Par autobusu saraksta izmaiņām!

Vēlost vērst uzmanību, ka tas nav normāli, no 01.11.15 atcelt 1.autobusu - maršrutā: Ogres stacija - DS Ogre - pl.23.12.! Es saprotu, ka šis nav pats pieprasītākais autobuss, bet diemžēl tas nenozīmē, ka šajā laikā tam nebūtu jākursē. Kāpēc?
Lūk daži argumenti:
1) Šajā laikā (pl.23.12) neuzskatu Ogres pilsētu un tās apkārtni par drošu, lai varētu veikt vairāku kilometru "pastaigas" ar kājām! (Nepārprotiet, man patīk svaigs gaiss un arī garas pastaigas, bet šajā diennakts laikā mani uztrauc drošības jautājums - te gribētu jautāt citiem - vai Jūs vēlētos, ka meita, dēls, mamma, sieva, tēvs vai kāds cits mīļš un tuvs cilvēks naktī pārvietojas ar kājām, ja ceļā var sastapt a)miermīlīgus cilvēkus b)iereibušus cilvēkus c)cilvēkus, kam ir vēlme pēc nepatikšanu radīšanas un tml.? Uzskatu, ka cilvēki ir diezgan neparedzami un neprognozējami - satikt kādu ceļā būtu sīkums, bet var jau gadīties arī kāds cits scenārijs, ne tā? )
2) Ērtums - ir patīkami pēc smagas un garas darba dienas ātri nokļūt savās mājās.
3) Veselība - laikapstākļi citreiz nelutina, - lietus, vējšs, drīzumā arī sniegs, kā arī citi dabas untumi, - ir cilvēki, kuriem nav vēlme samirkt, saslimt pēc šāda veida pastaigām svaigajā gaisā.
4)Laimīgāki cilvēki - jā, es jutīšu lielāku laimi, prieku - ja šajā laikā kursēs autobuss un nebūs lieki jāstreso, jāsatraucās par visu augstāk minēto, no kuriem vēlreiz vēlos izcelt tieši drošības jautājumu!

Jūs teiksiet - nav ko "vazāties" apkārt šajā laikā, kāpēc nevar braukt mājās ātrāk, kāpēc nevar sarunāt mašīnu?

Pie šādiem jautājumiem būtu jāatbild sekojoši:
1)Ir cilvēki, kuriem ir studijas, kuriem ir darbs, kuriem ir dažādas nodarbības tieši vakara stundās;
2)Vilcienu saraksts ir tieši tāds, kāds tas ir un pirms šī autobusa atiešanas - ierodas vilciens, kurš no Rīgas izbrauc pl.22.27, bet Ogrē ierodas - pl.23.09, savukārt vienīgais vilciens pirms tam no Rīgas izbrauc pl.21.10 - atvainojos, bet tas ir smieklīgi, ne vienmēr var, ir iespēja paspēt uz vilcienu šādā laikā un, ja tas ir par ātru, tad nav izvēles un jāgaida otrs vilciens - un starp citu, ir gadījies, kad mistiskā kārtā, braucot ar vilcienu, kas Ogrē iebrauc 23.09, nokavēt autobusu 23.12 (parasti tiek pielikts solis, maršējot no minētā vilciena uz autobusu, bet šī iemesla dēļ esmu jau izbaudījusi šo "ļoti drošo" pastaigu mājās un tāpēc zinu, par ko runāju);
3)Manā gadījumā, ar mašīnu nav iespējams braukt - ir vēls, neviens kaimiņš nevēlēsies atbraukt pakaļ un nav vēlēšanās kādu apgrūtināt, kā arī nav ģimenes locekļu, kas to varētu izdarīt (dzīvoju ar vecmāmiņu, kura nebrauc ar mašīnu), diemžēl pašai nav tiesību, - un nav laika šobrīd tās kārtot.

-------------------------
Jūs vēl domājat, ka šķērdējat kāda naudu?
Jā, cilvēki, kas brauc tik vēlu mājās šajā laikā - sakaitā tiešām nav daudz - varbūt pameklējiet risinājumu - paceliet biļetes cenu (esmu ar mieru, saprāta robežās, maksāt vairāk par 70 centiem, kas ir šobrīd jāmaksā par braucienu, izīrējat mazāku transportlīdzekli - izdevumi par benzīnu nebūs tik lieli un visbeidzot, nepatīkamākā piebilde - kontrolējiet šoferus - diemžēl esmu redzējusi, kā netiek "izsista" biļete, lai gan tiek samaksāts un rezultātā, domājams, dokumentācijā uzrādās uz pusi mazāk braucēju vai pat neviens - nezinu, vai piemaksas neapmierina, vai gribās ko "garšīgu" nopirkt sievām/bērniem, - man jau nav žēl, ka viņiem tiek, bet, ja tas ir iemesls, kāpēc atceļ autobusu, tad atvainojiet, normāli tas nav.
---------------
Paldies, ka izlasījāt, ceru, ka kaut kas tiks darīts šīs lietas sakārā!

Ar cieņu,
Ogres iedzīvotājs, kurš vēlas turpināt braukt ar autobusu.

Dzīvoju Ogrē , 2015-10-22 00:54:50

Ogrē par iedzīvotājiem neviens nedomā

? , 2015-10-22 06:50:06

Mani izbrīna ka fesi no kādas kartonkas nevar atmīties līdz centram ar veļuku atstāt veļuku pie kāda KN stavvietā un brakt kur vajag , vakarā cikos grib mīties atpakaļ.

Lunis , 2015-10-22 09:57:32

Forši gan ziemā ar veļuku! Un arī visu cilvēku vecums un fiziskais stāvoklis taču ir pilnīgi piemērots velobraukšanai, vai ne?
Vilciens 22.27 no Rīgas ir "standarta" risinājums, ja brauc no teātra, operas izrādes u.tml. Jauki gan ar izejamajām štātēm uz veļuka, īpaši lietū, putenī! Tāpat vēlu sanāk braukt no kādām nodarbībām, kā man studentu laikos - pēc darba mācības vakara nodaļā, pēc tam vēl tautas dejas. Ar visām parpalām, mācību materiāliem un deju drēbēm uz veļuka vai kājām brist līdz Dārziņiem?

Lunim , 2015-10-22 10:08:32

Lunis taču visu var. Un var piecreiz labāk par citiem. Un, ja kāds cits nevar to pašu, tad tas jau vairs nav cilvēks

Kleins , 2015-10-22 10:13:58

nu, Luni! šoreiz tu izcēlies ar asprātību (padomu) galīgi nevietā!

čība , 2015-10-22 11:09:28

Pilnīgi piekrītu, ka autobusam 23.12. jābūt.Citādi atkal būs jasarosās kādam nelegālajam pārvadātajam, jo tie domā par cilvēku vajadzībām, protams arī savu peļņu. Tad atkal varēs Ogres autobuss bļaut.

zika , 2015-10-22 11:18:03

Sa problema pastav jau sen, vilciens atnak autobuss aiziet, es zvaniju lamajos ar vaditaju Ogres autobus , reakcija bija tada, ka man nau pamata ta teikt un vajag pieradijumi, : un es atmetu ar roku, pieradijumus nevaru sagadat jo taja laika atrodos vilciena. es viena nevaru neko panakt, ja bus cilveki atsaucigi un zvanis runas varbut kautko mainisies. novelu tev veiksmi un pacietibu saja jautajuma.

laila , 2015-10-22 11:34:18

Ja lunis tik gudrs lai mani panem un aizved majas no vilciena

Sanda , 2015-10-22 11:36:16

Oi, mīļā, Ogrē daudz kas nav īsti normāli.... piemēram dakteronkulis Širovs paņem brīvdienu bet NEVIENAM neienāk prātā apziņot pacientus kas ir pierakstijušies pie viņa laicīgi uz brīvdienas dienu. Un tas arī nemaz nebūtu prasijis ne baigo piepūli, ne materiālus izdevumus, ne cilvēku nebeidzamos resursus. Babuļi bija sabraukuši no pagasta nostūrien, no citām pilsētām. Bet kuru tad tas uztrauc. Un vēl simtiem un tūkstošiem tādu sīkumu.... :)

Zaķis , 2015-10-22 11:53:31

Kur tad ir tautas aizstāvis Helmanis ,droši vien viņam nav laika jāorganizē izstāde

J+P , 2015-10-22 12:44:42

ogres autobusu kustiba nekas nemainas jau gadus 25 , netiri smirdigi autobusi kas velkas ka vezi. sen nelietoju so transportu.

lapa , 2015-10-22 12:57:13

ja jums sirovsneuzvanija tad zvaniet vinam un lamaiet nakosreiz ta nebus , tresdien vins aizvacas majas un nepienema pacientus, ko tad darit.

ella , 2015-10-22 13:40:54

Ella - mani personīgi Širova brīvdiena neskāra, ja skartu vai nu izbesītu viņu pašu vai patērētu labi daudz slimnīcas galvenā ārsta laiku lai viņš audzina Širovu manā vietā.

Zaķis , 2015-10-22 16:43:03

Vai biļeti nedod tad, ja maksā 70 centus, vai tad, ja maksā 50 centus? Ja maksā 70, tad nebūtu iemesla nedot biļeti, bet ja 50, tad gan saprotams, ka nedod (es pieļauju, ka ne visi zina, ka pēdējam autobusam ir uzcenojums). Nezinu, kā ir ar to autobusu, kuru uzlika 1. autobusa 21.20 no Jaunogres vietā un kuram oficiālā cena it kā ir 85 centi (spriežot pēc 1188; pats ar to busu neesmu braucis).
Par to, ka aizbrauc prom, nesagaidot pasažierus no vilciena - pirms 1 - 2 gadiem, kad tam vilcienam, kas tagad Ogrē iebrauc 21.21, bija ilgstošas izmaiņas un tas pienāca apt. 5 minutes vēlāk, bet autobusam jābrauc no Ogres stacijas 21.25, šoferu sarakstā (cik biju redzējis) bija rakstīts, ka jāpārliecinās par vilciena pienākšanu un pasažieru atnākšanu. Būtībā tā būtu jābūt arī ar pēdējo autobusu..

... , 2015-10-22 18:13:51

Cienītie un cienītās JUMS ir ļoti īsa atmiņa , vēl 20 gadus atpakaļ AUTOBUSI vispār nekursēja pa pilsētu un privātā transporta arī nebija tik daudz kā patreiz un VISI kas gribēja kur vilkties vilkās ar kājiņām vai brauca ar riteni. NOPIETNI :) Ļoti labi atminos kā melnā tumsā ziemu vasaru tantuļi nāca mājās pat 10-15km pa tumsu un mežu :) Bussi vakaros ir tikai pedējos ~10-15 gadus.

Lunis , 2015-10-24 02:30:52

Luni, pie ērtībām pierod! Tu ar 20 gadus atpakaļ nevarēji gudri runāt portālā, neizkustinot pakaļu atbildēt uz jebkuru zvanu (pie kam diez vai vadu telefonu varēji vazāt līdzi azotē), bet pēc banāniem un apelsīniem droši vien, ka stāvēji 1 km garā rindā..
tā ka, brāl, pielāgojies laikam un cieni citu cilvēku NORMĀLAS prasības un vajadzības!

Priekā! :)

čība , 2015-10-24 16:57:39

čība : Mīlā tu tik ta domā , mana I-net biznesa ēra sākās 1996 gada pavasarī , tad es likvidēju savu pēdējo LV ofisu , stacionāro telefonu . Kopš tā laika viss tikai un vienīgi "Elektroniski virtuāli" un 24h / 363 dienas gadā. Kad lekcijās stāstu rādu ka man VISU projektu sākuma izmaksas ir bijušas ~10-20Ls robežās tas ŠODIEN liekas neticami , taču TOREIZ tas tā maksāja šodien x0000 minimums sākuma izmaksas:):) Ja sāk no nulles.

Lunis , 2015-10-24 18:42:38

Piebilde par maksāšanu par braucienu - jā, man ir neiedota biļete tieši maksājot 70 centus, protams, ne visi šoferīši tā rīkojas, bet tomēr šāda problēma diemžēl pastāv.
Otra piebilde par velosipēda izmantošanu - personīgi man, darba dienas, lielākoties, iesākas pl.5.00 vai pl.6.00 no rīta, uz Rigu jāņem daudz lietu, - klades, citreiz dators, maiņas apavi (specifika, nevis iegriba), ja ir deju nodarbības - tad arī viss tam nepieciešamais, - apkrāvusies ar mantām, braukāt pa peļķēm, sniegu es nevaru, kaut vai tikai tāpēc, lai šīs mantas paliktu nebojātas un drēbes nebūtu apšļakstītas - man ikdienā jābūt reprezentatīvai - man nedrīkst būt sajauti mati, apšļakstīts apģērbs vai kā citādi un braukšana ar velosipēdu neizslēdz drošības jautājumu, - ir atšķirība, vai es eju uz autobusa pieturu uzreiz, vai eju cauri Ogres skvēriņam uz kultūras nama pusi, kur, starp citu, vakara pusē patīk apgrozīties arī samērā aizdomīgiem grupējumiem, - varbūt tas ir tikai mans/manas ģimenes un draugu skatījums, bet, ja tas rada nevajadzīgu stresu un lielas neērtības, tad, atvainojos, bet tam ir kāda nozīme.

Dzīvoju Ogrē , 2015-10-25 15:04:50

Ogres autobusa šoferi vispār ir reti gnīdas. Viņiem autobusu atiešanas laiks ir tāds aptuvens rādītājs. Reizēm, kārtējo reizi kātojot uz Kartonku, jo kāds duriks nevar savu darbu apzinīgi darīt, pilnīgi gribās sagaidīt kad šis brauks atpakaļ un pa mūli sadot.

Žirafe , 2015-10-29 14:40:52

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet