu nenormālā ātrumā pazuda raksts, par to ka ARĪ OGRES pašvaldībai IR jānodrošina pirmklasnieku BEZMAKSAS ēdināšana;))- kā jau es iekomentēju- "pārāk skaisti, lai būtu taisnība"- arī šis koments pazuda bez pēdām:)- un atkal ticu Ogrenet, ka kārtējā servera kļūda!:)) kā tad...AMICAI atkal mati stāvus no šitā! :) Varbūt Guna vai Kristīne no Ogrenet kaut ko paskaidros- kur palika raksts??:)jauku visiem dienu!!:)

lilita , 2008-08-05 14:55:40

bet tas ir fakts, par bērniem no citām pašvaldībām- IR priekšroka- to es zinu!!
________________________________________________________________________________

Vai tas ir tikai Jūsu viedoklis par tēmu "man tā šķiet", jeb varat dot atsauci uz konkrētu normatīvo aktu, kas to reglamentē?

to lilita , 2008-08-05 17:47:37

....nav taada LR likuma un MK noteikumi,ka

beerniem no citaam pasvaldibam,butu prieksrociibas.lilitai nevajag nodarboties ar demagogiju!

to lilita , 2008-08-05 19:48:46

es nedzīvoju ar atsaucēm uz reglamentētiem un nereglamentētiem likumiem un to pantiem-es runāju par to kā tas notiek reāli bērnudārzos! tev un arī visiem pārējiem arī jauku dienu!

to to lilita , 2008-08-06 08:33:27

"es nedzīvoju ar atsaucēm uz reglamentētiem un nereglamentētiem likumiem un to pantiem.."'

Tas jau, protams, ir katra ziņā - kā dzīvot.
Bet nevajag kādu atsevišķu gadījumu kategoriski paludināt par normu, paziņojot, ka "IR priekšroka" vai, ka kādam b/d ir pienākums ņemt bez rindas bērnu no citas pašvaldības situācijā, kad savi bērni nav iekārtoti dārziņā un gaida vietu. Vēl joprojām gaidu atsauci uz normatīvo aktu, kas Jūsu minētās priekšrocības paredz :)

to lilita , 2008-08-06 08:58:05

es taču vēlreiz saku- ka tas nav nekur pasludināts, bet tā tas vienkārši notiek un arī mani bērni gaida rindā uz dārziņu, un es saku vēlreiz - dļja osoba adarjonnih- tā notiek, tāpat kā mēs daram arī daudzas citas lietas- NEREGLAMENTĒTAS-tīram zobus, vai ķemmējam matus-via , aj amēs aizņemamies no kaimiņa sāli, pretī aizdodam cukuru, --- vai arī to tu dari pēc kāda panta?:))) kaimiņu principi darbojas arī starp pašvaldībām, un, tāpat arī deputāti- viens iedod projektu A kungam, A kungs B kungam pretī būvatļauju :)- tas atkal ir piemērs- likumā tas nav! :)- tāpat kā- ja māmiņa apsola ka nopirks grupiņai spilvenus, vai tētis uztaisīs smilšukastes (ja tu man tagad jautāsi- kuŗā dārziņā un konkrēti kas ko ir pircis un taisījis- es tev neatbildēšu- jo esmu rindā uz dārziņu) tad vieta atradīsies- tas ir visiem zināms un nekur nav reglamentēts!!! Iedzer nomierinošu tēju, un neuztver to, lūdzu tik sāpīgi- jo nav vērts uztraukties par lietām, ko nevaram mainīt....:).

lilita , 2008-08-06 11:11:27

Jaunās māmiņas,arī 30 gadus atpakaļ ,kad mani bērni gāja dārziņā,mēs vecāki palīdzējām gan ar smilšu kastēm ,gan dažādu restaurāciju,jo nav jau tie dārziņii tik bagāti un darījām to priekš saviem bērniem .Piebildīšu ka arī tad bija rinda un dārziņu saņemu no savas darba vietas .vienkārši par maz to dārziņu un samaksa personālam maza .,neviens tā seviškī uz dārziņu strādāt neraujasun auklītei mājās maksāt arī negribas ,atliek audzināt pašām.

sl , 2008-08-06 11:55:16

Bet vajag arī attiecīgu attieksmi no audzinātāju un auklīšu puses.

mammucis , 2008-08-06 12:03:30

ir mazliet starpība vai dārziņu atbalsta, kad jau apmeklē, vai - ja atbalstīsi- tad apmeklēsi:) un auklītes un audzinājas cenšās,es to saprotu- un vēlreiz paldies visām mīļajām audzinātājām un auklītēm,jo tas ir apbrōnojams darbs, ko viņas veic, bet man nepatīk ka man saka- personālam maz maksā- es to zinu, ka maz- bet ne ja mana, vai manu bērnu vaina tā ir!:((((

lilita , 2008-08-06 12:16:17

Tas gan mūsu bērniem nav jāatbild un jācieš par to, ka redziet viņām maz maksā.

to lilita , 2008-08-06 12:22:40

Tā arī nesapratu ,kādu attieksmi jūs gaidāt? Audzinātājai 20 un vairāk bērnu par kuriem viņa nes atbildibu,māca un pieskata un katram bērnam lielāko dienas daļu aizpilda mātes lomu .Auklīte vairāk atpild par tīrību un kārtību grupiņā ,kādu attieksmi jūs vēl varat no viņas gaidīt.Man jau šķiet ka šajās mazajās telpās kurās atrodas 20 bērni ir viss ir kārtībā .

sl , 2008-08-06 12:29:29

Tā tik jūs domājat.

to sl , 2008-08-06 19:45:29

Gribētos lai jŪS tik labās māmiņas šajā darbā pavadat kaut nedēļu un tad jūs spēsiet novērtēr to darbu ko veic audzinātāja un auklīte bez jums vēlamās agstākās izglītības .Visu cieņu Jums bērnudārza darbiniekiem .

tagad jau oma , 2008-08-09 16:18:14

Un Jūs uzskatiet, ka tas ir normāli, ka auklīte apsaukā bērnu par "tizlu ļumekli"?????

Daiga , 2008-08-19 08:22:19

Tas nav normāli. Ja ir problēmas, ejiet un sakiet to tieši tam cilvēkam, noskaidrojiet, ja nav pretīmnākšanas un sapratnes, tad ejiet pie vadītājas.

a , 2008-08-20 10:16:35

Bērnudārzos visu ierakstīt audio un video. Kāpēc, teiksim, tiek filmēts tunelis lai novērstu vandālismu, ierakstītas domes sēdes, bet ne bērnudārzā notiekošais? Vai bērni ir mazāk svarīgi par tuneli, deputātu runām vai kādu tur pašvaldības īpašumu? Vai atrast vandāļus, kuri demolē tuneli, ir svarīgāk, nekā noskaidrot tās audzinātājas un auklītes, kuras dara pāri bērniem? Ja bērnudārzos visu fiksēs, tad jebkādu pāridarījumu iespējas bērniem tiks izslēgtas de fakto, jo neviens no personāla taču negribēs tikt pieķerts...

lilita , 2008-08-21 11:21:43

Cienījamā Lilita, es esmu gan skolotāja pirmsskolā, gan māte, gan arī omīte, tāpēc gribu jautāt , no kurienes Jums tāda negatīva pieredze par bērnudārziem, tajā strādājošajiem cilvēkiem, jo var just , ka sirds Jums ir pilna un rūgtums laužas ārā no katra uzrakstītā vārda?

Aiga , 2008-08-21 13:15:10

Diemžēl , bet mūsu pieredze arī ir diezgan bēdīga, un mums nav pieņemams,ka bērnus apsaukā ar rupjiem vārdiem.

Daiga , 2008-08-22 11:49:26

Vai ar tiem apsaukātājiem esat runājusi, jāpasaka taču, ka tas Jūs neapmierina.

a , 2008-08-22 12:15:32

protams,ka tika runāts,bet pēc tammūs pataisījapar nezvēriem,kā mēs tā drīkstam utt.

Daiga , 2008-08-22 12:16:36

Kas pataisīja? Vajag konkrēti noskaidrot situāciju. Bet, īstenībā jau vajag meklēt kopēju ceļu, nedomāju, ka audzinātājas, vai auklītes ir tik briesmīgas; vai Jūsu bērns vēl tagad iet tajā pašā grupiņā?
Ja tas turpinās, to vajag risināt un , ne uzbrūkoši, bet tā, lai veidojas saruna.

a , 2008-08-22 17:33:08

Tamāra ! Mani mazbērni iet "Cīrulītī"un tur skolotājas teica, ka lielas rindas ir uz 2-gadīgo un 3-gadīgo grupām, bet 5-6 gadīgo grupās vietas vēl ir. Aizejiet pie vadītājas un noskaidrojiet.

Ance , 2008-08-22 23:46:02

lilitas koments 2008-08-21 11:21:43 - nav mans!!!
no katra vārda rūgtums, varbūt dažkārst saasinātiu uztveru- jā- es mīlu Ogri, bet ir rūgtums par to ka ogres iedzīvotājus uzskata par losīšiem:(( - es te strādāju, bet man bērni iet dažādos bērnudārzos- - no rīta tāds normāls noskrējien pirms darba- tāpēc arī rūgtums:(( un zinu citus kuriem bērniņi iet atsevišķās skolās- pasaki, lūdzu vai tur nav jā'būt rūgtumam? vai nav jābūt rūgtumam, ka tev peidzims bērniņš- un vienīgais ko tev uzdāvina pašvaldībā- ir vācini:))un tev jābūt pateicīgam:)) es NEKO NEPRASU no pašvaldības- jo tie ir mani bērni, bet lai viņi ( ogres gudrineiki)neprasa no manis- ka es likšu saviem bērniem iet talkās- kopt pagalmus un lai neapelē pie manas sirdsapziņas- ka tā ir MŪSU pilsēta- ko viņi dara- lai tā būtu MŪSU pilsēta?:(( pērk kastaņus- kuri diez vai adaptēsies, un pāarrok tikko izremontētas ielas:)
un tūdaļ Ogre apies Valdības noteiktās brīvpusdienas pirmklasniekim, un tu redzēsi- ka Ogre izcelsies- un vecākiem būs jāmaksā:))
LAI jums visiem šodien jauka diena!:)

lilita , 2008-08-26 09:33:22

Nepiestāv zem tādiem tekstiem vēlēt jauku dienu!
Tev ir taisnība! Tikai , kur , lai rod izeju, no šādām domām, situācijām. Jācenšas nelaist rūgtumu sevī, dažreiz jau var un vajag, jo tiešām ,tas negatīvais sakrājas un labi, ja vismaz šeit to var pateikt.

a , 2008-08-27 17:09:13

ja filmes.....neviens no personala nemaz tur nebus......nestradas neviens.....ta gribetu tu lilita ja??????????

sviests , 2008-11-08 16:28:48

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet