Dargi gan....

Brīvdienās ar bērnu pēc pastaigas iegriezos Policijas akadēmijā.Nopirkām divas suliņas un divas maizītes un tas viss kopā izmaksāja 1.32 it kā jau nekas..taču ejot prom bērnam nejauši nokrita glāzīte tā mums lika samaksāt 2.ls. par saskrāpētu un nolietotu glāzi ...sanāk ka glāze maksāja mums vairāk nekā ēdiens..Tā ka ejot uz šo iestādi labāk ņemiet savus traukus līdzi!!!!

Mairita , 2009-04-20 13:53:30

Vai šamējie motivēja - kamdēļ divi, ne trīs. Un vai izsniedza kaut kādu maksājumu apliecinošu dokumentu.

Sniegbaltīte , 2009-04-20 13:58:57

Pilnīgi neko..tāda viņiem kārtība par škivi esot 4.ls...

Mairita , 2009-04-20 14:03:14

A man liekas ka tas ir normali!!! Jaskatas ko dara tavs berns. Piemeram ja pie tevim uz darbu atnaktu kads ar bernu, nenoskatitu un berns kaut ko saplestu, nevienam negribetos lai atskaita no vina algas par tavu bernu, vai par jebkuru citu! Es personala vieta ari pieprasitu maksat. Bet protams kaut kadam kvitim jabut.

.... , 2009-04-20 14:45:56

...nu tas ir tikai normāl,ka jāsamaksā par to ,ko esi saplēsis-pretējā gadījumā visi plēsīs cik gribēs....

nikola , 2009-04-20 14:55:52

A VO ŠITE , uzreiz VID virsū :) PIRMKĀRT cēku tev izsita par tiem 2Ls neizsi?! Tad šito ziņu tiem kas nodarbojās ar 'Kreiso piķi" jo pilnīg droši glāze sen bij "Nolietojusies" lidz 0.Ls vērtībai. Tas pats attiecas uz gadijumiem ja tu veikalā NEJAUŠI sabojā preci , skāde OFICIĀLI ir pavisam cita nekā cena kas rakstīta uz cenrāža to noraksta pēc citiem principiem. Ja bsi gana kašķiga domāju ka NĀKAMAIS apmeklējums PA tev būs par brīvu.

Lunis , 2009-04-20 15:14:49

Ceru ka darbiniece kura to pierasija jau meklē jaunu darba vietu:)

Lidzīgs gadijums UN SEKAS maxsimā un patērētaju tiesību centra un Maxsimas vadības atbilde:)

Patērētāju tiesību aizsardzības centra sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sanita Bikseniece "Dzirksteli" informē, ka likums konkrēti nenosaka, vai šādos gadījumos pircējam ir jāmaksā vai ne. Bet, ja pircējs uzskata, ka viņš nav vainīgs un nav atklāts vandalisms, tad veikals var sastādīt aktu vai vērsties tiesā pret konkrēto pircēju, kurš ir saplēsis preci, un tikai šādā veidā var mēģināt piedzīt naudu.

"Katrā ziņā apsargs nedrīkst tā vienkārši pienākt klāt un likt samaksāt. Viņš, protams, var prasīt, lai samaksā, bet pircējam nav jāpiekrīt un nav obligāti jāmaksā. Ja līdzīgs gadījums notiek kafejnīcā, kad apmeklētājs netīšām saplēš glāzi, tad arī ir jāskatās pēc apstākļiem. Bet katrā ziņā pieprasīt apmeklētājam tūlītēju samaksu nevar. Kafejnīcas darbinieki var tikai sastādīt aktu par notikušo gadījumu," skaidro S.Bikseniece.

Veikala vadība atvainojas

Veikalu tīkla "Maxima" sabiedrisko attiecību speciālists Ivars Andiņš "Dzirkstelei" atzīst, ka pircējai neesot bijis jāmaksā par saplēsto preci. Tā ir apsarga kļūda, ka viņš pieprasījis naudu. Apsargs darbu veikalā ir uzsācis nesen, un šis ir bijis pirmais šāds gadījums viņa praksē.

Apsargs nav orientējies veikala kārtības noteikumos.

"Mēs atvainojamies pircējai un aicinām viņu aiziet uz veikalu, lai saņemtu atpakaļ naudu par netīšām saplēsto preci. Viņai nebija jāmaksā, bet darbinieka pieredzes trūkuma dēļ šāds nepatīkams atgadījums notika. Apsargs kļūdījās. Ar viņu tiks runāts, lai turpmāk šādi starpgadījumi veikalā nenotiktu," saka I.Andiņš.

