Suņu saimniekiem fui!!!

Sveiki!
Iedomāsimies ainu - katru dienu staigājot pa Zilajiem kalniem es, rupji sakot, izdirsinu savu bērnu kur pagadās - te uz takas, te pie soliņa, te kaut kur dziļāk+nekad pēc sava bērna nesavācu. Domāju, ka ātri vien dzirdētu neapmierinātas klaigas savā virzienā. Man rodas jautājums, kāpēc suņu saimnieki Ogrē nesavāc savu mazāko draugu fekālijas, ar kurām pilnas zaļās zonas, tostarp, dabas parks "Zilie kalni"?!Jāsaka, ka Zilie kalni vispār būtu jāpārdēvē par "suņu dirsinātavu"...Skumjākais ir tas, ka mēs vaidam, ka ārzemēs viss tik sakopts, tīrs, utt., bet, mīļie, sāksim jau ar sevi- sakopsim pēc saviem suņiem, saviem bērniem, kas nomet papīrus, vīriem, kas smilšu kastēs izmet savus izsmēķus, utt..
Paldies!

Signe , 2011-10-25 10:53:49

nav nemaz tik tīrs tais ārzemēs. Bet tik daudz suņu mēslu tur arī nav. Tur diezgan daudz to urnu, kur iemest suņu mēslus. Un daudz lielāka rūpe par pamestajiem, nelaimīgajiem dzīvniekiem. Tā ka pārmetumi jāskatās citā virzienā...

nemaz , 2011-10-25 11:09:44

Signe+1

* , 2011-10-25 11:11:00

Piemēram, Zilajos kalnos arī ir vietas, kur izmest suņu kakšus, ir pat speciālas norādes uzliktas, bet diendienā pastaigājoties tur,es nevienu suņu īpašnieku neesmu redzējusi savācam pēc sava suņa. Man ir mazs bērns, kurš pašlaik ir pasaules atklājēja vecumā un tādu Ogrē ir daudz, man vienkārši žēl, ka Zilie kalni ir nevis jauka pastaigas vieta, bet gan mīnu lauks...

Signe , 2011-10-25 11:39:27

pārmetumi jāskatās vispirms mūsu suņu mīļu visatļautības virzienā. Nav normāli, ja privātmājas kaimiņsuns nokārtojas mašīnu stāvlaukumā, uz trotuāra, brauktuves, daudzdzīvoklenes zaļajā zonā, puķmīļu dobēs, bērnu smilšu kastē.

Saleniece - fui! , 2011-10-25 11:50:26

pilnīgi piekrītu! tikko viens milzīgs tēvainis tur pastaigājās, viņa suns milzīgo čupu atstāja taciņai pa vidu!
kad paprasījām vai nevar savākt? atbilde bija - što?

Signei , 2011-10-25 11:52:40

pilnīgi piekrītu! tikko viens milzīgs tēvainis tur pastaigājās, viņa suns milzīgo čupu atstāja taciņai pa vidu!
kad paprasījām vai nevar savākt? atbilde bija - kas?

Signei , 2011-10-25 12:03:01

Kad vecis čurā aiz stūra viņam municipāli sastāda protokolu,bet suņu saimnieki iraugstākas rases esemplāri,kurus nedrīkst patraucēt

Zinam , 2011-10-25 12:41:34

Mēs "karojām"ar savas mājas kaku nevācējiem. Tiešām stāvējām ar fotoaparātu līdz atnāca atpakaļ un savāca... Šobrīd rikšiem skrien ar nocietušos suni pāri pagalmam un Zilajos kalnos pēc pilnas programmas tiek mēslots. Jau iepriekš diskusijās jau runājām ka pietiktu ar dažām reizēm kādam policistam tur parādīties, uzlikt sodu - klusais tel. ātri nostrādātu.
Šobrīd ar bērniem ejot jauno dabas taku mēs tiešām neļaujam bērniem sākumposmā meklēt mazos kontrolpunktus. Pudeles, kakuči....

mamma. , 2011-10-25 12:51:11

Tas Melnais lielais suns n-tās X dienā staigā. Pat Ogres TV kādreiz bija sižets par šo tēmu kur tas pats vecis tāpat noreaģēja.:)) Ziemā bez problēmām atstāj "klučus"uz slēpotāju trases vai bērnu iebraukātu kalniņu.

Melnais suns. , 2011-10-25 13:04:05

Man īsti nav skaidrs ko klaigājat šeit??? šeit neviens jums nepalīdzēs!!!....rakstīt vajag iesniegumus un meklēt pareizos telefonus!!! vai arī tiešām fotogrāfēt un sākt portālos izvietot bildes!!!

Dace , 2011-10-25 13:25:12

Ta būtu darbiņš pašvaldības policistiem, un nepiepildāmajai valsts kasei būtu ielāpiņš...

Oga , 2011-10-25 13:45:04

šo problēmu vislabāk var saprast tie, kuri tiešā veidā "saskārušies" ar fekāliju. Bērni regulāri "uzmin" pilsētas centrā šādām vietām. Varat iedomāties to smaku un sajūtu....mmmmmm :) :(

everita dāve , 2011-10-25 16:12:00

Signe++++++daudz! malacis !

mora , 2011-10-25 16:14:59

policistiem krietni ertak ir sastadit protokolu par nrvirta noliktu auto, kas biezi vien nevienam netrauceee......darbs ar neapzinigiem sunu saimniekiem laikam nav tik aizraujoss

j , 2011-10-25 17:42:13

atkārtošos, bet tomēr - reizē ar saimnieku izglītošanu ir jāiesaista arī atbildīgie dienesti par to, ka pilsētā nav pietiekami daudz atkritumu urnu.
Citādi apzinīgiem saimniekiem sanāk reizē ar savu četrkājaino mīluli doties pastaigā ar kaku maisu rokās :D Un izsverot visus "par" un "pret" dažreiz tomēr ir ērtāk atstāt to kaku zemē.

Pūce , 2011-10-25 18:13:12

Pilsēta var uzlikt savus saistošos noteikumus. Piemēram par Suņu sūdu nesavākšanu sods 10 ls. ja 1x sodīs, kādu pārējie savāks. vajag policistu izsūtīt pāris dienas padežūrēt, un kad redz, nofotogrāfēt un klāt , lai sastādītu protokoliņu.
viegli tak ne?

daba , 2011-10-25 20:08:39

ko nu par Zilajiem kaliniem, ir reizes, kad sunisi nepaspej tikt lauka pa durvim, kluči metājas uz trepēm.
Un neko, nesavāc pat savā majā! Nesavac arī, kad berot miskastē, kaut kas nobirst garām.It kā ne pašam labāk un tīrāk.

rose , 2011-10-25 20:32:51

Veterenārajā klīnikā pārdodas smukas somiņas ko piestiprina pie pavadas, iekšā ir mazi maisiņi, ļoti ērti un smuki... Es vienmēr savācu aiz sava suņa, jo man pašai nav patīkami tīrīt suņu kakas no zaļās zonas pie savas mājas.

niksa , 2011-10-26 10:19:01

Piekrītu..Pūce..teiktajam,protams mēslo gan dzivnieki,gan cilvēki,kam tā dzivnieciņa nav,tam grūti iedziļināties-sūdi un tikai sūdi,es eju agri no rīta ar suni pastaigā uz Zilajiem kalniem un tad vajag redzēt,kādas izskatās tās vietas,kur var atpūsties.Labi jau,ka tie simtlatnieki no rita satīra un sakopj,tad viss ir tīrs un skaits,kad pēcpusdienā visi pastaigājas,liekas ideāli,tad jau var tikai pie suņa sūda piekasīties.Domāju,ka jums nebūtu patīkami,ja bērns paceltu šprici,sagriestos uz saplēstas pudeles vai vēl kaut kas.Neaizstāvu suņu īpašniekus,it sevišķi lielo suņu,jo to kaudzes pati bieži redzu un nav patīkami.Tā ir problēma,bija un būs.

kika , 2011-10-26 10:27:20

Lai poliči skatās suņu saimniekus un ievāc pa piečukam ,nevis kur noliktas mašīnas masīvāne pie tās mājas.

xxx , 2011-10-26 19:28:12

Piekritu ka fekalijas ir jasavac, nebiju gadi 3 zilajos kalnos, tagad ir mazak piemeslots, bet vel jau ir tas kompanijas, kas tur patstavigi sez. Man bij neomuligi iet ar diviem berniem garam barinam iereibusu cominu. Uzskatu ka policijai biezak tur ir japavero kartiba.

sandra , 2011-10-27 09:50:31

Nekad nesapratīšu, kā var aiz sava dzīvnieka nesavākt mēslus?Vai tiešām grūti iegādāties maisiņu, lāpstiņu?Problēmas kur?Man liekas, te ir attieksmes lieta!
Es aiz sava suņa vienmēr visu sakopju,bet ja to dara tikai daži desmiti suņu saimnieku, bet pāris simti tam uzspļauj?arī man ir bērni un man riebjas skatīties uz nesavāktiem suņu mēsliem, jo tajos iekāpj bērni, es pati un mans suns!Pretīgi!

Suņa saimniece , 2011-10-28 09:23:45

Signe, es Tev pilnībā piekrītu!

Gunta , 2011-11-21 22:21:17

Tādi saimnieki, kas savus suņus izkakina zaļaja zonā pie citu kaimiņu mājām ir arī citur mūsu pilsētā piem.ziemeļu ielā 28 ,kur saimnieks pat labpatikā noskatās, kā viņa kuce to dara un pēc tam tevi vēl nozākā

monarda , 2011-11-22 11:03:59

Ne Ziemelu ielā ,bet Akmenu ielā 28

monarda , 2011-11-22 11:06:52

Taivānā ar šo problēmu cīnās šādi:
http://www.apollo.lv/portal/life/articles/258161

Kurtis , 2011-12-08 11:42:25

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet