Reklāma

Līdz šim lielākajai daļai cilvēku reklāma TV bija kā apnicīgs traucēklis, kaitinošs personīgā laika "noēdējs". Šobrīd rodas jau cits jautājums, kas atbild (un vai vispār atbild) par reklāmu saturu. Kā zināms, reklāmai tiešām ir liels spēks, tā ir vesela zinātne kā ietekmēt cilvēku prātus līdz pat zemapziņas līmenim. Tie, kas ir vecāki, zinās teikt, kas notiek ar vēl pat pavisam maziem bērniņiem (un bērniem vispār) reklāmu laikā. Savā ziņā reklāma caur šiem īsajiem pa-stāstiņiem bērniem māca pasaules uztveri, kas ir labs, kas slikts. Piem., ir vairākas mammas, kas man uzticējušas problēmu, ka pēc kādas reklāmas meitiņas sākušas melot ik uz soļa, līdz pat konfliktiem un asarām, jo redz, ja melošot, tad izaugšot gari un skaisti mati, kā tai tantei reklāmā. Nu ir parādījies jauns gara darbs, reklāma, kurā termins IZVĒLE (kas pati par sevi tiešām ir laba lieta) tiek skaidrots, kā deformētas attiecības, jo vairāk vīrietim sieviešu, jo labāk, jo labi tak esot, ja pastāvot izvēle. Tagad jau mazais Pēterītis zinās un uztvers to kā normu, ka bērnudārzā jāspēlējas ar Anniņu, ik pa laikam jāmiedz ar aci Katei, bet mājās ejot un liftā braucot jāiedod pirmā buča Līzītei.
Varenas vērtības tiek nodotas nākošajām paaudzēm caur masu mēdijiem.

Solvita , 2012-10-24 07:26:38

jau iepriekš zinu atsauksmes, piem., Lunis jau vakar izcēlās ar atsauksmēm pa to, kādi mūsdienās ir "normāla veča" tikumi, tikai vēlējos piebilst, ka tas nav tikai mans subjektīvs vērojums, strādāju ar cilvēkiem, tās vienkārši pārdomas (apkopojums) par to, kas satrauc daļu sabiedrības.
Protams, jebkurā laikā ir bijis labais un ļaunais, ir melots, ir pastāvējusi krāpšana, bet to vismaz nemācīja kā kaut ko pašsaprotamu vai labu.

Solvita , 2012-10-24 07:36:12

Piekrītu Solvitai.Dažas reklāmas ir galīgi nepedagoģiskas.

zika , 2012-10-24 10:29:31

Palūdz "Dieviņu" un viss tev būs labi , ja pietrūkst piķīša jauniem spīguļiem tev uz šejieni http://www.ogresbalss.lv/?p=2846 , tur gan reāli ikdienā spēj tik atkauties no tīņitēm kurām vienmēr KAUT KAM pietrūkst un gatavas uz visu , melot cik gadu mēģināt viltot visādas apliecības.

Lunis , 2012-10-24 14:06:12

mana mazā ar par tiem matiem uztvēra

Andis , 2012-10-25 09:11:54

Nu tak aizveries,luni! Par to ka esi kretīns tāpat tak visi zina.

zirgs , 2012-10-25 18:41:12

zirgs : Pakrīti zemē pavārties s , psihologtantes tev līdzēs "Pa blatam"

Lunis , 2012-10-25 20:23:34

Urā,debīliķi atkal parāva! Būs par ko paņirgt.Skatos tauta pret tevi ir kļuvusi lojāla un tevi-sūdu čupa nekustina.Ir pienācis laiks pabikstīt,sen neesi smirdējis.

zirgs , 2012-10-25 22:58:45

zirgs : he he , zērgs no tupajiem :):) Nu kustini kustini ja ir ko :D :D

Lunis , 2012-10-26 01:25:40

a vai tiešām nav uzticīgu veču?

krikse , 2012-10-26 06:45:40

krikse : Kāpēc nav IR :) Bet tie ir ļotti jāsargā :D ;D kā cerberam :) Ver ir SLINKIE kā es .

Lunis , 2012-10-26 11:11:58

Piedalies diskusijā

Atzīmējot opciju Atcerēties mani Jūsu vārds un e-pasta adrese tiks saglabāti, un turpmāk, komentējot rakstus vai veicot ierakstus forumā, nebūs jāievada pa jaunu.
x aizvērt šo paskaidrojumu
(?)

Ogrenet