"Modernā " slimnīca

Izlasīju jauno slimnīcas avīzi un nopriecājos par mūsu moderno slimnīcu, jo bija jādodas pie ginekologa un vienlaikus vēlējos veikt USG. Tomēr neko modernu šeit nesaskatīju, jo krēsls bija tāds pats kā 30 gadus atpakaļ. Arī USG aparāta izrādās kabinetā nav, lai gan tas būtu likumsakarīgi. Tā nu pierakstījos kārtējā rindā, kas pienāks pēc mēneša. Naivi padomāju, ka vajadzētu veikt dzimumzīmes pārbaudi, atkal vilšanās, jo reģistratūrā man laipni paskaidroja, ka šāda aparāta ādas ārsta kabinetā nav. Sapratu, ka esmu naiva un ticu visam, kas rakstīts avīzēs. Tātad ticēt var tikai tam, ko pats esi pārbaudījis.

paciente , 2015-04-18 17:25:54

Un pie zobārsta 2 mēneši rinda .... A ko darīt, ja sāp ?

pacients2 , 2015-04-18 18:38:18

Tev starpene nav tāda pati, ka pirms 30 gadiem?

? , 2015-04-18 18:40:03

un tā jaunā reh. nodaļa arī tukša muldēšana......

aija , 2015-04-18 20:49:05

Neesi rupš!

lindda to ? , 2015-04-18 20:49:53

To pacients2
Ja sāp zobs ir jānāk pie dežūrārsta, kurš pieņem katru darba dienu no 8-12.
Ja tai laikā netiek, jābrauc uz Rīgu, kur ir Stomatoloģijas institūts,kas strādā līdz 24 naktī, vai Denta,kas strādā diennakti.

Krēta , 2015-04-18 21:44:47

Interesanti gan, kur te kāds saskata rupjības?

??? , 2015-04-18 21:55:16

priekš kam tad ir vajadzīga Ogres slimnīca, ja jābrauc uz Rīgu ???

to kreta , 2015-04-18 22:06:34

4 stundas jāsēž rindā, lai tiktu pie kaut kāda apšaubāma kaktu daktera !!! Tev pašai smiekli nenāk ?

Krētai , 2015-04-18 22:08:34

Es jau rakstīju,ka katru dienu var tikt ar sāpēm pie dežurārsta no 8-12.
Kāpēc 4 stundas? ko nozīmē kaktu dakters? Pajautā diplomu un sertifikātu,ja domā,ka kaktu kantoris, bet ja reiz kaktu kantoris,tad brauc uz Rīgu.:)
Es iesaku variantus,ja sāp tai laikā,kad dežūrārsts nepieņem.
Vai Ogres slimnīcas zobārstiem jāsāk strādāt 24 stundas diennaktī?

Krēta , 2015-04-18 22:49:44

un reģistratūru vispār nav iespējam sazvanīt!!!Vai tiešām grūti noformēt darbā vēl vienu cilvēku, kurš atbild uz telefona zvaniem??

gardenija53 , 2015-04-18 22:54:21

Ogrē derētu kāds zobārsts , pediatrs, terapeits, kas pieņemtu arī sestdienās

inga , 2015-04-19 08:41:13

Ļoti bieži reģ. meitenes ignorē zvanus. Zvanīju uz reģ. 5soļus no lodziņa,aizņemts.....klausule nolikta blakus telef, Abas darbinieces pļāpā.

vietējā māsiņa , 2015-04-19 09:16:26

Loloti grūti sazvanīt reģistratūru, un pie ginekologs lai pierakstītos atbilde ir pie Straubergs zvaniet 15, datuma ,tad varēs pierakstīties uz nākošo mēnesi ,pie Grīnvaldes ,tad jāsazvana pēc mēneša tikai 1. Datumaa,.,,!,,,un kad veel pieraksts - reāli var tikt peec 1,5 mēneša,! Kas tas par sviestu,,tad ja man ir sākušās kādas veselības problēmas un nav naudas ,lai aizietu uz privātpraksi,tad jāielaiž slimība!!!!
Širova kungs,lūdzu iedziļinieties šinī problēmā,

Gunta , 2015-04-19 11:04:20

To Inga

Maksāsi dubulto tarifu,ka ārsts nāk un strādā savā brīvdienā?
Arī ārsti ir cilvēki un vēlas atpūsties. Te nav runa par neatliekamo medicīnu, kur ārsts strādā pēc grafika.

Krēta , 2015-04-19 11:28:43

Un ja tiešām sākas problēmas ar vispārējo veselību,uzņemšana slimnīcā taču pieņem pacientus visu laiku. Nevienu taču ar akūtām sāpēm mājās nesūta.

Krēta , 2015-04-19 11:35:35

mes vedam bernu uz slimnicu (plausu karsonis)uznemsana atvera lodzinu un mums nodreca ko daktere var sutit uz slimnicu VIETU NAV!!!!!
Komanikacijas trukums, atbildam primitivi,neiedzilinoties apsaluti,vnk atveram lodzinu un recam VIETU NAV!!!
Atieksme fascinejosa...

........................... , 2015-04-19 11:51:14

kāds dubultais tarifs???? grafiks pareizi jāsastāda!
ģim ārsti brīvdienās nav sasniedzami, derētu kāds poliklīnikā terapeits
sestdienās, kad zobi sāk sāpēt, jauki ka pieņem superdārgie šmiti, citādi beigas!

krētai , 2015-04-19 13:18:06

Neviens muļķis nestrādās par kapeikām brīvdienās,ja privātklīnikā var nopelnīt vairāk.Drīz būsim priecīgi,ka arī darba dienās varēs tikt pie ārsta,jo jau tagad ir reāls kadru trūkums.

Maita , 2015-04-19 15:19:12

10 dienas nostaigāju uz procedūrām rehabilitācijas nodaļā, super! Attieksme kolosāla, viss tik tīrs un gaišš. Širova kungs, ja vispār lasat komentārus neņemat galvā. Suņi rej, bet karavāna iet tālāk...... Novēlu izturību!

to aijai , 2015-04-19 16:16:14

Ja sāp zobs, tad vajag laicīgāk apmeklēt zobārstu, nevis sagaidīt,kad sāks sāpēt.Zobs nesāp,ja ir vesels, tātad vispirms profilakse jāievēro.
Un uz Rīgu taču transports kursē? Arī brīvdienās ne? Tagad Ogrē visiem zobārstiem būs jāsŗž sestdienās un jāgaida sāpošie pacienti? Nu murgs kautkāds.

Krēta , 2015-04-19 16:46:16

veikalos gan pardevejas strada par kapeikam gan brivdienas gan ari svetku dienas....atklati sakot paest un iedzert laikam ta mums ir priaritate!!!!!

to maita , 2015-04-19 16:50:25

veikalos gan pardevejas strada par kapeikam gan brivdienas gan ari svetku dienas....atklati sakot paest un iedzert laikam ta mums ir priaritate!!!!!

to maita , 2015-04-19 16:50:27

Iesaku širova (ne)kungam nākamo avīzi drukāt ne uz krītpapīra, bet uz vatmaņa! Pie tirāžas 25 000 vī dieniņ, kādu "komisiju" no DARDEDZE HOLOGRĀFIJA varēs dzerstiņos investēt...
IUB mājas lapā neatradu, ka uz šāda izdevuma. kurš pat dirsas noslaucīšanai nav derīgs, radīšanu būtu sludināts konkurss...

3.4... , 2015-04-19 17:44:26

Cik man zināms, pārdevējām ir slīdošais grafiks. Un neviens jau nespiež pārdevējai strādāt par kapeikām. Lai iet un mācās par ārstu, varēs miljonus pelnīt:DDD

Krēta , 2015-04-19 17:46:19

Vai tā avīze domāta tikai Ogrei? Es dzīvoju pagastā,bet jaumo slimnīcas avīzi neesmu redzējusi.

rude , 2015-04-19 18:38:05

Širovs pelnījis ordeni par to,ka vada(veiksmīgi)gandrīz bojāgājušo Ogres slimnīcu/poliklīniku.Krīzes laikā uzceļot tik varenu ēku un nevienam neko nav parādā.Rīgas kungiem būtu ko pamācīties no viņa.Viņš nav vainīgs,ka Rīga ir tik tuvu,līdz ar to labie speciālisti brauc uz Rīgu strādāt un Ogrē paliek tie kas paliek..Zinu,ka viņš ir ļoti prasīgs pret saviem darbiniekiem,reģistratūra un uzņemšana ar savu nelaipnību arī no viņa dabū,bet blakus jau izstāvēt nevienam nevar.Jā,darvas piliens ir regulārie "svētki" darbinieku vidū..

nemaita , 2015-04-19 21:01:55

Cik man zināms ļoti daudz speciālistu brauc uz Ogri strādāt no Rīgas, tai skaitā ginekologi, terapeiti un rehabilitologi.

Krēta , 2015-04-19 21:23:28

Uzcelt jauno slimnīcu uzcēla, bet vecā poliklīnika iet bojā. Esam tik bagāti, ka varam veidot jaunu graustu rajonu. Kurš būs nākamais?

!!! , 2015-04-19 22:43:42

Par USG es pilnīgi piekrītu. Mums Ogrē esot aparatūra... Aizgāju pie tās pašas gin., ar sūdzībām, viņa apskata, vajag USG. Pierakstīties ātrākais var tikai pēc 2,5 ned. Ogrē. Otra alternatīva - stājies slimnīcā, tur kaut kad ātrāk piesolīja USG, bet Aberberga salamāja kā suni, ko es iedomājos, ka mācu dakterus, kā es zinu, ka man USG vajag. (Bija gin. nosūtījums). Pasūtīju Aberbergu piecas mājas tālāk un aizbraucu uz Rīgu, tai pašā dienā tiku uz USG un labi, ka tā. Citādi pasākums, gaidot USG Ogrē varēja beigties slikti. :(

Līga , 2015-04-20 10:21:19

rindu zina un apkalposanas kultura ogre nekas nemainas. nebiju bijis tur gadus 7 , viss tas pats.

lapa , 2015-04-20 12:08:31

Pilnīgi piekrītu, vizītē pie ārsta ir jābūt USG pakalpojumam.

GK , 2015-04-20 12:47:12

:0 palasot komentārus, uznāca histēriski smiekli.. nācās paviesoties slimnīcā vairākkārt pēdējo 3 mēnešu laikā. novērojumu daudz:
uzņemšanas nodaļā ir viena normāla darbiniece, kas manam bērnam ar akūtām vēdera sāpēm naktī no piektdienas uz sestdienu palīdzēja - pasauca dakteri, iešpricēja, konču iedeva. pateica, ka it kā nekā tāda neesot (baidījāmies par apendicīta iekaisumu - aklā zarna) ..bet ja vēl sāpot, lai braucot tomēr atkal, ja varot. ja ne-lai saucot ĀP. tā kā mēs tepat netālu dzīvojam, auto ir, mēs braucām paši..
sāpes atkārtojās, pie tam stiprākas, un atkal jau naktī.. ieradāmies slimnīcā, kur viena vobla (atvainojos!) nobrēcās - ja jau jūs te vakar bijāt, tad ir jāiet slimnīcā, bet vietu mums nav! kad pateicām, ka mums ieteica atbraukt kaut uz nošpas poti, tad bija jādzird vēl 101 dusmu izvirdums. pēc neliela skandāla tomēr apskatīja bērnu un iedeva šprici. diemžēl, atkal nekas nebeidzās, un braucām uz Torņakalna BS. (par to murgu ir cits stāsts.. uz USG, lai tiktu ātrāk, labāk brauciet uz uzņemšanu paši. atbraucam, ir 16:00. notur mūs observatorijā. palaiž - bērnam gāzeītes esot sakrājušās. Prasu USG, brauciet rīt. Atbraucam RĪT ap 15:00, jo joprojām sāp... notur mūs observatorijā, kur ik pēc stundas nāk jauns ārsts spaidīt bērna punci.....- USG ir pieejams, bet tikai līdz 17:00 darba dienās. pārējā laikā jāgaida līdz 8 rītā darba dienā. pēc 2 dienu skandāla USG uztaisīja 19:00)
tātad atkal pie OS.
zvani uz reģistratūru nedarbojas. atbilde uz e-pastu pienāca (pēc atkārtota sūtījuma) 1.5 dienas vēlāk. pierakstījos. rindā pie ārsta tomēr nebiju :( labi, ka ārste mani pieņēma.
stāvu reģistratūrā 35 min. viena meitene (jaunākā) apkalpo 5 pacientus un paņem katru otro zvanu (tas ir pirmais publicētais OS tel.numurs). otra baksta kaut ko kompī, 1 vīrietis joprojām stāv pie lodziņa, 2.telefons telefons zvana uzkārdamies.
kopējais secinājums - liela daļa dakteru ir labi OS. taču piekļuve viņiem ir ērkšķainām rozēm kaisīta - skaisti noformēta, bet durstīga.. :(

čība , 2015-04-20 12:59:02

ak, jā, aizmirsu piebilst vienu svarīgu lietu - bērnam pēc USG bērnu slimnīcā Torņakalnā trešdien konstatēja to pašu, par ko aizdomas izteica Ogres slimnīcas bērnu ārsts jau piektdienas naktī (viņš gan atzina, ka bez USG, ko bērniem Ogrē netaisot) viņš nevar precīzu diagnozi pateikt. viņa aizdomas es izteicu visas 3 dienas BS, bet mani jau neņēma par pilnu. bet tad, kad apstiprināja aizdomas, vien aizbildinājās ar ..kā gan viņi bez USG būtu varējuši zināt"..
vai tas tomēr neliecina par labu OS ārstam????

čība , 2015-04-20 13:11:50

Tā i nesapratu, kas tam bērnam par kaiti bija?

kate , 2015-04-20 14:54:22

OS viena no lielākajām problēmām, kuru acīmredzot neviens negrib vai nevar risināt - tā ir personāla attieksme! medicīnas darbiniekam ir jāmāk ne tikai ārstēt, bet arī komunicēt un ir jābūt ar iekšēji augstu kultūras līmeni. var jau vienmēr atsaukties uz to ka alga maza, bet tā nav mana problēma, tā ir medicīnas darbinieka problēma un to ir jārisina ar savu vadību!!! ja nevar, tad var taču izlādēties Anglijā vai Īrijā zemeņu laukā....

vilcene , 2015-04-20 16:17:35

Es ar gaidīju USG mēnesi, kad gribēju pierakstīties nevarēja jo nebija žurnāla, kurš būšot tikai 15 dat. 2 ned. nogaidīju un tad 15. pieteicos. Pēc tam vel 2 ned. nogaidīju. Kad atnācu pie kab. neviena nebija, pēc 20 min iesauca un pēc vizītes neviens negaidīja rindā. Jautājums! vai tiešām nevar kaut kā ātrāk sablīvēt laikus. Un kas tas par murgu ka nevar pierakstīties, jāgaida žurnāls.

xtm , 2015-04-20 17:51:39

Varu teikt vienu pirms prasat nevainojamu attieksmi pret sevi padomājiet kāda ir Jūsu paša attieksme pret cilvekiem. Šodien ari es pabiju OS un godigi sakot biju šokā par to cik tālu cilvēks ir spējīgs iet. Gaidiju lai samaksatu slimnicas reķinu un savam acim redzeju, kā sieviete pirms manis vienkarši pazemoja reģistraturas meiteni, un te vairs pat nebija runas par viņas profesionalitāti, tur jau aizgaja personigi verstas piezimes un pat draudi. Viņa pat necentās klausities vai laist pie varda to darbinieci vienkarši gaza viņai virsū visu savu žulti. Protams viss tas beidzās ar to, ka sitot man reķinu meitenei bira asaras. Uz manis teikto lai ņeņem galvā, viņa tik teica, ka ta gadas gandriz katru dienu un kaut kad jau salustot katra no viņām.

noverojums , 2015-04-20 19:38:04

katei - ne par kaiti ir runa. paldies, Dievam, tas nebija nekas briesmīgs, bet 6 dienas bērns piedzīvoja riktīgus murgus, jo puncītis sāpēja tā, ka naktīs uz grīdas locījās.. :(
runa ir par slimnīcu un tās personāla attieksmi pret slimniekiem.

pirms pāris gadiem es no toreizējās bērnu nodaļas paņēmu savu vēl slimo bērnu un devos mājās, jo kāda ļoti nesimpātiska (gan miesās, gan garā) "māsa" mani 2x dienā noveda līdz asarām tikai tāpēc, ka nepilnu gadu vecs bērns nevar nogulēt mierīgi 3.5 stundas, kamēr sistēma pieslēgta. vēlāk jautāju, vai varu aiziet pēc pamperiem uz tuvējo aptieku, jo man nav šobrīd, kas tos varētu atvest... viņa tā sakliedza uz mani (es tikai pajautāju..), ka es tiešām pēc sistēmas iztukšošanās aizgāju. tā māsa joprojām strādā OS bērnu nodaļā, un nav mainījusies, diemžēl.. ne ar vienu citu māsiņu nav bijušas tādas problēmas, vienmēr esam pateicīgi par mums sniegto palīdzību (bezmaksas), par ēdienu, ko saņemam, pat par palātas uzkopšanu paldies pasakām..
tā ka, diemžēl, vilcenei taisnība :(

čība , 2015-04-20 20:01:18

nu kas tad bija bērnam???
vai mātei problēmas ar galviņu?

čībai , 2015-04-20 21:25:36

Es viņu aizstāvētu, bet nepatika nicīgā attieksme pret manu normālo jautājumu...

kate , 2015-04-20 21:59:49

nu tādu čību dēļ visiem nervi čupā

he , 2015-04-20 22:37:39

:) jauku dienu!

čība , 2015-04-21 09:13:45

:) jauku dienu!

čība , 2015-04-21 09:13:47

tāpēc ir personāls JĀAPMĀCA!!!! - kā rīkoties šadās situācijās kad klients ir agresīvi noskaņots. klientu apkalpošanas sfēra ir sarežģīta- tāpēc to ir jāmāk darīt. Širovs lai rīpējās par to cik izglītoti attiecīgajā jomā ir viņa darbinieki!!!

-> novērojums , 2015-04-21 09:21:44

Principā palasot komentārus esmu secinājusi, ka slimnīcas reģistratūrā būtu jāstrādā 100% psihiatriem ar astoņām kājām, rokām un acīm, jo savādāk normāli, pat ļoti apmācīti cilvēki darbam ar slimiem cilvēkiem, nevar šādu slodzi izturēt. Mans priekšlikums ir tomēr pieņemt darbā psihiatrus vai citplanētiešus!

skats no malas , 2015-04-21 21:07:00

Pats nepatīkamākais,ka pieraksta cilvēkus(pacientus),iepriekšējā dienā visus sazvana un saņem apstiprinājumu,ka viņi būs un noteiktajā laikā cilvēks neierodas un pat neuzskata par vajadzīgu pabrīdināt ārstu. Izčakarēts laiks un arī iespēja tai laikā tikt kādam citam,kas to būtu vēlējies.

Matje , 2015-04-21 22:16:27

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet