Valsts nodarbinātības dienests

Šodien mēģināju pieteikties bezdarbniekos. Pirmkārt, VSAA nodaļā Ogres centrā (baltajā namā) to izdarīt nevar, ko uzzināju, izstāvot rindu (vai nevarētu kaut vai kādu lapeli ār info piekabināt?),paziņojot, ka bezdarbnieka statusu var iegūt Rīgas ielā 20. Norādītajā adresē, savukārt, pie durvīm bija piestiprināta lapiņa, ka uz pirmreizējām pārrunām pieņem rindas kārtībā. Nostāvēju stundu, rinda pakustējās par 2-3 cilvēkiem. Tā kā man priekšā bija vēl vairāki cilvēki, bet darbalaiks šai iestādei līdz 18:00, secināju, ka varu arī dienas laikā rindu neizstāvēt.Turklāt, darba meklētājus uz atkārtotām pārrunām pieņēma viņiem iepriekš noteiktā laikā. Vai tiešām fakts, ka cilvēks ir bezdarbnieks, automātiski nozīmē to, ka viņam ir vesela mūžiba laika???!!! Manuprāt, tā ir atklāta ņirgāšanās! Kā nekā pabalsts tiek pieprasīts, pamatojoties uz iepriekšējā darba devēja veiktajām iemaksām! Nekas, kas nepienākas, netiek prasīts! Varbūt, ja šeit ir darbinieku trūkums, ir vērts piedāvāt darbu cilvēkiem šajā pašā nodarbinātības dienestā?!!

sašutusī , 2008-11-03 23:54:39

Izstāvēji rindu VSAA, lai reģistrētos kā bezdarbniece? Es pareizi sapratu?

orgaans doma , 2008-11-04 00:14:08

VSAA (Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra) bezdarbnieka pabalstu nepiešķir, bet to dara Nodarbinātības Valsts aģentūra (NVA). 27.oktobrī Ogrenet publicēja informāciju, ka NVA Ogres filiāle maina adresi un no 2008.gada 1.novembra atrodas Ogrē, Rīgas ielā 14 (ieeja no Rīgas ielas puses).

Guna, Ogrenet , 2008-11-04 08:16:53

Sašutusī, ja tu iegūsi nolādēto bezdarbmnieka statusu, tu uzzināsi vēl daudz jaunu lietu. Pirmkārt, saņemot pabalstu, tu nekur nedrīksti pelnīt naudu. Ja to uzzinās VNA, tev atņems pabalstu. Otrkārt, tev katru mēnesi konkrētajā datumā būs jāskrien uz VNA atzīmēties. Agrāk vēl bija tā, ka jāizvēlas kursi un tie jāapmeklē (bet tagad laikam nav, sen neesmu bijusi bezdarbniekos) :)) Un jā - vienmēr un visur ir tā pati attieksme: Bezdarbniekam nav kur steigties!

Iksiņa , 2008-11-04 08:51:29

Galvenais,ka pašiem pietiek laika,kafijošanai,tur vienmēr zavals,lēni strādā,kā padomijas laikā!

Fakts , 2008-11-04 09:09:18

Un pats galvenais - attieksme pret godīgu nodokļu maksātāju ir tieši tāda pati kā pret jebkuru pļēguru, kurš jau n-to reizi izmests no darba par dzeršanu.

GT , 2008-11-04 09:16:05

Atceros, kā reiz iedomājos izmēģnāt - kā tas ir, būt par bezdarbnieku. Bet acīgās NVA darbinieces jau uzreiz atpazīst - vai tev tiešām problēmas ar darba meklēšanu, vai arī tu atnāci dažus mēnešus luni pamētāt un saņemt naudiņu. Un tā otrā cilvēku kategorija NVA darbinekiem diez ko nepatīk...

Iksiņa , 2008-11-04 09:56:35

pret mani attieksme bezdarbniekos bija normāla..tik uzreiz pateica..ka man darbu tik viegli neatrast..viņiem nav ko piedāvāt..bet attieksme vienmēr bija laba..es nejutos..kā kautkāda...

... , 2008-11-04 10:53:04

Cik tur esu bijis, nearko labu neasocējas (darbinieki) Ogres NVA.

SISI , 2008-11-04 13:47:03

Tiem darbiniekiem gan nav nekāda vaina. Laikam jau bezdarbnieku ir par daudz.

Bobis , 2008-11-04 13:54:09

Precizēju savu iepriekš teikto - Nodarbinātības Valsts aģentūra (NVA) piešķir bezdarbnieka statusu, bet bezdarbnieka pabalstu maksā VSAA (Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra).

Guna, Ogrenet , 2008-11-04 14:03:31

Es gan nezinu kā tagad ir, bet pirms ~9 mēnešiem es biju bezdarbniece un vienīgais ko varu pateikt par Ogres NVA darbiniekiem - super, ļoooti pretimnākoši, patīkami un laipni. Man sanāca neliela nesaprašanās ar VSAA par pabalsta izmaksu, NVA darbinieki man palīdzēja, kaut gan viņiem tas nemaz nebija jādara! Super meitenes tur strādā! Tā turpināt!

