Cik daudz...
Sia "Ogres Jumis" kontrolieriem ir tiesības jūs aizturēt aiztikt un skatīties jūsu somās. Esot uzraksts kurā minēts ka somas jānodod.
Nu tad varbūt arī maks jānodod? :DDD
Ir arī uzraksts ka atbildību par somas saturu nenes .Diemžēl man kā sievietei .bez maka un mobilā telefona somā ir vēl daudz vērtīgu lietu.
un uzraksts par somu nodoshanu, dod dev artuur mandaatu mani aizturet un aiztikt??!! eh, tu... :D
apsargam nav tiesiibu paarmekleet tevi bez valsts policijas klaatbuutnes...!!! Taa arii varat pateikt jebkuram apsargam...
veikala teritorijā jā.
Man ir gadījies, ka aizdomīgi paprasa parādīt somu, uz ko es atbildu, lai skatās kamerās, priekš kam tad tās ir uzstādītas...bet pa somu rakņāties-neļauju...
Tātad ko var secināt ,ka Ogres Jumī ir preces ,kuras nav reģistrētas, kā arī normāls miljonārs varētu ierīkot pie kasēm "pīkstuli", bet redziet tas jau nav izdevīgi, jo tad ir jāreģistrē visas preces .Labāk Fiadorovs mainīs apsargus nekā ierīkos "pīkstuli"
Kurā "Jumī" tad ir kameras?
Rudenī nopirku ziemai praķīti (kažoka tipa), naudīņas maksātas nejēdzīgas, nākot no auto stāvvietas bija jāieiet Jumī lai nopirktu maizi, maisiņš pieklājīgs, bet arī gana liels. Biju nolēmusi doties ar savu lielo papīra turzu iekšā veikalā, kad apsargu vecais onka saka - tādas milzu somas jānodod!! Nu nu... Piestāju pie somu tantes, sniedzu savu pirkuma kuļuku, bet viņa man saka - tik lielu maisiņu mēs nevaram ielikt plauktiņā, atstājiet tepat uz maliņas, nāksiet ārā - paņemsiet! Nē! Tas man neder! Lai kā man iet bet lieku tūkstošu man nav! :) Prasu lai noliek pie sevis zemē, uz ko saņemu izsmeļošu atbildi, ka ir jau gana vēls un viņas darbalaiks beigsies pēc 10 min, un tā kā es diez vai paspēšu izstāvēt rindas un atgriezties, tad pie sava maisa netikšu, jo kas man viņu atdod nebūs! Viņa ejot mājās! Neviens taču manu maisu neņems! Kam viņu vajagot?.. MAN!!! Pateikusi paldies, taču nodomājusi rupjas domas, devos ar visu savu pirkumu iekšā veikalā. Vecais sargu onkulīts skriedams man pakaļ. Smieklīgākais ir tas, ka veikalā satieku arī otru apsargu, kas saka lai to večuku neņemu galvā... Kur tad vispār jēga tādiem apsargiem, somutantēm un tādam Jumim vispār?... :D...
zaķīt nepačukstēsi kur rudenī praķīti varēja nopirkt par pāris tūstošiem pie jumja ?!
Praķīti varēja nopirkt "PODIUMā", tikai mājās ejot bija jāieiet JUMĪ pēc maizes...
nu parasti kāpjot ārā no mašīnas arī es (sevišķi ejot pēc maizes) stiepju līdzi 20 litrīgo benzīna kannu (pilnu) un prasu lai augstākajā plauktiņā novieto :D
Tas jau bija gaidāms!!! :D Nevar taču cilvēks turēt auto stāvvietā pie dzelzceļa sliedēm...
Es vienreiz lielveikalā samaksāju naudiņu par alus pudelīti, gāju jau ārā pa durvīm un alus pudelīte izlīdēja no rokām ārā un atsitās pret grīdu turpat lielveikalā, ak vai, ak vai, alus pudelīte saplīsa sīkos gabalos, aliņš izlija. Man liekas, ka pie tā vainīga apsargu sazvērestība.
norēķinājies skaidrā naudā vai ar karti??
iseniba juma pienakumos bija tev to alinu samainit pret jaunu.bet tu jau laikam tadas lietaas neorienteejies :)
orientējos, bet es jau biju samaksājis, kopš pirkuma brīža visi riski jau bija manās rokās:) norēķinājos skaidrā
ni,ni...arii pec pirkuma veiksanas veikala teritorijaa pirkums ir jaatlidzina ;)
Kur sākas un kur beidzas katra konkrēta veikala teritorija?
tad jau sanāk, ka var plauktu veikalā nogāzt, un jāmaksā nav?
Kādas muļķības, ko Jūs te gvelžat par aliņu. Mans bērns Mālkalnes "Jumī" stiepdamies pēc minerālūdens pudeles, kuras bija saliktas augšējos plauktos, nogāza sulas pudeli (plastmasas) un tai atsitās dibens - sāka tecēt. Un kā Jūs domājat, kas notika tālāk? Man lika samaksāt par to ieplīsušo pudeli un neviens pat necemtās ieklausīties manos iebildumos, ka vainīgs preces izvietojums... Bail paliek, domāt, kas notiktu, ja bērns veikalā būtu viens un viņam nebūtu vairāk naudas.
nu jā baigās atsauksmes par jumi!!!
es dažreiz iepērkos, bet nekas traģisks nav noticis!
Tas brīdis tuvojās!!! :D
Apsargam ir tiesības tikai AIZTURĒT kaadu personu un arī ne tādēļ, ka viņam kaut kas neiepatikās. Ja kāds prasa parādīt somas saturu vai ko tādu, var mierīgi paprasīt - vai videokamerās kāds redzēja kā es kaut ko zogu, vai tas ir fiksēts, jeb viena tante teica? Un viss. Un pat JA viņi apgalvo ka ir tāds ieraxts, tā ir tikai cilvēku preitmnākšana. TIKAI Valsts policijai ir tiesības kādu aizturēt, kā arī TIKAI ja ir reāli pierādījumi (tātas video ieraksts), jeb pēc 23.00 (liidz 6.00) var aizturēt arī uz aizdomu pamata, pieaicināt lieciniekus, sastaadīt protokolu blaa blaa un veikt pārmeklēšanu.
Jumī es 3x rupji atšuvu apsargu, bet Elvi tiekai vienu reizi, bet tur viena dāmā pārāk uzcītīgi strādāja :D tagad vinja ir kasiere :D :)
www.likumi.lv iesaku ieskatīties reizeem, kam pieeja - www.nais.lv
Jus runajiet par preces mainu ja ta ir sabojata veikala teritorija, attopaties milie te ir Latvija, bet Musu dzimtaja dargaja Latvija nav ta ka tev mainis preci aut ja esi par to samaksajis, pareizi ieminejas Zane ka bail paliek domat ja berns viens veikala butu.... Jebkura cita valsti tev gan nomainitu preci vel ietu pakal un prasitu piedosanu par to ka preci stav ne pareizi un ka ta vispar vareja sanakt veikala :)) a te ir Latvija, ogres Jumis mazais vecukins apsargs :)) man nekas pret vinju nav pretim man ne bija ar vinju visadi kivini, bet apsargam vins gan ne lidzinas, vienkarsi pasmiet.....
Nu ja kurš gan ogrēnietis nav saskāries ar apsargu uzmākšanos,ja ne katrs tad ganjau katrs otrais...
arī mani tas ir skāris,es nestresoju:palūdzu lai izsauc policiju,ja grib redzēt kas manā somā vai maisiņā(nekad tā arī nav izsaukta) un maisiņus principa pēc nenododu,nevienam tādu tiesību nav mani piespiest nolikt mantas kādā mantu glabātuvē kura vēlpietam neatbild par to!
un ja man nekas daudz nav vajadzīgs no veikala arī groziņu es neņemu,kautgan skarbs uzraksts priekšā "bez iepirkumu groziņiem neapkalpojam",bet kā mani var neapkalpot,ja es esmu viņu klients-tas kurš atstāj tur savu naudu-veikals pelna taču, bet izskatās ka tikai tautu mēģina audzināt-stulbums...
es neesu, laikam parak miermiligs izskatos :)