Idiotisms Ogres autobusos (vai tikai vienaa?)
Saaksim ar to, ka saprotu - ar 100Ls gabalaa pat veikalaa nav jeega iet iepirkties un no saakuma jaaiet uz banku naudu samainiit mazaakos nominaalos. Bet vai tieshaam autobusu shoferiem netiek dota nekaada mainjas nauda, lai izdotu no 20Ls??? Nekad un nevienaa veikalaa man nav atteikt pakalpojums deellj taa, ka es gribu noreekjinaaties ar 20Ls banknoti.
Bija nepiecieshams steidzami nokljuut Riigaa 02.10.2007. sakaraa ar darba tikshanos. Taa kaa viziite man bija paredzeeta 17.15 izveeleejos braukt ar autobusu, kursh iebrauc Riigaa ap 17.00 taatad 16.20. Izstaaveeju rindu, iekaapu autobusaa, dodu naudu un saku:" Vienu liidz Rīgai lūdzu". Vadiitaajs paskatijaas uz mani un noteica ka ar 20Ls es nekur netikshu, lai mekleeju citu naudu. Piedaavaaju arii 27 santiimus siicenee un vel citas 20Ls banknotes, bet vinjam neviena nepatika, jo vinjsh esot tikko saacis straadaat uz izdot nav ko pienjem tikai preciizu naudu (???). Staasta nobeigumaa es braucu ar naakamo autobusu, kur man neviens nelika iet mekleet preciizu naudu utm. Tikshanos es nokaveeju par taam pashaam 20minuuteem, klients neapmierinaats, mana vadiiba arii. Klients neveelas maksaat pilnu summu par pakalpojumu un tas gulstas uz maniem pleciem. Kaada velna peec Ogres autobuss nevar nodroshinaat VISUS shoferus ar mainjas naudu, nevis atsevishkjus exemplaarus. Luudzu paruupeejaties, lai shoferim kursh 2. oktobrii 16.20 vadiija autobusu ar valsts numuru EA-6526 arii buutu pieejama mainjas nauda.
Pats par sevi saprotams, ka neviens ne par ko atbildiibu neuznjemas, bet ljoti ceru, ka pienaaks laiks kad arii Jums par klientiem buus jaaciinas.
Paldies par uzmaniibu.
pat veikalā ja nav ko izdot sods 500Ls tik vidu vaig blakus ;]]
Par oficiāla maksāšanas lidzekļa ateikšanos pienēmt tirdzniecības vai pakalpojumu iestādei paredzēts sods. Vari mierīgie iesūdzēt Ogres bussu tiesā un meģināt piedzīt skādi :) Bet tā tīri no personiskā viedokļa Autobuss nav nekāda bankas filiāle kur jālien ar lieliem papīriem:) Vispār būtu noderīgi to Buss kantori papurināt lai ierubī beidzot tirgot biļetes kassēs kā tas ir vissur neviss cilvēkiem jānīkst dzīvā rindā jastresso par sīceni :):)
Braucu arī uz rīgu ar 20ls un par braucienu norēķinājos Rīgā pie izkāpšanas un nekāda stresa.... domāt vajag!
Cilvēks, kuram ir tikai 20latnieki kabatās parasti ar autobusu nebrauc
Lunis: shis bij cits gadijums. Man piedaavaaja 2 alternatiivas: atrast siiceni vai izkaapt un samaniit naudu citus. ar kaseem gan laba ideja.
J.: Es ar auto vispaar nepaarvietojos, jo man nav vajadziibas un tas ka Tev lagu maksaa maisinjaa 2santiimniekos, nenoziimee ka taa algas sanjem visi. Nez kursh bankomaats dod naudu siicenee?
Es arii nesaprotu kaadeelj Ogres autoostaa nav normaalas kases.
Un par banknoshu nominaalveertiibu - man kabataa ir taadas, kaadas parasti iedod tas pats bankomaats. Normaali cilveekiem kuri izmanto muusdienu tehnologjijas, ja ir zinaams par taadaam :D
Nu tā ir, gadās, gad nav laika 'iegādāt" sīknaudu. Un reizēm Ogres centrā strādā tikai viens bankomāts. Un vispār nesaprotu, kā veikalos var nebūt sīknauda , daudzreiz to prasa visi pēc kārtas; sīknauda taču ir pārdevēja darba instruments. Stulbi, kad tu staāvi pie kases un tev saka, nav ko izdot, tad jau, lai iepriekš uzliek uzrakstu - bez sīknaudas neapkalpojam.Vai , piemēram, tu iepērcies un tad saka ar kartēm neapkalpojam, tur ir rakstīts, bet tas uzraksts vienkārši pazūd starp raibajiem iesaiņojumiem un reklāmām - domājiet, kur likt paziņojumus.
Ar karteem man labaak patiik ka ir taadas iestaades kuras saka ka zem lata ar karteem neapkalpo :D Ja nemaldos riigaa viens shaads gadijums beidzaas ar ljoti nopietnu sodu vienam santehnikas veikalam, bet Ogree joprojaam ir veikali kur staav shaada informatiiva ziimiite :D
Elvi Jumii protams arii seerkocinjus paardod ar karti. Tur shajaa zinjaa viss ok :)
Uz Ogres Jumi, Malkalnes pr. ar 20 Ls maka ari nevar iet!!!! Tur kasiere pajauta - vai tad sikakas naudas nav? Kad atbildeju ka nav gan, vinja nelaipni atcirta - nav ko nakt uz veikalu ar tik lielu naudu, man nav ko izdot, Pirms makt uz veikalu vajagot iet uz banku samainiit un tikai tad iet iepirkties...!!!
Nu par Jumi nezinu, man nekad taa nav gadijies. Policijas Akadeemijaa gan vienu riitu uz atveershanu nosaciiti nebija ko izdot, izdeva vienaas kapeikaas :D
Ogre vispār rullē ar autobusu sistēmu!It kā pēc eiropas savienības satiksmes likumiem nedrīkst stāvēt kājās autobusā, bet pie mums taču pasažierus ved kā kartupeļus, uz katra līkuma jāieķerās krēslā, lai neizkristu.Pielien pilns autobuss ar cilvēkiem, ka nav kur turēties, visi viens otram cieši klāt saspiesti.Lai Dieviņš pasargā no negadījumiem.Tie cilvēki kas stāv, vipār nav drošībā.Un tik stulbs grafiks sataisīts, tad kad tieši brauc uz darbu lielākā daļa cilvēku, atnāk mazais dzeltenais busiņš, kad nav tik pieprasīts laiks, atnāk lielais Ogres autobuss!Ir loģika un rūpes par cilvēkiem vai tikai tieksme pēc naudas autobusu firmām.Kad tas izmainīsies?
Kaada nauda? :) kaads domaa ka autobusu paarvadaajumi nes naudu? :D Tad nebuutu vajadziigas subsiidijas :) Par to ka nevar staaveet kaajaas... pirmaa dzirdeeshana, ka buutu Brisele devusi taadu riikojumu, bet sportiskas intereses peec aintereseeshos... jociigi, bet Anglijaa arii sabiedriskaa transportaa staav kaajaas :/