ogres kapi
Gribētos zināt,kad reiz Ogres kapos būs kārtība?Kāpēc netiek darbi veikti kvalitatīvi?Glabāju savu tuvu radinieku,bet parasto trīs četru dienu laikā,man nācās gaidīt desmit dienas.Ogres kapu pārzinis Āliņa kungs noteica ,ka visas dienas ir aizņemtas.Taču uzzināju no pašiem kapu darbiniekiem :-neesot tā īsti kam izrakt kapu bedri,trūkstot darbinieku.Jautājums ir viens ,vai tad pilsētas Domei nemaz nav nekāda teikšana šajā jautājumā un vai tad tiešām nav iespējams sameklēt kvalitatīvus darbiniekus,jo cik zinu nekur tā nav ,ka glabā tikai vienu vai divus dienā.Un galu galā par mirušā uzglābāšanu morgā arī jāmaksā,bet nu iznāk to darīt spiestā kārtā.Ja Ogres kapi vai Svēte (nevar saprast,kas tur ir īstais saimnieks) netiek ar šiem darbiem galā,varbūt der padomāt par citām firmām.Varu tikai ieteikt citiem pacīnīties par savām tiesībām un nekādā gadījumā neizmantojiet SVĒTES pakalpojumus,ja gribat izvadīt savus mīļos ar godu ,griezieties jebkur citur,tikai ne SVĒTĒ.
Protams,ka SVĒTE laiž muļķi.Vajag pieprasīt lai morgu apmaksā SVĒTE.Cik zinu,tad SVĒTES vienīgais licenzētais kapracis ir aizgājis uz ATVADĀM.Vaig likt lai kapu priekšnieks rok,citādi pat mēslus nevar no kapiem izvest!
ari man bija jāmaksā par morgu pa virsu.Vienkārši vajag uzstāt un rakt ar saviem racējiem.Un vispār kur avīze skatās,sen jau varēja izvilkt gaismā,kas kapos notiek par bezadbildību.Visi tikai vaid un brīnās,bet neviens neko nedara.Tā Dome laikam ir uzpirkta!!!
Protams,ka Dome ir uzpirkta,vai tad nezinat ,ka Saulīša kungam tur laba aizmugure.Sēž,kā suns uz siena kaudzes,pats nedara kā vajag un citiem neļauj darīt,kā pienākas.Man labs paziņa strādā ,,Bez tabū,,raidījumu veidošanā,jāpaaicina ciemos,lai parāda pa visu Latviju,varbūt,tad ņemsies pie prāta.Bet galvenais pašiem neklusēt,vairāk jāpieprasa no viņiem,tā taču ir mūsu naudiņa,bet izrīkojas viņi kā grib,tā nebūs.tam reiz būtu jādara gals.
man ar ir ko teikt šai sakarā - glabājām radinieku-1) kaprači neuzbēra visu zemi virsū zārkam, palika puse zemes malā, kad kusīs sniegs un zeme, ka tik neizrādās,ka līķis ar visu zārku peld pa bedri. sēras, tiek glabāts cilvēks, radiniekiem ceremonijas laikā diezko negribējās aizrādīt kapu racējiem. 2) nākošajā dienā aizbruacām pie kapa padzedzināt svecītes-un ko jūs domājat?-vainagu nav un neļķēm un krizantēmām ziedi nogriezti , gan jau kādam tiks otrreizējais izstrādājums ....domājiet ko gribat, bet, ja kapu pārzinim galvenais tik tur skaitīties, tad Ogre drīz kļūs slavena netikai ar medicīnas aprūpi,bet arī ar apbēdīšanas kultūru negatīvā nozīmē. Ogres kapi nav tik lieli,lai nenodrošinātu apgaitu, lai netiktu apgānītas kapu kopiņas pēc apbērēšanas. Skumji.
Interesanti,vai tad Ogres Domei sūdzību lapa nemaz neinteresē!
Ogres kapos ziemā kapu bedres ar visu ziemas piemaksu, ne mazu, kapu bedres netika izraktas pietiekošā dziļumā, arī uz kopiņām netika sabērta visa izraktā zeme, līdz ar to kad tagad zeme atkususi no kapiem nāk briesmīga smaka, ja domnieki izlasa šo lai aizbrauc un paši par to pārliecinās, ĀLIŅA kantorim vajadzētu kaunēties par tādu attieksmi pret aizgājēja tuviniekiem, drīz gar kapiem nevarēs pat garām braukt, neba vēl mirušos tuviniekus apmeklēt, vai tad kaut kādas sanitārās normas vairs neeksistē?
atbilde nodoklu maks.Lai tādas lietas nenotiktu,pirms pasūtiet racēja pakalpojumus,painteresējaties-vai kapracim ir sertifikāts,arī to varat uzzināt pie Āliņa kunga,bet vispārliecinošāk,lai sertifikātu parāda,tas taču nav aizliegts.Arī kapu ir jāprot pareizi izrakt,bet ja gribat radiniekus glabāt bedrēs tad Ogres kapos tā nav problēma.
Es jau rakstīju,ka licenzētais kapracis ir ATVADĀS!
Paldies Svētes kolektīvam par lieliski padarīto darbu manas mātes bērēs. Neskatoties uz to, ka janvārī sasalums bija pāri metram, kaps bija gan izrakts, gan aizbērts lieliski un par apkalpošanas servisu arī nevienu sliktu vārdu nevaru pateikt. Laikā, kad raka kapu, vairākas reizes biju aizbraukusi, jo biju dzirdējusi par lielo sasalumu. Redzēju, cik milzīgs darbs ir jāiegulda, lai labi padarītu darbu. Vēlreiz - paldies!
Latviešiem jau raksturīgi visu "apriet" un kritizēt, bet lieku reizi "Paldies" jau neviens nepateiks. Ja jau "piečakarētais klients" visu tik labi zin, lai piesakās par kapu pārzini un izdara visu labi un pareizi.
Ja jau no 100 bērēm vienas ir uztaisītas labi-TAD JAU VISS IR KĀRTĪBĀ!!!
Februāra sākumā man nomira vīrs. Pēc telefona grāmatas meklēju firmu, ka veiks apbedīšanas pakalpojumus. Tādas firmas Atvadas nemaz nebija, esot likvidējusies. griezos pie Svētes. Apbedīšanu varēju pieteikt tajā dienā, kad vēlējos. Arī zārku un citu apbedīšanas piederumu piedāvājums bija liels. Ar Svētes darbinieku darbu paliku apmierināta. Pūpolsvētdienā biju aplūkot kapu, nekādu briesmīgo smaku Ogres kapos nejutu.
vau, vau, vau!!!!!
cik nu man nācies bērēt savus radiniekus, nekad nekādu problēmu Ogrē nav bijis. Puķes gan ziemā arī pazuda, bet, papētot sīkāk, izrādījās, ka stirnas visām puķēm galviņas nograuzušas.
Ir jau saprotams, ka bēdu brīžos sāp katra aizķeršanās, katra kavēšanās. Bet, vai ar uzbrukumiem cilvēkiem, kas dara absolūti nepieciešamu un ne jau nu katram iekārotu darbu, var mazināt savu zaudējumu? Vai esat padomājuši, kā paši justos šo melnos uzvalkos tērpto vīru vietā! Vai esat aizmirsuši, kāda "kārtība "bija kapos, pirms tur ienāca "Svēte"?
Gada laikā mūsu ģimene ir zaudējusi četrus tuvus cilvēkus. Un varu tikai teikt lielu paldies gan Svētei, gan personīgi Saulīša kungam un Āliņa kungam, gan Dzimtsarakstu nodaļas un Socīālā dienesta darbiniekiem par atbalstu un operatīvu rīcību!
"piečakarētajiem klientiem" gribētos atgādināt teicienu - kā mežā sauc, tā atskan.Tas, ko mēs saņemam, ir mūsu pašuatbalss!
jā, par tām stirnām taisnība - mums visu zaļos krūmus apgrauza.
Manuprāt, ir jāsaka milzīgs paldies Saulīša kingam par sakoptajiem kapiem un vienmēr atvērtajiem un pozitīvajiem darbiniekiem! līdz šim nekādu problēmu ar kapiem nav bijis.
speciāl tikko biju paostīt. eu, nesjutu!!!!!!!!! Smaka jau pazudusi!!!!!! visi sačakarētie droši var šaut uz kapiem!!!!!!!!!!1
Arī man šajā ziemā bija jāapglabā tuvs cilvēks. Pakalpojumus sniedza Svēte. Paldies Lidijas kundzei, Āliņa kungam un pārējiem darbiniekiem. Lielā sasaluma dēļ arī man bija jāgaida trīs dienas ilgāk. Nelaiķis atradās kapličā šajā laikā un par to papildus nebija jāmaksā.
Ziemā, kad bija lielais sasalums glabājām kaimiņu. Arī mums uz bēru dienu iznāca gaidīt dažas dienas. Lai nebūtu jāmaksā morgā, Svētes darbinieki noorganizēja nelaiķa uzglabāšanu kapličas saldētavā par brīvu. Cik man pēc tam kļuva zināms, tieši šai laikā kapos strādāja "Licenzētais kapracis", kas pret savu tiešo darbu izturējās bezatbildīgi un tāpēc nācās ilgāk gaidīt. Izsaku lielu paldies Svētes kolektīvam par iejūtību un palīdzību grūtajā brīdi. Lai viņiem nepietrūkst spēka un izturības uzklausot skauģu ķengāšanos. Cilvēcīgumā ne vienmēr papīrs ir galvenais.
to LISA
kautkā nav nācies redzēt, dzirdēt, ka stirnas ēstu skujas (kā zināms vaiņagus gatavo no skujām)....jā, ir jau labi, ja sanācis labi, bet es ar Pūpolsvētdienā biju kapos-un ziniet jaunajos kapos negribējās ilgi uzturēties, smaka nepajokam....
Kad tiek glabāti Svētes,Āliņa vai Saulīša kunga draugu vai paziņu radinieki,tad jau protams viss ir tip top,tāpēc jau arī nebija jāmaksā par nelaiķa uzturēšanu saldētavā.Esmu savā laikā izmantojis abu Ogres firmu pakalpojumus.Tā otra man tomēr patika labāk,tajā brīdī biju vienkāršs klients no ielas.
Varu pateikt tikai vienu ,gadus trīs atpakaļ strādāju pie Saulīša kunga par šoferi garažās,attieksme pret darbiniekiem nav tā labākā,tāpēc visi jēdzīgākie no viņa aiziet,palasiet avīzēs Svētei,kapiem un Ķīļiupei ik pa brīdim vajadzīgi darbinieki.Mainiet attieksmi pret cilvēkiem tad arī atdeve būs kvalitatīvāka.Par labi padarītu darbu jāsaņem normāls atalgojums nevis kapeikas,neesmu ne plencis,ne laimes meklētājs.Ģimene taču jāuztur,tāpēc arī aizgāju.Darbs visiem šo firmu cilvēciņiem nav no vieglajiem,tad vajadzētu padomāt ,kā to labāk atalgot,lai darbinieki neietu projām;būtu uzreiz cita attieksme pret darbu un izzustu visas citas problēmas.
Daži gadi atpakaļ glabājām radinieku.Vīramāte gribēja ātrāk tikt kapličā,bet Āliņš uzbrēca ,ka ātrāk par stundu pirms ceremonijas kapliču netaisīs vaļā.Tā kā vīramātei tika glabāts brālis nevis svešs cilvēks,tad tas nu viņai bija ļooti nepatīkami.Pēc bērēm man teica citi,ka Āliņam bija jādod 10ls.Nezinu,cik tas bija ticami,bet vai tiešām grūti bija atvērt kapliču kādas 20 min agrāk,lai vecs cilvēks var atvadīties no tuva cilvēka?Bet par racēju Nedarbiem ir daudzi stāsti dzirdēti no paziņu bēdīgās pieredzes.
