fenomens - vai tikai Ogrē?
jau labu laiku pamanīju dīvainu sakritību Ogrē - ķērc kaijas un jaunas meitenes (padsmitgadnieces).. ja par kaijām būtu vēl saprotams - vārnas jāgaiņā prom no savām ligzdām māju skursteņos.. tad par jauno paaudzi, konkrētāk, meitenēm, nav saprotams.. ķērc vai zviedz - tas pat nav nosakāms. cita par citu skaļāk. zviedz (domāts, smejas) kā ķēves. publiski skaļi apspriež savus iepriekšējās nakts notikumus, dzeršanu līdz pālim utml.
ieeju veikalā, kur aiz letes 2 špidrilkas nenormāli skaļā balsī apspriež savu izdošanos vai neizdošanos gultā ar kādiem tur čaļiem. par to, ka uzradies klients, neliekas zinis, jo nav vēl paspējušas pazviegt..
izeju uz balkona - augšējā stāvā stāv divas jaunas skuķes un skaļi bauro par savām attiecībām ar puišiem..
hmmmm, vai tā ir sava veida "riesta"deja, meklēšanās veids? man, ja godīgi, kauns paliek, ka jaunas meitenes tā uzvedas. un nevilšus rodas jautājums - kas to izraisa? un vai mana meita padsmit gados, neatkarīgi no audzināšanas kultūras, uzvedīsies tāpat?
Jā, tā ir tāda kā "riesta deja". Vai tad pusaudzēm kā cienījamām kundzēm jāuzvedas :D Pavasaris taču! Tas ar gadiem pāries. Un labi audzinātām meitenēm izpaudīsies mazāk, it īpaši tēva klātbūtnē. Turās!
..pavasaris, vasara, rudens, ziema.... tas jau nav tikko konstatēts fakts. pie klubiem vienīgās skaņas, ko var sadzirdēt, ir meiteņu zviegšana. pat mūziku pārsit pušu. uz ielām tas pats. šodien iet pārītis - jauns čalis ar skuķi tik īsos brunčos, ka par jostu var noturēt.. puisis normāli runā, bet skuķis zviedz pa visu pagastu. no šādām meitenēm tikai prastums un vulgaritāte staro, nekas vairāk.
man pašai ir dēls pusaudzis - izskatīgs, gudrs, daudzpusīgs.. bez liekulības varu teikt - meiteņu sapnis! meitenes "rindās stāv" ..bet, ja godīgi, viņam nemaz netīk tās skaļās, vulgārās. viņš ir kopā ar normālu meiteni, kas neuzvedas kā ķēve. nevienos laikos meitenes nav uzvedušās tā, kā uzvedas tagad..
un par pašiem vecākiem (mums) arī varu teikt, ka neesam mietpilsoņi. esam jautri, atraktīvi, dažkārt skandalozi, bet ģimenes lokā.. mājās... taču nekad, NEKAD nepieļausim, ka bērni uzvedas tā, kā uzvedas manis pieminētās pusaudzes (puiši tā neuzvedas. izņemot gadījumus, kad pa kluso ir palietojuši grādīgos, un vēl citas mentalitātes pārstāvji ar saviem "matiem")
Čība tu esi veca un nemoderna. Jā kārtīga daiļava nav visiem nodemonstrējusi visus kas viņai ir un vēl 2/3 klāt piedomājusi tad viņa lūzere pilnīga:) Reāli , tā arī ir , man pat reizēm sanāk "Pierunāt" varbūt visiem pēc kārtas nesūtīt to ko mēs uztaisām , var gadīties kādreiz tas traucēs karjerai vai privātai dzīvei. Smieklīgi jau , bet publika mūsdienās visai pastulba uz savu dumjo darbību seku prognozēšanu :) Lai tak apspriež , reizēm rēcīgi paklausīties līdz parēkt pat stulbumu.
Padomijas gados sabiedriskās vietās tā uzvedās krievenes, jo resnākas, jo skaļākas. Varēja noklausīties visus intīmos sīkumus.
mēs redzam to , ko gribam redzēt un dzirdam to, ko gribam dzirdēt.... meklē, Čībiņ, problēmu sevī!!! Cerams, ka tā tev ir tikai pārejoša pavasara depresija....
mūsu laikos gan tā negāja... Zviegšana ir zviegšana, bet ģērbšanās... Vienreiz eju, pa priekšu iet pusaudzīte. Zeķbikses kājās, kurtkiņa līdz viduklītim, dibentiņš caurspīdīgs ļurkājas, skaidri redzams, ka stringi kājās, un kādā krāsā... Priekš seksuāli nenoturīgām personām tas ir tāpat kā alkoholiķim bāzt priekša glāziti.. Vai tad tiešām nav robežas atkailināties?
Plikumi vēl ir baudāmi, bet ļuļķis zobos uz ielas tādai dāmītei rauj uz vēmienu.
Luni! vecumu un (ne)modernumu var apstrīdēt! cilvēks ir tik vecs, cik vecs viņš jūtas. savukārt, moderns vai nemoderns ir tik abstrakts jēdziens, ka par to nav vērts strīdēties.. tāpat, kā par katra indivīda gaumi.
jā, es piekrītu, ka ir rēcīgi paklausīties (dažreiz). bet kas par daudz, tas par skādi. tas sāk palikt lēti.. tāpat kā ar to, ka psrs laikos par seksu nerunāja vispār (kā visi stāsta), bet tagad tikai par to vien runā.. ik uz soļa ir redzams, dzirdams, uzbāzīgi piedāvāts tikai un vienīgi sekss un viss, kas ar to saistīts. un vēl visādas viendzimuma attiecības tiek kultivētas kā paraugmodelis..
man vnk mazliet bail no tā, kas būs tālāk. sevišķi tāpēc, ka pašai bērni aug.. un jaunās meitenes sevi piedāvā, izstāda publiskai apskatei cik nu vien vulgāri var atļauties..
ha, ha..
es nenoliedzu, ka problēma ir arī manī pašā, ka es negribu vai nevaru pieņemt jauno skuķu vulgāro uzvedību. jā, man tas nepatīk, un es nevēlos, ka arī mani bērni uzvestos tik prasti..
Nu bet varbūt šodien viena no ķērcošajām pusaudzēm sēž, lasa visu šito un domā- ko tā vecā čība var cepties. Besī pusaudzi tāds čīkstēšana pa kaktiem,viņa to nesaprot un negrib pieņemt tāpat kā čība nesaprot un negrib pieņemt viņas ķērkšanu kopā ar draudzenēm :)
Tas ir klasiskais paaudžu konflikts...
Nieki! Tas NAV paaudžu konflikts! Vienmēr ir bijušas vērtības, kas nemainās, kas ir mūžīgas un iet laikiem pāri. Tas ir meitenīgums - maigums, kautrība, vīrišķīgums - spēks un atbildība. Zviegšana ir lēta uzmanības piesaiste! Tāpat kā atkailinātas ķermeņa daļas. Lunis savos gados varētu paklusēt! Tas nav vīrietis,, kas visās sievu sarunās iejaucas un kam par visu savs vulgārs viedoklis. Skarbi, bet čībai taisnība, viņa vēl jauna - kāds te paaudžu konflikts! Jāsmejas, ja nebūtu skumji.
pirmais iespaids par tādām zviedzošām un atkailinātām: laikam nav piekrišanas pie puišiem, tāpēc pielieto pastiprinātus līdzekļus.
Smieklīgs apraksts, bet domāju, ka atkarīgs no audzināšanas, par ko runāt skaļi un ko nomaļus no citu ausīm.