Elektrības taupīšana
Man viens cilvēks ieteica, kā taupīt elektrību - izurbj skaitītājā mazu caurumiņu, iebāž pa to stieples gabalu un lieta darīta: ripa negriežas. Izklausās pārāk vienkārši. Jā, un kad nodarbi beidz, stiepli ārā un mazo caurumiņu aizsmērē, ja atnāk kāds pārbaudīt, viss kārtībā. Vai tā varētu darīt?
kā tad ka var tā darīt...un ne tikai tā vien....
bet ja pieķers, uzliks tadu summu maksat, ka neko ietaupijis nebusi.
Tas nesaucas TAUPĪT bet zagt :) Tas atgadina reiz sen senos lakos krievu humorista Raikina stastinju par skaitītyāja "Uzlabošanu" tur vel labāk atver skaititaju kautko tur pakrukji un sjis jau griezjas uz otru pusi un TAD valsts sak palikt TEV parada naudu bet vins tads labsirdigs valtija paradu piedodot :) Katra zinja VISAS 100% mehaniskas iejaukšanās Latvenergo piekjers , viniem ir iespeja noteikt faktisko energijas paterinju nemaz uz skatitaju neskatoties pat neko neatverot :) Butibas skaititajs ir tik vien ka lidzeklis TAVAI elektruibas uzskaitei. Ja par daudzdzīvokļu majam tad tur bez individuāliem skaitītajiem eksitē vēl ari kopejais sarekjina kopa un redz zudumus un saka apsekot KUR zudumi !:) Ja par individualam majam tad pavisma vienkarsji tur skaititaji arpusē:)
Tā taču dara visi. Tu vēl neesi tā izdarījis? Muļķis...
Reiz padomju laikos redzēju patiesi unikālu ekektribas fendera sistemu , tas nebija Latvija bet gan Krievijas stepē tur taisija propagandas dokumentālo filmu par energokontroli un zagļu ķeršanas pasakuma ietvaros aizveda un poaradija vienu "Kuļibinu" . Step stepes vidū māja pie kuras nepienāk nekadas zemsprieguma līnijas nedz kabeļi TOTIES blakus ur miziga parvdes linija es tur tos elektriķu terminus netaceros bet tada kas nak no Atomelektrostacijas uz kartigiem rupniecibas centriem. Aizbraucam pievakare šie saka NAKADU vadu kadi vadi no sadas jaudas linijas. Vakara sak kreslot un majā iedegas gaisma , inspektori menti filmetaji klat maja ieksja ka jau krievlaikos tur normals 220 , gaisma visur radio skan viss notiek . Kulibins bij beninjos uzlicis baigako sololi un kautkadas vel taoises kera "Zudumus" no tas milzu linijas , visu šim konfisceja bet nu mes palikam neizpratne ITKA jau njekadus vadus sjis tur nevilka un nekura klat nesledzas viuenkarsji "Kera elektribu no gaisa" bet nu sodijas sjo bargi liekas pat teisaja velak:D . Man jau gan likas pec skata ka onkam un vinja gimenitei jau tapat viss nebija majas dzivojot sada elektriska lauka tuvumaa , bet ka saka kamer nekrit tikmer laimigs:)
Nu jā publiski apspriežot šo jautājumu ir cerība,ka kāds tagad tam nesāks pievērst pastiprinātu uzmanību.
Juri, nu tu TOTĀLS IDIŅŠ vai tikai priekš intrigas tādus komentārus publiskā telpā?! Man vienkārši nav ko teikt...
woowwowow!!! šito metodi jaizmanto......................
vai kāds nezina, par kādiem parādiem Latvenergo atslēdz elektrību?
Man paziņa jau vairākus simtus parādā, bet šie neatslēdz! Laikam naudas gana!