ELVI veikali
Atkal Ogrā problēmas ar pārtikas veikaliem. Lāga neko nevar nopirkt. Veca un neēdama pārtika. Maximā tas pats. Safasētā produkcija arī garām. Maximā nopirku liellopu gaļu it kā malšanai, bet ne samalt , ne sagriezt. Pat kaķi bomzīši šito sūdu nēēd, tad iedomājaties , ar ko tā gaļa apstrādāta. Šausmu lietas , ko mums tirgo. Skatos vairums cilvēku pērk pašu lētāko pārtiku, tā tak ir inde. Nu visiem vecumdienās būs gals. A rnolūku iznīcina tautu.
enija : Jaa viss ir slikti nekad vairs nebuss labi ka "Labajos krievlakos" kad visa ogre varej stavet stundam rinda pec fekalijam un vecas galjas smirdosja gastrita [ Taga Elvi] un jutas priecigi laimigi kad varej nograbt kadu Dieva kautu zilu vistu. Nu tak skaties ko perc izvele tik milziga ka pat nejauda izveleties , gruti izlasit terminjus un novertet kvalitatei ? Gribi lai tev 30 grados viss butu svaigss TA NEMEDZ but nekur , tik tur kur tirgo pilnigu sintetiku.
Luni,vai tu muļķis esi? Runa taču nav par termiņiem,bet par pārtikas kvalitāti vispār.Pārtikai tiek pievienotas dažnedažādas indes(irdinātāji,uzbriedinātaji,aromatizatori,stabilizatori,skābuma regulētāji utt.)Tas garantē pārtikai ilgus realizācijas termiņus,bet smagi sagrauj veselību.Tad jau labāka tomēr bija tā zilā vista,kā šodien nopērkamā,kura ir piebāzta ar hormoniem,antibiotikām un piedzīta ar ūdeni.Šāda pārtika ir visā Eiropā un Amerikā.Vēl jāatceras par hormoniem,antibiotikām un ģenētiski modificētu pārtiku,kuru drīkst mūsu veikalos tirgot.Cilvēki visā pasaulē grib dzīvot ilgi un nenomirt no dažāda formas vēžiem,tāpēc arī sāk aizdomāties par to,ko ēd.
Tos veikalus Ogrē var saukt par Jumi, Elvi vai Maximu, bet kamēr tur strādās tie paši cilvēki, kas iepriekš Jumī strādāja, nekas labāks nebūs. Ar ko atšķiras centra un Pārogres Elvis no vecā "gadjušņika" Jumja, tie paši vecie salāti, apgrābstītie dārzeņi un augļi un apkaltusī gaļa.
Nedomāju gan,ka problēma būtu pārdevējās.Darbinieki strādā tā,kā viņiem liek vadība-īpašnieki un vadītāja.Vai tad Maximā kas ir labāks?
Izlepuši esat paši nezinat ko gribat, staigājat kasīdamies.
Tak turi pati lopus, ja šitie tevi neapmierina...
Zita : Tikai nevaig taga atcerēties "Tīros PSRS" produktus. Latvijā sadzima vesela "Ķekavas vistu" paaudze tādi 2m infantīļi , vienkrši PSRS saka iozmantot intensīvās lauksaimniecības metodes un saka grūst vistam augšanas stimulatoruss kuru "Kas to būtu domajis" varen labi iedarbojās arī uz ēdaju pacnacejiem , nav nekads brinums ka ta paaudze jau šobrīt ir bezmaz izmirusi. Tieši tas pats arī ar "Maizes ēdājiem" kopš 60 beigām 70 šakuma PSRS bezmaz visus partikas graudus iepirka no USA / CANADA kur tos audzēja un audzē pēc nu ĻOTI intensīvas lauksaimniecības betodam toe nedz peles ēd nedz puves ņem bezmaz "Spīd tumsā" , par pašu kodinatajiem un reaktoros apstrādatajiem graudiem nemaz nerunajot. Doma visas "Desas" tai laika bija kas krutaks par musdienam ? Dumibas kadas , ka taga atceros ka Cisinji @ Doktordesas ko toreiz visi gruda tik berniem GALJA blakus nebij stavejus tik Soja / Ciete un krasa un tas letakais.
Luni,cik tev ir gadi? Tu raksti tādas lietas,kuras zināt varētu tad,ja nebūtu jaunāks par 70.Ja esi tomēr jaunāks un dzīvo ārzemēs un proti franciski,kā pats te nesen stāstīji,tad gribot vai negribot ir jāsecina,ka esi jaunāks.Tas liek domāt par to,ka tu ļoti daudz fantazē.
Nu nezinu,kas tur bija tajos 60.,vienkārši neatceros,bet tik slikta pārtika,kā pēdējos 15 gadus,Latvijā netika ēsta.Vari tu slavināt rietumniecisko dzīvesveidu,viņu pārticību un dzīves ērtības,es neiebilstu,ja nezinātu,ka viņi un tagad arī mēs,edam ļoti mērslīgu pārtiku,bet cilvēks ir tas,ko viņš ēd.Nākotne ir biloģiskajai pārtikai.To saprot visi,kas kaut nedaudz draudzējas ar galvu.Cita lieta,ka Latvijā maz ir tādas pārtikas un maz ir tāpec,ka šeit meklē kur lētāk,ne jau labāk.Rietumos šī piecūkotā pārtika vismaz ir lēta.Pie mums indiga un dārga.
**** , 2011-07-30 11:43:47 : Kāpēc gluzji 70 , nu tu apmēram kā manas meitas učene kura reiz teica "Pastastiet kā jums pēc kara bija" es ta paņirdzu pie seviss un saku VARU pastāstīta kā "Pie Brežņeva bija" bet Karu tik "Internacionālo" atceros kura finālā bišķi ņemu dalību :D :D Beidzmos ~20 gadus sevišķi pēdējos 15 pamatā stradaju arpuss LV un mani tas galīgi nesatrauc un komplexsus narada jo stradaju tikai savos arodoss un neko "Vienkarsju" nedaru , man dzīve svatko un ēdu visu kas patīk pēc garšas pilnīgi veinalga sintetisks vai dabigss :):) Parsteigumu ne no partikas ne no lidzcilveku puses netrukst vai ik dienas http://www.ogresbalss.lv/?p=2165
Tā tik turpini! Mēs ne pēc tevis ne tavām graujošajām gudrībām īpaši neilgojamies.Tu onkulīt tik loti lepojies ar savu erudīciju,ka visai Ogrei esi dūšu apšķebinājis .Nu tev ir periods,kad tu lielies ar savu nodarbošanos.Mūsu pēc tu vari darīt jeb ko,nevienam tāpēc tu interesantāks neliksies.
Tu esi atstājis LV pirms 15-20 gadiem? Kā tad būtu jāsaprot tavi komentāri par visiem tematiem,kādi tikai ar tiktu nopublicēti?Tu zini apsolūti visu par jeb ko.Kā tas ir iespējams?Labāk jau nelej.
Zita : Redz atšķirībā no tevis un līdzīgiem man ir gana daudzpusīga un gana pieprasīta izglītība pietam derīga atzīta visai plašā jomu spektā , tieš tāds pat ir arī mans bizness , daudzpusīgs . Savulaik man ļoti paveicās uzsāk savas gaitas arpus Latvijas ar ļoti labvēlīgu un pieredzējušu cilvēku atbalstu , viņiem bij savādi priekš MUMS / VAIRUMAM dzīves principi , viņi pa lielai daļai bija nesaprasti arī tur kur viņi dzīvoja Vacijā , Francijā , Niderlandē. Pasākuma būtība ka viņi nerespektēja nekādas "Tradīcijas" un nepiekopa neko "Tradicionālu" , vienkarši sakot nepatraukti FANAM attīstija arvien jaunus un jaunus virzienus un paņēmienus visās jomās kurās viņi speja darboties darot to FANAM vienkārši tikdaudz cik tas likās intresanti. Viņu vienoja viena lieta pirmkārt viņi nebija azartiski otrkārt merkantīli piķis viņus maz interesja tika personīgais komforts un FANS . Man savulaik gadijas attiekties no veiksmīgas ģimenes biznesa karjēras arpus Latvijas pateicu "Mani tas nesaista" , gribu darīt ko gribu kad gribu , man atbildēja O.K mēs maksājam tu mācies ko gribi TA arī vienojāmies , tas bija grandiozs šoks manai otrajai pusie jo šai TIKO bij paverušās GRANDIOZAS iespejas padzīvot pilī , te pekšņi "Vienam negribas" , bet to es un viņi kopejiem spekiem nokartojam eleganti . Kopš tā laika esmu daiudzus gadus mācijies visur kur man sirc kāroja un darijis vienīgi to kas mani iepriecina iklaidē un patīk , tas ir mans dzīves moto esmu "Dzīves baudītajs" profesionaās un izglītots šai jomā dzīvoju kur gribu stradaju kur gribu jo tas pec butibas nav mana nepieciešamība es NEPELNU bet gan izklaidejos un relaxsejos un PAR TO mani maksā algu :):) Tavas zinibas par PARTIKU un ĒDIENIEM ir kautkadas šausmu gramatas un dogmatiskas teorijas pasmeltas CILVEKS visu savu exsistenci ar to vien nodarbojas ka partiek no KAITIGAM lietam , ja tev kautkas negarsjo NEED ja garsjo ED , man piemeram garsjo Cepti kartupelji sacepti bezmaz čipšos KAITĪGI !!! Tikpat labi garšo arī VĪNI esmu stradajis gan Mozeles ielejas vīnu darzos gan Luaras ieleja gar ari vel visur pie "Viniem" atskiriba no TEVIS @ Ko zinu ka Ziemelnieki VINA garsju smalkas nianses nav spejigi atskirt IZJUST tas nav iespejams GENETISKU iemeslu pec. TAPEC man vienalga vins ir DARGS / LETS dzeru tadu kads GARSJO neskaoties kas un kurz razojis. Tiesji tapat esmu kadu laiku pastradajos Bretanja , austeru fermas mana miljaka partika bez Kartupeljiem ar galju ir Videja izmera austres ar citronu un bagete ar sieru , duci varu nosets MIERIGI ar 0,8 vi'ņčika pudeli vienas pusdienas. Cilveks PIEMERAOJAS pierod pie vides kura vins dzivo , PIEMERAM Romiesji cukura vieta lai saldinatu Vīnu lietoja SVINA OKSIDU , vielu kas musdienu cilvekam izsauktu nāvi dažu menešu laikā bet VIŅIEM NEKAS ! :) Musdienu cilveks bez problemam dzīvo tada radiacija IKDIENA ka kads 11 gadisma PILSONIS ja peksni reinkarnetos musdienas ATRI atdotu galus gan no Partikas gan Radiacijas gan Virusiem . Katram ir izvele KO ES KO NEST , ja tev liekas ka "Partika slikta" need , citiem kam ta neliekas var est uz veselibu NEKAS NENOTIKS savadaks ka ar TEVI :)
, 2011-07-31 19:30:52 : ATSTAT var "Sjo pasauli" , kops 1996 gada NEKAS vairs nav jāatstāj lai strādātu CITUR , man nesen bija gara un plaša diskusija AR KOLEĢIEM kuri bija neizpratne KA man cenas nemainās kopš ~90 gadu otrās puses !! Ka tas var būt IZMAKSAS tak esot augušas X reizes. Exsistē "Vielas nezūdamības likums" tas nozīmē ja viena vieta iet VIRUMĀ cita iet mazumā. Tieši tāpat ari man AGRAK kaut kas maksāja daudzreiz dārgāk nekā mūsdienās ŠDIEN tas nemaksā praktiski neko , toties kaut kas cits kļuvis daudzreiz dārgāks kaut kas izzudis pavisam KOPA cena nemainās , to nav nepieciešams mainīt "Kopumā" tik nepieciešams veikt pārrēķinus "Iekšienē" . Piemēram , cilvēks kurs mūsdienās "Nestrādā ar rokam" nav nepieciešams fiziski atrasties KAUTKUR KLAT . Es dzīvoju citur vienīgi to laiku kurš nepieciešams lai LV nebūtu jāmaksā nodokļi un veselības utt apdrošināšanas varētu slēgt CITUR . Cita iemesla man nav jo man vienalga KUR es fiziski atrodos , ņemu darba cilvēkus kurus nav jāuzrauga uz dvēseles jāstāv. Savu grāmatvedi redzu reiz divas gadā Sexretari reizi dažos mēnešos darbiniekus dažu neesmu redzējis 3-4 gadus dažu vispār nekad . Tas netraucē mums ļoti veiksmīgi RAŽOT PRODUKCIJU kura ir gana iecienīta VISUR.
Runajot par Cenam , Partiku , Dzives līmeni utt Latvija varu 100% apgalvot ka tas nav KOPUMĀ mainijies kopš 90 gadu beigām . Visdrošākais rādītajs PASAULĒ ir pērkamu sieviešu cenas , Latvijā tās ir nemainīgas jau ~20 gadus , taču stipri mainijusies ir piedavajuma struktūra . Par tadu cenu ka 90 gados vareja nopirkt "Prostitūtu" musdienas var nopirkt "Normalu mauku" tas ir bezmaz jebkuru GRIBOSJU / MANTKARIGU sieviskji , ka veca anekdote par "Padomju turistiem Parize" kas Francjiem piemeram izsauc neizpratni. Atbrauc uz Parizi PSRS turistu gruppa parbuves laiks šiem nu rada ari "Odzinjas" sakot no Elizejas laukiem lidz Latinju kvartalam Tads un sjitads "Perkamas sievietes , pa labi pa kreisi" beigas viens neiztur un jauta gidam JUMS GODIGAS sievietes vispar IR ? Uz ko gidrss atbild IR bet tas ir NU ĻOTI DARAGS ! Francija ta ir anekdote kas izsauc izbrinu LATVIJA ta ir realitate , KATRA mātes lielakais sapniss "Izdevigi uztirgot meitu"' Labak arzemniekam var ari vietejam bet LAI LABI SAMAKSA :):)
Muļķu bars vai smadzenes samiekšķējušās. Jā bija rindas, bet mums pārtikas produktiem bija pilni galdi un visi bija ēdami. Nevajag dievam melot. Tagad tāds Lunis, nu viņš ēdis bērnībā labu pārtiku, bet viņa bērni uz vecumdienām dabūs tādas slimības , ka i sapņos nerādījās. Tas protams smagajām galvām pasakot, man jau nav nostaļģijas , esmu progresīvs cilvēks, bet vēlreiz saku nevajag id... melot. Nu jau Lunis bija badā , ārprāts, ko melo sučara.Nestāvi rindās, bet ēd sprāgušās desas, labu apetīti.Jādzīvo pēs sirdsapziņas. Un tevi Luni es pazīstu, labāk paklusē.
Luni,beidz nu luņoties.Tu saki ,ka to vien esi darījis,kā mācījies,bet dzimto valodu neesi iemācījies.Nav tāda vārda-sirc,ir sirds .Un viselementārāko kļūdu tavos gara darbos ir pār pārēm.Tu atvaino mani,bet kas nav spējīgs dzimto val.iemācīties,nav spējīgs mācīties vispār.No visa tevis stāstītā piekrītu,ka tu esi slinks.Tavu gara darbu sakarā domāju,ka tu varētu būt kādas ļoti cienījamas dakteres pacients,kura ir radusi strādāt ar pacientiem,kuriem ir garīgas slimības.Ja alojos,tad piedod.Negribu tevi apvainot,bet dīvainis tu tomēr esi.
enija : Tu zinu man desas negaršo un mani berni kopš agras berni Latvijā nedzīvo , patreiz viņiem ir pāri 20 un savus Latvijas vienaudžus viņi uzskata par luezeriem un vejgrābšļiem PAMATĀ. Savukar tie bērni kuri taka maziņi un Latvija dzīvo dzīvo ēd visu ko var iebazt mutē un nekas šiem neskade , ne Coca Colas ne Hamburgeri ne Zupas pa 0.10Ls , ja viņiem tadas iegribas , vasara vinji dzivojas pa Latvijas laukiem un ēd no dobes visu ko sirc karo es vinjiem neko neliedzu VISU ko grib , tik vinji neprasa ne čupačupšus ne desas dzer pienu LABPRAT un ēda darzeņus LABPRAT , ja kadam baigi rupe lai sezj pats vaga un audze , ja slinks lai starada ka zirgss un PERK :):)
Zita : Nu cienītā , ja nepatīk nelasi nav spiesta lieta :) Zini kada ir Latvijas "Katastrofa" to kas duras acīs arzemniekiem "Aprobežotība , Slinkums , Fantazijas trūkums biznesā" tu esi tam spilgts piemers. Ka patīk ta atpūšos ! Kur tu ravi ka Latviešu valoda mana dzimtā ? Jā es Latviski ruāju tas gan bet tevi parsteigs tas ka Vidusskolu esmu beidzis 10 gadu laikā , tiec nu gudra KĀ :D :D Man kopā ir 4 vārdi un 3 uzvardi un visi mani katra valsts man izdod papirus uz tiem kas viņiem liekas "Tuvāki" lidz ar to man ļoti viegli iejusties vinju "Sistemas" :):)
Nu es taču teicu,ka cienījamas dr.pacients.
Zita : Visbeidzot PIEMERS , šad tad "Nostaļģisku" jūtu vadīts medzu pameklēt darboņus arī Latvijā un zin pedejos 4-5 gadus PILNIGS tukšums , pietam jomās ko te taču visi VAROT UN DAROT , apnika man pašam ņemties ar PROJEKTIEM izdomaju ka vaig man kadu kurš DOMA / RAKSTA un neticesi naatradam tadu GADU meklejam testejam cilvekus un NATRADAM nacas palikt pie tas pasjas sitemas kas jau bija "Pasji puta pasji dega" ! Ja visadu shemotaju un fehtetaju CIK UZIET bet tads kas PATS DOMA un PATS DARA tadu nav vieni "Krukjitaji" kuri prot bidit un shemot vai "Mulkji" , skumji bet faktss. Uzdavums bija pavisam vienkarsji JAMA + IDEJA + FINANSEJUMS = Rezultas un NEKAAA , Jomas neoarvalda , Ideju nav , FINANSU CIK UZIET tika nav ko realizet .
Zita / Enija jus gadien neesat viens otra "Alter ego" abas kautka peld abam kautkadas manijas un "Bailes" , liekas par Padomju laikiem tik lubenes esat lasijusjas un taga GUDRIJAT :):) Padomju laika ja vien ari kas bija edams tie bija visai lidzigi partikas atkritumiem subproduktiem un lidzigiem mesliem . Kartinjas 80 otraja puse uz visu ko var iedomaties acim redzot par tam lubenes nav rakstitss:):)
Nomierinies,ieņem tabletīti un dodies čučiņā! Par mums neuztraucies,ar mums viss ir kārtībā.Saudzē sevi!Skatos,tu no visa sagrābstījies pa bišķim.Ja esmu trāpījusi desmitniekā,nesatraucies tik ļoti! Mans nolūks nebija tevi atmaskot,man tu esi vienaldzīgs.
Zita : He he he , ja es vel tevi neatpazitu tad smietoss:D :D
Neatpazīsti jau arī.Es tevi gan pazīstu.
Zita : Pazšiti pazīsti , , es ar pazistu milzum daudz cilveku un tik DAŽUS ar tik raksturīgi pamācošu stilu un temām :):)
Zita : Lai diena būtu lietderīgāka tas tev http://gup.mrtech.ru/gallery/GUP_13.rar , kadreiz pastastisi kā nodrēja:)
Vai tu esi no tiem,kas cita acī smilgu saredz,savā baļķi nepamana?Paskaties uzmanīgi un tu pamanīsi,ka ar tavām pamācībām viss forums piebārstīts,ne jau es mācu Ogri kā jādzīvo,bet tu.
Zita : Man nav pamācību un citus es nemācu , es rakstu tikai savas domas un to kas "Ievelk publiku" tadus ka tevi :):) Tu pat iedomaties nespj nedz manus mērķus nedz intresi šai procesā:):)
Es taču teicu ,ka tu esi slims cilvēks.Tu iekarsti pilnīgi uz līdzenas vietas un bez pamata.Nu jau pietiek Ogri uzjautrināt.
Es jau arī rakstu tikai savas domas un re kā tevi tas ievelk.
Zita :Teksts varen ņirdzīgs sanāca vaine :)
Uzjautrināt un uzjautrināties var dažādi , dažiem dažām tas izdoda šādi http://www.ogresbalss.lv/?p=2165
Malacīte,ieliki kloķīti tam pūslim!
Principā... kas Jums varenie cērtēji liedz pirkt visu no biosaimniecībām... vienīgi tur ar nav garants, ka graudi lopu barībai utt nav iepirkti piem no USA :)
Un pareizi Lunis saka... Ukraina gandrīz izmira tad kad PSRS bija uzlikts zelta embargo un PRSR visu iepirka pret graudiem... no persijas manuprāt iepirka graudus... pēc tam no USA... jo PSRS pašā bija nenormāls graudu deficīts dēļ iepriekšējā zelta embargo. Un tiktiešām jau tais laikos visa paika aiz okeāna bija normāli samudīta. Tiešām neviens vēsturi nav mācījies?
Un kā jau minēju - iepārkaties pa tiešo no bio saimniecībām ja tik ļoti vajag pienu kuram blakus pirdusi dabīga gove ;)
Katrs pats zina kur iepirkties.Un ne jau par PSRS laikiem bija runa.Nevajag nodarboties ar demagoģiju.Ja gaļu no lielveikala pat kaķu bomzis neēd,bet man to tirgo un grib iestāstīt,ka viss ok.,turklāt maksāju,kā par labu preci,tad atvainojiet,bet kaut kas nav īsti labi.