"Suņi rej, bet karavāna iet tālāk..." Suņiem vieni radinieki, karavānā citi radinieki...
šitas par karāvānu un suņiem vislabākais, trāpīgākais koments. te var runāt bezjēgā, tikpat nekas nemainīsies....kā Saeimā......:))))))
Ko Jūs te visi ņematies,jo vienalga nav cita pie kā iet!!!
Kamēr roka roku mazgās,nekas nemainīsies,veca patiesība.Domītei nospļauties uz mums vienkāršiem ļautiņiem,ka tik naudiņa plūst viņu kabatās.
vaivaivaivai!
domaajiet, ka tiem kapra4iem tas ir baigais sirdsdarbs!?
tad ko juus no vinjiem gribiet?! labu servisu?! megadziljas bedres?! uzmaaksaa paaris latus pa virsu un buus!
turklaat - nezinu tik traki jau nemaz nav - man peedeejo 3 gadu laikaa ogres kapos apglabaati 3 radinieki - un nav iipashu suudziibu par servisu. iztureejaas laipni un saprotoshi.
man gan isteniibaa ir taadas nelielas aizdomas, ka shajaa forumaa notiek 2 firmu savstarpeejaa kjengaashanaas [kaa jau tas ogres uznjeemumiem nezin' kaapeec ir pierasts]! vienu zinu noteikti - visiem uznjeemumiem ik pa laikam sanaak kkaadas "lazhas" un tur neko nepadariisi - taada dziive un no kljuudaam maacaas. Jaunajai firmelei veel sevi jaapieraada [visiem tachu gribaas gabalu no lielaa piiraaga] un ar darbiem pieraadiit sevi gruuti - taapeec arii saakaas - sveetei tas, un sveetei shitais.
SAKIET, ko GRIBIET, tachu kapu kultuura ogree ir viennoziimiigi labaaka par mediciinas kultuuru! TAS JUUS NEMAZ NESATRAUC?!?!?!
šķiet,ka sanitārai inspekcijai vajadzētu uz šiem komentāriem reaģēt un kopā ar domas pārstāvi izstaigāt kapus, īpaši jaunos, varbūt ir ko piebilst šai sakarā!
18.aprīlī,plkst.15.00,Ogres kapos bija bēres,kuras organizēja SVĒTE.Kad bija jālaiž kapā zārks,zārks iesprūda un visiem bēriniekiem bija jāgaida kamēr paplašinās bedri vajadzīgajā platumā,tad kā nosaukt šo gadījumu,vai tas ir viens no SVĒTES labajiem pakalpojumiem,vai tā ir firmu ēšanās,vai arī kapracim ir vienalga kāds ir kapa izmērs ka tikai bedre gatava.Kurš atbildēs uz šo jautājumu?
Atbilde STIRNS kugam(kundzei).Palasīju atsauksmes par apbedīšanas pakalpojumu sniegšanu Ogres kapos.Protams atsauksmes dažādas:kam labi,kam slikti un nekad jau arī tā nebūs,ka visiem ir labi vai slikti.Bet JUMS īpaši gribu pateikt:-mūsu biroja darbinieki nenodarbojas ar firmu savstarpējo ķengāšanos,neviena no šīm atsauksmēm nav nākusi no administrācijas puses,man vienkārši nav laika ar tādām lietām nodarboties un nav arī vajadzības.Kā JŪS sakat "'jaunā firmele'' strādā un strādās un protams pierādīs sevi ar kvalitatīviem darbiem,jo tas ir viens no mūsu biroja darbības principiem,to šodien izdarīt nav grūti .Arī jebkuru kritiku uzklausīsim labprāt,jo no kļūdām vienmēr vislabāk var iemācīties.Bet necik tas nenozīmē,ka mēs noniecinām SVĒTI,laiks pats rādīs kāds būs mūsu darba rezultāts.To ,ka kapu kultūra Ogrē ir labāka nekā medicīna,nepavisam nenozīmē,ka viņa ir teicama.Mīnusu ir daudz šajā jomā un būtu labāk, palasot šīs atsauksmes,šo to ņemt vērā,nevis pārmest -jaunajai firmelei-ķengāšanos.Ja jau JŪS tik pārliecināts par saviem vārdiem kāpēc neparakstījāties savā īstajā vārdā,jeb arī esat viens no firmu ķengāšanās kompānijas?Bet varbūt JŪS esat tā LIELĀ PĪRĀGA dalītājs?Atšķirībā no jums es nebaidos parakstīties savā tiešā vārdā,jo par sava biroja darbību atbildu ar visu cieņu.
Lai tie, kas nav apmierināti ar Ogres kapu servisu, lai dodas tur pasrtādāt.Lāpstu rokās un aiziet...Varbūt viņiem izdosies labāk ar tiem līķiem tikt galā.Tad negribēsies vairs kritizēt.
Ja Saulitis nebaztu visu savas kabatas maksatu normali saviem darbiniekiem tad butu savadak.Tad kad bija lielais sasalums ,nabaga kapracim bija tikai lauznis.Saulitim nosplauties galvenais ka par bedri nauda jau kabata,bet ka raks un ar ko ta jau nebija vairs vina darisana.Vins pat nav spejigs nodrosinat darbiniekus ar vajadzigo inventaru.Visus parejos melnos darbus dara cilveki kas strada no Kalninas.Sievietes krauj konteinerus,ved ara visus meslus utt.Ja no Kalninas cilveku nebutu tad butu bardaks nezeligs.Un citas firmas nelaiz jo tas butu kartigs sitiens pa macinu!
Da ko Jūs aiztiekat Saulīti,viņš Ogrē ir tikai priekš mēslu izvešanas!
Euv, jūs zinājāt, ka 15. maijā beidzas termiņš uz Ogres kapu privatizāciju un Saulītis pagaidām ir vienīgais pretendents. Tātad iznāk, ka pēc privatizācijas Saulītis būs tas kurš izlems, kuru drikstēs vai nedrīkstēs apglabāt Ogres kapos. Tālāk jau vairs nav, kur iet!!!!!!!!
Sūds tur bij no tām smiltīm,saulīts laikam atveda priekš sevis!
Ha,nu gan ir podi!Svēte priekš Atvadām bedres rok un noglabāt dabon tikai bomžus.Beidzot Saulīts dabūja pa dirsu,ha,ha-man prieks!!!!!
Mums palaimeejaas smiltinjas dabujaam!!!Super!Bet uudens probleema gan Ogres kapols skjiet buus muuzjiiga! Akas dandriiz vai sausas un tad atved taadu mucelji, ka smiekli naak... Laikam jau shausmiigaas Eiropas naudas vajadziigas, lai Ogres dome sho jautaajumu atrisinaatu... Un jau kuro gadu! A Ogres vadiibu tas maz uztrauc!!! Kad tuvosies veeleeshanas, tad jau sarosiisies un muusu labaas sirsninjas visu piedos!!!
Vai tiesam ogrenet neviens neraksta, ka ņem 2006.gada vestuli?
Katrs izvēlas kapus, kurus vēlas, man apmierina "Lāščplēša" kapi...
isteniba interesanti te ta visu palasit. kas tik nenotiek :)
Hello, kāds vēl dzīvs ? :D
Ko iesprinkstat ,tas jau 2006.gads ...tagad viss normāli.
Kā var būt, ka nevienam nav ienācis prātā organiskajiem kapu atkritumiem (lapām, zariem, novītušajiem ziediem) atvēlēt citu zaļu konteineri, pārējiem atkritumiem citu! Tik dumji Ogres kapu apmeklētāji taču nav, lai neatšķirtu vienu no otra. Tad nebūtu kā tagad - kapu svētki, svecīšu vakari jeb mirušo piemiņas dienas --- VIENMĒR PĀRPILDĪTI KONTEINERI ATKRITUMIEM (arī parastās darbdienās), īpaši dienā pirms nosauktajiem latviešu nacionālajiem svētkiem.