Ogres bērnu bibliotēka -dusmīga bibliotekāre

Zinu,ka bērnu bibliotēkā grāmatas jānodod laicīgi,bet tā ir sanācis,ka bērnam lasīt gribas,bet man darba dēļ reti izdodas viņu uz biblioteku aizvest un grāmatas apmainīt. Tad nu aizsūtiju bērnu (pirmsskolnieku) vecākā bērna pavadībā uz biblioteku apmainīt grāmatiņu. Piebildīšu,ka speciāli neņemam nekādas, iespējams,pieprasītas "bērnu žūrijas"vai obligātās literatūras grāmatas.
Diemžēl bibliotekas darbiniece,kas todien strādāja,izrādījās cilvēks ne savā vietā un dusmīgi sakliedza uz bērnu ( kas kā pirmsskolnieks nav rūdīts tādām dzīves situācijām), un piedraudēja grāmatas vairāk nedot,ja būs vēl kāds kavējums. Bērns raud mājās un pieprasa,lai es aiznesu grāmatu uz biblioteku,jo savādāk tante dusmosies,izpratnes par termiņiem viņam īsti nav,un prieka vai intereses par paņemto grāmatu arī vairs nav. Bērns pats uz bibliotēku vairs neiešot.
Atvainojos bibliotekas darbiniecēm,ka neaizgāju situāciju noskaidrot personīgi,bet man šobrīd nav iespējas darbalaikā to izdarīt.

I. , 2014-03-18 16:23:19

Mums lielie arī iet uz bibliotēku,puiks pat vairāk kā citi.Jā,tur ir sava kārtība,bet lai bērnu bibliotēkā būtu kāda dusmīga???? Ja nu vienīgi kāda no pieaugušo,kas varbūt aizvietojusi uz brīdi..tās gan mēdz būt dumīgas pret bērniem... Ja māmiņa netiek,telefons arī var atrisināt tikt vai nu vaļā no dusmām,vai vienkārši laikus no tām pasargāt bērnu.

mammakubā , 2014-03-18 16:30:28

Darbinieces no pieaugušo nodaļas nekad neaizvieto bibliotekāres bērnu nodaļā.

bibliotekāre , 2014-03-18 16:37:10

Nu,jā,saprotu,ka vajadzēja varbūt pazvanīt iepriekš. Bet cik pati kādreiz ar bērnu gāju,pat ,ja kavējām,neko neteica.Nebiju iedomājusies,ka tā var būt,likās viņas tur laipnas,un vienmēr palīdzēja izvēlēties piemērotāko grāmatiņu. Nu bet fakts ir tāds,ka bērns raud un man ir bezspēcīgas dusmas,kā tas varēja notikt,kā es tā pārvērtēju bibliotēkas darbinieces,un pakļāvu manu mazo bērnu tādai stulbai situācijai.

I. , 2014-03-18 16:42:19

Nu nezinu, atceroties bērnību man liekas, ka katrs var atcerēties kādu dusmīgu pārdevēju, kontrolieri, bibliotekāri vai kādu citu kas bijis sastapts. Un nekas traks nav noticis.
Lai bērns pierod, dzīvē ne vienmēr pretī nāks tikai laipni, smaidoši cilvēki. Tā arī veidojas mūsu dzīves pieredze. Un pazvanīt jau gan varējāt, jo tie tomēr ir viņu noteikumi. Arī parasti zvanu, ja nesanaks konkretajā datumā aiznest grāmatu.

Nu ko-Ko nu , 2014-03-18 16:58:52

Jā,tie ir viņu noteikumi,ka grāmatas jānodod laicīgi. Un noteikti viņām ir arī instrukcijas,kas jādara,kad tā tomēr nenotiek. Gribētu redzēt vai tur ir rakstīts: "kliedziet,kamēr tas neapzinīgais sīkais uz bibliotēku vairs nenāk" ??? Ja tā,tad viņu instrukcijas vajadzētu pārskatīt,pirmsskolniekiem pietiktu pateikt ,ka grāmatiņa vajadzīga arī citiem bērniem.. Vai arī kliedziet,kad bērns nāk kopā ar mammu. Tad kaut kā nekliedzās,vai ne?

I. , 2014-03-18 17:47:01

Nezinu, kā viņām tur kliedzas vai nekliedzas...nekad nekas tāds tur nav gadījies. Ļoti bieži bērni mēdz arī pārspīlēt. Māte ar tāda traki nervoza izklausās. Te jau vieglāk klaigāk... Starpcitu, kādēļ sēžat pie datora bibliotēka līdz 19.00 strādā, var aiziet.

S. , 2014-03-18 18:04:25

Tad jau viņas tur būtu bez balss palikušas, ja uz visiem parādniekiem kliegtu :) Droši vien stingrāk pateica, ka kavēt nedrīkst.

mamma , 2014-03-18 18:19:30

Neesmu nervoza,bet sāpināta,ka pieaugušie uzskata par normu kliegt vai būt nelaipni,dusmīgi pret bērniem,saucot to par "dzīves pieredzes " veidošanu.
Un savu bērnu pazīstu,arī vecākais bērns teica,ka biblotekāre bijusi nelaipna,pacēlusi balsi. Esmu mazliet satriekta,ka mazais to tik sāpìgi uztver,patiešām ārkārtīgi pārdzīvo.

I. , 2014-03-18 18:27:16

Mazajam paskaidrojiet, ka visur, ne tikai bibliotēkā par kautkādu noteikumu pārkāpumiem galviņu neglaudīs, bet dažkārt skarbi uz to norādīs. Protams, ka kliegt uz maziem bērniem nedrīkst, ne bibliotekāres, ne skolotājas, ne mammas, jo tas traumē bērnu psihi.

mamma , 2014-03-18 18:34:11

Personīgi mani daudz vairāk uztrauc ne jau termiņu un noteikumu ievērošana, kas ir tikai normāli, bet tas, ka tur gadiem strādā viena dzērāja! Jau pirms pāris gadiem, kad bērnam tika uzdots lasīt vasarā, viņš paziņoja ka pie tās smirdīgās dzērājas neies un es viņu atbalstu. Lūk tas ir šausmīgi!!!

Māte , 2014-03-19 09:12:05

man no malas lasot šos komentārus Jūsu problēmas šķiet komiskas.Mazo pirmsskolnieku vienu laiž uz bibliotēku neuztraucoties ka viņš var pakļūt zem mašīnas vai kāda maniaka nagos,bet uztraucas ka bobliotekāre nebija laipna

to I , 2014-03-19 12:22:13

Nezinu kā tagad, bet kad pati vēl biju maza, tas būtu 10 gadus atpakaļ, bija divas nelaipnas bibliotekāres.
Vienmēr bija neapmierinātas un dusmīgas. Domāju tās dāmas jau sen ir nomainījušās.

Kādreiz bija , 2014-03-19 12:42:35

Mammīt I- ko taisi te tirgu? Ej uz bibliotēku un noskaidro visu. Skolā kad skolotāja uzkliegs arī diskusiju taisīsi?

Tētis , 2014-03-19 16:56:41

Bet kas tur slikts, ja cilvēks izkrata savu sirdi? Un par savu bērnu ES ARĪ STĀVĒTU UN KRISTU! NEVIENAM NAV DOTAS TIESĪBAS AIZSKART VAI AIZVAINOT VAI PACELT BALSI PRET NEAIZSARGĀTU CILVEKBĒRNU! ŠAJĀ SITUĀCIJĀ VARĒJA VIENKĀRŠI PASKAIDROT BĒRNAM,KA VIŅŠ DRUSKU NOKAVĒJA,LAI PASAKA MAMMAI U.T.T. ES DOMĀJU,MAN PEKRITĪS DAUDZI.

es , 2014-03-20 09:09:00

Tieši tā, mammīt I., aizej uz bibliotēku vai vismaz piezvani pati(!!!) un runā atklātu valodu nevis kļauzājies anonīmi pa diskusijām internetā!!! Jo savādāk sekas būs tadas, ka vienmēr un visur būs vainīgi citi!!!Bērns no tā NEKO neiegūs!

to Tētis , 2014-03-20 09:46:54

Dusmīga bibliotekāre ir Jolanta Goldmane, tāpēc es vairāk uz Ogres bibliotēku neeju.

inga Z , 2014-03-20 10:24:43

Ainār, kad pasi atnesīsiet? :)

ak jel , 2014-03-20 10:48:04

ir nu gan labi ,ka pie savas nolaidības tiek vainoti citi....lai sēdētu netā un taisītu tirgu laiks ir , bet lai piezvanītu un pagarinātu sava nabaga cietušā berniņa grāmatas gan nav! Šķiet ,ka netikai bērnam nav izpratnes par termiņiem ,bet arī pašai mātei nav....

skudra , 2014-03-20 12:59:11

Vienalga tas nedod tiesības aizskart nepasargātu cilvēkbērnu bez.vecāku klātbūtnes! Mātei jau gan pretī nez vai muti atvērtu, ja nepatīk darbs un saskare ar bērniem un līdzīgām situācijām -jāmaina darbs'ja nevar mainīt atfieksmi!

... , 2014-03-20 17:42:52

Šķiet ,ka vienīgā ,kas nevar aiziet uz bibliotēku un atvērt muti ir nepasargātā cilvēkbērna māte....

dghcd , 2014-03-20 18:29:51

To ....
Varbuut vajag ieveerot noteikumus- un graamatas nest laikaa, tad nebuutu ko spriedeleet. Ne skolotaajiem, ne bibliotekaariem un citiem nav nekaadu tiesiibu. A ko vispaar gaidiija- ka papaijaas galvinu un pateiks malaciitis, ka atnesi ar nokaveesanos? Riigaa Centraalajaa biblioteekaa ir soda nauda jaamaksaa, ja nenes laikaa. Un nevajag staastiit pasakas, ka kliedz uz beerniem- to, ka stingraa balsii pasaka, ka jaanes laikaa- tas ir tikai saprotami. Un , ja kaut kas neapmierina- ir citas biblioteekas.

Rīgas bibliotekaare , 2014-03-20 19:42:45

Tieši tā, nesen tur parādījas jauna bibliotekāre, kurā kliedz uz visiem, vai tas ir bērns, vai pieaugušais. Manā priekša uzbļava uz bērna, pēc tam arī uz mani. Es domāju, ja būtu mans bērns klāt vairs uz bibliotēku nenāktu nakād. Tādiem cilvēkiem nedrīkst strādāt tādas iestādes, jo bērnus jāmāca lāsīt un apmeklēt bibliotēku, bet tāda agresīva bibliotēkāre aizdzen bērnus tālu no bibliotēkas. Diemžēl Ogrē ir vienīga bibliotēka un ja tāds cilvēks tur strādas, tad drīz bibliotēku vares slēgt ciet, jo viņa kliedz arī bez iemesla uz bērniem. Cilvēks strāda neīstā vietā. Jāiet sūdzēties pie vadītājas vai talāk uz domi, nau jāklusē. Bērni ir mūsu nākotne.

mamma , 2014-03-20 21:05:23

Nu cik var pārspīlēt?! Nekad neesmu ne redzējusi ne dzirdējusi ka uz kādu bibliotēkā kliegtu! Man visi trīs bērni iet uz bibliotēku un lasa un tur ir ļoti laipnas bibliotekāres! Pat piezvana, kad tiek atnestas kādas no rindas grāmatām(kuras droši vien jāgaida ilgāk tieši to cilvēku dēļ, kuri neievēro termiņus!)! Nevajag savā neizdarībā izgāzt žulti uz citiem!

Daudzbērnu mamma , 2014-03-21 08:56:03

Arī mani uztrauc Ogres bērnu nodaļa ....gandrīz katru reizi mūs ar meitu apkalpo sieviete ,kura vnk smird! Dodot gramatas rokas trīc,parunāt nevar,nerunāsim jau par to ,lai pieceltos un parādītu ,kur mazajiem būtu kādas interesantākas gramatas ko varetu ieteikt!

lasitaja , 2014-03-21 09:00:38

Sviests, kārtējie bābu kari

tētis2 , 2014-03-21 09:30:14

To mamma:
Nu ko tad negājāt uzreiz pie vadības, kad uz Jums sabļāva.

arī mamma , 2014-03-21 11:10:42

Aināram laikam tā Jolanta patīk :)

jel ak :) , 2014-03-25 10:39:33

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet