Ziemassvētku dāvana-prēmija!
Paldies Ogres domei par Ziemassvētku dāvanu-prēmiju bērnudārzu darbiniekiem-90 Ls. Ogres slimnīca dāvājusi prēmijas ārstiem 300 ls, medmāsām-200 ls, sanitārēm-100 ls. Ar cik lielā dāvanām apsveikušas jūsu darbavietas?
Ak, naivā skolotāja! Galvenais, ka deputāti sev dāvanas neaizmirsa. Ir jau arī apr ko, tik agros rītos uz darbu doties.
Cik man zināms, Ogres rajona slimnīca prēmijas ir iedevusi tikai pamatdarbā strādājošiem, pat ja nostrādāts tikai 1 mēnesis un uz pusslodzi. Bet pārējiem darbiniekiem, pat ja šie cilvēciņi strādā uz pilnu slodzi un vairāk, kā arī atdevuši slimnīcai un slimniekiem vairākus sava darba gadus, pilnīgi NEKO!!!
Saskaņā ar Darba likumu tas ir PRETLIKUMĪGI.
Cīnīties ar slimnīcu nav iespējams, jo šī PRETLIKUMĪGĀ norma ir iekļauta KOPLĪGUMĀ!!!
Vai Ogrenet varētu uzņemties noskaidrot, kāpēc daži ir vienlīdzīgāki par pārējiem (citējot Orvelu)!!!
Diemžēl, ne tikai slimnīcā daži ir vienlīdzīgāki par pārējiem ;(
Skolotāj tu par savu prēmiju vari teikt paldies ne tikai domei, arī sava bērnudārza vadītājai, jo tā ir viņa, kas lemj cik liela kuram tā prēmija būs. Es bērnudārzā jau pietiekami strādāju un esmu šo sistēmu sapratusi, ta ka neceri ne uz ko vairāk.
Vai vienreiz arī mediķi nevar cilvēcīgi nosvinēt svētkus?
Vai slimnīcā esat izlēmis pāriet kā pamatdarbā lai nevajadzētu sūkstīties.Tikai (nevienlīdzīgā)aizmirsusi ka otrajā darbā gan jau arī bija prēmija un ne jau maza..
Starp citu priecīgus Ziemassvētkuss!
Un ja darba devējs iedeva dāvanas un nolēma dažiem nedot tās ir viņatiesības...
JO TĀS IR DARBA DEVĒJA DĀVANAS,
Tā nu tas ir par tām prēmijām, tikai ziniet privātajā sektorā strādājošajiem prēmijas vai nu nav nekādas vai atmet kādus 10 - 15 vai labākajā gadījumā 20 latus un tad tev jābūt pateicīgam par to pašu mazumiņu.Un ir vēl darba devēji (protams ne visi) kas pēc tam visu gadu atgādina kad tad un tad tev it kā tāpat tika piešķirtš tik un tik, tāpēc tagad tu varētu uzņemties kādu pienākumu un izdarīt tāpat bez samaksas.Vai tad tā nav?Piekrītiet ļoti daudzās darbavietās tā tas ir. Tā kā jūs pedagogi, mediķi un visi pārējie, kuri saņemat tos prēmijas ''nieka'' 90Ls varat justies vēl laimīgi.
Lasu un brīnos...
Es novēlu kodei iekļūt slimnīcā pie ārsta, kuram tas ir otrs darbiņš, un lai ārsts tā arī atbild: zini, kode, es jau otrajā darbā glābu cilvēka dzīvību, mirsti ka nost!!! un nav ko sūkstīties!!!
Mūsu valstī mediķi ar vienu aldziņu nevar pabarot savu ģimeni, tāpēc ir spiesti strādāt vairākos darbos!!!
Tieši tā paša iemesla pēc mediķu trūkst, tie vnk nevar aizpildīt visas nepieciešamās slodzes, ja strādās tikai uz 1 slodzi.
Iveta, ko čīksti! Neviens tev neliedz mainīt darbu, aiziet no privātā un iet strādāt uz valsts vai pašvaldības iestādi. Tikai, acīmredzot, ir slinkums kaut ko mainīt savā dzīvē, vieglāk ir brēkāt par savu grūto iztikšanu, lai gan tikai T avos spēkos ir ko mainīt.
Tā jau ir.. Kāpēc gan tiem kas strādā uz puslodzi būtu jādod tāda pati prēmija kā tiem kuri rukā pilnu slodzi, nepiestrādājot citā darbā....
Tad jau nebūtu godīgi... Ttad ir izzdevīgāk strādāt citā darbā un piestrādāt puslodzi slimnīcā un nesaņemt prēmiju vai nu beidzot šak strādāt uz Pilnu slodzi un atdoties pilnībā medicīnai :)