problēma ir bērnudārzā
audzinātāji uz visiem koncertiem izvēlas vienus un tos pašus bērneļus citiem nedod iespējas dziedāt dziesmas, dejot
runāt ar audzinātājiem ir neiespējami, atbildē dzirdu jūs viena vienmēr viss nediezgan, citi vecāki dod priekšroku klusēt kauču nestāties konfliktā, bet tāpat nedrīkst, kāpēc man ir jāklusē kad nīdē manējo bērnu, kad ignorē nedod izdevību un manam un citam bērnam stāstīt dzejas, dziedāt
kur sūdzēties?
vecākiem liekas, ka tieši viņu bērns ir vistalantīgākais no visiem... bērniem jau no mazām dienām jāiemāca, ka pastāv tāda lieta kā konkurence, lai pierod un nedzīvo mammas radītās ilūzijās.
Tev iesaku nomierināties, un aizvest savu sīci uz pulciņu, tur varēs dziedāt, dejot un uzstāties cik patīk.
p.s. jap, man bērnu nav, tādēļ uz šo "problēmu" skatos no malas :p
parasti izvēlās tādus bērnus,kuri ir drošāki un neapmulsīs lielu skatītāju priekšā,jo parasti kautrīgākie bērni nobīstās,aizmirst vispār ko viņam jādara un sāk raudāt vai aizverās pavisam un neviens vairs nevar iedrošināt noskaitīt pantiņu vai nodziedāt dziesmu.Ir redzēti tādi gadījumi.Audzinātāju priekšā skaita pantiņu,bet kā jāuzstājās vecākiem,tā čušš.Parasti vecāki tādās situācijās domā,ka audzinātājas neko tam bērnam nav iemācījušas,bet īstenībā pie vainas ir bērna temperaments un kautrība.Tāpēc,manuprāt,dārziņos(un ne tikai tur)saspringtām situācijām izvēlas bērnus,kas ir drošāki.Protams,ka mēs vecāki katrs esam par savu bērnu,bet reizēm ir jāizprot reālā situācija un jāpieņem to,ka bērns nav komunikabls un drošs.Un iedrošināt un virzīt uz komunikablitāti pirmkārt vajag ģimenē,nevis tagad vainot dārziņus,kuri vienkārši audzina tādus bērnus,kādus ir izaudzinājuši vecāki:)
nestrādāju dārziņā,vienkārši vados pēc pieredzētā ar savu mazo:)
es esmu vienisprātis, bet mums grupā visi bērneļi ir droši un skaļi un skaisti māk dziedāt un dejot, bet galvenās lomas tiem bērneļiem kā mammas tenko ar audzinātāja pārspriež kā ģērbjas citi bērni un cits, kas nēsā konfektes un kā runā pa русски кто жопу лижит
Pūce : Nav ko slinkot , jāpiestrādā pie tēmas , tam reti ir kādi objektīvi iemesli:) Es par PS :)
в детском саду должны помочь развить в ребенке свои таланты а не затюкивать ребенка, а у нас ответ простой не нравится иди в частный сад, и это ответ заведующей
вот такие педагоги с раннего детства воспитывают наших детей!!!
audzinām savus bērnus mēs-vecāki,nevis dārziņā.Ja paši mājās neko nevaram savam bērnam iemācīt,tad diemžēl dārziņā vienai audzinātājai uz visu baru tas arī neizdosies.Tā ka varbūt vispirms paskatamies uz sevi un tad metam citiem ar akmeņiem...
мы своих детей также как и вы и все воспитываем и учим, а воспитательницы для чего? ногти красить и сплетничать? и за год воспитательницы должны всем детям дать право почуствовать в главной роли а не одним и тем же детям, я думаю в этом и вся причина и про это saulite и писала
я бы сама с радостью сходила в думу и написала бы жалобу на тех кто даже выслушать не хочет не говоря чтобы решать проблему!!!
Jā tā ir bērnudārza audzinātāju vislielākā kļūda, tiek nodarbināti vieni un tie paši bērni (tāpēc lai sevi nenopūlētu )
Un tiem bērniņiem kurus nenodarbina arī veidojas robs pašapziņā ,kā padomijas laikos .Tas sākas jau no mazotnes ,ka bērns jūtas ka viņš neko nevar un nekam neder .Tas zīmogs iet līdzi visu dzīvi...
Pilnīgi piekrītu Inesei.. Ir skaidrs, ka katrs bērns ir savādāks, bet tieši audzinātājai būtu jāpalīdz katram bērnam būt uzmanības centrā. tādiem bērniem, kas ir mazāk komunikabli, tas ir vajadzīgs tieši bērnudārznieka vecumā.
Mājās audzina bērnu, protams, bet kolektīvā viņš iejūtas dārziņā. Un te audzinātājai gan jāveicina visu bērniņu attīstība, ļaujot darboties visiem. Manas mazmeitas grupiņā vienmēr uzstājas pilnīgi visi bērni, katram tiek atrasts kas viņam piemērots. Un ja kāds patiesi ir bailīgāks vai ne tik talantīgs, tad tam pārī ir tāds, kurš švakākajam palīdz atcerēties, kas jādara vai kādi ir dziesmas vai dzejoļa vārdi.
tagad audzinātājas vispār darziņos neko ar berniem necešas strādāt,nezin par ko vispār viņām algu maksā,ļoti liela nolaidība ir Ogres bērnudārzos.
Pārogrē gan ir jauns bērnudārzs un bērnu tur grupās ir ļoti maz ,tur gan audzināyājas var bērniem vairāk iemācīt un bērni var labķ attīstīties.
Ko tu stāsti Kristīne ,tieši Pārogrē es dzirdēju ,ka tur audzinātājas nekādas normālas neesot.
Atbilde for mamma..: Kristine stasta taisnibu,to ko tu dzirdeji nenozime ka ta tas ari ir,man berninsh iet "riekstinja'' un nav nekadu sudzibu par to darzinju audzinatajas kolosalas,padara savu darbu uz visiem 100% ja ne pat vairak un vaditaja vienkarshi superigs cilveks..Taka nezinat nevajag teikt multjibas.. nepatikk Ogres bernudarzi ludzu njem aukli vai ved uz rigu..