Citats no sejines http://www.dzirkstele.lv/news/article.html?xml_id=5180

Lunis , 2009-04-20 15:19:34

Šādi gadijumi ir BIEŽI un 99,90% Gadijumu no Pircēja / Klienta naudu nepieprasa jo ti LEGĀLI izdarīt ir PRAKTISKI NEIESPĒJAMI . Pēc aptuvena aprēķina glāze ir maksājusi 0,20Ls tātad KLIENTA KRĀPŠANA , ar visām no tā izrietošām sekām :)

Lunis , 2009-04-20 15:26:28

Es vnreiz samaksāju 2 Ls par mazo glāzīti, kas nokrita netīšām zemē....

Agne , 2009-04-20 15:59:25

Kamēr būs aitas, būs cirpēji. Nevajadzēja neko maksāt! Kas būtu, ja tev nebūtu tās naudas līdzi? Sauktu policiju? A bet arī ja sauktu, tev tas būtu izdevīgāk, tad tev būtu jāmaksā tik, cik tā glāze faktiski maksājusi. Un tās ir kapeikas.

Iksiņa , 2009-04-20 16:04:16

Es Ogreneta vietā labu rakstiņu par šo tēmu uzrakstītu. Vajadzīgi tikai divi komentāri - Policijas akadēmijas saimnieka un Patērētāju aizsardzības biedrības...

Iksiņa , 2009-04-20 16:16:38

Viņiem tiešām tur ir tāda kārtība. Neko darīt, nevajag plēst. Un, tas, ka netīšām nav nekāds attaisnojums.

spark , 2009-04-20 16:21:46

Vienīgais īstais, patiesais risinājums šajā gadījumā sniegt civilprasību tiesā par zaudējumu piedziņu! A šajā gadījumā PA rīcība ir visprastākais rekets...

riebeklis to spark , 2009-04-20 16:39:42

spark : Man no šā rīta par uzmanības pievēršanu takse 100Ls , TU ar savu tekstu esi pievēris manu UZMĀNIBU , no šā brīzā tavs parādā MAN ir 100Ls . Neaizmirsti samksāt laikus! Tas nekas ka bez akta čeka un cenrāža un pvn un kaukulācijas . Es aparotu tevi šie "Sīkumi" nebremzēs , taka pats saproti PARĀDS nav brālis!

Lunis , 2009-04-20 16:40:50

spark : Redz sabiedriskā ēdināšanā un apkalpojošā sfērā ir tāds noteikums KAUKULĀCIJA / CENRĀDIS , tās ir vienīgais PĒC KĀ var LEGĀLI pieprasīt no KLIENTA kautkādu samaksu , isjejot no tā arī tiek aprēķināti un maksāti nodokļi . Sabiedriskā ēdinšānā vēl ir noteikums ka CENAI jābūt redzamā vietā . Tur ēdienkartē , cenu zīmē. Visss PĀREJAIS ir nelegāli maksājumi , ja tante būs pietiekami dismīga un griezīsies patērētājos GALA IZNĀMUMĀ , Maris dabūs par savu glāzi KĀRTĪGI samaksāt sodu VIDā par darijumiem bez cenržā neiesitot kases aparārā nenoformējot aktu utt:):)

Lunis , 2009-04-20 16:49:05

Nikola...Diez vai jebkurš cilvēks pie vesela saprāta plēsīs glāzes cik gribes.. var jau būt ka dažiem ir tāda tendence...

Mairita , 2009-04-20 17:08:43

Mairita : Nu es tā saprotu ka tu ar mieru ka PA uzsauc tev kādu torti vai pusdienas uz viņu rēķina ar piegādi mājās un tad tu "Glāzi 2Ls" aizmirsti un VID utt jautātājiem noliedz ka no tevis kāds kautko pieprasijis ?:):):)

Lunis , 2009-04-20 17:14:51

Neviens man nevārēs pārmest ka es savu bērnu nepieskatu.. diez kurš pieskata tos kas dzerdami staigā apkārt un glāzi rokā nevar noturēt...diez vai tiem kaut ko prasa jo ātrāk pa galvu dabūs nekā 2.ls

Mairita , 2009-04-20 17:31:18

Ar laiku taču traukus noraksta,jo pie mazgāšanas saplīst ,vai izsitās robiņš .Es saprastu ,ja sadzēries saplēstu traukus ,bet šeit bērnam glāze saplīst,tad nu gan briesmīga skāde .

brrr , 2009-04-20 17:32:43

Drīzāk es nopirktu jaunu komplektu un uzdāvinātu ...lai jau tiek..

Mairita , 2009-04-20 17:37:04

Te gribētos vadības viedokli dzirdēt.Varbūt bērniem superglāzēs neliet sulu,varēja saplīst arī vairākas glāzes un ja nav tādas naudas ko maksāt ?Es laikam tā vienkārši viņiem nemaksātu principa pēc.

brrr , 2009-04-20 17:46:44

Mairita : Tu zini diezgan bieži pērku glāzes manam sīkajam ar šad tad gadās tās nomest zemē , bet nav problēmu pie kārtējās vizītes IKEA nopirkt kadu desmitu klāt . Cena par sulas glāžēm ir SMIEKLĪGA http://www.ikea.com/be/nl/catalog/products/80081733 ja vēl pērk vairumā tad vēl pa kādiem 10-15% zemāka :) Problēma ir pilnīgi citā tajā ka no tevis paņema NELEGĀLU MAKSĀJUMU !! Naudu jau neprasa par to ka NAV SKĀDES vienkarši SKĀDE ko tu nodari un NAUDAS LEGĀLA SAŅEMŠANA no tevis pārsniegs N REIZES skādes apmērus:):)

Lunis , 2009-04-20 18:25:24

Piem . Statoila uzlikta zīme ""Nepiemērotos traukos benzīnu nelejam''''..Pēc būtības viņiem arī tas jādara.. 'Par to ti par šo tik'''...Neņemos apstrīdēt var jau būt dzīļakajā stūri ir taču kaut kā nemaniju.. .. vai arī tagad tika uzlikts

Mairita , 2009-04-20 18:42:02

Protams, ka dabūsi savus 100 Ls, pacieties. Banknotes jau drukājās!:))
Es zinu, ka 2 Ls prasa jebkuram, kurš saplēš glāzi, šķīvjiem ir cita cena. Nav tā, ka tā konkrētā pārdevēja naudu iebāza ķešā. Pat kasē ir jāiesit tie 2 Ls. Ja nemākam savākties un nemētāt traukus pa labi un pa kreisi, tad vai nu jāmaksā vai jāierodas ar saviem traukiem. Kas gan notiks, ja sāks sist traukus, un atbildības par to nebūs. Life is pain...
Un, es neesmu viņš, bet visīstākā viņa.

spark , 2009-04-20 20:00:44

Piekrītu tam viedoklim,ka PAR VISU IR JAAMAKSAA!!!!!
Un mainam savu domāšanu.....,ka par visu maksā ražotājs,piegādātājs un izplatītājs......
MEES vienmeer gribam ,lai kaads maksaa par mums-kaapeec????????????????????????????????????
varbuut ir pedeejais laiks iemaaciities ...nesteidzoties staigaat,ar beerniem iipashi-buut uzmaniigiem,preci,kuri izveelamies praatiigi apskatiit,un buut ATBILDIIGIEM,jo ES ,MANI BEERNI TO ir izdariijushi!!!!!

straadniece no Rimi , 2009-04-20 20:23:07

spark : NETICU , sit vai nost NETICU ka pa saplēsties zāles traukiem kāds izsitīs ČEKU :):) Vismaz cik man nācies nodarboties ar šim lietām TRAUKI tiek norakstīti brīdī kad nonāk lietošanā:):) Es tiko uzjautāju paziņai kurai krogs pieder Amsterdamā kas notiek kad sasit kausus vai gāzes , pat jautājumu nesaprata , beigās šito nosauca pa "russianbizness" :):) Kausa glāzes mužs esot ~ 1-2 mēneši pāc tam tā vienkārši vizuāli nolietojoties un tiekot izmestas , alus kausiem nolietošanās pazīme ka burbuļi pie malām līpot kas liecinot ka tāsa ir "Netīrs" arī PĒC mazgāžanas , tad to vienkarši utilizējot :)

Lunis , 2009-04-20 20:39:29

straadniece no Rimi : Izklausās ka esi "Gurķis no Rimi" kams slinkums darīt darbu par kuru algu saņem. TIRDZNIECĪBA ir kā spēle "Ibarot" cilvēkiem daudzas viņiem nevajazdīgas leitas , ja tās nebūs saliktas TĀ kā paredz NEITEKUMI tās neiskatīsies "Jaunas" un pircējs tās nepirks vai pirks CITAS kuras būs glīti saliktas un iepakotas:)

Lunis , 2009-04-20 20:42:45

Derētu paķert uz muļķi un aiziet ar saviem traukiem...ko ta šie darītu.

Mairita , 2009-04-20 21:54:39

Tas Lunim!!! dismīga,glāžēm,tāsa Ibarot,leitas,kams,NEITEKUMI,utt.:D
Ir lietas kur arī Tu nēesi speciālists un pareizrakstība nav tava stiprā puse!

atpalikušais , 2009-04-20 22:33:40

atpalikušais : Oi kā reiss pareisraxstiba ir mana stiprā pusse:):) Esmu pat vienjubrjīd pasniedzis LV valodu un Litraturu skolā [1L] , pēc debīlas programas un muļķigas metodikas piespiedu kārtā gan bet ir tāc faxc :):) Tas vēl tā , mana tā brīža otrā puse ar štrunta Ogres rajona videnes izglītību bij MĀCĪBU PĀRZINE citā RĪGAS CENTRA skolā , 90 vidū viss kas bij iespējams:):) Tāpēc zinu KĀ ir skolās un ka učukiem -50% algas būtu NORMA :)

Lunis , 2009-04-20 22:48:11

Lunim. Nevajag būt tik lecīgam , ka neizlec no biksēm.

LLA , 2009-04-20 22:51:23

LLA : Lunis nav kecīgs lunis ir Ogresbalss :):)

Lunis , 2009-04-20 22:56:43

LLA : Blau skaļi un daudz:):)

Lunis , 2009-04-20 22:57:31

Luni: vispār izsit gan. Esmu strādājusi PA, un, par apmeklētāju saplēstajām glāzēm jāmaksā pašiem darbiniekiem.
Man ir priekšlikums,cilvēk: ja negribam maksāt par savu nevīžību pret mums nepiederošajām mantām un uzņemties atbildību, tad jāsāk restorānos un kafejnīcās izmantot vienreizējā lietojuma traukus.:)

spark , 2009-04-20 23:31:56

tb cilvēki

spark , 2009-04-20 23:32:15

spark : Oi šitais ir LABAIS , šito es obligāti atžīmēšu kā " Firmas stila īpatnību" saviem EU kolēgiem , istenībā jau saproti ka tādā veidā tātad tiek apkāsti gan apmeklētāji gan darbinieki :) Trauku cena vairumtirdzniecībā ir TIK NIECĪGA ka vienreizējie SANĀK DAUDZ DARGĀK! Tu man iedevi teicamu matereālu jaunai akcijai arzemniekiem .Lidz šim tik Hardijs Lediņš bij cīnijies pret pirātismu ar saukli "Nelegāli kopējot šo ierakstu jūs atņemat maizi badā mirstošajiem Vācijas bērniem" tad taga būs brīdinājums muļķa Britiem "Sasisto trauku cenu saimnieks atvelk no smukās oficiantes algas SAMKSĀ PATS" teicams piemērs par "Krahaboriem" jo parstās sulas glāzes un krogus šķivji vairumā PAT LV maksā zem 1Ls JAUNI :):)

Lunis , 2009-04-21 01:07:34

..katrā ziņā 2 Ls par glāzi šaj iestādei (un īstenībā jebkurai) piestādīt ir ļoti neobjektīvi un nesamērīgi(šim gadījmam)....tas ir ļoti daudz.....sliktākais variants(cilvēcīgais) būtu klientei segt šīs nodrāztās glāzes smieklīgo pašizmaksas pusi, kas ne tuvu nebūtu pat 0,5 santīmi. fui saimniekiem(am)......tas tāds ''manky bizness'' ar visām tā izpausmēm sanāk....

kens , 2009-04-21 02:30:08

Un, piem. tie veikali, kas piebāzti ar precēm tā, ka garām nevar tikt -drogas, mazās maximas, tur jau negribēdams var kaut ko apgāzt. Un nav ko likt kinder olas maziem bērniem aizniedzmā augstumā, ko tad man bērnam rokas sasiet. Viņi - tirgotāji var pielietot visādus knifus, a patērētājam sevi visur jāierobežo, bērni diemžēl to nevar.

a , 2009-04-21 09:38:41

Runājot par PA krāpj arī kultūras nama cafe... tākā mans bērns apmēklē k.n pulciņu neatņemams pasākums ir nopirkt mazo suliņu zinu ka tā maksā 0.35.. iedevu bērnam 0.50 jo gribas taču būt lielam un pirkt pašam.... Finālā suliņu iedeva ..atlikumu neeeeee..

Spalva , 2009-04-21 10:20:54

Klau, a ko darīt ja viesu namā pēc banketa 20 saplēstas glāzes, šķivji u.t.t.? lai tik pāli plē3š un nekādas atbildības? A ja salauža galdu, krēšlu , izsit logu? Nu netīšam taču!

perla , 2009-04-22 19:36:43

Spalva kas par mulkjibam,ka kulturas nama kafuzi krapjas....Es tur jau eju 3 gadu un nebija nevienas( reizes kad mani apkraptu..kad pardeveja iedod atlikumu vinja vienmer iedod cheku lidzi un pasaka cik ir atlikums.. un tu tagad kaut ko runa par krapshanu??? Var but tavs sikais kaut kur citur iztereja to naudu,a tu tagad apvaino par krapshanu....:) Nav gliti ta darities...
P.S tur ir pasas laipnakas pardewejas....

Zakitis , 2009-04-22 20:23:16

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet