Ogres Slimnīca, jeb ātrā palīdzība
Šodien, notik tāds nepatīkams atgadījums, mamma ņemot no cepeškrāsns arā pannu uzlēja sev uz rokas vārošu eļļu isāk sakot pamatīgi apdedzinājās. Izsauca ātros, lai vismaz k-ko iešpricē, jo sāpes ir pamatīgas.....Ātrie atbrauca diezgan ātri, bet cik ātri atnaca tik ātri aizgāja izrakstot kvīti 10 LS vērtībā, un pateica ka māte ir piedzērusies...Ko jūs sakat par šādu atbildi???
Ka cilvēkam justies? Un vai vsp nav kauna šita pateik? Viņi kā nosaka alkaholu ? Vismaz ja šita varēj pateikt tad trubiņa liktu pūst... Man ir dusmas es vnk nezinu ko teikt :( ;(
Ne velti Ogres slimnīcai šitik laba reputācija :(
Nu, ja objektīvi izvērtē, tad diezin vai Tavai mammai bija smaga termiska trauma, kuras gadījumā NMP izsaukums ir bez maksas.
http://www.vm.gov.lv/index.php?id=248&top=117
Līdz ar to bija jāgriežas pie sava ģimenes ārsta vai slimnīcas traumu punktā. Par alkoholu nemāku pateikt, jo klāt nestāvēju, bet mediķis alkoholu var noteikt bez "trubiņā" pūšanas.
S amaksu jau var prasīt ja lietots alhakols ,bet medicīniska palīdzība jāsniedz arī iedzērušam ja notikusi nelaime.
nekur neatradu ka palīdzība vispār nav sniegta. autore sūdzas par attieksmi un 10 Ls iekasēšanu, nevis palīdzības nesniegšanu.
Līdzīgi gadījumi par Ls 10 iekasēšanu Ogrē ir daudz, traumatisma vai sāpju gadījumā pat ārsts (!) ne vienmēr nosaka pareizu diagnozi, kur nu vēl cietušajam izvērtēt, saukt ātros vai nē!
rAKSTĪTS KA izsauca ātros lai vismaz ko iešpricētu,bet cik ātri atbrauca tik ātri aizbrauca .Lasiet uzmanīgāk
varbūt bez injicēšanas darīja ko citu - piem. pārsēja utt.? bet gribētos gan dzirdēt (izlasīt) arī pašu mediķu skaidrojumu par šo konkrēto izsaukumu.
Ogres ātrie vispār smags gadījums...
Galvenais - pasaki vai paliidziibu sniedza vai nee ???
Tur jau tā liet ka medicinisko palidzību vajadzēja sniegt.k-ko jau sniedza viņi uzpūta k-ko atvēsinošu, kad palūdza lai var atstāt to pūšamo, ka samaksas pa viņu vai vismaz uzraksta kas tas ir, lai var nopirt feldšere sāka bļaustīties ko jūs iedomājaties tuliņ Policiju izsaukšu.
Mama alkaholu nebija lietojusi,
Nju jā tagat tikai izlasiju ko ka atrie nevar neko izrakstīt, Bet tad Fedšere varēja to mierīgi pateikt :(
jau virtuve vajadzetu turet kadu lidzekli,kuru lieto pie apdegumiem un applaucejumiem. Kaut vai to pasu Panthenol Spray. I sapes mazakas,i puslisi mazaki.
nevis mama,bet mamma un nevis alkahols,bet aklOhols. :D
Te ir latviesu valodas pareizrakstibas lekcijas??? Vai kaa???
Šeit ir vai kaa! :D
Ogres slimnīcai jau vairāk rūp nauda nevis pacienta stāvoklis, brīnums, ka vēl laicīgi tbrauca
alhahols
Lasu un domāju..... un ja es būtu iedzerusi un notiktu kāda nelaime- man tad vispār palīdzību nesniegtu? Vai pie kvīts par medicīniskās palīdzības izsaukšanu pievienotos vēl kvīts par alkohola reibumu??? Cik zinu MK noteikumos ir stingri atrunāts, kas skaitās alkohola reibums un kas neskaitās. Ciniski no mediķu puses uzreiz visus gradēt pēc tā vai dzēra, vai nē. Neaizstāvu alkoholiķus, kuriem uz pieres viss ir rakstīts, bet iedomajaties sevi pēc ballītes. Mediķiem jāsniedz palīdzību, neviss jānosoda cilvēks!
Mediķi arī sniedza palīdzību un pareizi iekasēja 10 Ls. Žēl, ka cilvēki nesaprot cik ir pašizmaksa vienam šādam pilna ekipējuma aprīkotas NMP brigādes braucienam. Ne jau nu 10 Ls, bet daudz vairāk.
Katrs Ātrās palīdzības izsaukums maksā bargu naudu, jo tas ir nevis parasts taksis, bet pilnībā aprīkots auto. Ārzemēs neviens pie maziem apdegumiem nebrauc uz mājām, bet gan paši cietušie ar taksi brauc uz traumpunktu. Beigsim knābāt mediķus, bet paši kļūsim izglītotāki un inteliģentāki!
Brigadei jau no tiem 10Ls ne santima neatkrit, ta ka viniem neinterese vispar, cik tiek noplests pikis.
Starp citu, paši šie feldšeri un šoferi lieto darba laikā alkoholu, diemžēl. Un kāpēc gan ne - viņus taču policija neapturēs, jo ir "ātrie"!
Nav jau labi , bet esmu dzīrdējusi , ka slimnīcai iet varen bēdīgi...