Malkalnes ELVI.
Vakar biju iegajusi Malkalnes ELVI,un gribeju panemt ragu pa akciju.Bet pardeveja MARIJA(kas strada zivju un galas nodala)saka man teikt,ka es neizvelesos cik un kadus man nemt kaulinus.Kad es vinai aizradiju un pateicu ka man,ka pircejai ir tiesibas izveleties kadu es gribu preci un cik daudz.Vina saka uz mani blaut un lika man aizstaisit savu muti ciet.
Nepietiek ar to,ka vina mani nolamaja,tak vel kaulinus nosvera par dargako cenu(cena bija 0.79 a nosvera par 1.29)un kad es paludzu vinai aiziet un nomainit cenu,vina man atbildeja NEHACU I NEPAIDU!!!!!!
Vai tiesam pardevejam ir lauts ta runat ar pircejiem????
MARIJAI vajadzetu nomainit savu atieksmi pret pircejiem,savadak atri vien paliks bez darba.
jā ,tā nevar appieties ar pircējiem ,,bet Elvi -liela kadru mainiba,jo maksā tik minimālo
Marijai ir arī problēmas ar valsts valodas saprašanu.Apkalpošanas kultūra viņai zem katras kritikas.
Es uz Mālkalnes ELVI vairs neeju - tur patiešām ir tāāāāāds bardaks! - vienmēr tik garas rindas pie kasēm.... kaut gan pēdējā laikā manā iecienītajā TOPā arī pie kasēm garās rindas parādījušās - senāk tā nebija! Bet, nu... nevar salīdzināt TOP superīgo kulināriju un konditoreju ar ELVI mēsliem!!!
Vajadzeja uzrakstit sudzibu un vaditaju pasaukt!!!
Ar tadiem cilvekiem saruna isa!!!Laikam vinai darbs nav vajadzigs,ja vina var atlauties ta runat un "apkalpot"!
Cits bus priecigs par jaunu darba vietu!!
Nu,ta Marija-atceros viņu no Feodorova laikiem-bļauka un liela mute.Neaizmirsīšu,kad vel funkcuonēja "Jumis",kā viņa skaidroja attiec'bas ar koleģie(kliedza kā traka)pircēju klatbūtnē.
Kāpēc tie, kas būtu priecīgi par jaunu darba vietu veikalā, neiet pieteikties uz brīvajām vietām?
kapec es nespeju noticet ka ta varetu but ,ka pardeveja saka aizveriet muti ????
vai tā ir Marija,kas pirms tam strādāja pretī Elvim,tajā gaļas veikaliņā Izumi???
Aizverat mutes, ja nepatik tad neejat uz veikalu. Katik kadu apdirst!!!!!!!!!
Tici vai ne,bet ta bija.Man nav iemesla melot.Jo uz vinas vietu es nepretendeju.
Es paskatitos uz tevi ka tu rikotos,ja vina ar tevi ta runatu.
meitenes nav ko nemties par pardeveju loti gruti stradat,pameginiet pasi,es nostradaju 6 gadus Jurmala,tur parsvara atbrauceji un runa krieviski,bet mes tikam gala ar katru,man pat davanas davaja no Masvavas pirceji par labu apkalposanu.
Es paskatisos ja tu busi izskapusi no gultas ar kreiso kaju. Ka tu uzvestos!
Diemžēl par šo pārdevēju arī man ir tikai sliktas atmiņas,rupja,slikti saprot latviešu valodu,bet varbūt atļaujas būt rupja tikai tad ,ja pie viņas griežas latviešu valodā. Interesanti ko par šo kadru domā veikala vadība?
visos veikalos ir brivas vietas,ludzu ejiet stradajiet 12 stundas stavet kajas,tas loti gruti par minimalo algu,katram smaidit nav iespejams.
arī man ta pati Marija ir pateikusi -idi v drugoi magazin!. jo es atļāvos pateikt,ka krieviski nesaprotu, cik maksā manis noradītā prece, kurai vel nebija pielikta cena
ну так по русские говорите
Es ari esmu stradajusi veikala par pardeveju pa 14 stundam diena un zinu ka tas ir.Un nekad nebiju atlavusiem rubji runat ar pircejiem.Marijai tas nav ataisnojums.
bet ja cilvēks kreviski nesaprot? varbūt Mare runā angļu vai vācu valodā?
Un kur ir teikts kā Baiba uzvedās veikalā?Man neticās ka Marija tā atbildēja.Man nekad nav bijušass problēmas ne ar vienu pārdevēju.
Baiba atceries:,,visi man labi bija, ja es pati laba biju ,,
Минимальная зарплата не оправдывает хамство !
Citu komentarus lasijii????Netikai man bija ar sakersanas ar Mariju,daziem ari bija.Un protams ka savus draugus un pazinas gribas aizstavet.Bet rupeklibas vinai nav tiesibas teikt pircejiem.
Nu Elvis ir fantastastisks! Reiz gribēju pasūtīt veselu iepakojumu latplantas tēju un vaicāju pēc vadītājas - pārdevēja pie konditorejas letes man ateica, ka vadītājas NAV! ne kāds paskaidrojums vai vaicājums - ko es vēlos - nav un viss! tad es pati mēģināju noskaidrot kā var pasūtīt - man pateica lai nāku darba dienā un darba laikā! tad pajautāju vai vadītaju var sazvanīt, jo darba dienās esmu darbā - man atteica, ka vadītājai nav telefona un viņu sazvanīt nevarot! Nu nav ko brīnīties, ja pārdevēja strādā par pliku minimālo algu un nav ieinteresēta vairāk pārdot, jo par to jau lielāka alga nebūs, tad jebkuras pircēja vēlmes viņai ir liekas un pilnīgi nevajadzīgas! Visādā ziņā - es Elvī cenšos iegriezties pēc iespējas retāk!
Kādas muļķības. Kā var aizstāvēt pārdevēju. Kaut vai pircēja būtu viņu rupjiem vārdiem apsaukājusi un metusi ar kurpi, pārdevējai nav tiesību tā atbildēt. Ja pircējs uzvedās slikti var pasaukt apsardzi, bet pārdevējai VIENMĒR jābūt laipnai. Un tā izkāpšana ar kreiso kāju no gultas ir vispār sviests. Es varēju būt vienalga cik sliktā garastāvoklī, lai es tāpēc uz pircējiem kliegtu - NEKAD. Ja nevari sevi saņemt rokās, tad maini darbu, tieši tik vienkārši. Vai nu smaidi un atbildi laipni pat uz visām rupeklībām ko tev sarunā, vai nu nestrādā tur kur ir saskarsme ar cilvēkiem (man pavasarī nāca visādi šizofrēniķi un ar visiem es runāju laipni, pat ja tur skaidri redzams, ka cilvēkam nav visi mājās un atnācis tik izlādēties uz mani). Es nesaprotu kā kāds vispār var mēģināt attaisnot to pārdevēju. Kas attiecas par Anetes rakstīto, tad tā būtībā ir normāla parādība, ka veikalos nevar brīvdienās dabūt darbu vadītājus (tā tas nav tikai Elvī) un privātos telefona numurus pa labi un pa kreisi neizdala. Kādu paskaidrojumu tieši gribējāt saņemt- ka brīvdienās darbu vadītājiem ir brīvdiena? Varēja jau protams piedāvāt vai pati nevar palīdzēt, bet to es reti esmu novērojusi, parasti visas sūtīja pie manis uz info, bet tur kur info nav droši vien nodaļas darinieces bieži (ne visas ir arī daudzas atsaucīgas) vienkārši par beigtām izliekās.
rupjības no pārdevēju puses ir absolūti nepieļaujamas, kaut vai nagus mauc nost, bet VALODA? Es jums teikšu- te nu varētu gan saprasties, ne jau krievu valodā vaina, bet krievu TAUTĀ! Ārzemniekus taču apkalpo ar smaidu uz lūpām, kaut nesaprot ne nieka! Vai tad vajag vēl nīsties valodas dēļ? Atstājiet tos kašķus VALDĪBAS PRIEKIEM un TAUTAS IZKLAIDEI! Bet mēs taču esam visi parasti mirstīgie! REBJATA, DAVAIĶE ŽIĶ DRUŽNO!
Nu meitenīt Tu laid,man Marija nav nekāda draudzene,bet es no viņas rupjību arī neesu dzirdējusi.Viņa nesmaida un nesveicinās,bet rupja viņa gan pret mani nekad nav bijusi.Ne juma laikos ne izzumi ne Elvī.
Gan jau vaina vien tevī pašā,
Lasit gan tu neproti!!!!Jo netikai es vieniga par vinu sudzas.Palasi citu komentarus un tad telo te gudriti.
Baiba Tu esi stulba un stulbeņus pat pie baznīcas vārtiem sit.
No tada/s dzirdu.
Kaut tā Baiba būtu pati vainīga, tas neko nemaina. Pārdevēja rupja nedrīkst būt, lai vai cik ļoti Baiba censtos vai necenstos viņu uz rupeklībām izprovocēt. Tās kas nevar izturēt darba specifiku vienmēr ir laipni aicinātas meklēt citu darbu.
Vipdu ...kas tad pārdevēja par kāju pameslu ,kuru var apsaukāt ,vai nicināt ?
Biežii vien ,jau pircējs nāk uz veikalu ,jau sapīcis un negatīvi noskaņots ,un tad mazākais sīkums sāk tracinātun tad vainīgs pārdevējas ...
Man ar so pardeveju ari bija lidzigs gadijums,vel tad,kad vina bija stradajusi IZZUMI veikala.Vina bija loti nelaipna pret mani un pret pensionariem.Snaca ka cuska uz pircejiem.Un man tad likas ka vina vel pie tam,bijusi iedzerusi,jo vinai mele plijas kad runaja un neko nejedza.Man pat centas pardot galu par dargako cenu.Tapec es nebrinos,ka vina rupji izturas pret pircejiem.
Un protams kam vina nebija sarunajusi rupibas,doma ka vina ir normala.Bet ta nav.
Baiba,Tu veikalā pērc ragus???Vai tad pati vairs nekam nederi un nevari savējam uzlikt?
Lasit proti???Ja nezinaji,tad ir tadi kaulini Ragu,nevis RAGI.
Pārdevēja nav kāju pamesls, bet tāpat kā jebkurš cits cilvēku apkalpošanas sfērā strādājošs cilvēks arī pārdevējs diemžēl drīkst būt tikai cilvēks ar stipriem nerviem, ja tādu nav tad jāmeklē cits darbs (piemēram pie konveijera, tas nekad nebrauks augumā dēļ slikta garastāvokļa). Bet ar nepieklājīgiem pircējiem var tikt galā pavisam citādi:
1) Var atbildēt laipni un konstruktīvi. Pamatojot kāpēc nevari darīt tā kā pircējs grib vai palūdzot izturēties ar cieņu vai vienkārši ar savu uzvedību parādot ka stāvi augstāk par tādiem bļāvējiem. Parasti šis darbojas daudz labāk kā pret rupjībām atbildēt ar rupjībām. Cik man ir gadījies parasti tie rupekļi sāk kaunēties par savu rīcību un ātri pazūd redzot, ka no pacietības izvest nevar un apkārtējo acīs paši sāk pēc muļķiem izskatīties.
2) Īpaši satracinātu pircēju gadījumā var piedāvāt runāt ar vadību (tas vairāk strīdu jautājumos)
3) Agresīvi noskaņotu pircēju gadījumā var pasaukt apsardzi, lai palīdz
Es uzskatu, ka šie trīs varianti ir daudz labāki un arī darbojas labāk, ka kliegšana uz pircēju. Man katrā ziņā pašai pēc tam bija labāka sajūta, ja es izturēju un nenolaidos līdz lamāšanās līmenim (ja vēl pēc tā pircēja pārējie rindā piekrītoši māja ar galvām un sačukstējās, kas tas par trako pircēju, tad vispār patīkama sajūta :D )
Piekritu Vipdu un iesaku visiem gudrajiem pieklajibas gribetajiem pasiem but pieklajigiem un cienit citu cilveku darbu.varbut naciet un pastradajiet par pardeveju,bet es aiziesu pakasities.
Stāvēju rindā,pirms manis iepirkās kāda kundze iepretīm kasei stāvēja apsargs kundzei daudz pirkumu tris kukuli maizes 3×0.60=1.80Ls divi iepakojumi pastētes 2× =nezinu cenu. divi pankūku nepateikšu cenu × 2= Ls limunāde 0.70Ls un kūcuņas vēl citi pirkumi ,maiss bija pils pat saplīsa par visu šo pirkumu kundze samaksāja 2Ls un 34 vai 37 santīmi kā tikt pie šādām atlaidēm varbūt kāds zin.
džūkstes vispār pēdējais fufelis elvī.