Ogres PASTS!!!

Negribas jau tā savu žulti izgāzt, bet kad vienreiz pacietības mērs ir pilns, tad man ir ko teikt! Šodien ar 4 piegājieniem cenšos tikt pastā pie apkalpošanas, bet bez rezultatiem. Tiklīdz paveru pasta durvis, tā jau priekšā ir milzīgs cilveku pūlis un gara rinda, kas salocījusies n-tajā līkumā. Rindas sastāvā galvenokart pensionāri ar saviem komunikāciju rēķiniem.
Saprotu, ka pasta sistēma ir samērā sarežģīta, jo prasa katru kvīti apdrukāt, saspraust, nogriezt, tam visam patērējot laiku, bet otra lieta ir apkalpjošais personāls! Ja vēl tas kustas uz priekšu ar ļoti lēnu tempu, tad vispār..... Plus vēl izskaidrojot katram maksātājam, ka šeit jārakstā tā, tur kvītiņa jāaizpilda šītā un nabaga onkulītim tajā dienā nav brilles līdzi vai vēl labāk slikti sadzird un kamēr vēlreiz visu paskaidro... Tikmēr laiks iet, rinda pildās, ļautiņi sāk burkšķēt.
Šeit netiek aizskarta tēma par pensionāriem un veciem cilvēkiem, kuriem lēni viss notiek. Gribētos drīzāk varbūt no pasta vadības puses nedaudz parisināt šo jautājumu ar pašu darba apkalpošanas sistēmu.
Vai tiešām man būtu jāstāv garā rinda, jānoraugās kā tiek aizpildīti kredīta pieteikumi, n-tās reizes drukāts maksājums, ja vēlos tikai izņemt paku vai nosūtīt ierakstītu vēstuli? Vai tiešam nav iespējams sadalīt pa kategroijām - tur paku izņemšana, citā vietā maksājumi, vēl citā pensijas, kredīta pieteikumi un tml.?

Lisa , 2007-05-15 15:36:47

Es uz pastu eju ar tādu pašu piegājienu kā pie zobārsta-morāli noskaņojos.:)))))bet labāk neiet vispār, jo tas ir murgs

siikaa , 2007-05-15 15:39:34

O, kā es tevi saprotu! Gluži manas uzrakstīji! Esmu pilnīgi pārliecināta, ka rakstītais ir par Ogre-1 pasta nodaļu, kas atrodas Brīvības ielā. Pilnīgs vāks!
Ja nav svarīgi tieši tā konkrētā pasta nodaļa, pamēģini Ogre-3 Mālkalnes prospektā, tur viss notiek mazliet ātrāk un darbinieces arī laipnākas un kustas veicīgāk. Arī tajā pasta nodaļā, kas Pārogres lielveikalā man nav gadījies gaidīt milzonīgās rindās.

shamrock , 2007-05-15 16:12:45

Dienas abonēšanas centrā rindas tikpat kā nav, ir maksājumi, kurus var samaksāt tur, tad gan laiks, gan nervi ietaupīsies.

to Lisa , 2007-05-15 17:32:02

Varu tikai piekrist teiktajam par pastu... Sestdien arī stāvēju ~ 30 min rindā, lai izņemtu vēstuli. Uz Ogres pastu var iet vienīgi kā uz muzeju... viss kā padomju laikos...

apmekleetaaja , 2007-05-15 19:31:36

Maksājumus veikt pastā, tas jau sen ir vēsture manā skatījumā. To visu veicu elektroniski caur bankas kontu. Bet vēstules izņemt, kādu paku aizsūtīt... Tad gan jāiet - gribi negribi.

Lisa , 2007-05-15 19:49:59

O jā Pasts ir tik tiešam kā muzejs-gadi iet, bet pastā laiks ir apstājies,pat telegrammas kartītes ar padomju laiku zīmējumiem:DDDD

siikaa , 2007-05-15 20:26:25

Pasta nodaļā Mālkalnes prospektā gan viss ir OK. No rīta puses arī cilvēku pamaz, un darbinieces ātras un laipnas.

tipa , 2007-05-15 21:20:45

Mani, savukārt, pārsteidza, ka piepeši bija jāiet pēc sūtījuma uz Mālkalnes pr., lai gan pat nezināju, kur tā pasta nodaļa atrodas, jo ja gadiem mani apkalpo Ogre-1. Rinda gan bija arī tur.. Bet pasts kopumā tiešām ir īpašs pasākums, kuram speciāli jānoskaņojas. Es arī, ja varu,šo pasta procedūru iespējami atlieku.
Lai strādātu ar internetbanku, jāprot vispirms dators ieslēgt. Daudziem arī tā ir problēma. Bet Dienas abonēšanas centrā, šķiet, ir lielas komisijas maksas.

par pastu , 2007-05-15 21:49:44

Vakar viena veca tantinja pat bija liidzi panjeemusi saliekamo kjebliiti, un seedeeja rindaa. Pieljauju domu ka tas vinjai jau ne pirmo reizi bija liidzi. Vai tad tieshaam tas nav apsmiekls?
Pirmo reizi ar shitaadu probleemu saskaaros Hansabankaa uz Briiviibas ielas. Cilveeku mudz, straadaa tikai viena operaore, otra kaut ko defilee apkaart, ienaak paskataas, ierauga rindu, nouushaas un paazuud atkal prom. Elpot nav ko. Kopsh taas reizes, visu ko vien varu maksaaju caur internetu, bet ir viena nelaime, lai ieskaitiit naudu kontaa var tikai caur banku. Taa ka sanaaca man arii atgriezties tajaa murgaa ik pa laikam, un sapratu, ka iznjemot aparaatu kas izsit biljetes tur nekas nav mainiijies.
Un tagad par pastu runaajot, man tur nevajag ne reekjinus, tos es maksaaju pats, ne veestules suutiit, taas varu nosuutiit citaa pasta nodaljaa, esmu ar manshiinu un tas man nesagaadaa probleemas, aizbraukt teiksim uz Maalkalni, un normaali kaa baltais cilveeks nosuutiit veestuli. Bet man ir jaaiznjem atsutiitaais suutiijums, es to nevaru nekur citur izdariit, jo vinjs ir Briiviibas ielas pasta nodaljaa, un tad nu shis aptaaklis man spiezh iet uz turieni, un teereet savu laiku staavot rindaa. Tas kas tur notiek, ir pilniigs sviests, es pat neiznu kaa tur kaut kas vareetu mainities, un kad. Veiniigais ko esmu apsveeris, varbuut var vinjiem apvaicaateis, kaapeec pasta sutiijumus nesuta teiksim uz Maalkalnes nodalju, tad uutu super eerti savaakt vinjus tur.
Taa ka turaas visi kas veel nav bijushi tur, un tie kas ir bijushi, ievelk elpu un dodas iekshaa atkal!! :)

ex , 2007-05-16 08:43:14

nju jā, pievienojos :)
man godīgi sakot jau ir apnicis cīnīties ar Ogres pastu...roka vairs neceļās iet bļaustīties ar šiem :(
mana cīņa regulāri notikās par žurnālu nepiegādāšanu...pat dažu reizi bija jau līdz redakcijām tikusi, un šie tad skaidrojās savā starpā ....
kaut gan vienmēr dievojās ka ir piegādāts un iznēsāts .... bla bla bla.....
nu beigās jau gan esmu visu dabūjusi, lai arī ar nenormālu laika nobīdi...nu tad šogad jau vairs nepasūtīju pastā, pieliku latiņu klāt un abonēju a/c Diena, šeit vismaz pagaidām izskatās, ka viss kārtībā... :)
un otrs negals ar ogres pastu ir par vēstulēm....diemžēl šeit nav citu alternatīvu, kā tikai saņemt pa pastu... pēdējā pusgadā nav piegādātasi 3 vēstules, kaut gan droši zinu, ka ir izsūtītas(viena no ārzemēm, otra no bankas, trešā tepat no Latvijas )...
skumji, bet neko labu par Ogres pastu nevaru teikt .....

hiha , 2007-05-16 09:00:55

jā tā pasta nodaļa ir vienkārši unikāla!vienu dienu biju gājusi izņemt atsūtīto sūtījumu...atnācu stundu pirms slēgšanās.... nu stāvu tai rindā sagaidu savu kārtu laipni apskaidroju ko velos...un man pretī atbilde nākat rīt man darba laiks ir beidzies! kad sāku lamāties tā neapmierināta atnesa man sūtījumu un pamet kā kādam sunim ar uzbraucienu ka cita laika mums neatrodoties un viņām ar griboties mājās! kur var būt tādaattieksme prat savu darbu nejau pa velti viņa to dara!

smaidīīīgāāā , 2007-05-16 09:17:14

Tur ir viena tāda operatore, apaļīga, gados, ar brillēm un īsiem brūniem matiem. Vot tas ir pilnīgs vāks! Ar klientiem runā kā ar kaimiņiem, saviem čomakiem, apgriezieni gliemeža ātruma cienīgi, pūš un elš... un kas pats galvenais - viņai jau ir pilnīga imunitāte pret cilvēku pūli, kas stāv rindā, bļaustās un kliedz!

Opa , 2007-05-16 09:57:06

Jā pasta sistēma Ogrē - unikāla, diezgan bieži jānosūta ierakstītas vēstules, nu tad ar sākas eksursija pa ogres pasta nodaļās, PALDIES dievam, ka ir mašīna un var apbraukāt, bet tagad zinu ka jābrauc uz Pārogri, tur nav pensionāru rindas arī apkalpošana laba, ne tākā Mālkalnē un vecajā pastā kur strādā GLIEMEŽU ARMIJA

Epa , 2007-05-16 13:07:32

Jā,pasts-tā tik ir iestāde!Atceroties laikus,kad bērnu naudiņu ņēmām pastā{to deva tikai centra nodaļā},vēl tagad nelabi metas!Ja runājam par Mālkalnes nodaļu,jāsaka,ka sākumā tur bija tiešām patīkami iegriesties,apkalpoja ātri un pie abām apkakpošanas vietām,bet nu jau arī tur atgriezušies pie ierastā pasta darbinieku ritma,viena apkalpo,otra kaut ko bakstās,ja vispār ir savā darba vietā.Ja reiz ir rinda,tad atlieciet citus darbus uz vēlāk,un nelieciet cilvēkiem gaidīt un neprovocējiet viņus uz niknošanos,jeb varbūt jums-pasta darbiniekiem tas sagādā baudu!Nobeigumā-es arī strādāju ar cilvēkiem un nevaru iedomāties,ka varētu tik nevērīgi un nelaipni izturēties un lai kāda būtu samaksa par mūsu darbu,mēs paši taču to esam izvēlējušies!Novēlu visiem,gan tiem,kas apkalpo,gan tiem,kas vēlas tikt apkalpoti,būsim iecietīgi!Galu galā,kam šodien viegli!!!

smukule , 2007-05-16 14:34:48

Šodien nemaz Centra pasta nodaļā iekšā netiku-tik pilns,ka durvis nevarēju atvērt...nu neko jāiet kādu citu dienu...varbūt paveiksies,vismaziekšā tikt:-))

111 , 2007-05-16 17:11:33

Nevaru saprast, kāpēc nevar izņemt paku citā vietā??? Kāpēc visi sūtījumi iet tikai caur to nolādēto Brīvības ielas pasta nodaļu??? Kāpēc man jāstāv rindā ar diviem maziem bērniem tik ilgi, kamēr no dusmām esmu gatava nogalināt visas pasta darbnieces reizē??? Kas tā par sistēmu, kad no vienas puses katalogi atvieglo mājsaimnieces dzīvi, nav jāstaiga pa veikāliem kopā ar mazuliem, lai viņiem vasaras drebītes nopirkt, bet Latvijas Pasts dara visu iespējamo lai tik neko nepasūta??? Būtu ar mieru aizbraukt līdz Pārogrei, lai izņemt paku, jo rindas tur neesmu redzējusi, bet pat tādas iespējas man nav, kaut pēdējo reizi atzīmēju, lai sūta uz turieni ((( Lai tām darbniecēm un viņu priekšniecībai dzīve būtu tāda, kādu viņi to padara mums, pasta klientiem!!!

izmisusi , 2007-05-16 20:44:09

A kamēr rinda stāv, paskatījos Ogrenetā....ko lai jums visiem saka - suņi rej, bet karavāna iet tālāk!
KĀ STRĀDĀJĀM, TĀ STRĀDĀSIM!!! I VSJO!

Pasta darbiniece , 2007-05-17 10:17:40

pasts Brīvības ielā tiešām ir galīgais murgs-pastnieces bremzētas, trūkst iemaņu darbam ar datoriem :(((

kia , 2007-05-17 10:20:09

VAI JŪS LIELIE PUKSTĒTĀJI SLUDINĀJUMOS NEREDZAT,KA PRASA UN PRASA PASTA OPERATORES,BET JAUNI KADRI NEPIESAKĀS UN VISS ,NAV ,KAS STRĀDĀ VAIRĀK PAR TADU ALGU,TĀPAT ,KĀ VEIKALOS TRŪKST PĀRDEVĒJU ,TĀPAT I PASTĀ......

esse , 2007-05-18 16:54:42

No kurienes visiem radies stereotips,ka pastā maz maksā? Pie tās slodzes, ko viņās strādā(pareizāk sakot, pusi dienu klīst apkārt, kaut kādas markas šķiro, papīrus krāmē... un tā viena otru nomainot), atalgojums ir adekvāts! Iespējams, es kļūdos, bet no redzētā, kas notiek tur ikdienā, tāds iespaids rodas.
Zemāk jau zem minimālās algas tāpat nav.

to esse , 2007-05-18 18:43:10

Ogres galvenā pasta nodaļa ir vnk MURGS...Bija jāizņem paka, nu piedodiet, stundu apkalpo trīs cilvēkus- vienam jāsaņem paka, vienam rēķins jāsamaksā, trešajam vēstule ierakstīta....Apsurds... To nevarētu teikt pas Pārogres pastu(Ogre-2), Vienmēr maz cilvēku, jaukas operatores....pat reizēm prieks uz pastu iet....

danija , 2007-05-21 13:33:33

vajag rakstīt iesniegumus - sūdzības, ja kaut kas neapmierina

elfa , 2007-05-26 20:32:17

Atziishos,kaadu gadu izvairos iet uz turieni,bet ir vajadziiba tagad,un es nevaru vien sanjemties to izdariit!!!!!Bet principaa metu lielu liikumu shai iestaadei!!!!!!!

*** , 2008-04-19 23:29:35

Saņemies un ej, ārā tāpat tiksi un varēsi turpināt savu iesākto dzīvi. Kā pats domā, kur vaina tai pastā? Padomā, kā būtu, ja pats tur strādātu, es nesaku , ka jāstrādā, bet tie tak arī cilvēki, domā ka tajos cilvēkos vaina? Man arī nepatīk tā iestāde.

a , 2008-04-20 09:45:24

Vaina ir nevis pasta darbinirkos, bet Ogres pasta vadībā, ja neredz, kas notieks degungalā. Ja nav piemērotu darbinieku pašiem priekšniekiem jāsēžas un jāstrādā vismaz operatora darbs, jo neko citu jau viņi neprot - nedz organizēt savas iestādes darbu, nedz domāt par tā labo slavu un attīstību, nedz atrast piemērotus kadrus, tā ka uz priekšu parādiet vismaz kā jāstrādā paši

x , 2008-04-20 12:11:52

Paldies:-)))))) a,noteikti sanjemshos,un ieshu!!!!!!:-)))))

*** , 2008-04-20 16:28:30

.....un man vienalga kaa vaina taa ir,pretiigi vien ir jau garaam paiet tai eekai...,kur nu veel iet iekshaa un staaveet vairaakas stundas un gaidiit,kameer tev priekshaa apkalpos 2 cilveekus!!!!!!!!

*** , 2008-04-20 16:32:19

Ogres centra pasts (Brīvības ielā 38), tas ir pilnīgais murgs!
Šodien izstāvēju rindu, lai saņemtu ierakstītu vēstuli, izsaukums uz pastu bija iemests pastakastītē, bet tā arī to nedabūju, jo izrādījās, tā esot pie pastnieces, kura staigājot kaut kur apkārt!
Vienkārši fantastiski!

Fantoms , 2008-11-21 16:08:01

Ir pagājuši 3 gadi kopš pirmā raksta..., bet konkrētā nodaļā nekas nav mainījies. murgs!

Bleks , 2011-01-12 23:29:58

Es ar vakar saņēmu izsaukumu par ierakstītu vēstuli, jau sataisījos iet uz pastu, kad pamanīju, ka izņemt vēstuli var no 13.01 tā ka šodien došos pakaļ.

Sanco , 2011-01-13 07:17:42

Lai tev veicas! :)

Sančo! , 2011-01-13 11:58:04

NU JAA , JA JAIET UZ PASTU JAAREKINAAS AP PUSSTUNDU VISMAZ, KAA TIK NAV MEGINAATS IET, TIESHI UZ 8.00, UZ DARBA LAIKA BEIGAAM MUZHIIGI TUR TAAS RINDAS ...

kuka , 2011-01-13 12:58:48

Kuriozs gadījums gada nogalē - sūtīju paciņu un pareizi uzrakstīju pasta indeksu - darbiniece paziņoja, ka dators to neņem pretī. Izvilka pasta indeksu grāmatu, pašķirstīja un paziņoja, ka viņa neko no tiem novadiem nesaprot un neko tur nemāk atrast (!). Lika man zvanīt uz 1188, ko arī darīju turpat pie letes, kamēr rinda stājās aiz manis. Pasta indekss izrādījās pareizs.

Dore , 2011-01-13 13:12:00

Dore - un kurš maksās par zvanu uz 1188? S.c. nav lēts prieks :(

Vārna, Riebīgā , 2011-01-13 14:13:48

Pastā vajadzēja jau sen nomainīt darbiniekus!!!

garām , 2011-01-13 19:01:48

Tur nekas nemainās. Un joprojām strādā arī tā darbiniece, kura pirms pāris gadiem, kad lūdzu dot čeku ar maniem rekvizītiem, pamanījās no manas vizītkartes visu pareizi ierakstīt, tikai vārds un uzvārds čeka izdrukā bija pat ne tuvu līdzīgs manējam - pilnīgi cits, tā ka nebija vienkārši pārrakstīšanās kļūda:) Brīžiem jau pat žēl to darbinieku, bet varētu gan vairāk pamācīties strādāt ar datoru un sekot līdzi jaunajam.

Dore , 2011-01-13 20:00:12

:) 8.00 no rīta viss ir tukšs un brīvs, eju tikai no paša rīta, pārējā laikā - viss kā pirms 3 gadiem :D

*** , 2011-01-14 08:39:26

Nabadziņi, rindās stāvētāji-vēstules ierakstītās saņem lielākoties ar tiesas pavēstēm-dzīvokļu nemaksātāji vai vēl kādi pārkāpēji. Tiem patīk citos redzēt problēmas. Paciņas arī no interneta pasūta kā uz pasaules galu, un daudzi-liekas, ka vai naudas par daudz, vai baidās, ka drīz tās vairs vispār bebūs. Ķer ko var. Labi zina, vecie ļaudis ir lēnīgaki-tiem vajadzīga īpaša pieeja. Tad nevajag sūtīt vecīšus uz pastu, paši lai kārto viņu maksājumus. Lai pensijas nokārto bankā, kur var savu naudu izņemt bankomātā. Viss ir atrisināms. Man arī jāstāv rindā, tikai vēroju no cita skata punkta....

rindā stāvētājs , 2011-02-25 09:06:17

Zvanu uz nr.65022615 tā norādīts uz uzaicinājuma jau 45minūtes .........ne miņas ........pēc 10min. nekā tad kā lai es pasūtu vēstuli - piegādi mājās?

anna , 2018-04-10 13:32:03

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet