bērnu veikals (vjetnamkā)
Esmu sokā vakar palaidu 11 gadīgo dēlu nopirkt sev kādu apģērba gabalu. Bērnu veikalu kas atrodas tirzniecības centrā tā saucamajā (vjetnamkā) pārdevēja bērnu nolamāja kādā sakarā vīņš atnācis viens, un viņa neko nepārdošot bez vecāku klātbūtnes!!! iepriekš tur strādāja tik forša meitene tagad!! Cepjos jau no vakar vakara kad bērns pastāstita to visu!!! Mūsu ģimenei tas bij ļoti iecienīts veikals!! bet vaits tur manu kāju neredzēt!! izņemot šodienu jo iesu lamāties!!!
it kā cilvēkiem vēl joprojām būtu jāstav garās rindās, lai kaut ko nopirktu. stulbie pārdevēji. mūsdienu konkurencē viņiem būtu apavi jālaiza, lai tik kāds kaut ko nopirktu.
Tur jau tā lieta, bet nevajag jau man īpasu attieksmi, bet tikai cilvēcisku puika gaja viens pats jo viņam patīk tāds abģērbs kads man nepatīk un tamdeļ palaidām vienu ko nopirks to pats vilks!! bet rezūltats kad negribu nepārdosu!!!
uzsplauj tam pārdevējam gīmī ,lai tirgo puņķus slaucīdams
pilnigi normala reakcija. es ka pardeveja ari neapkalpotu 11 gadigu bernu,it seviski apgerbu veikala,ja vecaki nav lidzi.
Es arī pievienojos, ka ir pilnīgi normāli, ka 11-gadīgam bērnam nepārdod apģērbu. Normāli būtu tas, ka pārdevēja ar mazo pircēju aprunājas, parāda viņan interesējošās lietas, un abi draudzīgi vienojas, ka galīgo lēmumu tomēr jāpieņem abiem kopā (ar mammu vai tēti), un arī naudiņas maksāšanai jānotiek mammas klātbūtnē. Esmu pārliecināta, ka puisēns lieliski visu saprastu un priecīgs aizskrietu mājās, lai mamma atnāk līdzi uz veikalu un apstiprina viņa izvēles pareizību. Jo, tagad iedomājieties otru variantu: puisēns nopērk kādu lietu, kas patiesībā viņam neder (gadās, ka bērns gatavs pirkt tās kurpes, kuras viņam traki iepatikušās, pat ja tās ir izmēru par mazu. Nu, tas nekas, ka drusku spiež...) Kāda tad būtu mammas reakcija? Viņa noteikti būtu dusmīga, ka pārdevēja pārdevusi bērnam preci, kas viņam nemaz neder. Vai vēl kāds iespējamais variants: bērns zināmu naudas summu venkārši mājās atradis (piemēram, atvilknē noliktu saimniecības naudiņu) , un aizgājis uz veikalu iegādāties kādu vajadžigu lietu. Arī šajā gadījumā vecāki varētu izrādīt neapmierinātību ar pārdevējas rīcibu, ka viņa pīeņēmusi naudu no bērna.
Ar visu sacīto gribēju uzsvērt, ka neviena situācija nav viennozīmīga un, pirms skaļi izteikt protestu, varbūt der mierīgi apsēsties un padomāt.
Nu vēl trīsgadnieku varēji uz bodi aizsūtīt. Mamma ar taure kaut kāda.
būtu pati aizgājusi bērnam līdzi un nopirkusi to,ko puika grib.Kur problēma?11 gadi nav rādītājs,ka bērns spējīgs izlemt kas jāpērk.
nu dulla boba. pasaudzē vismaz citu nervus. laikam nav kārtīga vecā blakus, kas noņem stresus
un kas tur sevisks, ka berns viens pats aizgaja uz veikalu? lai macas iepirkties, izveleties.....tas jau nav alkohols, ko nevar tirgot mazgadigajiem! vai tad sanak, ka maizi, pienu, zivis berniem var pardot, bet piemeram kadu kokvilnas kreklinju par 3-4 Ls nevar???? tik tiesham stulbaa pardeveja tikai nevajadzigi satraumeja puisiti:(
Māmiņai vajadzētu kļūt inteliģentākai un no sākuma parunāt ar pārdevēju pirms apvainojumus bārstīt.
ne pardieveja ir stulba,bet maate!!!!
tiessam nevareja ar bernu aizet uz veikalu?pareizi darija pardeveja!!!!
Nu ja ,liels jau puisis!Laiks iet uz domi atsevišķu dzīvokli prasīt...,bet ja nopietni tad Gigas koments perfekts.Neko precīzāk nevaru piebilst.
to Reālā***tad jau Maximā arī varbūt katram bērnam vajadzētu pajautāt vai mamma atļava pirkt to kolu un čipšus????? tur iet iepirkties pat 6 gadīgie vieni paši (esmu redzējusi)....attopaties tantuki! bērns negāja pirkt jahtu!!!! es arī esmu sūtījusi savus bērnus uz veikalu vienus pašus, tas ir normāli, tas pieradina pie patstāvības, tikai viņiem gadījās normālas pārdevējas
una ir starpiba 20ls vai 1 ls?????
Latvijas likumdošanā nav tāda likuma, ka bērniem preces nedrīkst pārdot, izņemot, protams, alkoholu, tabakas izstr. un narkotikas, kā arī preces sex-shop. Tā,ka...diemžēl, bet pārdevēja pārkāpusi likumu.
iedomājos sevi 11 gadu vecumā. Vienmēr pārrunāju ar mammu, ko pirksim. Un ja esam nolēmušas un noskatījušas kādu apģērbu, tad mierīgi ietu un nopirktu pati. Manī audzināja patstāvību!
Piekrītu GIGAI, ka pārdevēja rīkojās pareizi.Jā, maize un čipsi vai cola , tas ir pārtika, tā nemaksā tik, cik apģerbi vai apavi.
nu saimniecei (veikala īpašniecei) un pircējam vienmēr būs taisnība!!!
Ziniet mīļie ir 21 gadsimts tagad bērni 11gados ir labi attīstijušies 160cm gari un jūtās pieauguši nesalīdziniet ar 4gadīgu bērnu prezervatīvus pārdod bez vecākiem bet kautkādas lupatas atļauju vajagot, es strādāju apģērbu veikalā un var atrast kompromiju ar bērnu kaut pajautā vai vecāki zin un kamdēļ nenāca līdzi. Tak bērna mamma raksta kad puikam patīt tādas drēbites kādas viņai nē. un ja ar mieru, ko tas bērns sev nopēŗk tad kāda problēma. katrs tag pats zin uz ko viņu bērns spējīgs. Un Gita ir jāmāca savs bērniņš neņemt naudiņu kas nau domāja viņam 11gadīgam tas jau būtu jāzin, nevis tagad neko nepārdosim jo kāds vecāks neaudzina savus par cilvēkiem!!!
Oponēšu Ritai, ka Latvijā nav tāda likuma, kas aizliedz nepilngadīgajiem pārdot preces. Civillikums nosaka, ka, lai darījumam (un preces pārdošana - pirkšana ir darījums), būtu tiesīgs spēks, ir vajadzīgs, lai tā dalībniekiem būtu tiesību spēja un rīcības spēja; darījumi, ko taisījušas tiesību vai rīcības nespējīgas personas, nav spēkā. Un rīcības spējas trūkst nepilngadīgiem, līdz ar to tiesiskos darījumos viņus pārstāv vecāki.. Daļēja rīcībspēja var būt no 15 gadu vecuma.
Tā, ka, manuprāt, pārdevēja likumu nav pārkāpusi, nepārdodot 11 gadu vecam bērnam preci. Neesmu juriste, tikai mācos:) Bet varbūt kāds jurists var apstiprināt, ka tā tas tiešām ir.
nu Tu esi galigi debila! pateici ari ko tik stulbu! Tavuprat 11 gadigs cilveks nav spejigs nopirkt sev kadu kreklu vai pienjemsim zekjes? Ko Tu tajos juristos esi macijusies? Visur redzi likuma pantu parkapejus-tad jau visiem berniem vajadzetu iet uz veikalu lidzi njemot notariali apstiprinatu pilnvaru?!
Nebusi Tu normals jurists---tipa bijusi teicamniece-zubritaja gaji studet ko prestizhu......
Es galīgi neesmu debīla.Citēju Civillikumu. Bet par savu intelekta līmeni gan vari padomāt, ja esi gatavs (a) nosaukt par debīlu ikvienu, kura viedoklim nepiekrīti. Žēl tādu cikvēku. Tiešām.
Bērns rīcībspējīgs, proti, arī iepirkties var tikai no 18 gadiem. No 16 - ar to naudiņu, ko pats nopelnījis, vai ko viņam uzdāvinājuši. Tā, ka pārdevējas rīcība ir pat ļoooti likumīga. Tas, ka visi bērni vispakārt iepērkas, nenozīmē, ka tas ir likumīgi, Un protams, ir starpība - kola par savu kabatas naudu vai apģērbs. Māte viegli sakot "jocīga".
ja būtu pretlikumīgi tirgot nepilngadīgajiem apģerbu, tad būtu jāuzliek pazinojumi veikalos....netika jau arī teikts, cik tam puikam bija līdzi nauda iedota (varbūt arī bija kabatas nauda tikai) . Tā māte šeit ir pilnīgi normāla, bet tā saucamai "juristei" ir izteikti paranoisks sindroms un ieteiktu viņai bērnus labāk nedzemdēt (žēl nabaga cilvēciņa)
bērnam ir pietiekoši gadu, lai pats sev nopirktu, ko vēlas, es šī bērna vecumā arī pirku sev drēbes, braucot piem., vasaras bŗivdienās no laukiem uz pilsētu pie krustmātes.Nekad nebija tādu brīnumu, kad pārdevēja nēpārdeva.
Mamma netekalēja visur nopakaļ bakstot nēpārtraukti, kas bija pareizi, kas nebija. Kā bērns citādi iemācīsies patstāvību? Tad jau bērns nevar neko, visur jābūt mamam vai papam līdzi..:)
Uz pārtikas veikalu gāju biežāk es, nekā mamma, macēju ekonomiskāk iepirkties, nekā mamma.
Neatbalstu pārdevējas rīcību!