pabalsts jaundzimušajiem

Pieņemu, ka par šo tēmu jau rakstīts arī agrāk, bet nu patiešām nesparotu, kāpēc Ogres pašvaldība jau vairāku gadu garumā izvairās paredzēt savas pašvaldības iedzīvotājiem iespēju saņemt jaundzimušā pabalstu?! Praktiski visās citās Latvijas pašvaldībās ir paredzēts šāds pabalsts, arī daudzās tādās pašvaldībās, kas tiek uzskatītas par krietni nabadzīgākām nekā Ogres pašvaldība! Un liekas neatbilstošs pamatojums, ka tā pašlaik nav domes prioritāte, tās prioritāte esot bērnu dārzi. Ļoti labi, ka rūpējas arī par bērnu dārziem, bet arī citas pašvaldības rūpējas par bērnudārziem, bet tomēr atrod līdzekļus arī jaundzimušā pabalstiem. Man konkrētajā situācijā ir izvēle, palikt pierakstītai Ogrē, kur uzturos tikai daļēji, vai tomēr pierakstīties Rīgā... Un plānojot ģimenes pieaugumu svaru kausi noliecas par labu pašvaldībai, kas vairāk rūpējas par ģimeņu atbalstu, attiecīgi labprātāk savu nodokļu naudu (kas nav nekāda mazā) novirzīšu šādai pašvaldībai. Hehe, baigi gari sanāca, bet esmu tiešām neapmierināta ar domes darbu šajā jomā...

Līva , 2008-10-16 13:04:35

dari taa es izdariiju tieshi taa nu kaut kaa taa

riebeklis , 2008-10-16 13:33:38

Es arī darīju tāpat.Man Ogrē piedzima meitiņa,bija iespēja,pierakstīju bērnu Rīgā,lai būtu šis pabalsts.Pēc kāda laika piereģistrēju Ogrē.Savulaik lasīju Ogres domes pamatojumu pabalsta nemaksāšanai, ka it kā nevarot maksāt,jo redziet,bērnus pēc tam nav kur izvietot.Respektīvi neesot b-dārzu!It kā no tā kaut kas mainās!Maksā pabalstu,vai nē,bērni dzima un dzims Ogrē.Jautājums,cik lietderīgi tiek tērēta mūsu nodokļu nauda!

Arī mamma , 2008-10-16 14:11:23

Kamon, cik reiz jau bija runāts - dome to naudu, ko varēja novirzīt pabalstiem, novirza divu beernudārzu celtniecībai! Ko var raudāt? Tipa tev tie 100 lati šausmīgi ko mainītu.

Iksiņa , 2008-10-16 14:19:28

Bērni nav naudas pelnāmās mašīnas.

Elita , 2008-10-16 14:23:41

Tas pabalsts nav nekāds obligāti noteiktais. Pie tam, ja nu pēkšni sāktu maksāt, uzreiz būtu bļaušana, kāpēc nemaksā tik daudz, kā tajā vai tajā pašvaldībā. Savas tiesības zinām labi, kā ir ar pienākumiem?

jibiorio , 2008-10-16 15:27:06

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet