Attaisnojosš iemesls.

Kāds varētu būt nopietns, attaisnojosš iemesls tam,ka cilvēks 5.gadus nestrādā?
(Alkoholu nelieto.) Kā jūs domājat?

Baltā nātre. , 2013-11-22 18:25:25

Es arī nestrādāju. It kā... Čirrrr! Dievam laikam arī nav darba līguma. Bet nereti tas, kurš it kā nestrādā, dara par visiem vairāk.

zvirbulis , 2013-11-22 18:38:53

Cilvēks nav ēzelis ka viņam obligāti būtu "Jāstrādā" , būtiski ir ienākumu daļa . Tik Andropova laikā cīnījās pret "Bezstrādes ienākumiem" , mūsdienās visai vienalga ja spēj gūt ienākumus "Nestrādājot" ar lāpstu tik uz priekšu:)

Lunis , 2013-11-22 18:44:53

Tāda pienākuma nav. Un reizēm jāsaka - labi ka tā...

tiešām , 2013-11-22 18:52:02

Bet tev kāda darīšana tam ir?????

... , 2013-11-22 19:21:39

Tev skauž, ka kāds nestrādā? Balta skaudība? Kas Tev no tā mainās?
Negrib un nestrādā!

zaļā nātre , 2013-11-22 20:17:32

Attaisnojums - lielu bagātību īpašnieks, miljonārs. Tad var atļauties nestrādāt. Pārējie (kas negrib strādāt) - vienkārši sliņķi un parazīti, jo kāds jau viņus uztur un baro. Kas grib strādāt, tas darbu atrod.

strādāju , 2013-11-22 20:18:37

Cilvēkam nav nekas jādara OBLIGĀTI (jāstrādā, jāmācās, jāprecas, jārada bērni, jāada un tā tālāk-->tas nav jādara obligāti, tā ir katra brīva izvēle. Obligāti cilvēks dara tikai fizioloģiskās lietas, jo to prasa procesi ķermenī). Cilvēkam ir jādara tas, kas viņam der, protams, netraucējot citiem. Pat ja kāds kādam "sēž uz kakla", tad par šo situāciju var spriest tikai abas iesaistītās personas, un citiem tur nav nekādas daļas. Citādi šitās situācijas, kad kaimiņu tantes, radinieki, draugi un paziņas spriež par citu dzīvi un kas citiem jādara vai nav jādara ir stulbas, lai neteiktu vairāk.
Cilvēks nestrādā, jo-nevara atrast darbu, kurš ir piemērots laika vai algas ziņā, no viņa mājās ir lielāks labums, nekā, ja viņš strādātu, viņš negrib strādāt...+ir daudz problēmu, kuras jau apkārtējie nezina. Tipa man patīk-vienīgais iemesls, ko min tēmas aizsācējs- "nelieto alkoholu"-tipa vienīgais iemesls, lai nestrādātu...:D primitīvi. Cilvēkam, iespējams, ir kāda saslimšana (kura nav izbazūnēta pa visu apkaimi), kādi psihiski vai psiholoģiski iemesli...(kurus arī, iespējams, zina tikai viņš pats)....

mk , 2013-11-23 08:23:10

zināma raize... Tiešām, kāda kuram daļa. Varbūt cilvēks ir balerīna vai balerīns, kurš 38 gados pensionējies. Varbūt invalīds, kurš nestāsta savas kaites. Varbūt bagāts no īpašumiem. Bet varbūt atbraucis no ārzemēm ar naudas kušķi padusē, kuru sūri grūti nopelnījis. Bet varbūt vienkārši prot dzīvot pieticīgi, nelienot nekādos kredītos un nebraucot ceļojumos. Paldies Dievam, ka mums ir izvēle: strādāt vai nestrādāt.

nu, nu , 2013-11-23 09:49:32

attaisnojošs? vai tad kādam jātaisnojas? vai tad tur ir kāda vaina?

mm , 2013-11-23 10:30:57

Varbūt kādam ir lētāk nestrādāt nekā strādāt.

e , 2013-11-25 18:25:29

Visiem minētajiem attaisnojumiem piekrītu ,bet ar piebildi,ja nedzīvo uz sociālajiem pabalstiem,tātad nav man jāuztur.,ja runa nav par invalīdu,tad tadam,kas 5 gadus nestrādā ,nekadi atvieglojumi un pabalsti nedrīkst tikt piemēroti.Uzskatu,ka nodoklu maksātājiem nasta jau ir par smagu.Ja no ieņēmumiem nomaksā nodoklus,nav sabiedrībai nasta,tad lai droši nestrādā.

Zirgs , 2013-11-26 17:31:28

pabalstus jau tāpat nedod. Tātad PIENĀKAS! Bezdarbnieka pabalsts beidzas 9 mēnešos, invalīds ir invalīds. Vienīgie, kas tāpat dzivo, ir bomži. Pabalstu daudziem nav, bet dzīvo un izdzīvo!

nu, nu , 2013-11-26 20:53:31

Pati valsts pieliek citiem uz kakla sēdēt.

eee , 2013-11-27 14:45:58

Varētu būt,ka medicīnas kļūdas nestrādā.Pašārstēšanās tik ātri nepadodās.Varbūt,ka paiet daudzi gadi.

Ceļmallapa , 2013-11-27 14:53:40

Zirgam es pilnīgi nepiekrītu.Valstij saviem pilsoņiem jebkurā gadījumā jāpalīdz!!!

Baltā Nātre , 2013-11-27 14:56:44

Uz kā rēķina jāpalīdz? valsts tie esam mēs paši? Kāpēc man jastrādā un jāatrauj savai ģimenei nodoklu veidā? Ja tu domā ,ka es strādaju,lai uzturētu to,kam ir izdevīgāk nestrādāt,jo nav jāceļas,kurtpes nenoplīst,nav jādomā ,nav jāpiepūlas,tad tas ir vienkārši apsurds.Ja visi tie sociālie pabalsti nak no nodoklu maksātāju kabatas,tad tas ir solis slinķu un parazītu audzēšanā.

Zirgs , 2013-11-27 20:24:02

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet