Kā Ogrē apgūst ES fondu līdzekļus

Pavērojot Ogres novada pašvaldības mājaslapā pieejamo informāciju par publiskiem iepirkumiem rodas iespaids, ka kāds uz to labi grib iedzīvoties.
Visiem zināms, ka Ogres 1.vidusskolā uzsākti remontdarbi projekta “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Ogres 1. vidusskolā, veicot atjaunošanu” ietvaros. Darbus veic pilnsabiedrības “RERE MEISTARI 1” . Lēmums par būvdarbu iepirkuma rezultātiem pieņemts 07.09.2016. Viss būtu jauki.
Nākamais iepirkums seko par šī objekta darbu būvuzraudzību. Lēmums pieņemts 02.12.2016. - vinnējusi vienīgā firma, kas pieteikusies SIA "Jurēvičs un partneri". Jautāsiet, kāpēc šobrīd, kad Latvijā būvdarbos ir panīkums, jo bremzējas ES fondu projektu iesniegšana utml., ir tikai viens piedāvājums? Nu tāpēc, ka nolikumā bija iekļautas prasības, kas ierobežoja konkurenci. Būvuzraugam nez kāpēc paprasīta pieredze ēku apsekošanā. Kāda vispār te saistība ar ēku apsekošanu, ja to veic pirms projekta izstrādes stadijā. Līguma cena 39 870 EUR bez PVN. Par šādu ciparu daudzi priecātos. Bet nu 1.8% no būvdarbu līguma summas nav pārmērīgs skaitlis Latvijas praksei.
Bet ar to vēl stāsts nebeidzas.
Tiek rīkots nākamais iepirkums par būvprojekta izpildes kvalitātes uzraudzību par “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Ogres 1. vidusskolā, veicot atjaunošanu” . Lēmums pieņemts 23.11.2016. Un atkal visiem par pārsteigumu vinnējusi firma SIA "Jurēvičš un partneri" par EUR 39 700. Otrs pretendents, kura piedāvājums bija EUR 10 500 tika noraidīts. Un nevienam neradās jautājums, kas tie par nenormāliem skaitļiem būvprojekta ekspertīzei. Turklāt jāveic ekspertīze projektam, kuru jau realizē. Nav skaidrs, kāpēc, jo parastā kārtībā ekspertīzi projektam veic pirms to saskaņo ar būvvaldi. Bet te redziet viss otrādi.
Lai nu sokas mūsu darboņiem. Komisijas priekšēdētājs Pēteris Dimants. Viņš mums tāds ļoti ražīgs. Galvenais tik, lai pēc tam apgūst tos ES fondus, jo iepirkumu pārkāpumu dēļ var arī naudu nesaņemt. Un Ogre to pieprot labi.

? , 2016-12-14 12:01:02

IUB un konkurences padomei šis fakts varētu ļoti interesēt

Raists Ristars , 2016-12-14 12:31:10

Nevar nepiekrist....Ogre to pieprot labi un nemaz nesatraucās par naudu,kura šādas rīcības dēļ bija un iespējams, vēl būs zaudēta...

..... , 2016-12-14 19:50:11

Pajautā Dimantam.

Džons Pantèra , 2016-12-14 20:41:04

Ko parasta tauta tagad var izdarit?

ll , 2016-12-15 02:15:17

Parastā tauta šos faktus nedrīkst aizmirst pašvaldības vēlēšanās...

..... , 2016-12-15 09:00:05

Paldies par informāciju! Centrālā finanšu un līgumu aģentūra pie dokumentu pārbaudes un attiecināmo izmaksu segšanas ņems vērā, ka Ogres novada pašvaldība ir iekļaujama augsta riska korupcijas kategorijā.

CFLA , 2016-12-15 11:32:38

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet