"Fazer" bērnudārzos.

Ļoti interesanti sanāk-maziem bērniem mazāka svara porcijas,lielākiem bērniem ,lielāka svara porcijas. Tikai kāpēc ,JĀMAKSĀ VISIEM VIENĀDI? Kāpēc bērnam apmeklējot silītes grupu un apēdot mazāka svara porciju, jāmaksā tikpat ,cik lielajiem bērniem par pilnu porciju? Vai tikai šī firma negrib iedzīvoties uz mazo bērniņu rēķinā????

Zane , 2006-06-07 17:35:57

Tiešām tās porcijas dažādas?! Es nezināju!!!

māmiņa , 2006-06-07 22:12:14

INTERESANTĀKAIS IR TAS,KA MAINOTIES FIRMAI UN PIEAUGOT MAKSAI,B/D PALIKUŠI TIE PAŠI PAVĀRI UN KĀ TAISĪJA NEGARŠĪGI TĀ JOPROJĀM TURPINA TO PAŠU - TIKAI JAU ZEM CITAS IZKĀRTNES...

MARUSJA , 2006-06-08 08:57:50

Milaas, maaminas! Nekluseejiet bet mekleejiet firmas paarstavi un visu noskaidrojiet. Mans beerns vairs b/d neapmeklee,bet taa sisteema Ogres novadaa ar eedinaasanu ir vairaak nekaa aizdomiiga, diemzeel ziemaa, kad vecaaki protesteeja neviens vinos neklausijaas. Janvara saakumaa jau eedinaasana bija uz goda,bet ar katru menesi koletes palika arvien mazakas un piedavaaums avienvienveidiigaks. Un patiesi, pavari tacu nemainijas, tikai cenas.... kas nav mazsvariigi

mamma , 2006-06-08 09:34:05

Lūdzu pasakiet, kurā bērnudārzā ir atšķirīgas porcijas. Sazinoties ar Fazer pārstāvjiem, uzzinājām, ka porciju svaram visiem jābūt vienādam!

Ogrenet , 2006-06-08 11:19:04

Porciju svars tiešām irvienāds un no virtuves tiek izsniegts precīzi.Mēs gatavojam ēdienu tādu kas ir paredzēts bērniem nevis pieaugušiem.Bet sākumā pirms runāt par ēdiena dažādību,garšīgumu un lielumu vai daudzumu,jūs mīļās māmiņas padomājiet ''ar ko jūs barojat sauvus bērniņus un cik tas viss ir 'veselīgs un lēts vaidārgs''? Daži bērni atnākot uz bērnudārzu nezin kas ir zupa vai mērce vai svaigie salāti,viņiem gribās desiņas kečupu un makaronus.
Es,labprāt uzklausu visus viedokļus un ieteikumus,bet sākumā paskatīsimies paši uz sevi pirms nomelnojam citus.Es ceru ka māmiņas nāk uz bērnudārzu pusdienlaikā un apskatās ko bērni ēd pusdienās. Ar cieņu......

pārstāve un arī māmiņa , 2006-06-08 17:01:23

mans bērns nekad nav sūdzējies par ēdienu,ne garšas ziņā,ne porcijas lielumu.Pat uzliela,ka esot ļoti garšīgi ēduši.Vai tik māmiņām nav tas aizvainojums par cenu,nevis porciju lielumu???Piekrītu,ka ir dārgi,bet vai jūs varat dienā uztaisīt mājās bērnam tik daudzveidīgu,garšīgu un veselīgu ēdienu par 1.25?šaubos vai.

meitene , 2006-06-08 17:47:54

Starp citu,1.25Ls dienā ko Jūs maksājiet,nav ēdiena izmaksas,bet 1.25Ls ietilpst arī darbinieku algas un pārējās izmaksas.

Lasītāja , 2006-06-08 20:53:03

Pievērsiet arī uzmanību, cik liela daļa no gala maksājuma ir PVN. Tas jau bija zināms uzreiz, un vecāki to minēja savos protestos. Ja ēdinšānu organizētu nevis firma, bet B/d uz vietas , PVN nebūtu jāmaksā vispār.

Ogrēniete , 2006-06-09 11:21:18

Vai jus maminas varat bernu pabarot veseligi, garsigi,"lielaas porcijaas" pa 1,25 LS diena?

mammucis , 2006-06-09 14:22:00

Man uz vienu cilvēku ģimenē iznāk 80 santīmi dienā. Vajag tikai prast iepirkties un gatavot ēst!

māmiņa , 2006-06-09 14:30:00

interesanti peec kada kriterija tiek atlasiits ko atstaat, bet kaadus komentarus dzest. Tie nav visi komentaari.

xxx , 2006-08-30 09:13:52

Jau skaidrojām, ka sakarā ar tehniskām problēmām esam zaudējuši VISU informāciju, kas portālā parādījās pēc 9.jūlija. Rakstus pašlaik atjaunojam, diemžēl komentāri ir zuduši neatgriezeniski.

Ogrenet , 2006-08-30 10:27:43

:) ja!skaidrs:))

xxx , 2006-08-30 13:07:59

Patiesiba nav jau tik butiski ir vai nav tur tie komentari:)

draudziga , 2006-08-30 13:54:33

Jā un cik tad ilgi no rītiem tās putras var ēst, kādreiz jau var iedot arī maizīti vai pankūkas uzcept. Lai tak pavāres pieceļas agrāk..

mammuks , 2006-09-22 15:34:05

Jā, mammuk, vari taču pati sava bērna dēļ tā agrāk piecelties un uzcept viņam brokastīs tās pankūkas, ko?

Mammukam , 2006-09-22 16:56:09

Manam mazbērnam Zelta sietiņa brokastīs ir gan kellogs ar pienu,gan sviestmaizes,gan omlete,gan biezputas un piena zupas...tā kā nevajag vispārināt,,,

lasītāja , 2006-09-22 19:28:52

Esmu dzirdējusi,ka celsies ēdināšanas cenas dārziņos.Vai kāds zin ko konkrētāk?

MAMMA , 2006-12-18 19:03:24

Fazers grib 1.70 ls. un jāmaksā būs arī par slimības laika pirmo dienu, un arī ,ja kādu dienu bērns nebūs bijis dārziņā. Tā lūk,mīļie vecāki,ja klusēsiet un visam piekritīsiet,tad tā arī būs!

mamma , 2006-12-20 16:45:34

kādā dienā nejauši sanāca aiziet pakaļ bērnam uz bērnudārzu pusdienu ēšanas laikā. Ieejot ēdnīcā biju šohā par mazajām otrā ēdiena porcijām,un pus mazu krūzīti dzeramo pusdienās!!! vēlētos zināt ,kāpēc ēdināšanas firma nekur nav izlikusi porciju svaru. Gribētu zināt, cik grami bērnam pienākas zupa, otrais ēdiens un dzeramais? Vai ēdienu rēķina latos vai svarā? Viens ābols var maksāt 25 santīmi, un kārtīgs šķīvis ar piena zupu var maksāt 25sant. Un no kā bērns būs vairāk paēdis?

māmiņa , 2007-02-15 16:59:02

Jā. Gramus tiešām varētu darīt zināmus. Jo mazais vakaros nevis ēd, bet rij. Un b/d saka ka esot ēdis.

mamma , 2007-02-15 19:55:59

no sakuma ari biju soka par LV darziniem!! tagat dzivojam Irija!! un vai zinat ko!!!! pa bernudarzu nedela ir jamaksa 70 LS + lidzi jadod savs ediens!! vai nav skaisti!!!
(ir ari citi darzini kuros dod est,bet virtuve tur nav tik dazada ka pie jums!)

di-di , 2007-02-15 22:20:08

Tas , ka bērns rij vakarā diemžēl ir pašu problēma. Iespējams, ka bērns ir pieradis pie konkrētas pārtikas, kas iegājusies ģimenē, var būt, ka viņš ir alerģisks pret kādiem ēdieniem, kurus piedāvā bēnudārzs. Taču vairāk kā skaidrs, ka konkrēti katram bērnam neviens atsevišķus ēdienus negatavos, un ja arī bērns kaut kāda iemesla dēļ atsakās no ēdiena, arī tad ar varu neviena auklīte viņam to nespiedīs. Runājot par to vai ēdiens ir garšīgs un pieņemams bērniem - atvainojiet, vai tas, kurš izteica pretenzijas pats tik nav dārziņā bērniem čiepis porcijas un nogaršojis. Protam, ka tajos ēdienos nebūs tik daudz garšvielu (sāls, piparu u.c), kā to pieņēmuši ir pieaugušie. Par porciju lielumu var teikt tikai to, ka bēni jau paši var noteikt to, cik daudz varēs apēst un, ja auklīte zin , ka viņas grupiņas bērns tādu vai citu ēdienu neēdīs, kādēļ tam būtu jāliek liela porcija, vēlāk to izmetot, ja ir arī bērns, kurš var būt palūgs papildporciju.Un tādi gadījumi patiešām ir zināmi personīgi, nevis, kā šeit pārsvarā savāktās baumas, kuras bez šaubām nav pārbaudītas un arī izrunātas ar audzinātājā. Kārtēja sprauslāšana kādam aiz muguras.

Owl , 2007-02-15 22:32:12

Mans arī vakaros ēd it kā visu dienu nav ēdis vispār. Bet tas ir dabiski, jo b/d ēdienkarte atšķiras no mūsu ģimenes virtuves. Mans viedoklis ir tāds - ja mamma grib, lai bērns normāli ēd dārziņā, būtu labi aiziet un iepazināties ar b/d ēdienkarti un mājās gatavot kaut ko līdzīgu vismaz mēnešus divus pirms laist savu brīnumu kolektīvā (tas pats attiecināms uz dienas kārtību). Protams, kad mājās bērns ēd tikai cīsiņus ar kartupeļiem frī un šokolādes sieriņus, grūti būs pierast pie zupas (daži bērni pat nezin, kas tas ir) un svaigu dārzeņu salātiem.

mamma , 2007-02-16 08:26:44

Manējs vispār praktiski neko neēd dārziņā, bet ne jau tāpēc, ka mājās nebūtu radināts pie zupām, vārītiem kartupeļiem, piena u.c. lietām. Dažkārt atsakās no visa pat nepagaršojot! Bet vakarā, atnākot mājās, vēl nesagaidot vakariņas, pieliek māgu ar maizēm un brokastu pārslām un dzer ūdeni it kā visu dienu to nebūtu redzējis.
OK, par tām dienām, kad viņš ir bijis dārziņa, neskatoties uz to vai ir ēdis, vai nav, es maksāju. Bet kāpēc man būtu jāmaksā par pirmo dienu, kad viņš nav bijis dārziņā un nav ēdis, tas man nepielec! Kāpēc man jāmaksā par pakalpojumu, kuru neesmu saņēmusi? Vai to man kāds var paskaidrot?

Lore , 2007-02-16 10:30:04

Arī man bērns nāk mājās no bērnu dārza un ļoti bieži pirmais ,ko saka ir gribu ēst , kaut gan tiek izņemts jau ap četriem un itkā tikko paēsts launags.Par ēdiena veselīgumu , pēc vairakkārtēja vecāku lūguma mums ir parādījusies grupiņā ēdienkarte un nu palasot , ko tAd bērni ēd , es nezinu vai piemēŗam zivju pirkstiņus , cīsiņus var nosaukt par veselīgu pārtiku .....kā te centās apgalvot kādā no iepriekšējām diskusijām Liene no Fazer...

Zane , 2007-02-16 10:33:06

"Rīt" ir sācis salīdzinoši nesen. Varbūt strauji aug? Un ja nēestu b/d, tad tak auklīte un pats neapgalvotu pretējo. Zivis gan nēēd nekādā veidā. Diemžēl - tas gan. Tā kā, vai nu puncis vairāk prasa, vai porcijas palikušas tik pat lielas kā bebju grupiņā.

mamma , 2007-02-16 13:27:21

Kurā dārziņā jūs esat? Mums Sprīdītī ēdienkarte ir apskatāma gan pie ieejas, gan grupiņā. Zivju pirkstiņus neesmu pamanījusi, cīsiņus dod reti. Bet zinu, ka citās vietās dod pat salātus ar majonēzi.

Zanei , 2007-02-16 14:51:39

Mēs ejam Dzīpariņā , bērnudārzu apmeklējam kopš rudens tā ka pieredze nav liela , bet mājās bērns labprāt ēd zupas , sautējumus utt... desu izstrādājumus gandrīz mājās nelietojam un es šaubos vai bērnien tiek doti bērnu cīsiņi , kas maksā virs 3ls kg ????

Zane , 2007-02-16 15:50:43

čīkstētājas! bērni nezina ne putras,ne burkānu salātiņus! kauns! biezpiena sieriņu katrs māk nopirkt. pašas izlaidušas,nadziņi gari,nav patikas gatavot.vismaz dārziņā veselīgi paēd

ina , 2007-02-16 16:42:39

Mans bērns iet "Saulītē", edienkartes ir ljoti neskaidri uzrakstitas,pat izlasit nevar. Nesaprotu ,kapec berniem edienreizes dod konfektes,cepumus,prjanikus,jogurtus. Vai tad tas ir ediens no kura berns var paest?Piem. launaga dod jogurts +1cepums. Protams ,ka berns līdz 7vakara grib est.

Irina , 2007-02-16 20:08:55

Lielajā aukstumā bērni drīkst neapmeklēt skolas un protams arī bērnudārzu. Un kā tad ar maksu, par to dienu? Kā es lai paredzu iepriekš aukstumu?

Lienei no "Fazer" , 2007-02-22 16:06:13

Ir saprotama neapmierinātība par ēdināšanas cenām,tās ir ļoti augstas,bet negribētu piekrist par ēdiena kvalitāti un garšu.Lielākajā daļā b/d ir ļoti jaukas ,profesionālas,izdomas bagātas pavārītes,kas savu darbu dara ar sirdi un dvēseli.Viņām ir ļoti sāpīgi lasīt apvainojošus rakstus par ēdināšanu.

# , 2007-02-26 17:18:25

Pavārītes ,es Jūs saprotu.Jūs cenšaties.Bet jautājums- kāpēc tik daudz ēdienu atliekas?

kate , 2007-02-28 22:13:56

Nu ko Fazerieši! atkal parādījāt kopā ar domi cik jūs visu vareni!!!! Noorganizējāt šodien tikšanos ar vecākiem plkst 15.00 Mūzikas skolā šodien. Jauki! taču tikai visiem vecākiem tas ir darba laiks!!!! Gribētu zināt ,kurš no vecākiem tur bija aizgājis, par ko gāja runa?

mamma , 2007-03-14 17:18:47

ui! kad tad bija tāda sanāksme. kaut kā nekur īsti reklāmas nebija !!! tāpēc jau šķiet ka viss ir ok un pretenziju nevienam nav!
Nu ko māmiņas - Pūķes kundze vienreiz izteicās: "nevarat maksāt, nāciet rakstiet iesniegumu un dome atmaksās" ņemot vērā ka lailākajai daļai algas ir līdz ar nagiem pie minimālās un pārējais neoficiāli (ko Pūķes kundze neredz) varam droši izmantot viņas aicinājumu, lai tad dome arī sedz svas "mīļotās barotuves" izdevumus.

Lja-ljas mamma , 2007-03-15 20:24:24

ja kāds/a vēl nezin - Fazer Amica pamatbizness ir ēdināšanas pakalpojumi izglītības iestādēs un cietumos (ārvalstīs, piem., Somijā). fakts, ka Amica pārņem praktiski visus ēdināšanas uzņēmumus liecina par milzīgiem finanšu resursiem un pamatīgu lobēšanu lēmējiestādēs (šajā gadījumā domē - jautājums Pūķei, kura tik visu laiku ir tik ļoti aizstāv fāzerīti). vai tās reformas ir tik izdevīgas (arī sākumskolas barošana)? kas būs lētāk/kvalitatīvāk? vai šo līgumu ne tikai teorijā, bet arī praksē būs iespējams lauzt bez milzu kompensācijām??

ūesbē , 2007-04-02 12:34:07

grēks sūdzēties, liekas, ka kādam patīk kašķi - Zelta sietiņā baro labi un porcijas pietiekošas, no savas pieredzes zinu, ka bērnus vajag ''mācīt'' ēst, tad arī būs garšīgi, jārēķinās arī ar to, ja vecāks bērnu paņem vēlu, tad ,protams, bērnam gribēsies vakarā ēst.

elfa , 2007-05-26 20:40:37

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet