Pārdevēju kultūra
Shodien pastaigājos pa mazajiem apģērbu veikaliņiem masīvā -bijušā Juma telpās ..un priecājos cik jaukas pārdevējas ,runā pa tel ,,nepieceļās ,pat nepaskatās uz pircējiem ....
oij labaak lai nelec kaajas, neskraida pakalj un neuzbaazhaas .....
Ja ja tur pretim bernu veikalinnam ir jauninna pardeveja,visu laiku sezz un pllapa pa telefonu!!!!Un pofig uz vissu!!!
taa jauninjaa paardeveeja ir veikala iipashniece...ja kas;)
a vi prjamo vse pokupateli!!!!!!!nekotorie hodjat v magazin ,kak v muzei.i tocno takze smotrjat tovar ,boltaja po telefonu.kuljtura-odnako!!!!
eto tochno..doma djelatj njechevo i hodjat po muzejam(magazinam)...
Ekskursijas vadītājai samaksāji? Kaut ko gribēji pirkt? Ko kasies, nopērc antidepresantus.
Ļoti nelaipna pārdevēja pie vīriešu krekliem un uzvalkiem pretī sieviešu veļas veikalam. Vaigus piepūtusi, acis pārgriezusi, knapi piecēlās no krēsla. Biju nelaimīga, ka iztraucēju viņas svētlaimīgo mieru.
a vi prjamo vse pokupateli!!!!!!!nekotorie hodjat v magazin ,kak v muzei.i tocno takze smotrjat tovar ,boltaja po telefonu.kuljtura-odnako!!!!
Nu jā, ar tādu atieksmi tiešām neko nepārdos...:))It kā nezinātu pārdošanas likumu, ka katrs var būt potenciālais pircējs, 10x ienāks paskatīties, 11x nopirks.........Lai veicas tirgošanā:)))
Tad pastaigājies talāk...varbūt nākamreiz pataigājies pa kādu parku...Bet kad būsi nolēmusi iepirkties,tad gan vari droši iet tanīs veikalos...jo gan pārdevējas...gan piedavātā prece ir ļoti labas...
Nu ne jau visos veikalos ir tas kas patīk un der.
Tāpēc staigājam kā pa muzejiem lai k-ko atrastu
Es staigaaju ,jo veelejos iegaadaaties sev preci ,,bet paardevejai pat nebij laika uz mani paskatiities ..kultuura -nu man man jaklausaas visas gimenes probleemas ,kas tiek apspriestas pa tel ...
es veel joprojaam uzskatu ,ka peerdeveejs -ir un palike paardeveejs ,,ne veikala apsargs
Nezinu...laikam esmu veiksminiece...nekad un nevienā veikalā...neviena pārdevēja vel pret mani nav slikti izturējusies vai ignorējusi...varbūt tapēc,ka pati esmu pozitīva un forša???
Biju vienreiz iegājusi, prasīju citu izmēru, pārdevēja turpināja runāt pa telefonu meklējot to. Drausmīgi. Smagi šaubos ,ka tā ir īpašniece, jo tai meitenei pilnīgi vienalga vai tur kāds kaut ko nopirks. Tur ir ļoti skaistās drēbes, bet neiegriežos tur vairs pārdevējās dēļ.
Viņa pat taisa veikalu vaļā runājot pa telefonu :D.
es no tada veikala kur pārdevējs staigā pakaļ mūku ārā uzreiz
Labs pārdevējs, parasti, pamana brīdi, kad pircējs vēlas, lai viņam nāk klāt. Kad pārdevējs skraida pakaļ, tad tas ir trakāk nekā, kad runā pa telefonu. Prestižā juvelieru veikalā ir pārdevēja, kura pat neļauj apskatīt preci, bet uzreiz skrien klāt ar piedāvājumiem. Tādi indivīdi izsauc atbildes reakciju- bēgšanu:(( Droši vien ļoti laipns un labs cilvēks, bet kā pārdevējs galīgi garām. Lieku reizi negribas veikalā iet.
Daudzi te vēl padomju laikos dzīvo. Ja es gribu pastaigāt pa veikalu, tad pārdevējām ir jāpievērš man uzmanība arī tad, ja neko nepērku. Man nav jāiet pie pārdevēja, pārdevējam ir jānāk pie manis. Viss cits ir zema apkalpošanas kultūra. Un nesmīdiniet ar to, ka tur ir LABA prece.
Stipri labāka jau ir nekā tani jaunatvertajā veikalā!!!!
nolaidies no saviem augstumiem,shaubos,ka tev ir augsta laipniibas kultuura ieejot veikalos!!!
Man piemēram nemaz nepatīk ka uzbāžas,vajadzēs pieiešu un paprasīšu,ar savu uzbāzīgumu tikai neļaus domāt,un izlemt ko vēlos.
Autoram laikam vienkārši trūkst apkārtējās uzmanības.
Viss nepatīkamākais tiešām ir negatīvi noskaņoti pārdevēji,bet bieži aizmirstam paskatīties spogulī,kādi mēs paši esam un kā uzvedamies,un arī pārdevējs ir cilvēks,arī viņam var būt kāda ķibele dzīve,tad jau gribēdams nevarēsi pasmaidīt.
Vienvārd sakot,neņemiet galvā kas nav jāņem,patika prece?Nopērc,vai nav vienalga ko tur dara pārdevējs,bet nu ja autors iet uz veikali tādēļ lai pārdevējs viņam uzbāzstos,tad tā ir viņa problēma...
Intresnti ,kāpēc gan lielveikalos pārdevējām ir aizliegts runāt pa tel
tapēc,ka mūsu inteliģence-pircēji uzskata pārdevejas par necilvēkiem..uz tualeti,piedodiet,mēs neejam,pa telefonu nezvanam,lasīt nemākam,ēst arī neēdam,jo mazums pusdienu pārtraukumā kāds no inteliģentajiem pircējiem izdomās pastaigāt pa muzeju(veikalu)!!!
Ja cilvēks ir izvēlējies šādu profesiju, tad viņām arī pienācīgi ir jāuzvedas. Pārdevējām ir jābūt vienmēr ieinteresētām un izpalīdzīgām, jāpalīdz piemeklēt labāko risinājumu. Jau sen garām tie laiki, kad var visu dienu atsēdēt aiz letes un pļurkstēt pa telefonu. Un te neiet runā par uzbāšanos, bet, gan par vēlmi strādāt. Ja redzi, ka cilvēks jau ilgāku laiku kaut kam ir pievērsis savu uzmanību, tad uz to ir kaut kā jānoreaģē !
Vai DAUGAS veikalos tas pats?
Pameginiet Jus pastradat par pardeveju-kasieri un tad rakstiet te gudribas.Dazus labus pircejus deretu nelaist veikalos,jo nak pastrideties ar pardeveju un izbojat garigo uz visu dienu.Ciest tadus cilvekus nevaru.Liels Jums FUJ.
kāda vaina par pārdevēju ? piem Elvi ,silti jauki ,kondiškas nestrādā ,visu dienu 14 st sutoņā pa minimālo algu !!!!!!
Gribēju atvainoties dāmai, kuru izbiedēju.. :) Nezinu vai esmu labs cilvēks, bet mans darbs ir apkalpot klientus. Mani vēro kameras, ja laikā Jums nepieeju, riskēju ar savu darbu..:) Es no savas puses varu teikt, ka mēs cenšamies Jums sniegt informāciju(kuras iegūšanā Jums vajadzētu veltīt daudzas stundas sava laika) par Jūsu izvēlēto izstrādājumu, par modes tendencēm un galu gala atrast Jums vispiemērotāko rotu visīsākajā laikā.. Jūsu ziņā ir, izmantot mūsu zināšanas, vai arī ne. Pie tam Jūs variet stundu jautāt, laikot un aiziet neko nenopirkusi, tādas ir Jūsu tiesības. Laikā, kad jūtamies nemitīgā stresā, Jūs mūsu veikalā, kaut uz brīdi, variet justies kā karaliene, kad visa mana uzmanība būs veltīta tikai Jums un Jūsu vēlmēm..
Izmantojiet to..;)
Vai tiešām nav ko citu darīt............
Ak VIJA,VIJA vai Tu savā darbā arī esi tik pat gudra kā pārdevējas darbā? Vai esi viena no ,,tām,, kuras neko nedara un sēd uz citu kakla un tikai telo baigo beibi?