LMT 4g Ikšķile
Sveiki, vēlējos uzzināt vai kāds lieto LMT 4g un kāds jums ir tā ātrums. Man pēdējā laikā vidējais lejupielādes ātrums ir nožēlojami 700-800 KB/s. Augšuplāde gan stabili turās ~3 Mb/s. Un šo viņi reklamē kā zibenīgu internetu! LMT 4g pārklājuma kartē (https://www.lmt.lv/lv/lmt-parklajums) tiek uzrādīts, ka mana māja ir labā uztvēruma zonā. Ja pareizi saprotu, tad lmt antena atrodas ūdenstornī Ikšķiles centrā. Tas ir tikai 1.5km no manas mājas taisnā līnijā. LMT līdzi dotā antena ir uzlikta 2. stāvā, torni saskatīt nevar, bet nekā vairāk par dažiem kokiem un varbūt pāris jumtiem priekšā nevajadzētu būt. Agrāk ātrums praktiski vienmēr bija 1,5-3 Mb/s. Ar šī brīža ātrumu 3 interneta lietotājiem mājās ir stipri par maz. Pa lielam gribu uzzināt vai šāda situācija ir normāla, vai ir vērts sūdzēties LMT.
Mobīliem tīkliem ātrums ĻOTI atkarīgs no slodzes un bāzes staciju. Jauda tai ir konstanta un dalās viuenādi uz katru stacijai pieslēgušos "klientu". Tas nozīme JO vairāk klientu pieslēdzas jo individuāli katram klientam ātrums samazinās :) Jo vairāk tavu kaimiņu pieslēdzas TORNIM jo tev ļenāks ātrums , jo vāirāk mobilizātoru guļ tuvējā pludmalē sēž tuvējā krogā brauc garāmn pa`sosesju UN pieslēdzas tavam tornim jo zemāks tvs DATU ātrums :)
LMT solījumi tāpat neatbilst tam, ko viņi sola. Piemēram, 'tarifs "Brīvība" sola NEIEROBEŽOTUS zvanus uz visiem tīkliem Latvijā. Nu pamēģiniet tā neierobežoti pazvanīt un parunāt, tad redzēsiet kā piespiedu kārtā brīvprātīgi ātri vien kļūsiet par cita operatora klientu, jo LMT jums nobloķēs visus izejošos zvanus, sms un internetu, prasīs rakstisku solījumu, ka tik daudz turpmāk nezvanīsiet un, to nesaņemot, atpakaļ neko arī nepieslēgs! Tas nav svarīgi, ka LMT klients būsiet 13 gadus un NEKAD nebūs kavēta rēķinu apmaksa!!!
Man gan tā nav bijis, runāju ļoti daudz un lai arī kādam operātoram zvanītu.
Man ir tarifs Brīvība un nekad nekādu problēmu nav bijis ne ar zvaniem,ne SMS
nepatik lmt internets Ikšķilē, nevar salīdzināt ar Baltkoma internetu Ogrē .....
Dzīvoju Ikšķilē un nu jau kādu laiku izmantoju LMT 4G . Ir pieslēgti trīs datori. ātrums ir ļoti labs. esmu pat ļoti priecīga ka nomainiju iepriekšējo operātoru pret Lmt :)