Sniega tīrīšana
Vēlējos precizēt, vai transportam, kurš tīra sniegu no ceļiem ir jāiztīra arī pievedceļi pie mājām, vai arī visu sniegu , kas ir uz ceļa šķūrējot sakrājies jāieber šajos pievedceļos, kā tas ir Akmeņu ielā. Spēka vairs nav iztīrit, ko tas traktors piešķūrē. Vai kāds zina , kā jābūt?
Es nesaprotu vai iebraucamiem ceļi pie daudz stāvu mājām nav jātīra mālkalnei ?
Nav iespējams ne izbraukt ne iebraukt un sētniekus neredz !
Es arī nesaprotu,kādēļ pie mājām šodien sētnieki nestrādā. Ceļi nav ne izejami,ne izbraucami. Mālkalnes 6.un arī citur pilsētā.
Tāda situācija ir arī citviet Ogrē. Arī Dārza ielā vakar sniega tīrītājs aizšķūrēja visus pievedceļus mājām. Vēl jo vairāk - sagrūda sniegu uz gājēju ietves, ko iepriekšējā dienā sētnieks bija rūpīgi notīrījis..Tā vienkārši ir klaja necieņa pret kājāmgājējiem un citu cilvēku darbu.
Un Pārogrē Daugavpils ielas trotuāru izbrauc sniega tīrītājs vienu reizi pa mēnesi un aizgrūž visus gājēju ceļus,lai cilvēki cīnās paši ar sniega valniem-tas ar to mazo sniega tīrītāju strādā neprofesionāli,jo viņam aizrādīju,bet viņs tīšām aizgrūda celiņu,ko es biju iztīrījis
Savukārt Jaunogres pusē sētnieks strādā kā bitīte, bet jēgas nekādas. Lielie traktori tīrot braucamo daļu pilnībā iznīcina sētnieka darbu. Mazais traktoriņš sniega tīrītājs šosezon vispār nav redzēts. Es vispār nesaprotu, ka'tam sētniekam nenolaižas rokas ja viņa darbu lielais traktors viens un divi iznīcina.
Jaunogrē visi pagalmi pie daudzdzīvokļu mājam ir netīri nevar iebraukt ar automašīnu
Mož racionālāk kā dažviet Somijā Zviedrijā pisētās ieviest apsildāmus trotuārus:) Cik Rīgā paskatījos redzēju neticamu skatu , sētnieki kausē ietves un snieku ar karsto ūdeni no šļutenes , lūrēju lūreju beigās uzradās kautkāds čiekurs kurš paskaidroja ka ar PILSĒTAS karsto ūdeni kausēt sniegu lietus kanalizācijā sanākot 2x lētāk nekā to šķurēt ar traktoriem un izvest ar mašinām. Vāks nē.
nevens neruna ka visi setnieki nestrada.Ogre ir daudz setnieki kas izpilda savu darbu godigi,no vini tira pie sev pestiprinatas majas.A piebraucami celi starp majam pilni ar snedu.Malkalne dazus gadus atpakal,parnemusi visas gaeju celus un ne tikai tos.Mums darba ari bija setnieks, mes maksajam vinam algu.Pec Malkalnes parnemsanas trotuars stav netirits ,ja setnieks radas ta tuvak pie pusdienlaikam.
ir mājas ,kuru iedzīvotaji nesagaidot Malkalnes traktorus,pašas tīra savus pagalmus..tad jau Malkalnei būtu jāprotas un jasamazina apsaimniekošana maksa - ziemas mēnešos,jo Malkalnes darbu dara paši iedzīvotāji!!!!
VAI KĀDS ZIN,KURŠ MĀLKALNES IDIOTS ATBILD PAR SNIEGA TĪRĪŠANU UZ CEĻIEM?
Mālkalnes prospektā 24 sētniece pa priekšu drusku patīra, bet kas notiek mājas galos,izbrist nevar.