Vārpas pārdevējas
Man ļoti garšo Vārpas ceptuves izstrādājumi taču iepirkties viņu veikalā tas nozīmē sabojāts garīgais uz pāris stundām, ja visi sūdzas par Jumja un Elvi pārdevējām tad aizejiet uz "Lielo vārpu" Mālkalnes prospektā nu lielākas bremzes par tām pārdevējām man nav nācies redzēt, katru reizi tur ieejot vispirms nākas noklausīties stāstus par viņu privāto dzīvi jo to viņām apspriest darba laikā gribas vairāk nekā strādāt un ja nu tomēr viņas apjēdz ka laikam tomēr klients jāapkalpo, rodas sajūta ka es viņām būtu desmitnieku parādā un vispār "lienu kur nevajag",nemaz nerunājot par to ka tīrība viņām laikam ir svešs jēdziens, vienā mierā viņas var mazgāt grīdu ar lupatu pēc tam nenomazgājot rokas gramstīties gar kūciņām.
nu gan, visi veikaliem klupuši virsū.. :D ir Ogrē arī kāds labs veikals? :)
Bet ko lai dara ka tāds nu ir tas apkalpošanas līmenis Ogrē, bet ja gribat dzirdēt ko labu tad man ir :))) nesen ar vīru iepirkāmies Elvī konditorijas nodaļā (Torti savajadzējās) un tur tajā dienā strādāja pārdevēja JOLANTA superīgākā pārdevēja, būtu tādas Ogrē vairāk! :)
Runājot par Vārpas ceptuvi, jau sen tajā veikalā neeju, līmenis sen krities, ja kādreiz viss bija garšīgs un kvalitatīvs tad tagad taisa kā pagadās. Saprotu ka cenas visam kāpušas, bet Vārpa nezinkapēc ir viena no pirmajām iestadēm kur to var redzēt, un tas kapums ir salīūdzinoši liels. Vai tik saimnieks nav mazliet sadomājies. Pārdevejas arī ir "labas", pusi atlaist. Kādreiz bieži tur gāju, bet tagad jau kadu ilgāku laiku vairs neeju, un citiem arī neiesaku, varbūt vadība sāks kaut ko domāt.
Nu nevajag jau tagad zem Vārpas vārda lamāt visus tās veikalus. Veikaliņa Kamene pādevējas vienmēr ir jaukas un laipnas. Patīkami, ka viņas rūpējas arī par sava veikala noformējumu, un uz svētkiem vienmēr ir kas interesants. Viņas prot radīt mīļu gaisotni. Paldies!
Kamenē un Pīlādzī pārdevējas ir OK, man personīgi tracina lielās Vārpas pārdevējas!
Nu bišku jau pārspilēts. Nav jau tik traki. Es personīgi cenšos vienmēr pirkt pie tās pārdevējas, kura man patik.
Jā,jā ar Vārpas pārdevējām iet jautri.Vajadzēja uz jubileju kūku,iegriezāmies šajā veikalā.
Jautrības sākās,kad pārdevēja mēģināja kūku iedabūt kastē (kura neatbilda kūkas izmēram).
Mani ļoti pārsteidza,ka šajā veikalā nav vienreizējo cimdu,pārdevēja visas darbības veica ar pliku roku.Kad pajautāju,cik ilgi viņa domā , tā ap to kūku grābstīties bez cimda,viņa atcirta-ja būtu, tad uzvilktu!Saņēmuši savu kūku devāmies projām,bet pārdevēja laipni mums novēlēja-kaut jūs aizrītos!!!!!
Cik ir redzēts, tas Vārpā grīdu nemazgā pārdevējas, bet gan apkopēja! Njā, Vārpā tāds ieradums veikalu slēgt vel pirms darba laika beigām!
tiešām tai vārpā līmenis krities. kāda bija agrāk apkalpošana un kāda ir tagad - kā diena pret nakti. jau sen tur neeju apkalpošanas pēc!
tiešām apkalpošanas ziņā pārsteidz elvi konditorijas daļā strādājošās pārdevējas. cepuri nost! prieks iepirkties. tā turpināt...
Ha ,vārpā meitenes pie bulkām stāvēs un pļāpās neliekoties ne zinis ,ka es minūtes 5 stāvu pie salātu stenda un visā zālē nav neviena cita pircēja,nolūrēs tikai caur pieri ,nedod Dievs viņas paaicināt ,ar skatu zemē iedzis ,tik jau nu ar visu neapmierinātas.Ja paņemsi uz vietas tēju ,tad pašam jāpalūdz atbrīvot galdiņus no netīrajiem traukiem ,viņām pie pakaļas ,ka nav kur nolikt to tējas glāzi ,kad tik uzsist klačiņu.
Jā...arī man tajā pašā Vārpā ir gadījušies piedzīvojumi,gan tīri materiālā ziņā,iedod 5 bulciņas,naudu samaksāju par 6,kā prasīju,naudu protams pārskaita un ieliek kasē,bet nepasaka ka par daudz,vēl dažas reizes preci saskaita 2reiz.Kad aizrādīju,atvainojās un naudu atdeva,bet dīvaini,ka ne reizi nekļūdās pircēja labā...
Jā, jā, gribēju piebilst, ka lielā Vārpas veikala pārdevējas varētu pamācīties no Kamenes pārdevējām. Cenšos kamenei iet ar līkumu, citādi bez pirkuma (neveselīgajiem baltmaizes izstrādājumiem:))) neiziešu:)
Varpas pārdevēja Everita ir vienkarši unikums,tik nepieklajīgu pardevēju manas acis vēl nebij redzejuša:(( Skumji,ka ta...........
man nepatīk iepirkties tadā veikala ,kur tev saboja omu visai dienai:(
vakara vienmer veikals ir aizslēgts,atrak neka tam vajadzetu notikt:((
no ritiem arī nekad laika neatver,jo es katru dienu ejot uz darbu tur iegriežos.Veikals tik atverts 5-10 minūtes velak un pārdevejas tad vel leni ceļas no galda un ar kafijas krūzi roka un neapmierinatu seju dodas apkalpot pircējus.Ļoti jacer,ka Vārpas vadība arī iemet aci šaja lappuse.
Jā,jā,jā - arī es tajā veikalā vienmēr jūtos kā apgrūtinājums pārdevējām! un viņu privāto dzīvi drīz jau būšu iepazinusi ļoti detalizēti.Diemžēl piespiedu kārtā.:((((
Ir ieluukojies beidzot sheit kaads arii no administraacijas. Paldies par kritiku, kas visvairaak ir izskaneejusi shajaa rakstaa un dazhiem labajiem vaardiem, iipashi par mazo veikalu atziniigu veerteejumu.
Kritika tiek pienjemta un noteikti taas probleemas tiks risinaatas, lai gan ir daudzas nerisinaamas probleemas. Kaa jau juus redzat, latvijaa ir bezdarbs, bet paardeveeju (nevis aiz letes staaveetaaju) jebkuraa veikalaa katastrofaali truukst. Neko dariit, ja muusu valstii lielaaks gods un izdeviigums ir buut bezdarbniekam nekaa straadaat. Protams, ka iirijaa vairaak var nopelniit, tachu straadaajot tik mezhoniigi kaa iirijaa arii vaarpaa daudz labaakos apstaakljos var nopelniit to pashu un vairaak, ja tiek njenta tiiraa nauda kas paliek paari nomaksaajot visus elementaaros dziivoshanas izdevumus un baroshanos. iirijaa ir darbs, "maajas", miegs. Latvijaa darbs "sachkojot", paeest uz darba deveeja reekjina un maajaas pakjert, uzpuceeties, uz klubinju aiziet vismaz viikendaa noteikti vai kaadu jubileju, krutaakais vai tuvu tam mobiilais jaanopeerk, maajas kinozaale vai cita sadziives tehnika (iespeejams pat auto) jaaiegaadaajaas liizingaa utt., utjp., Taa taas naudinjas aiziet.
Negribu iesliigt diskusijaa un praatojumos par ekonomisko situaaciju valstii, kas ir vienkaarshi katastrofas priekshaa. Algas nevar maksaat lielaakas nekaa veikals pelna, veel lielaaka pashizvaroshanaas ir maksaat vairaak nekaa atbilst darbinieka kvalifikaacija. Taapat darbinieka moto ir" kaa maksaa taa straadaaju"! Nu nebuus tirdznieciibaa nekad kaut kaadas astronomiskaas algas, kaadas ir, piemeeram, nupat celtnieciibaa ( bet kaa vinji straadaa!!!) vai gaidaamas medikjiem un pedagogiem. Taapeec arii Vaarpaa staav aiz letes "nuugji" un "enkuri" raugoties no pirceeja skatupunkta. Jo lielaaks veikals, jo lielaakas probleemas. Tas saskataams arii analizeejot atsauksmes shajaa forumaa, kaads "bardaks" ir "sauliitee" un cik omuliigs atmosfeers ir "Kamenee"..... Juus tachu negribeesiet, ka juus peekshnji kaadaa dienaa saaks apkalpot anglju, vaacu, ukrainju vai vienkaarshaa krievu valodaa. No vienas puses tiek izskatiits jautaajums par muuzhiigi smaidiigo un laipno aazijas iedziivotaaju piesaisti paardeveeju darbam gan ar, gan bez valsts valodas zinaashanaam. Kaada starpiiba kas juus apkalpo?
Taapeec es luugshu godaatie pirceeji un Vaarpas produkcijas cieniitaaji, luudzu neesat arii juus pashi naidiigi noskanjoti un kontakteejiet ar paardeveeju uz pozitiivaak noskanjotas nots. Arii paardeveejs ir cilveeks un mums vinjsh ir jaaciena taapat kaa jebkursh. Var tachu paluugt, kaut ar skalju bljaavienu, lai viss veikals un paardeveejas aizkulisees satruukstaas, ka zaalee kaadam kaut ko vajag. Arii es neietu uz veikalu, kur mani regulaari neieveero, tachu man nez kaapeec atliek tik sveshaa veikalaa atveert muti, taa mani apkalpo triis paardeveejas....
Beigaas par kvalitaati. diemzheel ir taa kaa ir razhoshanas uznjeemumaa, kuraa straadaa cilveeki un 87% darbs tiek veikts ar rokaam. Kam maajaas nesanaak kaut ko paarsaaliit vai piededzinaat? Tachu kopumaa uznjeemumaa darbojaas pashkontroles sisteema, nekad neviena paardeveeja nav mazgaajusi griidas, peec tam tirgojusies, ne tikai taapeec ka vinjai "par to nemaksaa", bet taapeec, ka to dara paliigstraadnieks vai apkopeeja. Taapat juus varat ieveerot, ka izlietnes ir uz katras tirdznieciibas letes kur notiek "valjeeju" produktu tirdznieciiba. Nu jaapiekriit, ka kaut kas ir izpushkjots, bet taa arii ir normaala cilveeka dabas izpausme.
Nobeigumaa gribeetu ljaudis aicinaat izmantot un izpildiit ierakstus ierosinaajumu graamataa, kas "dezhuuree" veikalaa "Lielajaa Vaarpaa". Taa regulaari tiek "chekota" un izdariiti secinaajumi, veikts viss nepiecieshamais, lai nepilniibas tiktu noveerstas vai "nesmukumi" neatkaartotos. Diemzheel ierosinaajumi paarsvaraa ir anoniimi, taadeelj katram individuaali uz katru suudziibu vai aizraadiijumu netiek atbildeets. Katraa zinjaa, ceptuve Vaarpa ir reaali straadaajosh, progresiivi domaajoshs un klientam pakalpot griboshs uznjeemums un mees noteikti centiisimies dariit visu iespeejamo un dazhkaart pat neiespeejamo, lai izdabaatu katra gardeezha veelmeem un gaumei.
Esam atveerti arii turpmaakajaam diskusijaam - administraacija.
Nu Everita man tur loti patik, bet ta , kura sver edienu ieks siviem, vot ta toc nav dabujusi pa pakalu, jo darbs vinai nav aktuali, vispar briesmas!
peldies Everitai varpas pardevejai:)))
nu ko juus njemaas ,ja tur pusi no paardeveejaam nomainiitu un ja veel netirgotu vecas bulkas tad veikasl buutu baigi labais
Ja jūs vēl redzētu kā viņi tās bulkas taisa - gribētu zināt, kurš tās vēl pirktu. Meklējot darbu kādu laiku atpakaļ pastrādāju fasēšanas cehā un biju tiešām šokēta, ka var tik klaji ignorēt jeb kādas sanitārās normas. Nekur neesmu redzējusi tādu netīrību un tik lielus tarakānus kā tur. Kad pārsteigta ieminējos par sanitārajām pārbaudēm, tad man pateica, ka tās otrajā stāvā vispār neiegriežas, bet pa taisno dodas uz trešo.
nu protams,mees tikai aprunaajam un aprunaajam,jo aprunaat ir vieglaak kaa pateikt kautko labu!vareetu domaat,ka "trials",u.c.veikali,buutu nezinkaadi,itkaa tur nekad nav jaagaida.man taadas aizdomas,ka cilveekiem buutu vairaak jaapaskataas uz sevi,varbuut ejot uz veikalu ar labu gariigo arii paardeveeja tev uzzsmidiis!man vaarpas paardeveejas liekas jaukas,jo iepeerkos tur gadiem un viss ir o.k.nekaadu pretenziju!taa turpinaat!
Piekrītu "inkai" par Elvi Jolantu,un starp puikām un meitenēm runājot Jolanta pat zin kurš no salātiem ir svaigāks un veselīgāks.
Protams,par attiecībām starp pārdevēju un potenciālo "pacientu" var gari un plaši runāt,bet kāda ir mūsu pašu attieksme pret šiem ,var būt ne pirmā svaiguma gaļas iesaiņotājiem?A ja mēs ar tādu vieglu humoriņu pieejam,uzlabojam TĀ cilvēka garīgo kas jau e'nto stundu nopahājis ai tās aukstās letes,mēs dabūsim info,kuru gaļu pirkt,kuru nav ieteicams ņemt.Tā ka taisam štelli abos virzienos.
P.S.Gribās Ogrē "RIMI". Kā man būt?
Varbūt arī Vārpa ( īpašnieka prāt ) ir "ze best", bet kamēr pieņem darbā cilvēkus ar paviršu attieksmi, uzņēmums nepacelsies. Arī jums, vadībai, būtu jāpiestrādā, lai tie klienti, kuri maksā nesaprātīgu naudu par Elvi tortītēm (bet ir par ko maksāt), atstātu to pašu naudu vārpā. Domājiet par jaunām receptem! Man tās dzelzceļnieku kūkas, kuru garša nemainās jau 50 gadus, ir pamatoti apriebušās! Nožēlojamie buljona pīrādziņi, kuru saturs vairs sen neatbilst receptūrai... Eju uz Elvi tikai tāpēc, ka tur neražo "standartu". Un pārdevējas, ja pat nejauši pieskras bulkai ar roku, tūdaļ to bulku izņem no letes.
Kas par kritiku! To palasot, sāk šķist, ka "Vārpā" šausmones strādā! Man par laimi, neko tādu neesmu piedzīvojusi. "Vārpas" bulkas pērku veikaliņā Brīvības ielā 22, laikam "Pīlādzis" sauc, tur, pretī skvēram. Vienmēr esmu patīkami iepriecināta, cik tur ir ļoti ļoti ļoti jaukas un laipnas pārdevējas! Paldies viņām!:)))
Par to, ka vārpā izvēle ir -nekāda, tas tā ir, tak tik daudz interesantu recepšu, tiešām apnikušas tās tortes - cik gadi jau...Bet pusdienas tur var paēst gan lētāk nekā Juma kafejnīcā un garšīgāk...
Sākat paši cept bulciņas un tortes mājās un nebūs jāsūdzās par "Vārpu". Visi tik slikti, tik slikti. Vai tad labām saimniecēm ir jāiet pēc tortes uz veikalu? Paskatieties uz sevi. Tiešām nožēlojami.
juriste-neticu,ka tu iztiec bez kukam,bet vai pati tu cep majas kukas,ja to iesaki citiem? man nav problemu uzcept majas,bet tas viss sanaks krietni dargak un ja es perku veikala,tad tas nenozime,ka man japerk ir slikta prece un jajutas nepamatoti vainigai,ka iepirkties nacu itka nepiemerota prieks pardevejas laika
lasu un brīnos...cik jau ilgi eju uz Vārpu iepirkties,NEKAD neesmu jutusi nievājošu,paviršu attieksmi.Varbūt tap''ec,ka pati eju ar smaidu:)
"vārpas" veikalā Brīvības ielā vienmēr pārdod pāris dienu vecas bulkas. Ja pērc 4, tad 2 no tām būs vecās, cietās.