Nu... nu... , 2008-11-04 15:26:46

Teikšu kā ir, NVA darbinieki ir laipni un atsaucīgi,katram bezdarbniekam velta laiku tik cik vajag, nevis saraksta papīrus un pa durvīm laukā. Tiešām tur gan redz, kurš meklē darbu un kurš nāk nahaļavu pasēdēt bezdarbniekos. Sašutusī - vai nēesi pamanījusi, ka bezdarbs pieaug un bezdarbnieku rindas ar!!!!!

bezdarbnieks , 2008-11-04 18:57:05

Esmu, protams, pamanījusi, ka bezdarbnieku skaits un bezdarba līmenis pieaug, bet to jau arī it kā pirmajiem vajadzēja pamanīt NVD, lai attiecīgi reaģētu gan pielāgojot darba laiku, gan darbaspēku. Es neko nesaku par darbiniekiem, jo ar viņiem vēl nav bijis tas gods komunicēt, pilnīgi iespējams, ka cilvēki ir laipni un atsaucīgi - šoreiz runāju tieši par ārprātīgajām rindām, kas velkas gliemeža tempā un iespējamiem risinājumiem, lai tā nebūtu.

sašutusī-bezdarbniekam , 2008-11-04 19:21:06

Pasham nav naacies izmantot, bet cik man pazinjas staajushies bezdarbniekos, kaut kaa neviens nu neko sliktu nav teicis par attieksmi vai kaut ko sazin ko... varbuut autorei vnk ruugtums sakraajies ko tagad izgaazh?

Matīss , 2008-11-06 02:05:28

Ja slinkums izlasīt līdz galam, labāk nekomentēt - par darbinieku attieksmi, vēlreiz atkārtoju, netiek runāts.

sašutusī-Matīsam , 2008-11-08 21:10:44

sašutusī, es domāju, Tev vienkārši tajā dienā nebija garastāvokļa, tāpēc Tu esi nikna.Protams, apmeklējot šo iestādi pirmo reizi, rinda ir, bet jau nākošajā reizē katram ir sava konsultante, katram ir norādīts precīzs laiks, cikos jāierodas uz pārrunām. Bezdarbniekos pabiju divas reizes, bet par darbinieču attieksmi grēks teikt kaut vienu sliktu vārdu. Ļoti jauka sieviete, gaišiem matiem pieņēma mani pirmoreizi, visu izstāstīja, visu izskaidroja, otrajārezē man bija jāiet pie kons.Lindas, arī ļoti laipna, patīkama.Vienreiz, kad Lindas nebija, jāiet bija pie blakus galda, pie loga, pie tās konsultantes, arī viņa bija laipna. Es nupat paskatījos savos dokumentos, pirmoreiz mani pieņēma- INDRA BLEIJA.LlAI VEICĀS ARĪ TURPMĀK!

Anete , 2008-11-09 13:35:15

NESATRAUCATIES BŪS VĒL TRAKĀK,JO AGENTŪRĀS ARĪ JASAMAZINA CILVĒKI, VARĒS ILGI UN DIKTI STĀVĒT RINDĀS.KAMĒR VISU INFORMĀCIJU IEVADA DATORĀ PAIET LAIKS,JA TUR AUGŠĀ IZDOMĀTU ĀTRĀKU UN ĒRTĀKU PIEREĢISTRĒŠANU TAD BŪS ĀTRĀK

ANNA , 2009-01-18 21:55:43

Patiešām laipnas meitenes tur strādā. Nebija nekādas problēmas. Un mūsdienās jau nav nekādas problēmas uzzināt telefona numuru un pazvanīt, paprasīt kādā veidā viss process notiek. Vismaz man bija viss skaidri un gaiši saprotams. Lai mietenes turās.

siga , 2009-07-07 19:59:31

!!!! nevajag stāvēt garās rindās---- vienkārši ir japiezvana un jāpierakstās -konkrētā dienā un laikā!!!!!! Jāsargā savi nervi. RĪGAS iela14 . 4 kab . Tālr. 65022601 mob. 29289651 .Ejot uz ,,registrāciju,, līdzi japaņem pase, nodokļu grāmatiņa. VISIEM VĒLU VEIKSMI!!!!

k... , 2009-07-07 22:46:42

bezdarbniekos meiteneem ar attieksmi viss kaartiibaa,laipnas un atsauciigas..bet VSAA gan nelaipni sievišķi straadaa..redz,katram savs veidoklis-SUbjektiivs..

kate , 2009-07-07 23:20:07

pierakstījos stāties uzskaitē bezdarbnieku kuplajās rindās-jāgaida 10 dienas uz pieņemšanu, viņām esot baigi daudz darba, netiekot galā. ....jācer, ka maksājumi būs laicīgi

lea , 2009-07-08 09:06:27

Sakiet lūdzu,kādas iespējas Ogrē bezdarbniekam pārkvalificēties(iziet kursus-friziera,forvardera vad.u.c.),vai tas redzams internetā?Ir dzirdēts,ka šādi kursi esot,tikai tiem,kas pieteikušies nekādas rindas kārtas nav noteiktas,sak,gaidi,kad paziņosim(vai arī jāsaprot zemteksts)?Ar cieņu.

čaklais , 2010-03-01 12:09:53

Jā, es arī gribētu uzzināt par tā saucamajām neformālās izglītības ieguves iespējām- piem.angļu valodas kursiem, dažādu kategoriju autovadītāju apmācību + ar pārdošanas prasmēm. Vai piem. pārkvalifikācijas pāaugstināšas programmas- kādos gadījumos tās var izmatot. Un galvenais-CIK KVALITATĪVI IR KURSI?!

Darbinieks , 2010-10-13 15:12:25

Ogrē ir laipna attieksme. Tur tiešām strādā jaukas dāmas.
Šodien kā reiz trāpijos pie Indras Bleijas. Pirms tam pie citas, bet nu visas jaukas.
Neko man nespieda darbu meklēt, nekādas darba meklētāja dienasgrāmatas nelika pildīt, jo saprata, ka es ar mazo mājās sēžu, jo nav jau kur likt to bērniņu (un līdz ar to arī ņemu līdzi uz bezdarbniekiem), jo pašvaldību bērndārzs atteicās ņemt tik maziņu. Un nav jau arī ko.

tikko biju NVA , 2016-02-18 11:36:19

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet