PA Mālkalne kompetence

Vēlos informēt un vērst iedzīvotāju uzmanību uz to kādā kvalitātē un ar kādiem materiāliem tiek veikti remondarbi daudzdzīvokļu mājās, par ko PA "Mālkalne" slēdz līgumus ar būvkomersantiem par mūsu, dzīvokļu īpašnieku, samaksāto apsaimniekošanas maksu. Novēroju, ka manā rajonā tiek siltināti ēku pamati līdz pašai pamatu pēdai. Tikai viena bēda, ka siltumizolācijas materiāls nav atbilstošs pamatu siltināšanai. Tādu darbu veikšanai būtu jāizmanto ekstrudētais putupolistirols, bet ak vai tiek izmantots parastis putupolistirols, kam mitruma uzsūkšana ir 15 reizes lielāka nekā ekstrudētajam. Un nu protams, cenas ziņā tas arī ir vismaz 2 reizes lētāks.
Jautājusm, kas kontrolē šo darbu un materiālu atbilstību? Itkā jau Mālkalnei vajadzētu to darīt. Iespējams, ka tāmē ir ielikts īstais materiāls, bet faktiski izmanto pavisam ko citu.

Aktīvists , 2012-10-09 17:08:47

Un forums ir īstā vieta, kur šādu jautājumu uzdot. Bail Mālkalnei pašai pajautāt?

me , 2012-10-09 17:21:18

Te palīdzēs Bez tabu..........

pieredze , 2012-10-09 20:18:13

pajautāt Mālkalnei? Un jūs cerat uz saprotamu atbildi? Nu iedos jums kādu formulu mudžekli. Mēs gan netaisāmies piekrist ēkas pamatu siltināšanai. Lai ko tur arī plānotu, viss ir bezjēdzīgi dārgs. Man liekas, ka uzrēķina kādas 3X dārgāk!

nu ko , 2012-10-09 20:27:33

neviena maja vel neteica paldies par remontdarbiem,liekas ka labi darbnieki aizbrrauca arzemes un Malkalne palikusu dzeraji,kuri neprot neko darit.

Lasma , 2012-10-09 22:03:36

kads tur?

a kursh jums liek sedet pie malkalnes? , 2012-10-09 22:50:55

Jā, vēlos vēl piebilst, ka ir mājas, kurām nosiltinātas gala sienas, bet tur iekļūst mitrums un rezultātā gala dzīvokļus sienas šak pelēt. Pagājušajā gadā nomainītais jumts tek. Kāpēc Mālkalne šos defektus neliek salabot būvniekam garantijas perioda laikā, kas pēc Būvniecības likuma ir 2 gadi? Kur problēma?

Aktīvists , 2012-10-10 12:13:45

Nu ja, tā arī ir kā domāju. PA Mālkalne mājaslapā atradu tehnisko specifikāciju par Grīvas 27 pamatu siltināšanu-tur minēts sekojošais: Pamatu siltināšana ar ekstrudēto putupolistirēnu ar biezumu 60mm, piestiprinot ar līmjavu un dībeļiem, dībeļi 4gb/m2. Būvnieks liek tik virsū to, kas pēc tāmes nav atbilstošs.

Aktīvists , 2012-10-10 13:50:59

nav verts uzdod jautajumus Malkalnei viniem simts atrunasanas,vini nekad nav vainigi.

Inga , 2012-10-10 17:32:21

Cien. Aktīvists!
Ja nav sajēga par materiāliem, tad netērē laiku rakstīt pienāc pie darbu vaditāja un pārliecinies Grīvas 27 mājā tiek pielietots ekstrudētais putupolistirēns ar biezumu 60 mm. Nepārvērties par anonīmu tenku vāceli, bet uzraksti savu vārdu un neskaidros jautājumos vari griesties uzraugošajās instancēs, nevis izplati baumas. Esi atklāts un neslēpies!

Rasma , 2012-10-12 08:33:54

Neesmu baigais spečuks, bet es tur staigāju bieži garām. Ja atmiņa neviļ tad tur liek zilo putuplastu. Vai tad zilā krāsa jau vien neliecina ka tas ir ekstrudēts? Ja vēl būtu cita krāsa tad varētu rasties jautājumi ir vai nav, bet te tak liekas cilvēks sarakstījis pats nesaprot ko. Es protams neņemos apgalvot ka tas puķiks ir ekstrudēts, jo papīrus neesmu redzējusi, bet ja drīkst zināt Aktīvist no kurienes Jūs izrāvāt, ka tas nav ekstrudēts, esat redzējuši kādas pavadzīmes kur rakstīts materiāla nosaukums, kaut kur tad to nosaukumu esat pārbaudījis? Es piemēram nesaprotu kā uz aci var pateikt, ka putuplasts nav ekstrudēts?

Siirsa , 2012-10-12 10:45:15

par to zilaas krasas putiku sasmejos jo pats razhoju putuplastu un varu pateikt vienu ja mes razhotu roza putuplastu tad to vairak pirktu blondiines jo krasai nav nozimes galvenais lai butu atbilstosh putuplasta blivums un ekstrudetu putuplastu no parasta frezeta putuplasta uz aci pat spechuks neatshkirs personigi es prieksh sevis njemtu frezeto jo tas ir precizaks

Andris , 2012-10-12 12:50:28

Anonīmais baumotāj - a kur atvainošanās Mālkalnei?

... , 2012-10-12 13:15:42

Jūs mani pārpratāt. Ne, jau ka zils nozīmē ekstrudētu, bet es līdz šim neesmu redzējusi zilu puķiku, kas nebūtu ekstrudēts (nu varbūt ar tādu neesmu saskārusies, nav jau runa ka tādu uztaisīt nevar, bet standarta piedāvājumā tādu nemanu-vismaz google neizmet) standartā parasti visi zilie ir ekstrudēti.
Nu tikko iemetu netā "putupolistirols. Pirmais atvērās būvserviss un tur ir zilā krāsā:
1) DOW STYROFOAM - domāts pamatiem
2) Tenapors-Ekstra - domāts pamatiem
3) ESTPLAST - domāts pamatiem

Protams ir arī citas krāsas pamatiem domātie. Bet tie kas nav domāti pamatiem nevienu zilu neredzu. Var jau būt ka šie atraduši zilu ne pamatiem domātu puķiku (vai speciāli tādu pasūtījuši iekrāsot zilu, lai te visus čakarētu par pāris simtiem latu :D ) Bet tas man liekas drusku neticami. Tā ka es teiktu, ka ja uz tiem pamatiem tas puķiks ir zils tad 90% domāju, ka tas ir pamatiem domātais puķiks un ja vien Aktīvists nevar uzrādīt kādus konkrētus pierādījumus ka tas tā nav, tad nezinu kā citiem, bet man šķiet ka viņš izskatās tikai pēc kāda kam pašam nav ko darīt un gribās pakasīties. Jo cilvēks kam tas patiešām būtu svarīgi ietu pie mālkalnes (vai kaut vai pie tiem pašiem darbiniekiem), pajautāt kāds tad tur puķiks uzlikts. Es savai mājai uzjautāju, ja radās kāds šāds jautājums, nevis cepu dumjas diskusijas. Mani šādi cilvēki vispār kaitina, parasti tieši dēļ tādiem šizofrēniķiem ir tik grūti savai mājai kaut kādu projektu izbīdīt, jo tie visur redz sazvērestības. Fuj

Andrim , 2012-10-12 13:50:40

Nu pajautaat jav es varu aiziet jo blakus maja vien dzivoju un veel shim gudrajam cilvecinjam putiks visaa visumaa nav putiks mekle zem pareiza nosaukuma( EPS 150 E ) tad varbut sapratisi putuplasta jegu un krasai nav nekadas shkirbas

Andris , 2012-10-13 11:17:24

Kāpēc EPS150 E būtu pareizs nosaukums? Ar tādu nosaukumu man atrod tikai vienu firmu (lobē savu uzņēmumu, ja :D ) Tas tak ir konkrēta puķika nosaukums, ekstrudētais putupolistirols ir arī citām firmām. Tas tā pat kā pateikt, ka baltmaize nav pareizs nosaukums, pareizs ir druvas mākoņmaize :D Un krāsai šķirbas pa lielam nav. Arī to mākoņmaizi jau es varētu sarunāt lai uztaisa citas krāsas iepakojumā (par atsevišķu samaksu), bet tas nemaina to ka standartā tā ir maisiņā zilā krāsā ar baltiem mākonīšiem. Tas tā interesei - iemet man linku ar parasto (kas neder pamatiem) puķiku (un zināšani vārdu puķiks es te tagad saīsinājumam lietoju nevis googlē metu) ZILĀ krāsā. To ka var izražot, ja labi gribās tas skaidrs, bet tu tiešām domā, ka kāds prasa speciāli iekrāsot parasto puķiku, lai tikai apčakarētu par dažiem latiem? Man būtu slinkums :D

Andrim , 2012-10-15 12:56:03

Nu redz kā, devu tikai mājienu cilvēkiem, lai seko līdzi tam, kā veic darbus un kādus materiālus pielieto, veicot remontdarbus Jūsu īpašumos. Bet diemžēl neviens nav pat papētījis, kas ir esktrudētais putupolistirols, tā vietā tieku noķengāts.
Labi došu vēl mājienus:
1) pirmkārt ekstrudētais sākas tikai no 250 kPa, kas ir spiedes spriegums pie 10% deformācijas. Tātad Tenapors EPS 150 neatbilst šim kritērijam.
2) Otkārt, ne jau zilā krāsa kautko nosaka. Un, protams, arī EPS 150 var likt pamatiem, bet tikai tad, ja ir ļoti laba hidroizolācija.
3) Treškārt, ekstrudētajam putupolistirolam ilgstošā ūdens absorbcija (tilpuma %) pilnīgi iegremdēts ūdenī ir tikai 0,2%, savukārt EPS 150 tie ir jau 3%. Tas ir 15 reizes lielāks, kā redzams.
4) Un beidzot pati cena atšķiras 2 reizes. Ja EPS 150 var nopirkt par Ls 1,84, tad ekstrudēto par Ls 3,75.
Ceru, ka tapa skaidrāks. Ja nē, tad ziedojiet laiku un paši papētiet informāciju, jo man ir arī citas lietas ar ko nodarboties. Es varētu vēl daudzus citus pārkāpumus, ko pieļauj mūsu godātais apsaimniekotājs, bet ļaušu Jums pašiem būt modriem.

Aktīvists , 2012-10-20 01:03:58

Un kā jau minēju, tad tāmē ir skaidri un gaiši pateikts - ekstrudētais nevis vnk putupolistirols. Tad jāvaicā, vai Mālkalnē vispār zina, ko šis vārds nozīmē? Vai arī tur vadās tikai pēc krāsas?

Aktīvists , 2012-10-20 01:05:20

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet