Par teritorijas plānojumu Ogrē

Vai piņemot jauno eritorijas plānojumu un paplašinot teritotiju savrupmāju apbūvei Ogres dome ir domājusi kā šo teritoriju nodrošināt ar komunikācijām - ceļiem ,elektrību 'dzeramo ūdeni, kanalizāciju? Manuprāt tas jārisina paralēli.

Es , 2008-03-21 22:26:44

Man arī tas interesē, jo parasti jau viņi saka, ka visu pēc tam sataisīs, bet diemžēl tā nav un tad ej un "kasies", lai gan tas ir paredzēts ar likumu vai noteikumiem.Un ļoti liela problēma Ogrē ir lietus ūdeņu novadīšana, notekgrāvju un noteksistēmu veidošana -nu kam par to jāatbild, lūdzu -DOMEI - jautājums. Tagad sanāk tā , kad ceļ jaunas mājas, tad var celt kaut vai ''otram uz galvas'' - galvenais, ka man labi.

a , 2008-03-22 15:31:40

Lūgums minēt konkrēti, kurā vietā ceļ ''otram uz galvas" un tieši kurā vietā ir Jūsu minētās problēmas.

Guna,Ogrenet , 2008-03-22 16:25:53

tas, ka Ogres dome apstiprina vietu plānā, kur būs ceļs , nenozīmē, ka to tur tiešām var tur taisīt..jo ja kaimiņiem zemes plānā nav tur ceļs, tad tu neko nevari savā gabalā celt..kaut gribētu..jo nav ceļš un atļaujas kaimiņi ir tiesīgi nedot...un tad atliek tikai tiesa..

.. , 2008-03-22 18:32:14

Man tieši interesē Ogres pilsētas teritorija Ķentes iela, tur kā izrādās nav nekā- ne elektrības,ne ceļi( atbilde no Ogres domes ka tas ir D kategorijas ceļš un tiek greiderēts 1 reizi gadā), kaut gan tur jau patstāvīgi cilvēki dzīvo. Un piekrītu tam ,ka nemaz nav iespējams ar kaimiņiem neko saskaņot,kaut gan cik esmu palasijusi likumus Dome to var izdarīt tiesas ceļā ne jau privātais.

Es , 2008-03-22 18:49:08

tieši dome vismaz manā gadījumā liek sniegt privātajiem tiesā, lai varētu ceļu ierīkot..sanāk pret kaimiņiem...

... , 2008-03-22 19:45:53

Jā, to jau es zinu ,bet domearī to drīkst darīt, it sevišķi ,ja tas ir ceļa servitūts,vai nu arī plānotais ceļš jaunajā teritorijas plānojumā, jo pirms tos ieplāno ir jāinformē to īpašnieki rakstiski (vēl pirms nav pieņemts teritorijas plānojums), bet tas netika darīt. Un ,ja nemaldos vienā no likumiem ,bija tāds punkts....ka pašvaldība ir tiesīga atsavināt tiesas ceļā zemi,ja ir nepieciešams mājsaimniecību labāq utt......... Vienīgi es vairs neatceros tiešo tektu,jo tas bija vasarā ka sarakstījos ar Ikšķiles domi.

Es , 2008-03-22 21:29:07

tas temats jau izrunāts.....pagaidām

a , 2008-03-23 12:34:28

Teritorijas planojums parāda, KO konkrētajā teritorijā var darīt (visbiežāk būvēt), KĀ to darīt tā jau ir konkrēto īpašnieku darīšana, jo pašvaldība nevar noteikt ko būvēt, vai īpašnieks vēlēsies būvēt vienu māju uz 10000 kv.m, vai tikai uz 1000 kv.m....Parasti tadā gadījumā izstrdā nakošo lokālo plānojumu konkr;ētajai teritorijai-detālplānojumu, kurā šos jautājumus arī risina konkrēti, atkarībā no īpašnieku vēlmem, reālām iespējām un likumdošanas prasībām.

Plānotājs , 2008-03-25 12:00:23

Ogrē manu prāt ar plānojumu pilsēta'ir šausmas. nav pieejamu zaļu skvēru, parciņu, atpūtas zonu. Esošās ir graujošā stāvoklī. vai paredzētas aizbūvēt. Viena iela uzpucēta neko nenozīmē. Teiksiet daugavmala? tā nav sasniedzama, jo to nogriež daugavpils šoseja. Cilvēkiem kvalitatīvu rekreācijas zonu vajag pie mājām tuvāk. un kā ar kūltūrvešturisko nozīmi. Tā arī klibo. viss tik supermoderns vajag. haotiska veidojās pilsētas kopaina.

planotāja , 2008-03-25 12:35:13

es jau visu to saprotu ,bet nu elementārās lietas, ja teritorija tiek iekļauta pilsētas zonā- teritorijā tad nu man šķiet vajadzētu gan padomāt vismaz par normāliem ceļiem ne tikai uz papīra ,bet arī ŗeāli dabā ,jo ogres teritorijas plānojumā ir iezīmēta Ķentes iela un kaimiņi sacīja,ka pat 15 m plata un tur paredzamās komunikācijas vismaz elektrība, jo ,ja jau būtu šī iela un brīdināti par to īpašnieki caur kurām zemēm ir plānota, tad arī ar komunikācijām nebūtu problēmas. Interesantākais tas ,ka Ogres teritorijās plānojumā 4 nodaļa NOTEIKUMI VISIEM ZEMES IZMANTOŠANAS VEIDIEM punktā 4.15.2 ir teikts, ka piebraucamo ceļu servitūti un fizisko vai juridisko personu īpašumā esošās ielas ir izmantojamas arīinženierkomunikāciju irīkošanai. par saskaņošanu neiet runa.

Es , 2008-03-25 16:20:42

Ar planojumu nav sausmas, šausmas ir ar zaļo teritoriju uzturēsanu:) vai precizāk sakot ar to piegtužosanu un labiekartojuma demolēšanu...un pie tā nav vainiga tikai pasvaldiba, ka nav policijas šajas vietas, bet katrs no ogreniesiem, kuri vai nu paši met zeme un lauž, vai ari redz ka to kads dara un neko nedara lai to apturētu...Aizejiet pastaigajiet pa Zilajiem kalniem-kur ir soliņi, galdi, lapnes, norādes? Kāda izskatas zeme gar takām...? Vai to izdarījuši marsieši vai tomēr tie kuri šeit dzīvo?
Pie autobusa pieturam varbut ari var salikt videonovēršanas kameras, lai tas nedemolētu, bet mežā laikam nevar gan...

plānotajs , 2008-03-28 12:42:39

Mums valstī visi mīl uzsvēt, ka privatīpašums ir svēts..:)...un attiecībā uz ielām, ja tās ir plānotas, TAS NOZĪMĒ KA TUR NETIEK ATĻAUTA APBŪVE, bet plānojums neatcel zemes īpašuma tiesības-un, kamēr pašvaldība zemi nenopērk vai samaina ar īpašnieku, tā ir īpašnieka īpašums ar apgrūtinajumu-iela un visiem, gan citiem īpašniekiem, gan pašvaldībai, gan valstij ar zemes īpašnieku ir jāskaņo darbības, kas notiek viņa zemē.

plānotājs , 2008-03-28 12:49:01

Kur tādu liku mu var atrast????????

Es , 2008-03-30 19:27:35

Iteresanti, es iegādājos īpašumu Ogres pilsētā ar konkrētu platību ar robežpunktiem, kā arī ar sarkanajām līnijām. Sāku domāt par būvniecību un pasūtīju topogrāfiju tagad mana gabala sarkanās līnijas ir atzīmētas tālāk,kā arī ir paplašināts ceļš neko man nesakot.......... Tad jau sanāk ,ka dome var uzlikt vienpusēji apgrūtinājumu...... Vai nu arī Ogres dome varātu atpirkt plānotās ielas daļu, Ko?

Ogres iedzīvotājā , 2008-03-30 19:43:19

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet