Mūsu pilsētas iekšpagalmu trotuāri, celiņi un ietves
Pastaigājot pa Ogres pilsētu, var redzēt, cik nožēlojamā stāvoklī ir iekšpagalmu trotuāri, ietves un celiņi. Tas padara pilsētu pavisam nožēlojamu un to redz visi pilsētas iedzīvotāji, t.sk. autobraucēji. Rodas jautājums, vai pilsētas novada dome, plānojot savu gada budžetu, novirza kādus līdzekļus, kā līdzfinansējumu, šo jautājumu risināšanai pilsētā??? Rīgā, piemēram, ir attīstības plāns, atbilstoši kuram tiek risināti šie jautājumi pilnīgi par pilsētas līdzekļiem. Domāju, ka tie deputāti, kuri nespēj sakopt savu pilsētu, pat, pilsētas centra māju iekšpagalmu ietves, trotuārus, celiņus, nav cienīgi pārstāvēt savus iedzīvotājus turpmāk nākošajā vēlēšanu periodā.
Andri Tu laikam esi mucā audzis un par spundi barots. Vēlēšanas jau sen ir beigušās!
Kam tā iekšpagalmu zeme pieder?
Katrai konkrētai mājai!
Vēlēšanas atkal būs un var arī būt vēl ātrāk. Ja pats esi tā barots un audzis, tad labāk ar to neplāties un nestāsti to pasaulei. Iekšpagalmu trotuāri, ietves un celiņi ir tiešām kritiskā stāvoklī!!!
Bet - pa šiem iekšpagalmiem pārvietojas gan ātrā palīdzība, taksometri, paši Namsaimnieka darbinieki, pakalpojumu sniedzēji, ugunsdzēsēji, policija utt. - ne tikai attiecīgās mājas iedzīvotāji. Tāpēc ir jautājums - cik drausmīgie piemāju ceļi skar tikai konkrētās mājas iedzīvotājus.
gar šo māju vasarā remontēja ceļu, kas ved uz Jaunogres skolu. Vēleos zināt cik naudas iztērēja? un atbrauciet paskatīt kāds šis ceļš ir tagad pēc remonta.....šausmas!!!
zeme Ogrē pieder siliņam zem mājām, kāpēc iedzīvotājiem jāremotē viņa zemes taciņas un vel nodoklis jāmaksā???
Komunism vairs nebūs! Neviens nemaksās Jūsu vietā par piebraucamajiem ceļiem kas ir iedalīti konkrētai mājai. Starp citu jaunā dome tikai tagad līdzfinansē šādus projektus un ietvju izbūvē katru gadu tagad iegulda 300 000€ Varbūt gribat Bartiņu atpakaļ kas visu nolaida?
it kā jau pieder katrai mājai konkrētā zeme, bet staigā pāri visa pilsēta. Tātad ja mums pielaulāja kaut kādu zemes gabalu, tad mums jāmaksā nodoklis par šo zemi, tad vēl jāmaksā sanitārā apkope un vēl arī jāremontē un jālabiekārto, bet iežogot gan mēs to nevaram, kaut kāds likums to aizliedz. ja mēs salabojam savus celiņus bet kaimiņi neremontē, tad es, kaut kur ejot, lauzīju kājas pa kaimiņu takām, bet kaimiņi staigā pa mūsu takām droši. Ja jau visa pilsēta var staigāt pa visurieni, tad arī pilsētai jālabo visur.
Komunisms nav beidzies!
Iekšpagalmi ir jāsakārto katrai mājai saus.
Lūdzu uzlikt jaunu bruģi arī manas privātmājas pagalmā. Tumsā kaklu var nolauzt, ejot uz šķūnīti!
Pašvaldība šim mērķim vismaz šogad līdzekļus bija paredzējusi, bet kāda ir ieinteresētība no iedzīotāju puses? Žultainie komentāri neskaitās.
Arī es gribu, lai man piešķir lidzfinansejumu privātmājas teritorijas sakārtošanai, jo pie manis arī nak ciemiņi, tatad staigaju ne tikai es.
Arī pie manas privātmājas nāk pastniece,izbraukā miskastas mašīna,kaimiņi izstaigā manu taciņu,draugi bradā,radi nāk,suņi,kaķi un citi zvēri.Tāpēc lūgums domei-piešķiriet man finansējumu manai taciņas izbūvei,kuru atļaujās lietot visi,bet sniegu šķūrēju,bedres lāpu un lapas grābju tikai es!!!Tā ir nekaunība!Lai tie resnie pilsētnieki maksā ar savu nodokļu naudiņu par manas takas Eiropeizāciju!!!
Ja jau tu pilsētniek esi izvēlējies savu dzīvi deldēt un pavadīt kastītē(dzīvoklī),tad pats ar saviem nelaimes brāļiem kastīšiem(kaimiņiem) arī metaties ar naudām un domājiet kā sakopt un līdzfinansēt SAVU iekšpagalmu.Man-nekastītim ir dziļi pie kājas,ka TAVS iekšpagalms ir aizdirs..s un bedrains.Pats tur savu dzīvi velc,pats arī domā,kā salabot/uzlabot!Pārējiem iedzīvotājiem nav sava nodokļu nauda jāiegulda TAVĀ sētā un stipri šaubos,ka tu vēlies savu nodokļu naudu ieguldīt manā sētā,kurā arī var braukt visi iespējamie dienesti,bradāt kaimiņi,lietot kas vēlas saīsināt ceļu un iet pa manu piemājas ceļu!
PSRS laiki senā pagātnē beigušies,un ja nepamanīji,tad atgādināšu,ka esi Eiropā,kur viss ir privāts,līdz ar to privātīpašniekam uzturams un finansējams!Pats,pērkot savu kastīti,tam esi piekritis,tā ka nevajag puņķoties!
Vismaz Ogrē vairums cilvēku (nodokļu maksātāju) dzīvo daudzstāvu daudzdzīvokļu mājās. Viena daudzdzūvokļu māja Ogres novada budžetā caur nekustamā īpašuma nodokļiem un iedzīvotāju ienākumu nodokļiem ienes daudz vairāk naudas, nekā vairākas privātmājas Ogrē. Personīgi man īpašumā Ogrē ir gan dzīvoklis, gan zeme ar māju, tādēļ zinu, ko rakstu. Atvainojiet, māju iedzīvotāju, bet mēs, dzīvokļu iedzīvotāji esam tie, kas dod naudu budžetā, tādēļ Ogrei ir jāatver kopējais maciņš un jāremontē iekšpagalmi.
Kura policijas, pakalpojumu sniedzēju, ātrās palīdzības, taksometra utt. automašīna (varbūt izņemot atkritumu izvedējus) piestāj pie privātmāju vārtiem, nobraucot vairāk par labi ja 1,5 metriem? Vizbiežāk apstājas uz vairāk vai azāk sakoptā koplietojamā ceļa pie attiecīgās privātmājas. Bet daudzīvokļu namu pagalmos tām nākas dangāties pa bezgalīgajām bedrēm desmitiem metru.
Pierādi ar skaitļiem,ka dzīvokļu iedzīvotāju ir vairāk,kā privātmāju iedzīvotāji??Laikam tikai pa Mālkalni apgrozies..Ogrē ir ļooti plaši apdzīvota privātmāju zona-Pārogre,Kartonfabrika,Ogresgals,Jaunogre,centrs utt.Tā,ka tavi provizoriskie aprēķini ir nulles vērti bez skaitļiem!Par laimi Ogrē vairums nedzīvo dzīvokļos,bet liela daļa dzīvo tieši privātmājās,jo var to atļauties un domes budžetā ienes arī nesliktas summiņas gan par zemes nodokli,gan ēku nodokli,pilsētas komunikācijām un citām maksas lietām!Nevajag spriest pēc saviem iedomātiem aprēķiniem,ja nespēj to pierādīt!
tad lai to finansējumu izdala uz katru nodokļu maksātāju, tad dzīvokļu īpašnieki varēs sakārtot savus pagalmus, un privātmāju īpašnieki ar nebūs atdalīti :)
nu kā var neredzēt atšķiribu starp daudzdzīvokļu pagalmiem un privātmāju pagalmiem! Ja pamainītu likumu un ļautu iežogot daudzdzīvokļu māju piederošo zemi, tad OK! Paši lietojam, paši remontējam! Bet tagad - visi var staigāt pa daudzdzīvokļu māju teritorijām, bet visi nevar staigāt pa privātmāju teritorijām! Pa mūsu zemi staigā cauri bariem, mēs apmaksājam sanitāro apkopi, un vēl pie tam mums vardarbīgi pielaulāja to zemi - lai tik mēs apmaksātu NI nodokli un vēl maksātu sanitāro apkopi, zāles pļaušanu un vēl un vēl. Kaut gan īstenībā tā ir PILSĒTAS zeme!
Tad jau Mednieku ielas jaunās daudzdzīvokļu mājas arī var pretendēt?
Kas-visi ir tie, kas bariem staigā pa daudzdzīvokļu māju pagalmiem? Tie takš esat jūs paši- daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji! Kuri ne tikai nevīžo sakopt savu pagalmu, bet bieži mēģina arī izveidot cūku aizgaldu trepju telpās, acīmredzot nolūkā reiz tur audzēt rukšus.
kas bariem staigā pa pagalmiem? Tie ir VISI, arī privātmāju cilvēki, un vēl pie tam jūs mēdzat izmest savus atkritumus mūsu konteineros lai mēs tos apmaksātu! Vai mēs staigājam pa jūsu privātmāju teritoriju?
Kāpēc lai es staigātu pa jūsu pagalmiem? Ko man tur meklēt?
Ko tā uztraukušies privātmāju īpašnieki? Par Jums taču neviens nerunā, jo pa jūsu ietvēm un celiņiem neviens cits nestaigā, kā tikai jūs paši un jūsu uzaicināti viesi. Bet pa daudzdzīvokļu māju ietvēm, celiņiem, trotuāriem staigā un brauc ar automašīnām visi, t.sk. arī privātmāju īpašnieki. Bez tam daudzdzīvokļu māju celiņu, ietvju, trotuāru sakoptība ir arī pilsētas "seja", ko redz visi, gan visi iedzīvotāji, gan pilsētas viesi. Un nerunā taču par pilnu pilsētas finansējumu šo lietu sakārtošanai, bet gan par pilsētas līdzfinansējumu. Un šis jautājums ir arī jāatrisina tuvākajos gados!
ko man tur meklēt? Da jūs ejat uz visādām iestādēm, kur tik cilvēki neiet, un iet pa taisno, pa mūsu pagalmiem!
Kāda iestāde atrodas aiz tava pagalma, lai normāliem cilvēkiem tur būtu jāiet?
tieši tā! Regulāri redzu, kā pie mūsu daudzdzīvokļu mājas piebrauc privātmāju īpašnieki un izmet pāris maisus atkritumu. Ja mēģinu ko iebilst - pasūta mani tālu, tālu.
un par Mālkalnes 39 nav ko fantazēt - iebrauktuve salabota tikai 50 metrus. Pārējais ceļs gar māju līdz Jaunogres skolai kā bija, tā arī palika bedrains.
Kas jums dzīvokļu īpašniekiem liedz iežogot savas mājas teritoriju??Tikai nesakiet,ka tas nav iespējams,jo visādiem dienestiem jāpiekļūst..Kā tad Mednieku ielas dzīvokļu namiem ir savs iežogots pagalms,kurā iekļūst arī visi dienesti,bet svešie neiet pāri viņu pagalmiem??Negribat maksāt,tad tā arī sakiet!!!
Viņiem ir lieli pagalmi ar glaunām parkošanās vietām.Mūsu māju pagalmi ir tik maziņi,ka neviens un nekad neatļaus celt nekādus žogus vai vilkt sietus.Pirmkārt dizaina dēļ,jo māja pie mājas ar maziem pagalmiņiem,bieži vien ar parkošanās vietu pāris mašīnām,otrkārt arī neērtību dēļ,jo bieži ir tā,ka pie savas mājas nemaz piekļūt nevar,ja neej gar blakus stāvošajām mājām.Ja nu spārni izaugtu!
drīz sabruks tie jūsu geto rajoni - problēma būs atrisināta.
gribējām iežogot mūsu mājas pagalmu, nekā, likums neļauj!
Māju pagalmi...? Kāpēc man jāuztur sveša zeme un vēl jāiegulda labiekārtošanā? Katrai mājai jābūt tikai šai mājai piederošai teritorijai, nevis privātīpašumam, kas iedzīvotājiem iekasē papildus īres maksu un to dara Namsaimnieks, nevis zemes īpašnieks.... Mēs maksājam NEZINĀMAI personai - augļotājam, laikam Siliņam...???