Vai Ogres sētnieki gaida pavasari?
Tā izskatās pastaigājoties pa Ogres centru, kurš vēl joprojām ir ledū iekalts, lai gan pēc pēdējā sniega ir pagājusi jau nedēļa. Un rodas jautājums – kāpēc? Kāpēc atkal darbs, par kuru mēs Ogres vēlētāji un nodokļu maksātāji esam samaksājuši, nav padarīts?
Šis jautājums mums radās, kopā ar ģimeni apmeklējot ledus skulptūru izstādi Ogres centrā. Nācās nepārtraukti skatīties zem kājām un pieturēt māti aiz rokas, jo ietves bija ledainas un slidenas. Vienai vecākai kundzei nepaveicās un viņa nokrita..
Tad man radās vēlēšanās noskaidrot, kāpēc neviens netīra ielu pašā Ogres centrā, ja Mālkalnes prospektu, Ausekļa prospektu un ietvi pretī Mālkalnes kantorim var lieliski notīrīt, bet centra ietvi – nē.
Man veicot nelielu žurnālista izmeklēšanu izdevās noskaidrot, ka vainīgas esot tā saucamās ”mirušās dvēseles” jeb sētnieki, kuri skaitās tikai uz papīra. Un papīra sētnieki sniegu tīrīt nevar. Parasti Mālkalne šādos gadījumos izlīdzas ar tā saucamajiem simtlatniekiem, bet šoreiz acīmredzami kaut kas nogājis greizi.
Ko par to visu saka Ogres domes komunālā daļa? Un vai nebūtu laiks tomēr arī Domes deputātiem mazliet pievērsties šim jautājumam, nu vismaz pirms pašvaldību vēlēšanām?
Pilnīga taisnība.Tieši par to runajām nākot no pasākuma Zilajos kalonos.Zilokalna prospekta trotuāri ir sasalušas ledū kā bobsleja trases.
gribu vērst uzmanību uz invalīdiem paredzētajām piebraucamajām vietām,sniegs nav nošķūrēts,gan pie topa,gan pie elvi,sestdien nebija iespējas nolikt mašīnu:(((
Jā, es nēesmu nokritusi, jo turos pie bērnu ratiņiem.:) Ikšķilieši stāsta, ka viņiem sētniekiem obligāti ceļiem ir jābūt noskaldītiem no ledus.
nedomāju, ka ir prātīgi noskaldīt, labāk smiltis, vai sīkšķembas, jo esmu redzējusi, kā sētnieki skalda......... bruģim ir beigas pāris sezonās.......saskalda virsmu lupatās.. Instrumenti švaki, dažreiz no visa spēka dauza.
bet varbūt tāds arī ir mērķis - lobēt bruģa licējus? būs atkal pasūtījums!
sētniekiem arī rokas lupatās! Varat pamēģināt padauzīt!
pie Mālkalnes prospekta elvja sētnieks ir veikala saimnieka darbinieks tapēc ir kārtība
Tas ir vājprāts, kas tagad notiek ar to bruģa dauzīšanu.... asaras tek skatoties ar kādu atdevi viens otrs sētnieks dauza ledus kārtu... Pie Cīrulīša vasarā paskatieties, kāds bruģis no iepriekšējās sezonas dauzīšanas..... pēc dažiem gadiem varēs pārlikt. Protams , ka maksājam mēs. vai tad grūti smiltis nokaisīt???? Viegli, lēti , droši. Nu nedauziet to bruģi!
Pie visa ir Mālkalnes vadošo darblinieku un pašu sētnieku slinkums un analfabētisms
Vecā tantiņa čista nosvempās, vai Tu to tā, laik kāds kaut ko sāk darī†? :D
Pie mūsu mājas gājēju celiņa vispār nav,ir tikai iebraucamais ceļs pa kuru iedzīvotāji staigā un mašīnas braukā.No mašīnām ir izveidojies abas pusēs ledus kalni. Ja brauc mašīna,tad jakāpj virsū uz izveidotajiem ledus kalniem,kas ir ļoti bīstami majas iedzīvotājiem.Es uzskatu,ka tā ir apzināta nolaidība no Mālkalnes apsaimniekotāju un sētnieku puses.Ja laicīgi notīra sniegu ,tad tādi ledus kalni neveidotos un nebūtu jāskalda asfalts.Mēs taču maksājam par iebraucamo cēļu uzturēšanu kārtībā no apsaimniekošanas maksas.
dauzīšana jau ir bezdarbības sekas! Ja sniegu regulāri tīra, un sāk to darīt agri no rīta, kad tauta nav piemīdījusi, nemaz nebūs rokas jādauza!
sētniekiem vajadzētu strādāt svētdienās un naktīs! Un ja snieg nepārtraukti, tad jāķer pārsliņas lidojumā!
sētniekiem vajadzētu strādāt svētdienās un naktīs! Un ja snieg nepārtraukti, tad jāķer pārsliņas lidojumā!
rose, vai tu esi kādreiz tīrījusi sniegu?
es ar vakar pastaigājoties ar mazmeitu ar izbrīnu skatījos ar kādu spēku ar dzelzs skaldni dauza to ledu ,bet īstenībā drīz bruģi varēs mainīt.domaju ka to gan vajadzētu sētniekiem pataupīt un ieteikt tik mežonīgi neskaldīt to bruģi.
a jūs domājat, ka sētniekiem tā patīk dauzīt! Sakiet Oges domei un priekšniekiem!
Jus tadi visi gudri esat!!!Jus pasi vissmaz esat tirijusi sniegu????Pameginiet un tad tikai runajiet.Jo setnieki ari ir cilveki.Tas nav no vieglajiem darbiem.
Pasaki to majas saimniekam,nevis te.
Pati/s pameginat negribi pastradat par setnieku????Vai tikai proti gudri vavulot.Setnieki ir tadi pasi cilveki ka tu,nevis roboti un masinas.Labak doma ko runa!!!
tur jau ta lieta, ka esmu.Gan tikai vasarā, bet vīrs bija sētnieks vairākus gadus gan mežniecībā, gan skolā,Jā, sniega laikā cēlās 4.os naktī.Sētnieku darba laiks ir savādāks kā ofisā.Manā bērnībā no rīta traucēja gulēt sniega grābšana ar lapstu.Tagad tādu brīnumu vairs nav, izeju 7.30 uz darbu, Vidus prospektā tauta iemīda taciņu.
cilvekiem nekad nebus labi' agri no rita trauce gulet;naksi velak tacina jau iemita.
Dazi cilveki vienkarsi ir stulbi.
Piekrītu.