Bērnudārzs

Sveikas foršās māmiņas :)

Diez ko biežs jautājumu/atbilžu rakstītājs neesmu, bet zinu, ka šādi var uzzināt daudzus padomus un ieteikumus, tāpēc gribu lūgt jūsu palīdzību :)

Dzīvojam Ogrē, meitiņai 2 gadi augustā, ir pienākusi mūsu rinda uz dārziņu. Rakstijos uz Cīrulīti, bet vieta ir Dzīpariņā, BET mani ļoti biedē fakts, ka nu jau no 3 uzticamiem cilvēkiem esmu dzirdējusi šausmu stāstus par audzinātju Dzidru/Dzintru (veca tante jau pensijas vecumā)... Kā tur īsti ir?

Kādam ir arī labs viedoklis par to Dzīpariņu? Kā ir ar audzinātāju Jolantu?

Jebšu gaidīt rindu uz Cīrulīti un aizmirst to Dzīpariņu pilnīgi un galīgi, tik auklīte sit pa kabatai, bet bērns man ir daudz svarīgāks nekā nauda auklei..

Kādi padomi?

Kristīne , 2014-06-30 10:46:58

Cīrulītī arī ir audzinātājas, par kurām nākas dzirdēt ne to labāko, piemēram par audzinātāju S.,bet par Dzīpariņu nav informācijas. Lai veicas ar b/d izvēli!

Līga , 2014-06-30 10:56:08

Līga: Paldies... ai trakums kaut kāds.. un ko lai dara??? Kāpēc cilvēki vnk nevar darīt visu pēc labākās sirdsapziņas, jo īpaši strādājot ar bērniem?

Kristīne , 2014-06-30 11:02:06

Ja ir kāda informācija, ka kāds darbinieks strādā slikti, var taču par to ziņot bērnudārza vadītājai. Visdrīzāk to nekad nedara.

zika , 2014-06-30 11:12:33

zika: tur esot tā, ka tā vecā strādā jau entos gadus nu jau kopā ar savu meitu, kas ir auklīte. Cik man stāstīts viņa jau sen esot pensijā, cīnīties nav vērts jo vadītāja viņu aizstāv, kad pati zvanīju, man arī teica, ka visas sūdzības ir vecāku izdomājums, tikai jocīgi, ejot uz citu BD nekādu problēmu nav.. godavārds nezinu ko darīt, jo parasti baumām baigi neticu, bet par šo dzīpariņu nevienu labu vārdu nedzirdu...

Kristīne , 2014-06-30 11:16:01

Manuprāt, Ogrē ir tikai divi varianti, kurus var izvēlēties: Cīrulītis vai Sprīdītis.

.. , 2014-06-30 11:22:40

kāpēc?? Lūdzu uzraksti pamatojumu!!!

Kristīne , 2014-06-30 11:25:24

Nu mums ar Dzīpariņu ar nav ta labākā pieredze.

mamma , 2014-06-30 11:29:08

mamma: lūdzu lūdzu, pastāstiet sīkāk!!!

Kristīne , 2014-06-30 11:31:46

uzraksti savu numuru, uzzvanisu

mamma , 2014-06-30 12:24:33

arī mans bērns tika Dzīpariņā, kaut gan rindā bija uz citu dārziņu, un arī salasījos visādus šausmu stāstus... Bet rezultātā gandrīz gadu apmeklējām Dzīpariņu un nekādu īpaši sliktu atsauksmju nav - vadītāja ļoti jauka un pretīmnākoša, mums bija audzinātāja Jolanta (katru dienu viena un tā pati, brīnījos, ka viņa vienmēr tik sprauna ;)) - stingra, bet laba, arī bērnam diezgan labi patika.
Kopumā attieksme neitrāla.

arī mamma , 2014-06-30 13:17:51

ja neviens nav labs, uzreiz uz Strautiņiem!

nemamma , 2014-06-30 15:17:09

Mēs sūdzējāmies par dzīpariņu, pat pierādījumi bija, bet audzinātāja turpina strādāt, atlaist nevarot, jo vietā nav ko ņemt, tā atbildēja. Sprīdītī skatās pēc vecāku makiem, sejām. Par citiem dārziņiem nezinu.

pieredze , 2014-06-30 15:50:50

mamma: mans tel 25964716, droši vari uzrakstīt sms, es uzreiz atzvanīšu, lai sava naudiņa nav jātērē. Būšu ļoti pateicīga!

Kristīne , 2014-06-30 16:08:51

arī mamma: jā, es jau zvanīju vadītājai teicu, ka nekādā gadījumā pie tās Dzintras! Ka tad labāk pie Jolantas (lai gan par to audzinātju arī nekā nezinu) bet vismaz viena laba atsauksme runā viņai par labu :)

Kristīne , 2014-06-30 16:10:13

Nu ir jau vēl viena lieta - kas liekas labs vecākiem, ne vienmēr labs bērniem.... un otrādi - kas nepatīk vecākiem, ne vienmēr kaitē bērniem.
mans bērns iet Dzīpariņā jau 4.gadu. Izuadzina, izskolo, tāpat kā citur. Audzinātājas, protams, katra savādāka, bet kopumā ņemot, gana stingras un gana prasīgas. Dažas vairāk mīļas, dažas, savukārt, stingrākas. Šobrīd "aizvērtā dārziņa iemesla" dēļ bērns dzīvojas pie augšminētās Dzintras (laikam tāds bij vārds). Neko sliktu nav par viņu teicis, jau mēnesi iet uz dārziņu ar prieku. Bērns tajā vecumā, kad spēj atstāstīt visu, ja kas būtu.
Dramatizējums no vecāku puses, un nekas vairāk - es tā teiktu.
Protams, nevaru zināt visus nepatīkamos atgadījumus, kas, iespējams, kādam bijuši.. Ja bērns iet uz dārziņu (ja ne ar prieku, bet vismaz neraudot), tad viss kārtībā. bet, ja bērns negrib iet uz dārziņu, jānoskaidro iemesli.. Ne vienmēr tas būs kādas audzinātājas dēļ... mums bērns vienulaik negribēja iet, jo grupiņā bija puika, kas visiem koda līdz asinīm. tikai vēlāk noskaidrojās šie apstākļi. neiestāstiet bērnam kaut ko - ļaujiet dzīvot pašiem savu dzīvi un gūt SAVU pieredzi. Visu mūžu tāpat pie pupa neturēsiet.

čība , 2014-06-30 16:31:19

Kad es gāju Dzīpariņā(man tagad 39!)jau tad man bija audzinātāja Dzintra,kaut arī,tad viņa vēl nebija pensijā,jau tajā laikā,man kā bērnam, viņa nepatika un ir tikai negatīvas atmiņas par viņu...

Anna , 2014-06-30 16:34:04

Annai
Un vai sevi uzskati par apdalītāku, neizglītotāku, neveiksmīgāku, nekā citi no citiem dārziņiem?

čība , 2014-06-30 16:42:16

čība: es vnk esmu dzirdējusi no cilvēkiem, kurus tiešām pazīstu, ka viņa ir matus puikam apgriezusi, tjip esot traucējuši, tad zvana ka meita acis pūžņo, lai savāc mājās - mājās ne smakas no slimības-ārsts arī šokā... nu tādas lietas, ka vēl nevedot bērnus ārā, visas grupas tusē ārā pa labu laiku, Dzintras grupa tik pa iekšu tusē.. nu tā, tas viss kopā nerada labo iespaidu.. tomēr gribu lai pret bērnu izturas ar cieņu, tas ir tikai normāli

Kristīne , 2014-06-30 16:49:54

Kristīnei
šad tad jau visos dārziņos pa kādai audzinātājai paslinko un ārā bērnus neved - man ir pazīstami vecāki, kam bērni iet strautiņā, cīrulītī.. atziņa, ka visur ir labāk, kur manis nav... ir tikai mīts.
tad jau teikšu, ka saulīte kotējas daudz augstāk, nekā visi iepriekšnosauktie dārziņi kopā ņemot.
mums arī piedāvāja bērnu pārvest uz saulīti, es gandrīz piekritu... bet! pārdomāju. bērns, kā jau rakstīju, tiek gan skolots, gan audzināts, viņam ir savi "nešķiramie" draugi esošajā dārziņā.. un kur ir teikts, ka tieši tas "foršais" dārziņš, kas vecākiem patīk, būs labāks tieši bērnam?

čība , 2014-06-30 17:11:00

čībai:Nē neuzskatu....Vienkārši saku,ka man ir nepatīkamas atmiņas par audzinātaju Dzintru....Man kā bērnam bija no viņas bail-bezzobaina,dusmīga tante,kas liek sēdēt pie zupas šķivja,kamēr citi bērni jau saldi guļ.Tā ir viena no nepatīkamajām atmiņām...

Anna , 2014-06-30 17:12:31

Annai
bērnu uztverē kalni ir daudz augstāki, zāle zaļāka un debesis zilākas.. un tumsa pilna mošķiem un briesmoņiem..
bet ir jau gan fakts, ka tādējādi rodas tās bērnības traumas.. varbūt tante labojusies pa šiem gadiem???? ja nē, tad novēlu, lai labojas!

čība , 2014-06-30 17:18:55

Kristīnei
piebildīšu vēl ko:
ja gribat, lai pret bērnu izturas ar cieņu, lūdzu, vecāki, iemāciet saviem bērniem ar cieņu izturēties pret audzinātājām (kā arī pret jebkuru pieaugušo)! tad viss būs ok, es tā domāju, un neatkarīgi no dārziņa nosaukuma, bērns iemācīsies visu, ko viņam vajaga iemācīties un būs gatavs gan dzīvei, gan skolai..
Veiksmi! :)

čība , 2014-06-30 17:28:34

Man viens bērns pabeidza Dzīpariņu,otrs pašlaik iet-b/d nav nekādas vainas ,audzinātājas visas ir foršas . Mums bija Jolanta mazajā grupiņā-nevaru nevienu sliktu vārdu pateikt.

sana , 2014-06-30 19:38:09

Visi man labi bija,
Ja es pati laba biju.
Visi man ienaidiņa,
Ja es naida cēlājiņa.

b/d audzinātāja , 2014-07-01 10:33:45

Mūsu meita divus gadus apmeklē Dzīpariņu. Jolanta - ļoti sirsnīga, stingra un prasīga audzinātāja. Bērns atraisījies, daudz ko iemācījies. Nekad meita nav sūdzējusies. Vienmēr tiku informēta, kā gulēja diendusu. Kā uzvedās kādā pasākumā. Audzinātāja Silvija ļoti patīk bērniem. Problēmu nav. Ja ir jautājumi, visus var atrisināt jautājot! Bērnu grupā daudz, slodze ir liela. Par Dzidru/Dzintru atsauksmes dzirdējusi neesmu. Muzikālā audzinātāja forša.

G. , 2014-07-01 11:49:11

Sana: Liels paldies par atsauksmi, labi vārdi par tiešām iedrošina šim lielajam solim, tomēr BD mums ir LIELS notikums un es uzskatu, ka vecāku bailes un nepārliecinātība par šo soli ir tikai normāla, jo tomēr esi bijis 1pret1 ar savu bērnu vai arī ar auklīti un tā - vienmēr zini kas un kā un te pēkšņi bērns kļūst 1 no 20 un tā īsti nezini, kas ir audzinātāja un tā īsti ietekmēt to procesu dārziņā nemaz nevari...
bet skaidrs ir viens, ka bērnam ir jāaug un jāatīstās un pie mammas brunča vienmēr turēties nedrīkst un arī pašiem vecākiem ir jāuzticas un jālaiz bērns vaļā :) tā nu ir :)

Kristīne , 2014-07-01 13:08:55

čība:
jā, tā nu ir, bet tomēr bērnam 1.5 un 2 gados nu kāda varbūt cieņa? pret bērnu jāizturas cilvēcīgi, saprotot, ka tas ir BĒRNS un pat ja nav cieņas vai neklausa, nedrīkst taču ne sodīt, ne kaunināt un nedod Dievs sist!!!
nu centīsimies un skatīsimies un tiešām cerēsim uz veiksmi :)
PALDIES!

Kristīne , 2014-07-01 13:11:31

b/d audzinātāja:
Jūs strādajat Dzīpariņā? Sakiet lūdzu, ka visi briesmu stāsti ir daudz par daudz pārspīlēti un patiesībā visi strādā pēc labākas sirdsapziņas, tā taču ir vai ne?

Kristīne , 2014-07-01 13:13:57

G:
no kāda vecuma meitiņa jau iet dārziņā?

Kristīne , 2014-07-01 13:14:33

Vislabākās atsauksmes par šo bērnudārzu! Mana meitiņa sāka apmeklēt mazo grupiņu 1.8 gadu vecumā, mums bija ļoti laipnas audzinātās Jolanta un Silvija, vissirsnīgākais paldies par viņu pašaizliedzīgo un mīlošo attieksmi, auklīte Biruta - fantastiski jauka kundzīte gados, kura iemāca maziem bērniem visas nepieciešamās pamatprasmes. Šobrīd esam vidējā grupiņā, kur darbojas vislabākās audzinātājas un vismīļākā auklīte Ineta, kādu jebkad vispār esmu savā dzīvē satikusi! Tā kā, paturiet prātā faktu, ka katra viedoklis ir ļoti subjektīvs & vēlreiz vislabākie vārdi par mūsu bērnudārzu!!!

Mamma "Dzīpariņa bērnam" , 2014-07-01 13:46:05

Mamma "Dzīpariņa bērnam": nu re, mērķis sasniegts - mana sirdsapziņa sāk pamazām nomierināties :)
liels paldies, mēs arī būsim Jolantas grupiņā, no tiesas ceru, ka arī es varēšu tā aizstāvēt Dzīpariņu :)

Kristīne , 2014-07-01 13:58:06

Nu re - cik jauki ir lasīt arī labas atsauksmes :)
Starp citu, mans bērns sāka apmeklēt Dzīpariņu nepilnu 1.4 mēnešu vecumā, kad tikko tikai staigāt bija iemācījies.. ar pamperiem un sosi uz dārziņu gājām. Otrajā gadā audzinātāja/auklīte iemācīja ēst pašam, ģērbties (uz podiņa gan pati iemācīju) Paldies Jolantai un viņas komandai!

čība , 2014-07-01 17:04:43

Sāka apmeklēt pusotra gada vecumā. Sosi atradinājās ātri nelietot, pateicoties b/d. Podiņmācība mājās arī notika raitāk! Bērni krāsoja, līmēja, zīmēja, veidoja - katru dienu kas cits! Darbiņi rāmītī pie sienas!

To Kristīne , 2014-07-01 17:09:08

Kristīnei
Ja tā "audzināsi" savu bērnu (nedrīkst ne aizrādīt, ne kaunināt), tad PASARG, DIEVS! bail pat iedomāties, kas tur izaugs.. :( Izskatās, ka dienās meita audzinās savus vecākus..
Bērns, kamēr viņš attīstās un aug, ir jāvirza pareizajā gultnē (viņš ir tikai mazs dzīvnieciņš, kas dara, kā patīk, kā viņam vajaga), jāieaudzina likumi un tikumi.. inteliģence nerodas pati no sevis..
Veiksmi! Cerams, ka izaudzināsi jauku meiču, nevis cacu..

čība , 2014-07-01 17:09:48

čība: nu varbūt tavi bērni ir mazi dzīvnieciņi, bet manējie ir personības un arī visus citus bērnus tā uztveru, ka arī bērnam tāpat kā pieaugušajam ir savas tiesības un viedoklis, vecāku uzdevums ir ieklausīties bērnu un audzināt cienot viņu un viņa vēlmes dabīgi, ka ņemot vērā loģiku un veselo saprātu. No kura laiak tad var pateikt, ka bērns ir liels un nu ir laiks viņā ieklausīties, tad kad ir 18 gadi? Come on! Vai tad kad viņš ir pieaudzis un sāk strādāt, tas tak ir sviests, bet protams, katram ir savas tiesības audzināt savu bērnu kā pats vēlas, vienam absolūts totalitārisms ir vislabāka metode, var jau būt ka tas ir ērti - tu esi bērns klusē - es zinu labāk, bet tā nav mana metode un galīgi šo neatbalstu.

Lai nu kā liels paldies par viedokli un ka dalījāties pieredzē!

Kristīne , 2014-07-02 09:35:07

JAUNO MĀMIŅU SINDROMS. NEDRĪKST PRET SPALVU GLAUDĪT KA NESAKOŽ

->Kristīne , 2014-07-02 12:16:27

Kur, kur tikai ne Dzīpariņā!!!!
Es savu bērnu kurš tagad jau ir skolnieks izņēmu no dārziņa dēļ tā,ka bērna audzinašanā tika pielietotas vecās padomju metodes- raustišana un sišana.
Ej uz Sprīdīti vai Zelta Sietiņu pie Sarmītes,vai Strautiņu.

to Kristīnei , 2014-07-06 19:15:35

Vai ir kādas atsauksmes par Saulīti?

Santa , 2014-11-13 12:47:10

Par Saulīti dzirdēju tikai to labāko. Mana meita gāja Dzipariņā, par audzinātāju Viju un auklīti Inesi (man liekas sauca tā) joprojām siltākās atmiņas bērnam, varētu teikt, ka ilgojas, kaut nākamgad ies jau uz 7.klasi. Par Dzintru, paldies Dievam, neko nezinu.
Un par cieņu divos gados utt. - nesmīdiniet taču. Tāda sajūta, ka čība ir 40-50 gadīgs tantuks, kuru kursos iemācīja lietot datoru, bet mīlēt dzīvi un bērnus - nē, tāpēc bērni traucē dzīvot. Aizrādīt vajag, kaunināt, ja rīcība ir ļaunprātīga, lai pārbaudīt atļautā robežas, nevis slapjās biksītes vai kāds negadījums. Diemžēl dažiem vieglāk kaunināt vienmēr. Par jaunām māmiņām pieņemts tādās iestādēs pasmieties, it īpaši vecākām darbiniecēm, kuras aizmirsa, ka viņam reiz bērni bija. Un ka tādas pašas māmiņas tās neatkarīgās un pārgudrās dāmas uz dārziņu pirmoreiz kādreiz arī veda, tad gan tās bija pārbijušās un nevarīgas. Pieminot jauno māmiņu sindromu, jāpiemin arī profesionālās izdegšanas sindromu, kas liek savas vajadzības vērtēt augstāk par visu, lai nenojūgties.

m , 2016-04-22 12:39:32

Man meita iet Dzīpariņā, sāka 1.7 gadu vecumā pie Jolantas un Silvijas, dienās, kad bija Silvija - gāja ar prieku, pie Jolantas katru rītu raudāja, bija pārāk maza, nezinu, kāpēc tā bija, kad nomainījās grupiņa, vairs ne vienu rītu nav raudājusi. Man ir aizdomas, ka Jolantas pieeja tomēr nebija līdz galam pareiza, tik maziem bērniem, bet pie rokas pieķerta nav, līdz ar to viss paliek tikai kā aizdomas. Kaut gan zinu, ka viena mamma izņēma bērnu no Dzīpariņa, tikai audzinātājas Jolantas dēļ. Bet par dārziņu kopumā, neko sliktu pateikt nevaru.

P.S. , 2016-06-01 12:11:23

Sveiki, Tas ir, lai informētu plašu sabiedrību, ka Jeļena Fedosejeva kundzei cienījama privāto aizdevējs aizdevumus atvērts ekonomisku iespēju visiem tiem, kam nepieciešama jebkuru finansiālo palīdzību. Jums ir nepieciešams steidzami aizdevumu, lai notīrītu savu parādu vai nepieciešama mājas aizdevumu, lai uzlabotu savu biznesu? Vai jums ir pagriezts pa bankām un citām finanšu iestādēm? Redzēt ne tālāk, jo mēs esam šeit, lai visiem jūsu finanšu problēmas. Mēs nodrošināts aizdevumus 2% procentu likmi privātpersonām, uzņēmumiem un sabiedrību ar skaidros un saprotamos vārdos un conditions.100% garantētās, sazinieties ar mums jau šodien pa e-pastu: (JELENAFEDOSEJEVALOAN@GMAIL.COM)

jelena FEDOSEJEVA , 2017-03-26 21:28:31

Sveiki, Tas ir, lai informētu plašu sabiedrību, ka Jeļena Fedosejeva kundzei cienījama privāto aizdevējs aizdevumus atvērts ekonomisku iespēju visiem tiem, kam nepieciešama jebkuru finansiālo palīdzību. Jums ir nepieciešams steidzami aizdevumu, lai notīrītu savu parādu vai nepieciešama mājas aizdevumu, lai uzlabotu savu biznesu? Vai jums ir pagriezts pa bankām un citām finanšu iestādēm? Redzēt ne tālāk, jo mēs esam šeit, lai visiem jūsu finanšu problēmas. Mēs nodrošināts aizdevumus 2% procentu likmi privātpersonām, uzņēmumiem un sabiedrību ar skaidros un saprotamos vārdos un conditions.100% garantētās, sazinieties ar mums jau šodien pa e-pastu: (JELENAFEDOSEJEVALOAN@GMAIL.COM)

jelena FEDOSEJEVA , 2017-03-27 00:56:24

Pabeidz savas finansiālās rūpes
Mēs esam aizdevumu akreditēti uzņēmumi. mēs piedāvājam aizdevumu privātpersonām
zemu procentu likmi 2%, mēs piedāvājam personīgo aizdevumu, biznesa aizdevumu,
hipotekārais kredīts. nekustamā īpašuma aizdevums. lūdzu, lai iegūtu papildu informāciju
Nevilcinieties sazināties ar mums pa: felixgeorge958@gmail.com

Felix George , 2017-10-04 18:58:02

Sveiki
Tas ir informēt sabiedrību par to, ka Romas katoļu kristiešu organizācija ir atklājusi finansiālu iespēju palīdzēt palīdzības cilvēkiem, piemēram, finansiālajai palīdzībai. Tātad, ja jums ir finansiālas grūtības vai jums ir kāda finansiāla problēma, un jums ir nepieciešami līdzekļi, lai sāktu savu biznesu, vai arī jums ir jāmaksā rēķini ar jūsu izvēlēto ilgtermiņa un īstermiņa ilgumu, ar zemu procentu likmi 2% par katru atlīdzību privātpersonām un uzņēmumiem. Lūdzu sazinieties ar mums šodien pa e-pastu Adrese: (romancatholic19@gmail.com) Bībele saka (Lk. 11:10) Par visiem, kas lūdz saņemt; kas meklē meklēt; un tam, kas klauvē, durvis tiks atvērtas. Tāpēc neaizmirstiet šo iespēju, jo Jēzus ir tas pats vakar, šodien un uz visiem laikiem. Lūdzu, tas ir nopietni domājošiem, un Dievs baidās no cilvēkiem. Saņemiet mūsu patieso sveicienu no Romas katoļu kristiešu organizācijas. Sazinieties ar mums šodien ar šo e-pastu: (romancatholic19@gmail.com)

roman catholic , 2018-07-13 18:57:18

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet