Mālkalne/Ķilupe draud iedzīvotājiem
www.malkalne.lv portāla mājas lapā varam lasīt:
BRĪDINĀJUMS NEAIZKAVĒT ĶILUPES MAŠĪNAS
Ogres novada pašvaldības aģentūra „Mālkalne” aicina māju iedzīvotājus nodrošināt brīvu piekļuvi un nenovietot transportlīdzekļus vietās, kur tas var traucēt sadzīves atkritumu savākšanas speciālajam kravas transportam nokļūt pie atkritumu konteineriem, pretējā gadījumā rēķini par atkritumu transportlīdzekļa dīkstāvi tiks piestādīti attiecīgajam dzīvoklim. ...
Uz kāda likuma punkta pamata Mālkalne kopā ar Ķilupi draud iedzīvotjājiem? Mēs maksājam Ķilupei par paveiktu darbu, tad Ķilupe lai sauc pašvaldības policiju un soda cilvēku par CSN pārkāpumu , bet ne jau apsaimniekotājs ir tiesīgs likt kādam par kaut ko maksāt ! Un ja nu tā mašīna ir no citas mājas vai pat pilsētas ? Kam tad liksiet maksāt ?
Man drausmīgi riebjas Mālkalnes vadība, es laikam pies``utīšu rēķinu viņiem par sliktu garastāvokli...apmēram tā izskatās šī Mālkalnes ideja
Tev ir individuālais atkritumu apsaimniekošanas līgums ar Ķilup jeb tomēr sava dzīvokļa iemītnieku atkritumu apsaimniekošanu veic ar Mālkalnes starpniecību, apmaksājot Mālkalnes rēķinus? Ko tad, pukšķi, auro kā nelabais? Būtu ka labāk aurojis un tēmojies, organizējis pasācienus attiec. uz normālu autostāvvietu radīšanu Ogres pilsētā daudzdzīvokļu māju tuvumā!
Mani tracina, ka cilvēki sapērk mašīnas un atstāj tās pa nakti tieši tur, kur būtu jāpiebrauc atkritumu savācējam. Ja man būtu teikšana, tad es ļautu atkritumu savācājiem bez brīdinājuma braukt virsū atstātajiem auto. Man ir svarīgi, lai atkritumi tiek izvesti un lai nedzīvojam miskastē.
Ogres novada saistošie noteikumi Nr.23
Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 3.panta pirmās daļas 5. un 6.punktu; 2010.gada 17.jūnijā Nr.23/2010 (protokols Nr.7; 11.§) Par nekustamo īpašumu uzturēšanu Ogres novadā
3.12. Ogres novada teritorijā aizliegts: 3.12.7. novietot automašīnas tuvāk par 10 m no atkritumu konteineriem un atkritumu vadiem;
interesanti, kā noteiks kuram dzīvoklim tā mašīna ir? Un ja nu nav no šīs mājas tā mašīna? Mums vienreiz policija atteica ko darīt, jo mašīnai bija ne Latvijas numurs. Pat sodu nevarēja uzlikt. Un vakarā tiešām ieradās sveši cilvēki un aizbrauca ar to mašīnu.
tieši par to jau Ezis ir jautājis.Es domāju , ka policiju jāsauc Ķilupei ja redz ka a/m traucē piebraukt izvest miskastes
Kur šeit rakstīts ka maksā dzīvokļa īpašnieks? Runa jau ir par to, ka policija ir tiesīga likt maksāt par pārkāpuma izdarīšanu , bet ne jau Mālkalne un Ķilupe !
Vispār ir jāaizliedz mašīnām stāvēt pie mājām, pie māju logiem. lai mašīnas tur stāvvietās. Kāpēc man katru rītu, īpaši ziemā jāosta dūmi.
Varētu padomāt, ka policija ir baigi naska uz šādiem izsaukumiem.
Policija uz tamlīdzīgiem izsaukumiem ierodas pēc1,5stundas un 3 atkārtotiem zvaniem, kad nepareizi novietotā mašīna jau aizbraukusi.Tad sāk ar neiedomājamu cītību meklēt viltus izsaucēju un municipāļu miera traucētāju.
Jā, Mālkalnei lkm naudas par maz- izdomās kā vēl iekasēt no dzīvokļiem. Es protams saprotu- darbs apturēts/traucēts, ja netiek pie izvešanas- bet kā jau te teica- kā zinās, ka konkrētā mašīna no attiecīgā dzīvokļa? Mālkalne = Debīliķu kantoris, naudas rausēji- nekas cits ...kurš gan grib zaudēt savu naudiņu.
Un kā zināsim, ka šāds fakts ir bijis, nevis izdomāts? Nu, ka tiešām tur kāds noparkojies un traucē? Skat, ka beigās vnk neiekasēs naudu par izdomātiem gadījumiem. Ej un pierādi.
Man ir daudz labāks piedāvājums, kad ir šīs problēmas ar konteineru izvešanu - tiek veikta fotofiksācija. Bilde tiek nosūtīta konkrētās mājas vecākajam vai uz ogrenetu, tiek atrasta vainīgā persona utt. Tad jāveic audzināšanas un kaunināšanas darbs pret šo indivīdu visai mājai vai pilsētai. Jo būsum atklāti, tā ir tikai pusbēda šīe auto pie konteineriem. Vēl jau daudzi liek savus auto uz gājēju ceļiem (nagļakā), tad arī zaļajā zonā utt.
kā tev šķiet, vai mājas vecākais kāds suns? Pasūtīs viņu tālāk un viss. Bezkaunīgos šoferus var sodīt un izmācīt tikai soda naudas, kaut vai katru dienu
bet vai tad Ogrē brīvi, bez atļaujām no mājas vecākā un Mālkalnes reģistriem var novietot auto pie d-dz.mājas??? Jau 2010.g. pēc māju iedzīvotāju un māju vecāko iniciatīvas Ogrē tika ieviestas atļaujas, kas dod tiesības novietot auto konkrēta nama pagalmā. Atļaujas mājas vecākais izsniedz un reģistrē, par saņemšanu auto īpašnieks attiecīgi parakstās reģistrācijas lapā. Ogrē pilns ar daudzdzīvokļu māju pagalmiem, kuros automašīnas drīkst novietot tikai ar speciāli izsniegtām stāvēšanas atļaujām!!! Visa inf-a ir savākta,reģistrēta un reģistrējama, ka maz kur izlocīties, novelt vainu uz kādu NLO, 3.o - nezināmo! Ja esi auns - ilggremotājs, tad skrien kaut ar pieri miskastē!
Varbūt beigsim cits citu apriet, bet sāksim strādāt! Dienas vidū auto īpašnieki ir darbā, pagalmi brīvi, var vest atkritumus. Tā kā atliek Mālkalnei risināt jautājumu un informēt iedzīvotājus, ne ieviest sankcijas.
Manā apkārte māju pagalmos ir novietotas ceļa zīmes stāvē aizliegts un konkrēti laika periodi uz kuriem ceļazīme attiecās, tajos periodos arī brauc atkritumu mašīnas. Šis ir vis demokrātiskākais variants ko var īstenoti visos pagalmos, neviena no pusēm netiek nostumta malā.
Ne visos Ogres d.dz.māju pagalmos ir stāvvietas tikai ar atļaujām.
kādas atļaujas? Mūsu mājai tādas stāvvietas vispār nav! Uz 4 vietām jau nav ko izsniegt atļaujas, kuram tad būs tā atļauja? Lozēsim? Zemi dalīja kā pagadās. Un arī tad, ja ir ar atļaujām - vai tad kāds fiziski nevar nolikt tur mašīnu? Un mums ir zīme, ka no tikiem līdz tikiem nedrīkst stāvēt, nu un? Bet citreiz stāv - un iepūt viņam!
Nu tad dzIvojiet atkritumos lIdz ausIm vai izvediet pasi ar saviem auto,kurus nezinat kur likt.Iestumiet sava dzivokli un nevajadzes domat kur likt.
Noteikti pie vainas ir arī pati peļņas kārā Dome, kas izsniedz atļaujas 1.stāva dzīvokļos vai kāpņu telpās ierīkot dažādas iestādes, pilnīgi nedomājot, ka to darbiniei un klienti aizņems mājas iedzīvotājiem domāto stāvvietu. Piemēram Ausekļa 7a pagalmā savas mašīnas tur doktorāta ārsti un klienti, kā arī 3 apkārtējo frizētavu darbinieki un klienti. Rezultātā nereti pagalms ir pilns ar svešām mašīnām, bet mājas iedzīvotājiem jāmeklē stāvvieta uz ielas zem zīmes vai citur pilsētā!
Zīmi, ka pagalms domāts mājas iedzīvotājiem, visi ignorē...:(
Jā, es apmeklēju doktorātu,bet dienaslaikā, kad Jums ir darba laiks. Nekad tur nav bijis tā,ka pārbāzts. PASAKI,MAN: JA TAVS BĒRNS BŪTU AR 37 GRĀDIEM, VAITU LIKTU MAŠINU EXTRA TĀLU.... Liktu viņamiet ar kājiņām.... ziemā, lietū? Šaubos. Visu varatrisināt,vajag domāt.un piedāvāt risinājumus.
37 grādi nav mirstamā temperatūra,ja TU esi laba māte tad aiznestu uz rokām.