Centra ELVĪ apsargs

Vienkārši pārsteidz centra Elvi apsargs! Jau ieejot veikalā viņš sāk sekot kā potenciālajam zaglim. Ļoti nepatīkams cilvēks. Ja veikals nenodrošina skapīšus, kur atstāt mantas vai apsargam ir tiesības prasīt lai parāda visu somu saturu? Un par visu, kas ir somā jābūt čekiem? Ir dzirdēts no ļoti daudziem par šim nepatīkajām situācijām.

Nunu , 2012-12-06 14:22:47

nu vai zini sen nav bijuši tik laipni feini apsargi.ja cilvēks neradīs aizdomas tad viss buus kārtībā.cik reizes esmu gājusi jau ar nopirktu kādu produktu iekšā un vienmēr viņam piesakos un parādu un tāpat braucot iekšā ar bērnu ratiņiem nekad nav bijušas problēmas nevajag pašiem tādas radīt.šī diskusija noteikti radās pēc pirmdien redzētā kad apsargs dzinās pakaļ un noķēra vienu garnadzi un kurš cik varēja un bļāva policija policija.bet apsargs viņu turēja aiz rokas piespiestu pie koka un nekādas sišanas tur nebija.

aija , 2012-12-06 15:23:17

Protams, ja tev staigā pakaļ, ir ļoti nepatīkami, tu jūties kā zaglis, bet es, piemēram, somu nekad neatstāju skapītī, jo blakus ir uzraksts, ka par atstātajām mantām administrācija nav atbildīga. Tad nu es obligāti ar savu tīkliņu un čeku eju veikalā bez uztraukuma. Bija pat gadījums bijušajā Jumī, kad man likas parādīt somas saturu un,parādot čeku, neviens man nepiesējās. Un tas arī ir pats pareizākais variants.

Klimpa , 2012-12-06 15:29:07

Citāts no Apsardzes darbības līkuma

12.pants. Apsardzes darbinieka tiesības un pienākumi

(1) Apsardzes darbiniekam, veicot apsardzes darbību, ir pienākums:
1) nēsāt līdzi apsardzes sertifikātu un nodarbinātā apliecību un pēc pieprasījuma uzrādīt to kontrolējošo valsts institūciju pārstāvjiem;
2) šajā likumā noteiktajos gadījumos ierobežojot personu tiesības un brīvības, pēc personas pieprasījuma nosaukt savu uzvārdu un apsardzes komersanta nosaukumu, uzrādīt nodarbinātā apliecību, kā arī sniegt paskaidrojumu, pamatojot katru konkrēto ierobežojumu;
3) nekavējoties sniegt informāciju Valsts policijai par gatavotu vai izdarītu noziedzīgu nodarījumu;
4) aizturēt personu, par kuru pastāv aizdomas, ka tā apsargājamā objektā ir izdarījusi noziedzīgu nodarījumu vai administratīvo pārkāpumu, un nekavējoties par to informēt Valsts policiju, fiksēt lieciniekus, apsargāt notikuma vietu un nodrošināt tās neaizskaramību;
5) neizpaust trešajām personām informāciju par apsargājamā objekta apsardzes tehniskajām sistēmām, apsardzes organizāciju un citu informāciju, kas kļuvusi pieejama, veicot apsardzes darbinieka pienākumus.

(2) Apsardzes darbiniekam, veicot apsardzes darbību, ir tiesības:
1) prasīt, lai persona izbeidz prettiesisko darbību un ievēro apsargājamā objektā noteikto kārtību, vai atkarībā no tās veiktajām darbībām lūgt attiecīgo personu atstāt apsargājamo objektu, kā arī izraidīt šo personu no apsargājamā objekta, ja tā nepakļaujas lūgumam un turpina pārkāpt apsargājamā objektā noteikto kārtību un šādu izraidījumu paredz apsargājamā objekta apsardzes noteikumi;
2) apsargājamā objektā pārbaudīt caurlaidi vai dokumentu, kas apliecina tā turētāja identitāti, ja tas ir nepieciešams, lai tiktu ievēroti apsardzes noteikumi, kuru izpildi uzdots kontrolēt apsardzes darbiniekiem;
3) lūgt, lai persona labprātīgi uzrāda personīgās mantas, transportlīdzekli vai kravu un tās atbilstību apstiprinošus dokumentus, ja šādas darbības ir paredzētas apsargājamā objekta apsardzes noteikumos. Ja persona nav sasniegusi 14 gadu vecumu, tās personīgās mantas drīkst pārbaudīt tikai šīs personas vecāku vai likumisko pārstāvju klātbūtnē ar viņu atļauju. Ja nav klāt minētās personas vecāku vai likumisko pārstāvju, apsardzes darbinieks izsauc Valsts policiju.

Tātad apsardzes darbinieks var lūgt lai Jūs labprātīgi uzrādiet viņam Jūsu somas saturu. Taču Jums ir tiesības atteikties to darīt. Šādā situācijā apsardzes darbiniekam ir tiesības iesaistīt policiju. Policijas prasību Jums ir jāpilda. Taču ar spēku bāzt degunu Jūsu somā pret Jūsu gribu apsardzes darbinieks nedrīkst.

Eskudo , 2012-12-06 15:39:18

nē diskusija neradās pēc minētā gadījuma. Ieejot veikalā apsrags nāk pakaļ.... un jau jūties kā noziedzinieks :) tas pats agrāk strādājis Maxima. Ir viens vecāks tas ļoti zolīds, bet tas otrs tīrās šausmas :)

Nunu , 2012-12-06 15:44:53

Beidz piesieties, cilvēks vienkārši dara savu darbu.

Pūce , 2012-12-06 17:59:04

vēlreiz saku ka centra Elvi abi apsargi ir ļoti pieklājīgi un acīgi uz garnadžiem.

aija , 2012-12-06 20:09:33

Vasarā redzēju, kā apsargs ārpus veikala žigli noķēra vienu šņabja pudeles zagli. Šajā veikalā ienāku bieži, bet apsargi vienmēr ir pieklājīgi, un neviens nekad man nav staigājis pakaļ. Esmu pat pabrīnījusies par apsarga (ar brillītēm) spēju saglabāt smaidu un mieru pat tad, kad ir saasināta situācija.

Dore , 2012-12-06 20:40:57

Ja šo visu izlasīs veikala īpašnieks apsargs sapelnīs punktiņus, forši.

. , 2012-12-07 08:24:38

Es cik reizes biju Elvi un ne reizi man apsargs pakal nestaigaja.Vienmer laipni un smaidigi apsargi ir.

...... , 2012-12-07 09:50:03

Nez', kā saucās tā slimība, kad visu laiku liekas, ka kāds izseko, vajā, cenšas nogalināt...?

Oga , 2012-12-07 10:04:37

Nevajag provocēt vai neesi bijis pieķerts

, 2012-12-07 10:18:06

Šķiet ,ka te ir tikai viena persona kam apsargi pakaļ skrien kā recidīvistam.Es tur eju dien dienā man neviens neseko,apsargi dara savu darbu un pilda savus pienākumus,tā kā nevajag tagad nomelnot apsargus.Varbūt Jums traucē zagt Nunu,ja esat tik neapmierināts(ta)?Šķiet ,ka nestrādājat vai nepildiet savus darba pienākumus,ja jau Jums viņu darbs liekas nepieņemas.Elvi ir vislabākie apsargi.

Es , 2012-12-19 14:02:23

Stāvēju rindā,pirms manis iepirkās kāda kundze iepretīm kasei stāvēja apsargs kundzei daudz pirkumu tris kukuli maizes 3×0.60=1.80Ls divi iepakojumi pastētes 2× =nezinu cenu. divi pankūku nepateikšu cenu × 2= Ls limunāde 0.70Ls un kūcuņas vēl citi pirkumi ,maiss bija pils pat saplīsa par visu šo pirkumu kundze samaksāja 2Ls un 34 vai 37 santīmi kā tikt pie šādām atlaidēm varbūt kāds zin.

pircēja jautājums , 2013-02-13 21:35:40

A tev ko loti patika skaitit svesu naudu??Un ar kadam tiesibam tu skaties un skaiti svesu pirkumu???

.... , 2013-02-13 22:46:10

1) Kas Tev par daļu???
2) gan jau nocenoto pirka

to pircēja jautājums , 2013-02-13 22:51:39

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet