kaitīgs darbs

Ienāca prāta doma-nez,vai šajā sarežģītajā laikā darba devēji piemaksā saviem darbiniekiem pie algas par darbu riskantajos darba apstākļos,piem. pārdevējiem,kasieriem veikalos,stacijas kasēs,aptiekās u.t.t.??? Piekritīsiet,ka risks inficēties tiešām LIELS! Par mediķiem vien un policistiem runā par viņu riska robežu(PIEKRĪTU!) bet arī pārējie pieminētie ne mazāk riskē ar savu veselību, jo NEGODPRĀTĪGO ĻAUZU IR GANA DAUDZ,kuri klīst pa lielveikaliem un apdraud gan kasierus,gan pārdevējus, gan pārējos apmeklētājus,pircējus...

es , 2020-04-09 00:38:38

Nepiemaksā, bet jā, pēc krīzes būs jāatceras, ka pārdzīvot to palīdzēja tieši vienkāršie darba rūķi- pārdevēji, tālbraucēji, preču piegādātāji, noliktavu darbinieki utt un protams mediķi.

Sisi , 2020-04-09 06:25:31

Protams, liels paldies mediķiem un policistiem par ieguldīto darbu un, cik noprotams, milzīgajām darba stundām, tomēr mazliet rada neizpratni šo profesiju pārstāvju pielīdzināšana varoņiem ... kad cilvēks izvēlas kļūt par mediķi, viņš taču apzinās, ka pildot savus darba pienākumus būs pakļauts infekciju, vīrusu iedarbībai. Tāpat arī, ja izvēlas kļūt par policistu - tas taču ir pats par sevi saprotams, ka ar savu profesijas izvēli pakļauj sevi riskiem visu mūžu un katru dienu. Tādēļ uzskatu, ka nedrīkstam aizmirst pateikt lielo paldies pārdevējiem, kasieriem u.c. darbiniekiem, kas tieši ir pakļauti vīrusa iedarbībai, bet viņi nāk uz darbu un nodrošina mūsu sadzīvi.

Anete , 2020-04-09 08:33:12

Es apbrīnoju pārdevējus un kasierus -SENIORUS!!!, jo viņi taču ir riska grupā! Vai tiešām darba devēji nevar vai negrib viņus pasargāt šajā ārkārtas situācijā un piešķirt ATVAĻINĀJUMU???

!!! , 2020-04-09 11:19:19

Ko tad policisti šaja laika tik milzīgas stundas stradā. Kaut kā nemanu nevienu pilicistu.

zika , 2020-04-09 11:53:59

par kasieries veikalā...nu taču pamāciet kasierus un veikala darbiniekus lai viņi negrūž cilvēkus vienu otram virsū. Kamēr viens nav salicis savos maisiņos preci, nesāciet sist čeku nākamajam. Vai tiešām tik ļoti jāsteidzas! Jums ne tikai jāievēro noteikumi, bet pat jāaizrāda, ja cilvēki virzās viens otram pa tuvu. Kāpēc Maximā viena kasiere to perfekti saprot, bet kā cita gadās, tā nesaprot un nepacietīgi dīdās: nu lieciet taču preci uz lentes. Šodien mēs tikai divas pircējas bijām pie kases, bet nu stumj mūs kopā...kad mūsu sabiedrība atjēgsies!

hm , 2020-04-09 14:21:30

jau pagājušā gadā kādā Itālijas veikalā saskārāmies ar to, ka tautas plūsmu uz kasēm kāds regulē- pie kases tablo parādās zīme, kad drīkst nākt nākošais. Tas manā skatījumā ir saistīts ar privātumu ( manu preču izvēle,kas nebūtu jāaplūko pilnīgi visiem, kas aiz manis, mana rakāšanās pa naudas makiem, somām naudas kartēm utt) un arī kasierim mazāks psiholoģisks spiediens, kad visi nedrūzmējas utt. Tas bija pozitīvi

sisi , 2020-04-09 14:38:11

patīkami bija UK veikalos. Tur mierīgi ļauj salikt somā visu preci, ar smaidu un labvēlību, citreiz pat ir palīgi, kas tev saliek maisinā visu preci. Un tad tikai nākamais virzās tuvāk. Bet pie mums fiksi jāmet maisā, jo preci pat stumj kopā, pat bez starplikas, citreiz nevar saprast, kur mani maisiņi, kur jau nākamajam. Anglijā, man liekas, pat nav iedomājams, ka veikala darbinieks met kopā visu un nelauj cilvēkam mierīgi salikt, ne jau visi esam jauni un sprauni...un tur pat ejot garām pus metru, atvainojas "excuse me". Anglis, atbraucot pie mums, bija pārsteigts, ka veikalā uzgrūžoties, cilvēki neatvainojas...

hm , 2020-04-09 15:16:46

hm,jums jāsaka paldies kasierēm ,kas sēž apdraudētas un mūs apkalpo ,Pircējiem pašiem jāievēro distance ,jūs vēl gribat lai kasieres seko distances ievērošanai???Labāk ātri savu preci savākusi ,lai otra nedīdās un vainot kasieri te nevajag .Tagad kāds teiks ,ka es kasiere ,tad saku pensionāre un dusmojos uz sava gada gājuma cilvēkiem,viņiem viss vienalga ,es veca un man viss atļauts ,tā staigā pa veikalu un nekādas distances.

BRRR , 2020-04-09 20:16:23

ŠAUJ ATPAKAĻ,TUR TIK LABI ,STĀV DĪKDIENIS KURŠ NEKUR NESTEIDZAS UN KRĀMĒJAS ,KRĀMĒJAS ,TĀDAM BIETĒ GRIBAS IEDOT ,JO MAN NAV LAIKA KATRU PIRKUMU NOBUČOT PIRMS IELIEKU PIRKUMU MAISĀ.

BRRR , 2020-04-09 20:22:14

Vis vairāk distanci neievēro Maxima darbinieces.Saprotu,ka jāstrādā,prece jāizliek utt.,bet var taču nespiesties klāt,ievērot,kaut pusmetru distanci.Tas ,ka viņa ir pārdevēja,nav garants tam,ka nepārnēsā vīrusu.Veikaliem jāmēģina organizēt darbu tā lai preci var izlikt pirms darba,vai pēc darba.Var būt vajag vairāk darbiniekus,vai esošajiem ko piemaksāt.Tas ko vakar redzēju Rīgas ielas Maxima ,nav gan labi.Līdzīga situācija Rimi,bet jau civilizētāka.Pārdevējas staigājot,virsū neskrien un pēc iespējas distancējas.

Jānis , 2020-04-10 13:32:14

tad kāpēc viena kasiere ievēro noteikumus, bet cita ne? Tātad viņām ir bijuši norādījumi, kā jāstrādā!

hm , 2020-04-10 15:30:30

"Jāsaka paldies kasierēm, ka strādā." Jāsaka paldies arī mediķiem, ka strādā. Bet tas jau nenozīmē, ka viņiem nebūtu jāievēro piesardzība un jāsargā gan sevi, gan citus!

interesanti , 2020-04-10 15:33:09

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet