Bērniem pienu

Vēlētos zināt kāds ir jūsu viedoklis par pienu! Kā zinām skolām ir iespēja pieteikties "Skolas piena" programmā, bet Ogres rajonā, cik zināms,ir tikai divas skolas, kuras iesaistījušās!!! Tas ir ļoti maz.
Vai jūs negribētu, lai jūsu bērni un paši skolnieki dzertu pienu? Protams, piena cena ir ļoti maza, vidēji 4 sant. par glāzi!! Ko jūs domājat?

Lāse , 2006-03-30 18:46:34

Kā māte, es ļoti gribētu, lai mani bērni dzertu bienu, bet... viņiem tas negaršo. Savulaik mani mamma arī spieda to dzert un rezultātā man pret piena produktiem ir izveidojusies stabila psiholoģiska alerģija.
Vēl kas - piena dzeršana skolā ir ļoti izdevīga tiem, kas to piegādā.... kas jums traucē dot bērnam pienu mājās?

kristīne , 2006-03-30 20:32:26

Tā vietā,lai taisītu piena kampaņas,būtu labāk gatavojuši kvalitatīvākas pusdienas.Skolas piebāztas ar kafejnīcām,kur tirgo čipšus un visādas citādas neveselīgas lietas.Kam tas ir izdevīgi?Vecākiem vajadzētu tā kartīgāk pieprasīt,jā jā,tieši kārtīgāk pieprasīt,lai skolās likvidētu neveselīga uztura kampaņu.Tie taču ir mūsu bērni,vai tad Jums vienalga ko viņi ēd skolā un par ko mēs maksājam naudu.Apdomājieties lūdzu!

ramonciks , 2006-03-30 23:22:20

Domāju, ka piena programmai būtu jāiet roku rokā ar neveselīgās pārtikas izskaušanu. Šķiet, ka programmā ir paredzēts ne tikai piens, bet arī jogurts.
Un ja lielākajiem bērniem ir iespēja iegādāties lētāku pienu, varbūt tas tomēr tiktu vairāk patērēts!

Eva , 2006-03-31 10:42:25

Mājās dzert pienu? Varbūt vajag arī padomāt par tiem bērniem, kuri labprāt dzertu pienu, bet vecākiem nav tādas naudiņas, lai to varētu katru dienu bērnam sagādāt! Paskaties veikala plauktos, cik tas piens ir dārgs vai lēts, kā kuram! Bet, bērnam ir iespēja šo pienu dzert par nieka 4 santīmiem! Brīnums! Nu un, ka ražotājam izdevīgi?! Ja tu domā par ražotāja ienākumiem, bet nevis par sava vai citu bērnu veselību, tad jājautā, kas tu par cilvēku!?

Lāse , 2006-03-31 15:32:54

Pilnīgi bez maksas tas piens gan nav, vienīgi 1.-4. klašu skolēniem pienu apmaksā valsts. Vecāko klašu skolēni šo pašu pienu var pasūtīt par dažām naudiņām.
Par neveselīgo pārtiku - tā ir runga ar diviem galiem. Mēs savā skolā centīsimies uz nākamo mācību gadu vienoties ar visiem ēdiena piedāvātājiem, lai viņi savās ēdināšanas iestādēs netirgotu ne gāzētos un saldinātos dzērienus, ne ar taukvielām un citām melāgām lietām piesātinātās uzkodas, tostarp čipsus. Īpaši drošs nesmu, ka tas izdosies, bet iecere tāda ir. Pieļauju, ka būs bļāvēji, kas atkal šajā ierobežojumā saskatīs līdzības ar cietumiem vai ko citu, bet tādu klaigātāju jau pietiek vienmēr:)

Sandis Ante , 2006-04-08 15:00:00

fazer paarstaave liene nav speejiiga panaakt,lai beernudaarzu beerni dzertu pienu par velti

mamma , 2006-06-05 21:44:06

ja jau vecaaki maksaa daarzinnos par eedinaassanu nepilnu latu,bet novada dome firmai maksaa par pateereeto elektrjjbu,uudeni,kanalizaaciju,tad,kur pa;liek paareejaa nauda.protams fazer darbiniekiem.

mamma , 2006-06-05 21:52:08

man patīk tā piena lieta! Bērniem klasē vienu brīdi tas pat bija stilīgi - tipa, audzinātāja bija stāstījusi, kādi šiem būs žilbinoši zobi u.t.t. Manējs mājās lielās, cik pienu izdzēris - es brīnos, jo mājās nedzer pienu. Tas ir labi kopā ar ideoloģiju.

Pienapuika , 2006-06-08 11:23:48

..arīi bērnudārzos jau dzer pienu par velti...))))

lasitāja , 2006-09-24 18:51:59

Man ši problēma nav aktuāla, jo man 4.g.v. meita mājas pienu dzer vairāk par visiem. Piepirkt nevaru, vienmēr ledusskapī piena paka ir beigu stadijā.
P.S. laikam jau vajadzētu priecāties:)

delfa , 2006-09-25 12:15:11

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet