Apkalpošanas kultūra OGRES ELEVATORĀ
Nu vienkārši drausmīga! Man, kā pircējam, jājūtas vainīgam, ka iepērkos šajā veikalā. Konkrētu runa iet par skrūvju nodaļu. Tā pardevēja ne tikai ignorē klienut, bet vēl atļaujas brēkt, nemaz nerunājot par nosodošajiem skatieniem, kas man tiek veltīti, ja jautāju pēc vajadzīgās skrūvju detaļas.
Man liekas, mūsu laikos jau lielākais vairums veikalu un apkalpojošās struktūras ir tendētas uz klientu, jo konkurence tomēr kā nekā, bet nu šis eksemplars laikam uzskata, ka tur visu skrūvju monopolu pie sevis:)
Vai tiešām Kārkliņa kungs nevar padresēt savas preilenes veikalā?
Preilenei vajag nadziņiem naudiņu, matiņiem naudiņu, tusiņam naudiņu par kuru laiku lai domā par klientu apkalpošanas kultūru. Visi grib lielu algu, bet savu ieguldījumu sniegt nevēlas.
Tur līdzās skrūvju nodaļai ir vēl kaut kāda nodaļa. Viendien meklēju skrūves, un līdzās skrūvju nodaļai pie letes viens vīrietis apkalpoja pircējus. Stāvēju rindā, līdz pārdevējs man uzbrēca : "Un ko jūs te stāvat?" Teicu, ka man vajag tādas un tādas skrūves. Viņš atkal uzbrēca - lai ejot re tur, tur esot skrūves! Prasīju, kādēļ šis tik nelaipns. Viņš atbildēja, ka esot daudz jāstrādā. Attieksme tiešām ir nelaipna! Un pie kases ir dažas nelaipnas naudas iekasētājas. Citu dienu gāju pa šo veikalu, un pārdevēja vienam džekam masēja skaustu, kas arī laikam bija pārdevējs. Saprotu, ka pamasēt reizēm vajag, bet vai tas jādara publiskā vietā?
Man gan nekad nav bijušas problēmas ar tiem skrūvju onkām! Vienmēr pastāsta ko labāk, pajoko...
Par tādu alidziņu, strādā, kā maksā...
Skrūvju nodaļā tik tiešām ar attieksmi ir, kā ir. Pārdevēja grib, lai viņu saprot bez vārdiem, bet, ja uzdrošinies ko jautāt, tad nosodījums un nepatika tiek pausti visai jūtami. Neeju tur vairs pirkties. Braucam uz DEPO.
Jā, ne tikai skrūvju nodaļā šī problēma ir aktuāla... Reiz pirku tējkannu - nostāvēju pusstudu, gaidot, lai kāds pienāk un iedod manis izvēlēto preci ar visu kasti un uzraksta garantiju, beigās, kad vairs nevarēja sagaidīt vīrs aizgāja pats meklēt cilvēku, kurš varētu mūs apkalpot, bet es pa to laiku sāku meklēt savu tējkannu un atradu arī - mierīgi izvilku visu no kastes ārā - pārbaudīju vai viss ir ok, pa to laiku nāca vīrs ar visu pārdevēju, kura savu nepatiku par viņas traucēšanu pat necentās noslēpt. Parasti, gan nemēdzu tā darīt, bet nu, todien muti necentos turēt ciet un grimases centos šķobīt tāpat kā viņa, par ko pārdevēja, protams, kļuva vēl neapmierinātāka...
Nu jau gan tie pircēji no sevis iedomājas nezin ko!Visos veikalos pārdevēji ir tādi paši cilvēki kā pārējie.Viņi nearko neatšķiras.
Cik daudz cilvēku.. Tik viedokļu.. Citi saka tā, citi saka šitā.. Manās domās apkalpošana ir salīdzinoši normāla... un ir daži pārdevēji atsaucīgi.. Nedrīkst nolikt uzreiz skrūvju nodaļu.. Jo cik es zinu, tur ļoti zinoša pārdevēja strādā.. Un ja vajadzēs arī palīdzēs ar pareizu skrūvju izvēli..!!
Protams ka ir atsaucīgi pārdevēji Labības Elevatorā.Pati pērkos,esmu ļoti apmierināta.@@@ ko tad stāvat pustundu,tad jau varējāt iet uz citu veikalu!Aizbrauciet uz Rīgu tur Jūs gaidīsiet stundu pārdevēju,tā notiek krasta Depo veikalā.
paši pircēji ir īgni,cenšas izlādēties. visi esam noguruši,tāpēc nevajag lieki saasināt situāciju un lieki muti virināt...tik ar smaidu
īpašs paldies laipnajām ELVI kasierītēm,Jolantai-vienmēr smaidīga un jautra
nav ko suudzeeties kikii... pats vien esi vainiigs ka tur iepeercies... taadi jau tie cilveeki ir... a ko tu zini varbuut cilveekam nopietnas probleemas... a tu uzdot mulkiigus jautaajumus par kkaadaam skruuveem... nesuudzies...
vajag iet uz Riveto pēc skrūvēm ,tur ir sakarīgi pardevēji...
Vienmēr paliks kāds neapmeirināts klients!!! Nekad nevienam nevar izpatikt!!! Pirmos 15 klientus apkalpos ar smaidu uz luupam un laipni,bet pārējiem vairs netiks veltiita tik liela uzmaniiba un laipnība,jo cilvēki izsūc daaudz muusu enerijas! Bet klientam veinmēr, protams, taisnība ir jāsaņemās un nevar to sagurunmu un īgnumu tik ļoti paust uz āru, jo tiešām dažkārt var pietikt ar vienu neapmierinošu apkalpšanu un veikalā vairāk negribās atgriezties!
Vajag stingrāku vadītāju un tad viss tajā veikalā būs ok. Ir jau ir izlaidušies tie pārdevēji un uz pircēju skatās no augšas. Cerams, ka viņi iepērkoties citos veikalos dabūs tādu pašu attieksmi atpakaļ.
Riveto varbūt pārdevēji ir sakarīgi, nezinu, bet, ja ko esi izvēlējies pats, vari pusstundu mierīgi nostāvēt, gaidot kamēr tiec pie maksāšanas... Ja zinu, ko gribu- veiklāk iznāks Elevatorā.
Kas luudzu ir Ogres elevators?
Patiesībā, ja veikala vadītājs ir pieredzējis, gudrs un par nākotni domājošš, viņš maksās labu atalgojumu saviem darbiniekiem un pretīm prasīs atbilstošu attieksmi pret darbu.Katrs klients ir svarīgs, jo konkurence aug ar katru dienu.Bez žēlastības jāatlaiž, visus iedomīgus, ignorētājus, paviršus un nepieklājīgus pārdevējus!Ja tā nav viņu sfēra un nav redzamas vēlmes tajā "iebraukt", nav jēgas skādēt savam uzņēmumam!
Lai aiziet pastrādāt DEPO tad zinās kā jāapkalpo klienti:))))
Jūs te spriedelējat par pircēja un pārdevēje atieksmēm pret viņu lomām, ir jau tā ka pircēji ir neprātīgi slinki palikuši. Viņam redziet, ienākot veikalā visa meistarība un zināšanas izgaist un tiek meklēts pārdevējs kurš celtniekam ar 15 gadu stāžu pastāstīs kura špakteles massa ir labāka.Pietam, DEPO jau neinteresē speciālisti, viņiem vajag lai tu tur būtu, stulbi visiem smaidītu, katru sveicinātu un uzmāktos ar savu palīdzību. Nav slikti ja tev pretī nostājas kompitents cilvēks, speciālists kas spēj tev sniegt kvalitatīvu konsultāciju, bet DEPO nav speciālisti un nevar būt jo tu viens ko nezini kurā nodaļā tu strādāsi nākamajā maiņā, kā arī, vai vispār tevi neizmetīs ārā pasakot ka tu esi kautko izdarījis kā pasaka viens VVV kas galā ir kas aplams un otram VVV uzreiz ir vajadzīgs paskaidrojums, kāpēc? DEPO arī ir viens no tiem darba devējiem kuriem jau saknē ir problēmas ar uzņēmuma vadību, VVV ir nekompitenti savu sektoru vadītāji, kā arī kad viņi ir maiņas vadītāji, ar viņiem notiek brīnumu lietas. Tad ir vel veikala vadītāji kur var pa dažiem pateikt tā kad, tas ir augstākais punkts viņu dzīvē kur karjeras ceļš beidzās, jo tie, ir tāda sajūta ka ir speciāli tik aprobežoti un nekompitenti cilvēki ielikti tanī amatā, laikam lai varētu viņam teikt speciāli lai dara aplamības, tā teikt vadīt kā lelli, a tas cilvēks pakļausies jo viņš tak tāpat neko nesaprot, viņš ir un viss. Tad vel ir kas tāds, kā piemēram, veikalu kvalitātes kontroliere kuras uzdevumam vajadzētu būt, pārbaudīt, pamanīt kļūdu un palūgt attiecīgi nodaļas darbiniekam izlabot, nevis likt viņam rakstīt paskaidrojumus, kapēc tagad ir tā. Tad ir vel DEPO tāds kā, savā ziņā VANGOGS vai MIKELANDŽELO, vienalga kurš no viņiem, bet tam cilvēkam ir noveicies drūmi ar to ka viņam ir tik labi apmaksāts darbs par neko. Šodien iedeva jaunos grafikus kur sanāk strādāt pa astoņām stundām, no kurām, četras esi viens nodaļā. Algas samazināja, stundas nedod, darbus pieprasa, kārtību pieprasa, klientus apkalpot vajag un vel pie visa tev skatās uz nagiem kaut tik tu kļūdītos un varētu tevi izmest no darba. Ar tādu attieksmi pret darbinieku viņi grib lai darbinieks tirgo kautko un attiecas labi pret visiem klientiem, tak viņam ir pofig tas klients un tas vai viņš nopirks kautko. Darbinieks apzinās šodienas ekonomisko stāvokli un ja tas darba devējs pret viņu būtu iecietīgāks, pretim nākošāks un draudzīgāks, tad arī par to PABALSTU ko viņi maksā tas darbinieks arī censtos ar cerību perspektīvē ka beigsies krīze un būs atkal labi. Es DEPO strādāju maz lai spriestu par to kas bija treknajos gados, bet toties tagad var redzēt kas viņi ir īstenībā, ja godīgi negribās publiski izteikties, bet ir skarbi. Viss skarbākais ir tas ka zinot šāda tipa biznesa vadības principus un darbības shēmas, viņi strādā ar peļņu - 40%, un ja nenomainīsies daži cilvēki no lielās vadības kas savukārt sakārtos veikalu vadību, tad brīdī kad valsts sāks atlabt viņus apēdīs kāds jauns veikalu tīkls. Vienvārdsakot, man pašam DEPO neriebj, jo es redzu ko vajag darīt lai visu vērstu par labu, bet kamēr pie apaļā galda sēž četras personas kas ir galīgi neīstajā vietā, tikmēr manā skatījumā DEPO ir nolemts. Ir tik viens lūgums pret tiem cilvēkiem kuri tagad ir iedomājušies ka ir DIEVI, DEPO dzīve nebeidzās, arī jūs pēc darba esat parasti cilvēki. NEDARI CITAM TO KO NEVĒLIES LAI NODARA TEV.
kas tas par elevatoru?
Jā DEPO cenas vairs nav tās pievilcīgākās ,dažos Vietējos veikalos pat ir lētāk..